Emerytury !!!

Skąd ten wpis i kto jest autorem?

Skopiuj do paska adresu swojej przeglądarki, te niebieskie literki z wcześniejszego wpisu i naciśnij [enter] na klawiaturze.

Nad biało-czerwonym paskiem na górze, w zakładce "Strona", umieszczane są istotne, bieżące informacje ...

Strona Forum Blogi Co nowego?

Skopiuj do paska adresu swojej przeglądarki, te niebieskie literki z wcześniejszego wpisu i naciśnij [enter] na klawiaturze.

Nad biało-czerwonym paskiem na górze, w zakładce "Strona", umieszczane są istotne, bieżące informacje ...

Strona Forum Blogi Co nowego?

Na komórce nie wyświetla się wszystko mój drogi dlatego pytam!

Od poniedziałku oflagowujemy wszystkie oddziały w kraju. Musimy pokazać znowu jedność. To być może pierwszy krok ku prawdziwemu sprzeciwowi wpraowadzeniu KAS i emek w koncepcji MF-u. Do dzieła!

Cały czas dręczy mnie jedno pytanie związane z nasza pikietą. Dlaczego została tak dziwnie pokazana? Rozumiem TVP - można by sadzić, że nasze działanie skierowane jest przeciwko rządowi - to TVP nie pokazuje. Ale Polsat i TVN? Ale wydaje mi się, że to właśnie te prywatne telewizje zrozumiały istotę naszego protestu: Chcemy wreszcie skutecznie pracować na rzecz Polski i jej obywateli. A to nie jest na rękę tym, którzy po cichu rządzą MF-em, tym którzy tworzą prawo pod swoje interesy... Jedną z podstawowych zasad dociekania przyczyn jakiś działań jest pytanie: Kto odniesie z tego korzyść? Z demontażu SC korzyści nie odniosą: Obywatele, Budżet, Rząd, ludzie przestrzegający prawa. No to kto nam pozostanie???
A Co do naszych działań, działań funkcjonariuszy, to sprawa jest prosta. Musimy się przygotować, a raczej JA muszę się przygotować. Po pierwsze - mentalnie - podjąć decyzje, że wezmę udział w proteście ( jakie działania będą podjęte, to się okaże ). Po drugie organizacyjnie ( o co chodzi nie będę się rozpisywał na forum ). I wreszcie po trzecie będę studził własne rozgorączkowanie - jesteśmy grupą fachowców i niech nasze działania będą przemyślane i zorganizowane, a co najważniejsze skuteczne. Nie zaczniemy i jakoś to będzie, ale zaczniemy gdy to MY będziemy gotowi.
A co do czasu, to jest go jeszcze wystarczająco dużo. Ważne by proch nie spalił na panewce. I ostatnia rzecz - zapisujmy się do związku ( dla jasności chodzi ZZ Celnicy pl ), im jest nas więcej, tym więcej możemy. Pamiętajmy do prowadzenia wojny ( a my ją prowadzimy )potzreba jak mawiał Napoleon trzech rzeczy: pieniędzy, pieniędzy i jeszcze raz pieniędzy. Nie chcesz się zapisać do związku, to dorzuć choć kasy. Wojna kosztuje!

Ostatnia edycja:
Czołem po dłuższej przerwie!
Komunikat Sławka jest bardzo, bardzo krzepiący i budujący.
Z tego spokojnego, wyważonego wydźwięku można bardzo optymistycznie wnioskować.
Zarówno co do poziomu profesjonalnego relacji z władzą w Naszej Sprawie, jak też co do przygotowywania się do naszej aktywności w każdym - również tym najdalej idącym - zakresie.
Takie wystąpienia są bardzo potrzebne.
Dziękuję, pozdrawiam.

Cały czas dręczy mnie jedno pytanie związane z nasza pikietą. Dlaczego została tak dziwnie pokazana? Rozumiem TVP - można by sadzić, że nasze działanie skierowane jest przeciwko rządowi - to TVP nie pokazuje. Ale Polsat i TVN? Ale wydaje mi się, że to właśnie te prywatne telewizje zrozumiały istotę naszego protestu: Chcemy wreszcie skutecznie pracować na rzecz Polski i jej obywateli. A to nie jest na rękę tym, którzy po cichu rządzą MF-em, tym którzy tworzą prawo pod swoje interesy... Jedną z podstawowych zasad dociekania przyczyn jakiś działań jest pytanie: Kto odniesie z tego korzyść? Z demontażu SC korzyści nie odniosą: Obywatele, Budżet, Rząd, ludzie przestrzegający prawa. No to kto nam pozostanie???
A Co do naszych działań, działań funkcjonariuszy, to sprawa jest prosta. Musimy się przygotować, a raczej JA muszę się przygotować. Po pierwsze - mentalnie - podjąć decyzje, że wezmę udział w proteście ( jakie działania będą podjęte, to się okaże ). Po drugie organizacyjnie ( o co chodzi nie będę się rozpisywał na forum ). I wreszcie po trzecie będę studził własne rozgorączkowanie - jesteśmy grupą fachowców i niech nasze działania będą przemyślane i zorganizowane, a co najważniejsze skuteczne. Nie zaczniemy i jakoś to będzie, ale zaczniemy gdy to MY będziemy gotowi.
A co do czasu, to jest go jeszcze wystarczająco dużo. Ważne by proch nie spalił na panewce. I ostatnia rzecz - zapisujmy się do związku ( dla jasności chodzi ZZ Celnicy pl ), im jest nas więcej, tym więcej możemy. Pamiętajmy do prowadzenia wojny ( a my ją prowadzimy )potzreba jak mawiał Napoleon trzech rzeczy: pieniędzy, pieniędzy i jeszcze raz pieniędzy. Nie chcesz się zapisać do związku, to dorzuć choć kasy. Wojna kosztuje!

Czytając wpisy Kolegi nachodzą mnie takie refleksje, że takich ludzi chciałoby się widzieć wokół siebie - nie tylko w Naszej Służbie Celnej - jak najwięcej.
Ten konkretny wpis budzi we mnie skojarzenia z pełnym determinacji ale i spokoju i pewności sukcesu szykowaniem się na bój, aż do zwycięstwa.
To podnosi morale, że zamiast krzykliwego epatowania emocjami można tak spokojnie pisać o najpoważniejszym wyzwaniu.
Również bardzo Koledze dziękuję, z wyrazami szacunku!
Pozdrawiam serdecznie

Bolo i Kromaks, wiecie co mi przeszkadza w Waszej dyskusji? marnujecie swoja niewatpliwa inteligencje na klotnie. Skoro juz poswiecacie swoj czas na pisanie na forum to moze pro publico bono?

A propos tego wpisu.
Kilka osób zabierało głos w temacie przyczyn przedstawiania nas jako grupy zawodowej w niekorzystnym (a nawet nienawistnym) świetle.
Część osób kieruje się zwykłymi motywacjami osobistymi - jakoś tam od nas oberwali w swoim życiu, więc zupełnie bezinteresownie nas teraz nie lubią.
Z mediami jest bardziej skomplikowana sprawa.
TVN, Newsweek i Wyborcza to ten sam krąg interesów.
Nigdy nie powiedzieli i nie powiedzą o nas dobrze, najwyżej przemilczą jakieś pozytywne dla nas fakty.
Media zbliżone do władzy nie mają interesu, aby nas popierać, a nawet może mają inne dyrektywy w tej kwestii.
Zostają nam więc kontakty bezpośrednie z reprezentantami świata polityki, najlepiej tym, którzy są faktycznymi kreatorami rzeczywistości.
Odnoszę wrażenie, że Sławek dzięki pikiecie mógł przebić dotychczasową barierę w tym względzie.
My musimy być z Nim, dawać Mu oparcie, żeby w różnych rozmowach z pełnym zaangażowaniem, przekonaniem i wiarą występował w naszym imieniu. Żeby nie blefował, tylko z całą mocą przekazywał głos Naszej Służby Celnej.
Pozdrawiam

W związku z oflagowaniem obiektów SC od poniedziałku, proszę wszystkich funkcjonariuszy o równoległe wdrażanie oprawy indywidualnej, można np. przykleić papierowe chorągiewki w oknach, względnie postawić na biurku, na parapetach we wszystkich oknach, rozwiesić flagi od wewnętrznej strony okien w Waszych pokojach gdzie służycie Państwu i Obywatelom.
Pokażmy solidarność i determinację w obronie Służby Celnej i szacunku dla obywatelskich projektów ustaw, które są w interesie publicznym, tak jak druk nr 30.
Każde kreatywne pomysły są mile widziane.

Myślę, że PIKIETA również bardzo zbudowała Sławka. Takie rzeczy są niezwykle istotne dla lidera. Był i jest silny, a teraz jest jeszcze silniejszy, naszą wspólną mocą :)
Apeluję, żebyśmy się nie dzielili, niech co poniektórzy się nie podniecają, jak zobaczą swoją komórkę pretendującą do emerytur, w komunikatach, czy innych wypowiedziach Pana Banasia i automatycznie wtedy zapominają o reszcie. Za dwa dni, mogą to być inne komórki, a potem jeszcze inne, w "łaskawym gratisie" dorzucił granicę, bo chce nas uciszyć. Ale serio? Uwierzyliście w to? Wydymali nas już nie raz i nawet nie dwa :)
Podzielam w pełni zdanie Sławka, przestaliśmy się bać. A jak człowiek przestanie się bać, to może wszystko.

Witam...POWIĘKSZAJMY SZEREGI ZZ.CELNICY.PL... To bardzo ważne dla NAS WSZYSTKICH teraz i... jutro!!!

Hunter , będzie nas coraz więcej . Tylko w mojej nielicznej komórce 6 osób opuściło już szeregi poprzedniego związku z zamiarem wstąpienia do ZZ.Celnicy.PL . Także wszystko idzie ku lepszemu .Pozdrawiam :)

No i co po tych flagach, chorągiewkach. ???? Oni się tylko z nas śmieją. Według MF nasza formacja ma zniknąć.

No i co po tych flagach, chorągiewkach. ???? Oni się tylko z nas śmieją. Według MF nasza formacja ma zniknąć.

Widzisz pante prezentujesz - nie tylko Ty na tym forum ale inne gorące głowy postawę .................. Właśnie jaką ???
Uważasz, ze należy np. od jutra oficjalnie ogłosić ,,protest,, I co dalej ??? Myślisz, że UDANY protest można tak po prostu ogłosić i będzie już udany
Radze poczytać trochę fachowej literatury w tym temacie zanim będzie się głupoty pisało.
Wiesz jak władza od dziesiątek lat (każda władza czy to w korporacjach, Rządach, totalitaryzmach) radzi sobie ze skutecznym protestem/strajkiem ?
Pozwala doprowadzić do wybuchu małego, nieprzygotowanego wybuchu niezadowolenia, który jest w stanie stłamsić aby zapobiec wybuchowi głównego UDANEGO protestu sukcesu. Jeżeli pierwszy niedostatecznie przygotowany się nie uda to następny jakikolwiek szybko nie wybuchnie. To są stare zasady, które są znane i stosowane !!!

W SC były różne protest ale tylko ten z 2008 roku był skuteczny !!! To co zrobiono z tym sukcesem przy pomocy kanapowych związków jest inna bajką !!!

A co oznacza przygotowanie skutecznego protestu ( bo my strajkować nie możemy oczywiście ) ??? Nie oznacza to przygotowanie plakatów i innych gadżetów. Oznacza to przygotowanie i gotowość do podjęcia ... bardzo dużej szerokiej rzeszy ludzi w danej organizacji. Przekładając to na Służbę Celną to pamiętaj, ze w tej organizacji służy ponad 14 tys. ludzi. A parę głosów za komputera może nie wystarczyć.

Dlatego pikieta a teraz oflagowanie służą do przygotowania właściwej, pełnej sukcesu akcji. Więc jeżeli tak rwiesz się do .... to zaangażuj się w ,,podłoże,, do tego czego się tak rwiesz. Jeżeli kiedy będzie trzeba nie boisz się działać to nie boisz się chyba wywiesić flagi naszego Państwa ???

Nie mówię, że mówienie o mocnym argumentacji jest złe !!! To też w pewnym sensie oddaje stan w jakim jesteśmy postawieni i w jakiś tam sposób również przygotowuje grunt pod ...........

Ale nie krytykuj akcji mających przygotować odpowiednie podłoże pod ,,właściwą mocną argumentację,, !!!

Nie wiem, czy zdajemy sobie sprawę że udany sposób negocjacji jest możliwy tylko i wyłącznie jeżeli te negocjacje ( np. oflagowanie;) ) będzie zaangażowana granica (wzp, oc graniczne).
Ale jak my wszyscy chcemy przekonać tą ,,granice,, ??? Moim zdaniem dajemy ciała na całej linii !!!

Przyjmujemy i powtarzamy argumenty przedstawione przez Ministerstwo, ze granica dostanie emki i rząd chce wykonać wyrok TK tak ze tylko włączy granice. Za straszaka przedstawiamy wizję, że zaraz mogą przenieść tych z granicy na inne stanowiska bez emek itd. OK to jest prawda ale dobrze wiemy, że nikt nie będzie całymi autokarami ludzi zamieniał. To nie jest argument dla ludzi z granicy aby podjąć negocjację ze stroną wiadomą. To jest argument, ze jak będziesz fikał to cię jednostkowo przeniosą. Uwierzcie mi, ze tak jest. A argument, że należy nadstawić karku za Panią Krysie z kasy z drugiego krańca kraju nie jest .............

Nie powtarzajcie argumentacji Ministerstwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na chwile obecną Ministerstwo żadnego funkcjonariusza nie chce włączyć do systemu zaopatrzeniowego ( tak jak pozostałe 11 służb ) RÓWNIEŻ TEGO Z GRANICY !!! Chcą co najwyżej włączyć do jakieś pomostówki, którą zawsze można skasować !!! Więc jest o co walczyć i o co ryzykować również dla tych z granicy !!!

Sory ale na dzień dzisiejszy dajemy się ogrywać jak dzieci. Ministerstwo czy przez komunikaty czy przez oficjeli w wywiadach zawsze przedstawia to samo a my za nimi to samo powtarzamy !!! Oni powtarzają, ze chcą wykonać wyrok TK i włączyć do emek mundurowych np. granice. A TO OCZYWIŚCIE MIJA SIĘ Z FAKTAMI

Back
Do góry