Emerytury !!!

kol. Sławku co do kwestii (ad.3) 3048 jesteś w błędzie

z tabeli uposażeń FSC w IC:
VIII 1,627 3 048,80

czyt. grupa, mnożnik, kwota bazowa

więc żadnej legislacji w tym zakresie mnie potrzeba, naturalnie jest to najwyższe poziom dla spec. SC ale co tam, wykorzystają co mają, wystarczy decyzja SSC a to wydaje się przesądzone

Mnożnik tr,eba zmienić rozporządzenia iem, więc Sławek ma rację. MF nic jeszcze w tym kierunku nie zrobił

Witam.
Skończcie z dywagacjami kto, gdzie co robił itd. Jeżeli uda się im nas podzielić (takie dyskusje umacniają ich koncepcję) to pozamiatane. Wielki strach zajrzał im w oczy i nie dajmy im powodów do satysfakcji, bądźmy mądrzejsi i zaprzestańmy dyskusji na ten temat. Wszystkim zatrudnionym należy się emerytura mundurowa i koniec.
Gdy "nadejdzie czas" wtedy pokażmy naszą siłę i determinację.
Bądźmy od nich mądrzejsi (SSC nie czuje wogóle CŁA a myślę, że się na nas mści za 2007 rok). "Siwiec" wie co robi.

Witam, chciałbym się odnieść do tego co napisał digital411 tylko trochę z innej strony Większość pewnie pamięta jak wprowadzono 01.01.1999 ustawę ZUS i wykreślono zawód celnika z zawodów uprzywilejowanych. Jednak kto w tym czasie miał 15 lat pracy został na starych warunkach 60/55 a pozostali nie. Przyjmując że datą początkową będzie 15.09.1999 ustawa mundurowa będzie wynosić w 15.09.2014 (15 lat służby ) 40% następnie narastając po 2,6 % za rok maksymalnie osiągnie 75% w 15.03.2028 r. po 28,5 roku służby. Reasumując kto ma teraz ponad 50 lat to lekka lipa. Niestety nas tylko może ratować zaliczenie służby od początku zatrudnienia . A może planem awaryjnym na naszą sytuację jest wpisanie celników z powrotem na listę zawodów uprzywilejowanych tzn. 60/55 i w KAS zagwarantować takie lata odejścia na emeryturę.

No na razie idą na 15 tysięcy pozwów do sądu i procesowanie się z państwem,my mamy dużo czasu,chyba że prezes powie inaczej,ostrożność Szałamachy mi to mówi bo nie widziałem warunków z jego podpisem, poza tym prezes każe zaatakować MF to jestem niemal pewien,jeszcze kilka emefowych POdejrzanych ruchów i będzie adijos muczaczos.

Tak a propos roku 1999. Często pojawia się ten rok w różnych postach, a wynika to z kolejnego przykładu, że minfin i ssc nie mają bladego pojęcia z jaką służbą mają do czynienia!
Bo cóż takiego stało się w tym pamiętnym roku. Powołano do życia S.C. w miejsce dotychczasowej administracji celnej. W sumie to tylko zmiana szyldu, bo czy nasza praca zmieniła się znacząco. Oprócz tego, że dołożono zadań, to nie. Ustalanie emek w oparciu o rok 1999, że niby do tego roku to nie jest jawnym s...stwem!!!

DO MARY Nie myśl że ,,pokażemy siłę i determinację" na wschodzie jest młoda ekipa na granicach z tego co gadam z nimi żebyś się nie zdziwił\a.

nawet jeśli dadzą wszystkim nł sepc i spec 3048 bez zmiany jakiś tam paragrafów to czy już to jest powód do kwestionowania? przecież w tej sytuacji i tak ci których to dotyczy zyskają a stracą jedynie ci którzy będą niezadowoleni że ich ominęło.

ale nie, bo lobby st speców i ekspertów jest na tyle duże aby ZZ blokowały podwyżki nawet dla tych najmniej zarabiających, wypierając się jakimiś zmianami rozporządzenia.

Powiem więcej jak tak dalej pójdzie to rozporządzenia nie trzeba będzie zmieniać bo nie będzie Służby Celnej więc czekajmy dalej na zimowe wieczory

DO MARY Nie myśl że ,,pokażemy siłę i determinację" na wschodzie jest młoda ekipa na granicach z tego co gadam z nimi żebyś się nie zdziwił\a.

Bo młoda ekipa nie rozumie co dla nich oznaczać moze KAS (przeniesienia do wewnętrznych w przyszłym roku) i 55 lat żeby mieć emki( za 20-30lat moga się różne cuda zdarzyć) Może warto by było by ktoś z zarządu ZZ Celnicy( najlepiej jak by to był przewodniczący) objechał graniczne oddziały i osobiście wytłumaczył młodym ,że i oni są w głębokiej du...

Witam.
Skończcie z dywagacjami kto, gdzie co robił itd. Jeżeli uda się im nas podzielić (takie dyskusje umacniają ich koncepcję) to pozamiatane. Wielki strach zajrzał im w oczy i nie dajmy im powodów do satysfakcji, bądźmy mądrzejsi i zaprzestańmy dyskusji na ten temat. Wszystkim zatrudnionym należy się emerytura mundurowa i koniec.
Gdy "nadejdzie czas" wtedy pokażmy naszą siłę i determinację.
Bądźmy od nich mądrzejsi (SSC nie czuje wogóle CŁA a myślę, że się na nas mści za 2007 rok). "Siwiec" wie co robi.

Masz 100% racji. Musimy komuś zaufać. Sławek Siwy jak na razie nie zawiódł więc możemy (musimy raczej) Mu zaufać.

Bo młoda ekipa nie rozumie co dla nich oznaczać moze KAS (przeniesienia do wewnętrznych w przyszłym roku) i 55 lat żeby mieć emki( za 20-30lat moga się różne cuda zdarzyć) Może warto by było by ktoś z zarządu ZZ Celnicy( najlepiej jak by to był przewodniczący) objechał graniczne oddziały i osobiście wytłumaczył młodym ,że i oni są w głębokiej du...

Młoda ekipa na wschodzie ma niskie stopnie jeszcze niższe stanowiska i wielu uważa że eksperci zablokowali podwyżkę zasadniczej ,wielu nienawidzi wewnętrznych ekspertów ,na wschodzie młodzi płaca 2000 pln to normalka,czy ich przeniosą? nie sądze,SĄ GŁODNI STOPNI STANOWISK CZYLI LEPSZEJ KASY, JEŚLI WEW>SPACYFIKUJĄ KASEM ONI JAKO MUNDURY DOSTANĄ WSZYSTKO.
PISZĘ TO WSZYSTKO ŻE JEST NIEBEZPIECZEŃSTWO ŻE ROZEGRAJĄ EMEFY WSZYSTKO GRANICĄ BO TYLKO GRANICA TO REALNA SIŁA CELNIKÓW A RESZTA CZY JEST CZY NIEMA KOGO TO. PRZEMYŚLCIE BO IDZIE KUPA.

to fakt. specjaliści i rewidenci pchają się na szkło. nie liczą się już stopnie i stanowiska. zdane egzaminy w korpusach i wygrane konkursy eksperckie. jednym słowem, znów nie matura, lecz chęć szczera.

z docelowym dopadnięciem stopni i stanowisk w kasie. po trupach obecnych wyżej stojących w hierarchii służbowej. idą ciężkie czasy.

Młoda ekipa na wschodzie ma niskie stopnie jeszcze niższe stanowiska i wielu uważa że eksperci zablokowali podwyżkę zasadniczej ,wielu nienawidzi wewnętrznych ekspertów ,na wschodzie młodzi płaca 2000 pln to normalka,czy ich przeniosą? nie sądze,SĄ GŁODNI STOPNI STANOWISK CZYLI LEPSZEJ KASY, JEŚLI WEW>SPACYFIKUJĄ KASEM ONI JAKO MUNDURY DOSTANĄ WSZYSTKO.
PISZĘ TO WSZYSTKO ŻE JEST NIEBEZPIECZEŃSTWO ŻE ROZEGRAJĄ EMEFY WSZYSTKO GRANICĄ BO TYLKO GRANICA TO REALNA SIŁA CELNIKÓW A RESZTA CZY JEST CZY NIEMA KOGO TO. PRZEMYŚLCIE BO IDZIE KUPA.

to fakt. specjaliści i rewidenci pchają się na szkło. nie liczą się już stopnie i stanowiska. zdane egzaminy w korpusach i wygrane konkursy eksperckie. jednym słowem, znów nie matura, lecz chęć szczera.

z docelowym dopadnięciem stopni i stanowisk w kasie. po trupach obecnych wyżej stojących w hierarchii służbowej. idą ciężkie czasy.
W MF-ie dobrze wiedzą, że granica to nasza siła dlatego robią wszystko aby się granicy przypodobać. Jak "granica" da się nabrać na sztuczki MF i SSC to leżymy. Niestety to jest scenariusz realny ponieważ nawet tu na forum ktoś napisał ,że "eksperckie" ZZ blokują podwyżkę 3000+ (a to nie prawda). Młodym funkcjonariuszom należy pokazać fałsz MF.

Możemy dostać jedynie tzw. pomostówkę. Warunkiem jest wyszczególnienie nas w nowym wykazie (po2008r.) jako pracowników w szczególnym charakterze. Dopisać nas może jedynie Państwowy Inspektor Pracy. Warunkiem jest ukończenie 60 roku życia. Załatwił nas w Komisji Trójstronnej
Gen.KAPLICA

Możemy dostać jedynie tzw. pomostówkę. Warunkiem jest wyszczególnienie nas w nowym wykazie (po2008r.) jako pracowników w szczególnym charakterze. Dopisać nas może jedynie Państwowy Inspektor Pracy. Warunkiem jest ukończenie 60 roku życia. Załatwił nas w Komisji Trójstronnej
Gen.KAPLICA

Nie wiem ile masz gwiazdek ale straszne głupoty opowiadasz. Emki BĘDĄ DLA WSZYSTKICH według projektu obywatelskiego i zamiast siać defetyzm lepiej w najbliższym czasie udaj się do rodzinnego po zwolnienie lekarskie. Trzeba wspierać zarząd w działaniach a nie pisać bzdury.

Kurde nie mogę czytać tego pi....nia, pomostówki , ten dostanie, tamten nie, 25, 55, 67. Ludzie przestańcie mamy wyrok Trybunału, emerytury dla wszystkich celników i do cholery na tym się skupmy. Zamiast pisać te Wasze przemyślenia idźcie skosić trawę na działce lub na zakupy będzie większy pożytek.

Kurde nie mogę czytać tego pi....nia, pomostówki , ten dostanie, tamten nie, 25, 55, 67. Ludzie przestańcie mamy wyrok Trybunału, emerytury dla wszystkich celników i do cholery na tym się skupmy. Zamiast pisać te Wasze przemyślenia idźcie skosić trawę na działce lub na zakupy będzie większy pożytek.

Tak jest dokładnie tak!!!!!!!!!!

To ciekawe RICOH co piszesz, bo na pierwszym i jednocześnie jedynym spotkaniu w tej sprawie MF zgodził się ze mną, że trzeba zmienić par.8 i 9 tegoż rozp.

Mam dla Ciebie i wszystkich f-szy dobrą radę. Nie warto ufać MF. SSC przecież wprowadził Nas już w błąd nie raz, najjaskrawiej w sprawie emerytur - przecież na piśmie jest, że emki będą da wszystkich. Teraz na piśmie jest emka dla wybranych grup, ale jak wspomniałem, prawnie jest to nie do przeprowadzenia z zaliczeniem wstecz i w ogóle z takim podziałem, dlatego w procesie legislacyjnym zostanie zmienione na datę początkową - od dnia wejścia w życie wyroku.
Najgorzej to wdać się w spory prawne, do tej pory toczą sie przed SA jakieś resztówki z wartościowania. Wczoraj w sygnałach dnia Szydło cos wspominała o przśpieszeniu reformy służb fiskalnych. Może być tak, ze kas pojawi sie jako kulawy projekt poselski, przegłosuja w dzień, na drugi Duda podpisze, a potem bedą kas przez lata prostować, a SC nie będzie. Trzba zrobić miesięcznice, aż do skutku, teraz pod parlamentem, BO PRZECIEŻ OBIECALI, dopóki jest zapał i kasa na autokary może protest się podwoić.

Back
Do góry