Robozoll
Użytkownik
Emerytury mundurowe dla wszystkich funkcjonariuszy Służby Celnej!!!
Precz z KAS, precz z wartościowaniem!!!
Precz z KAS, precz z wartościowaniem!!!
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To ciekawe RICOH co piszesz, bo na pierwszym i jednocześnie jedynym spotkaniu w tej sprawie MF zgodził się ze mną, że trzeba zmienić par.8 i 9 tegoż rozp.
Mam dla Ciebie i wszystkich f-szy dobrą radę. Nie warto ufać MF. SSC przecież wprowadził Nas już w błąd nie raz, najjaskrawiej w sprawie emerytur - przecież na piśmie jest, że emki będą da wszystkich. Teraz na piśmie jest emka dla wybranych grup, ale jak wspomniałem, prawnie jest to nie do przeprowadzenia z zaliczeniem wstecz i w ogóle z takim podziałem, dlatego w procesie legislacyjnym zostanie zmienione na datę początkową - od dnia wejścia w życie wyroku.
Najgorzej to wdać się w spory prawne, do tej pory toczą sie przed SA jakieś resztówki z wartościowania. Wczoraj w sygnałach dnia Szydło cos wspominała o przśpieszeniu reformy służb fiskalnych. Może być tak, ze kas pojawi sie jako kulawy projekt poselski, przegłosuja w dzień, na drugi Duda podpisze, a potem bedą kas przez lata prostować, a SC nie będzie. Trzba zrobić miesięcznice, aż do skutku, teraz pod parlamentem, BO PRZECIEŻ OBIECALI, dopóki jest zapał i kasa na autokary może protest się podwoić.To ciekawe RICOH co piszesz, bo na pierwszym i jednocześnie jedynym spotkaniu w tej sprawie MF zgodził się ze mną, że trzeba zmienić par.8 i 9 tegoż rozp.
Mam dla Ciebie i wszystkich f-szy dobrą radę. Nie warto ufać MF. SSC przecież wprowadził Nas już w błąd nie raz, najjaskrawiej w sprawie emerytur - przecież na piśmie jest, że emki będą da wszystkich. Teraz na piśmie jest emka dla wybranych grup, ale jak wspomniałem, prawnie jest to nie do przeprowadzenia z zaliczeniem wstecz i w ogóle z takim podziałem, dlatego w procesie legislacyjnym zostanie zmienione na datę początkową - od dnia wejścia w życie wyroku.
Mam pytanie do SSC Mariana Banasia czy w związku z komunikatem na Corintii funkcjonariusze pominięci w systemie emerytur mundurowych jako nie wykonujących czynności w art. 2 ust. 1 art.1-6 mają zapszestać wykonywania tych czynności?
Nox-jest mi do Ciebie blisko czytajac Twoje wypowiedzi a odpowiadajac na pytanie.... u nas od wczoraj... mamy problemy z ujawnianiem hehe
Pracuje w cle od 1991 roku. Nazwano mnie funkcjonariuszem celnym i dostałem mundur. Pracowałem na granicy od początku nie przerwanie do dziś czyli 25 lat. Ujawniałem od samego początku przemyt. Narażałem swoje życie i zdrowie, a dziś ktoś chce mi powiedzieć, że celnikiem jestem od 1999 roku i mogę być nadal ewentualnie celnikiem, ale pod warunkiem, że w maju 2017 roku dostanę taką propozycję, by nadal pracować w OC granicznym i wtedy dostanę emeryturę mundurową jeżeli spełnię kolejny warunek czyli muszę ukończyć 55 lat?
Zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że w maju 2017 roku nie dostanę takiej propozycji, bo jestem już stary dziad i słabo u mnie z wydolnością jaką miałem jeszcze lat temu 5. Czy możliwe jest, by w państwie prawa i sprawiedliwości ktoś taki jak ja został przeniesiony do KAS bez munduru i możliwości przejścia na emeryturę mundurową? TAK, JEST TO NIESTETY MOŻLIWE!
Mam w związku z tym pytanie do Pana Sławka - czy związek zawodowy Celnicy.PL w takich sytuacjach jak moja widzi szansę na wygranie czegoś na drodze sądowej. Czy można będzie w ogóle zaskarżać taką decyzję?
Pisałem o tym wcześniej. Emki proponowane przez MF są dla nikogo .Przyjęcie zasady ,ze staż pracy liczony jest od 99 załatwia wszystkich starszych celników z dużym stażem w cle. Osiągnięcie wieku 55 lat w perspektywie wejścia w zycie KAS załatwia całą resztę. To jawne naigrywanie się z Nas i równości wobec prawa . Czas płynie bez opamiętania. Zaraz czerwiec a my na mszach modlimy się o zwrócenie rozumu rządzącym ....
Pracuje w cle od 1991 roku. Nazwano mnie funkcjonariuszem celnym i dostałem mundur. Pracowałem na granicy od początku nie przerwanie do dziś czyli 25 lat. Ujawniałem od samego początku przemyt. Narażałem swoje życie i zdrowie, a dziś ktoś chce mi powiedzieć, że celnikiem jestem od 1999 roku i mogę być nadal ewentualnie celnikiem, ale pod warunkiem, że w maju 2017 roku dostanę taką propozycję, by nadal pracować w OC granicznym i wtedy dostanę emeryturę mundurową jeżeli spełnię kolejny warunek czyli muszę ukończyć 55 lat?
Zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że w maju 2017 roku nie dostanę takiej propozycji, bo jestem już stary dziad i słabo u mnie z wydolnością jaką miałem jeszcze lat temu 5. Czy możliwe jest, by w państwie prawa i sprawiedliwości ktoś taki jak ja został przeniesiony do KAS bez munduru i możliwości przejścia na emeryturę mundurową? TAK, JEST TO NIESTETY MOŻLIWE!
Mam w związku z tym pytanie do Pana Sławka - czy związek zawodowy Celnicy.PL w takich sytuacjach jak moja widzi szansę na wygranie czegoś na drodze sądowej. Czy można będzie w ogóle zaskarżać taką decyzję?
Tylko 15 lat czy dodatkowo 55 lat życia? I co z latami w cywilu i przed 99r. ? Dopiero w wieku 67 reszta? Zaje....15 lat na granicy liczone od 1999 - to propozycja ministra Banasia