Czytam to forum i nie mogę się nadziwić, jak jeden człowiek mógł zawładnąć, praktycznie w jednej chwili taką rzeszą inteligentnych ludzi................
Cóż to za charyzma Przewodniczącego SS ? lub jak kto woli socjotechnika.............................................................................................................. jak zwał, tak zwał najważniejsze, że działa.
Dziś zapoznałam się z poniższą treścią i doszłam do smutnego wniosku, że już mamy pozamiatane.
cyt.: "Główne wydania informacyjne przemilczały te wydarzenia, tylko dlatego, że zrobiły one aż tak piorunujące wrażenie i zapiszą się na długi czas w pamięci Warszawiaków i Nas Funkcjonariuszy.
Do niektórych wątpiących wpisów idealnie pasuje cytat
Sřena Kierkegaarda: "Bez wiary potykamy się o źdźbło trawy, z wiarą przenosimy góry".
Ja czuję się dokładnie tak i to już od osiągniecia 100 tys. podpisów, że rzeczywiście możemy jako środowisko góry przenosić, a wczorajsze wydarzenia i występ Min. M.Banasia tylko dodaje mi skrzydeł.
Człowiek pozytywnie i optymistycznie nastawiony, wierzący w to co robi, czuje się niezwykle silny i ma przekonanie, że może wszystko. Wszyscy, którzy zdają mi relację z wczorajszego wydarzenia tak właśnie się czują.
SŁUŻBA CELNA WCZORAJ UWIERZYŁA W SIEBIE! POLICZYLIŚMY SIĘ I UWIERZYLIŚMY!
A jeżeli mamy wiarę, a mamy, to możemy teraz góry przenosić. Nie traćcie tylko wiary, a zwyciężymy!
"Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarnko gorczycy,powiecie tej górze: "Przesuń się stąd tam!", a przesunie się. I nic niemożliwego nie będzie dla was.") MT (17,20)
Ps. I nie wolno teraz składać wniosku o dymisję SSC i MF, bo to tylko zaszkodzi. aktywność na forach i w komentarzach. Niech przejmą na siebie część obowiązków edukacji społeczeństwa na temat SC i odpowiedzą na brednie wypisywane w komentarzach. To musi być ruch masowy."
Proszę Was o aktywność na forach i w komentarzach. Przejmijcie na siebie część obowiązków edukacji społeczeństwa na temat SC i odpowiadajcie aktywnie na brednie wypisywane w komentarzach. To musi być ruch masowy. Zaangażujcie innych funkcjonariuszy poprzez przesłanie tego maila
Pozwólcie jeszcze jeden cytat, który otrzymałem ostatnio od Posła Prawa i Sprawiedliwości:
"Ufaj Bogu tak, jakby całe powodzenie spraw zależało wyłącznie od Niego;
tak jednak dokładaj wszelkich starań,
jakbyś ty sam miał wszystko zdziałać, a Bóg nic zgoła"
św. Ignacy Loyola
DZIAŁAJMY TAK ZATEM!
Pozdrawiam
Sławomir Siwy