Emerytury !!!

Czytam dzisiejsze zarządzenie naszej Pani Dyrektor o ustaleniu dnia 27 maja dniem wolnym od pracy i tak się zastanawiam czyżbyśmy napewno chcieli być traktowani tak jak cywile, nie słyszałem żeby SG czy też Policja albo Straż Pożarna miała wolne do odpracowania.
Ktoś powie- czepiasz się, przecież to jest dla ludzi, może i tak ale po co dawać argument SSC że przecież niczym się nie różnimy od skarbków.

Zapomniałem napisać, że zgodnie z rozporządzeniem MF w sprawie rozkładu czasu służby fc wszystko jest zgodne z prawem ale czy na dzień dzisiejszy potrzebne?

Daje się zauważyć pewne dziwne ruchy i równie niepokojące ... wycieczki...

Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka

UWAGA !!!
Przy widocznym tu napięciu, cokolwiek może być odczytane jako "sygnał".
Apeluję o rozwagę, gdyż "góra" może poszukiwać jakiegoś pretekstu i prowokować także pewne działania. Trzeba być gotowym, ale uważnym i nie rzucać się do czynów, bez wyraźnego potwierdzenia z wiadomej strony.

UWAGA !!!
Przy widocznym tu napięciu, cokolwiek może być odczytane jako "sygnał".
Apeluję o rozwagę, gdyż "góra" może poszukiwać jakiegoś pretekstu i prowokować także pewne działania. Trzeba być gotowym, ale uważnym i nie rzucać się do czynów, bez wyraźnego potwierdzenia z wiadomej strony.

Jak na razie góra miesza, zwodzi,obiecuje! A słuchając SSC i czytając jego komunikaty widać że socjotechnika to ich skuteczna metoda działania. Od grudnia markują współpracę w tworzeniu KAS (dla rzekomego dobra RP), teraz nas dzielą na lepszych, gorszych, mundurowych i cywili. Jeszcze 2 m-ce temu na forum była polemika SC kontra US i UKS (kto lepszy, gorszy , ważniejszy). Jak po 13.05 zobaczyli jedność i siłę SC dzielą już nas - co widać na forum (walka dozory kontra wzp itd) NIE DAJMY SIĘ podpuszczać komunikatami, obietnicami! KAS wejdzie szybciutko, szybciej niż się spodziewamy, a emki wcale (tzn wejdą w formie jaką MF narzuci-np. liczone od 1999 lub co gorsza od ogłoszenia wyroku co oznacza BRAK EMEK). JEDNOŚĆ to siła, to nasza MOC. ramię w ramie WZP i DOZÓR, DS i OC, Logistyka i granica ...wszyscy razem!

.....NIE DAJMY SIĘ podpuszczać komunikatami, obietnicami! KAS wejdzie szybciutko, szybciej niż się spodziewamy, a emki wcale (tzn wejdą w formie jaką MF narzuci-np. liczone od 1999 lub co gorsza od ogłoszenia wyroku co oznacza BRAK EMEK). JEDNOŚĆ to siła, to nasza MOC. ramię w ramie WZP i DOZÓR, DS i OC, Logistyka i granica ...wszyscy razem!

żeby tylko każdy z nas miał taką świadomość... znam takich zolli co tu nie zaglądają... niektórych z nich postawa jest daleka od ideału... powaga :(

wklejam moje przemyślenia z innego tematu, bo są bardzo a`propos:

Zmieniali się ludzie, ekipy, Szefowie SC, a narzędzia jeb..nia nas w cztery litery pozostają bez zmian. Może nasza reakcja musi się zmienić? Cały czas nurtuje mnie jedna rzecz - skoro NIKT o nas nie myśli jak o funkcjonariuszach to może i my powinniśmy przestać tak myśleć?

16:00 czapka na dupe i tyle nas widzieli!

jak mam wolne w lipcu zaplanowane, to żadne euro ani nato nie ma prawa mi tego wolnego zatrzymać!

jak jest mozliwość dorobienia to biore sobie fuche i ch..j komu do tego co wtedy robie

na każdy telefon od przełożonego w wolnym czasie od roboty powinna być jedna odpowiedź - CZERWONA SŁUCHAWKA !

może wtedy by bydło na górze zajarzyło różnicę pomiędzy funkcjonariuszem i pracownikiem cywilnym?!

Jesteśmy jednością i nikt nie ma prawa nas poróżnić . Czytam od dawna tu Wasze wpisy ,są to różne przemyślenia , ale w większości z nas to tylko nasze wnioski , przemyślenia...u mnie w UC jest już taka grupa "myślicieli " , że jak ich niestety muszę codziennie słuchać , a jeden mądrzejszy od drugiego , czasami się zastanawiam , gdzie ja pracuję , a jestem tak jak każdy z nas zwykłym funkiem... Dajcie upust emocjom i swoim prywatnym wnioskom ....bo ta strona zamiast jednoczyć...tylko poróżnia.....tak jak te mądrale ode mnie....To jest forum , które ma nas jednoczyć a nie poróżniać...wiadomo ...zawsze znajdzie się jakaś zgaga ,która będzie wiedzieć więcej i pisać scenariusz kolejnego serialu. W Sławku moc...czekajmy na jego wskazówki , rady i ewentualne działania , które jak do tej pory nam tylko pomagają....a nie szkodzą . Sławek jesteśmy z Tobą :)

podsumowując na tą chwilę czekamy na ponowne spotkanie się podkomisji pod koniec maja na którym dowiemy się po 5 minutach że Stanowisko Rządu nie jest jeszcze gotowe, i kolejne spotkanie odroczone na miesiąc czerwiec/lipiec. A wtedy mamy urlopy posłów więc jesteśmy w ciemnej d***

Tymczasem KAS już puka do drzwi i póki mamy obecnego SSC i MF to temat ten nie zostanie wyrzucony do kosza.

Więc dobrze by było, gdyby w trybie superexpresowym Sławek podjął lub ogłosił jakieś decyzje co do dalszej naszej Służby. Jeśli wczoraj poszedł projekt KAS na rząd a Szydło zapowiada szybką ścieżkę, to znając dorobek obecnego rządu w prędkości legislacji, to żeby właśnie jednolity tekst ustawy nie był wysyłany do druku.

Ta gra na czas ze strony MF jest BARDZO widoczna i powinna nas bardzo zastanowić.

podsumowując na tą chwilę czekamy na ponowne spotkanie się podkomisji pod koniec maja na którym dowiemy się po 5 minutach że Stanowisko Rządu nie jest jeszcze gotowe, i kolejne spotkanie odroczone na miesiąc czerwiec/lipiec. A wtedy mamy urlopy posłów więc jesteśmy w ciemnej d***

Tymczasem KAS już puka do drzwi i póki mamy obecnego SSC i MF to temat ten nie zostanie wyrzucony do kosza.
... raczej pod koniec czerwca...

Panowie z dozoru czy wiecie co to znaczy kilka setek wystrzelonych naboi w roku w WZP (policja chyba 9 szt rocznie) a na koniec egzamin z komisją, czy zaliczacie testy sprawnościowe(tysiąc itd..), na koniec egzamin z komisją w WZP. Czy macie zdany egzamin(ustny i pisemny) przed Państwową Komisją z Agencji Atomistyki dający uprawnienia do pracy na urządzeniach Rentgenowskich w WZP? Czy przechodzicie badania jak astronauci WZP?
Dajcie spokój i troszkę pokory bo ludzie na granicy wypruwają flaki a wy walicie ściemę. Ale nie oto chodzi Trybunał Konstytucyjny wskazał jasno kto powinien dostać emerytury i te osoby, wykonujące czynności tą emeryturę dostaną w pierwszej kolejności bo im się należy jak "psu buda".
Mam nadzieję, że cała służba będzie uzbrojona i sprawna tak jak w innych formacjach.

kromaks - nie wpadaj w narrację mfu, poza tym trochę pokory - wczytaj się w uzasadnienie wyroku tk - gdzie tam coś o setkach naboi? pięćdziesięcioparoletni astronauci? filmów się naoglądałeś

na granicy? a dozory u was na granicę nie jeżdżą?

nie idź drogą ssc!

banaś, moim zdaniem, dodał d-ś bo w wawie dozór ( grupy kontrolne ) jest połączony z dś, a w Polsce to albo oc wew albo dozór - i to te grupy zwalczają w terenie przestępczość, równieżna granicach, w różnych godzinach

ale on tego nie wie - nigdy nie był celnikiem i nikt mu tego nie powiedział - bazuje pewnie na tym, co usłyszał od kogoś w wawie o grupach kontrolnych - dlatego wyskoczył z tym narażaniem się w terenie dś i ich pracą w weekendy i w nocy - a to tak naprawdę w Polsce robi nie dś ale grupy kontrolne dawnego dozoru - i to bez dodatków wzp

ale to nie jest tak naprawdę istotne - dziś jesteś tu, jutro tam, jedni byli w wzp, inni na granicy, jedni się zestarzeli, inni stracili zdrowie

nie wszyscy ZASŁUŻYLI na emki, ale wszyscy POWINNI je dostać - tak jak w innych służbach - i sekretarki - funkcjonariuszki i gaciowi - funkcjonariusze

zastosowanie w przypadku naszej tylko Służby rozwiązań innych niż dla pozostałych nie będzie wypełniało wyroky TK

TK nie uznał, że należy wskazanym funkom dać gruszek czy emek lepszych, wskazał że pominięcie tych funkcjonariuszy w konkretnej ustawie jest dyskryminacją - i już

i każdy, kto kiedykolwiek w SC takie zadania wykonywał choćby tylko raz i zostanie w tej ustawie pominięty będzie dyskryminowany względem tego, kto takie zadania wykonywał dwa razy w życiu i emkę dostał, itd, itd

Brawo "zatkało kakało" to jest to o czym pisałem miesiące temu i dziwi mnie zdziwienie bezrefleksyjnych forumowiczów.

Czytam to forum i nie mogę się nadziwić, jak jeden człowiek mógł zawładnąć, praktycznie w jednej chwili taką rzeszą inteligentnych ludzi................
Cóż to za charyzma Przewodniczącego SS ? lub jak kto woli socjotechnika.............................................................................................................. jak zwał, tak zwał najważniejsze, że działa.

Dziś zapoznałam się z poniższą treścią i doszłam do smutnego wniosku, że już mamy pozamiatane.

cyt.: "Główne wydania informacyjne przemilczały te wydarzenia, tylko dlatego, że zrobiły one aż tak piorunujące wrażenie i zapiszą się na długi czas w pamięci Warszawiaków i Nas Funkcjonariuszy.

Do niektórych wątpiących wpisów idealnie pasuje cytat
Sřena Kierkegaarda: "Bez wiary potykamy się o źdźbło trawy, z wiarą przenosimy góry".

Ja czuję się dokładnie tak i to już od osiągniecia 100 tys. podpisów, że rzeczywiście możemy jako środowisko góry przenosić, a wczorajsze wydarzenia i występ Min. M.Banasia tylko dodaje mi skrzydeł.

Człowiek pozytywnie i optymistycznie nastawiony, wierzący w to co robi, czuje się niezwykle silny i ma przekonanie, że może wszystko. Wszyscy, którzy zdają mi relację z wczorajszego wydarzenia tak właśnie się czują.
SŁUŻBA CELNA WCZORAJ UWIERZYŁA W SIEBIE! POLICZYLIŚMY SIĘ I UWIERZYLIŚMY!

A jeżeli mamy wiarę, a mamy, to możemy teraz góry przenosić. Nie traćcie tylko wiary, a zwyciężymy!
"Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarnko gorczycy,powiecie tej górze: "Przesuń się stąd tam!", a przesunie się. I nic niemożliwego nie będzie dla was.") MT (17,20)

Ps. I nie wolno teraz składać wniosku o dymisję SSC i MF, bo to tylko zaszkodzi. aktywność na forach i w komentarzach. Niech przejmą na siebie część obowiązków edukacji społeczeństwa na temat SC i odpowiedzą na brednie wypisywane w komentarzach. To musi być ruch masowy."

Proszę Was o aktywność na forach i w komentarzach. Przejmijcie na siebie część obowiązków edukacji społeczeństwa na temat SC i odpowiadajcie aktywnie na brednie wypisywane w komentarzach. To musi być ruch masowy. Zaangażujcie innych funkcjonariuszy poprzez przesłanie tego maila

Pozwólcie jeszcze jeden cytat, który otrzymałem ostatnio od Posła Prawa i Sprawiedliwości:

"Ufaj Bogu tak, jakby całe powodzenie spraw zależało wyłącznie od Niego;
tak jednak dokładaj wszelkich starań,
jakbyś ty sam miał wszystko zdziałać, a Bóg nic zgoła"

św. Ignacy Loyola

DZIAŁAJMY TAK ZATEM!

Pozdrawiam
Sławomir Siwy

zosiu - odpowiedź jest bardzo prosta - po czynach ich poznacie

SS pokazał jak bardzo potrafi być zdeterminowany, nieustępliwy, że nie powstrzyma go nawet utrata pracy

jeśli po kilku latach - a nie od kwietnia 2016 - dasz się poznać jako osoba o podobnym charakterze, będziesz pewnie mogła liczyć na podobny szacunek i zaufanie innych

bolo 1999 poczytaj swoje wcześniejsze wpisy. Chłopie daj sobie "siana".
Sławek jak pisałem jest IKONĄ Służby Celnej w walce o równe traktowanie.
Dymają nas od lat bez wazelinki ale teraz z wazelinką bo chodzi o zniszczenie formacji.
Kas wejdzie bo ma wejść nawet w najbardziej idiotycznej formie a emerytur nie dostaną nawet osoby, które powinny mieć przeliczone lata pracy przy wykonywaniu czynności wskazanych przez TK.
Przyznanie uprawnień w.wym zapoczątkuje falę pozwów do sądów i w końcu i tak cała formacja zostanie objęta ustawą bo tak jak mówił nasz mecenas J. Zieliński Straż Pożarna dostała wstecz za wszystkie lata bo takie same czynności wykonywała(orzeczenie TK) i mało tego nie miała administracyjnego stosunku pracy jak fc SC.

U mnie to samo. Odbyło się spotkanie dla kadry. Oficjalnie o bzdetach.

Potwierdzam kadra lata jak kot z pęcherzem pytają obserwują i boją się o stołki. Szkoda że nie patrzą trochę w przyszłość gdzie nie będąc już kadrą będą dymać do 70 tki klejąc koperty. Ich prawo.

Coś dla kadry kierowniczej, niech się tym nakarmią:
Pozostaje to tajemnicą i tragedią historii że naród [Polacy] gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów.

Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie.
Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych.
Autor: Winston Churchill

Back
Do góry