Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jacek sa jeszcze inne pytania, o obecna sytuacje, nie mozesz udzielic odpowiedzi_?
Kromkas, (że tak pojadę klasykiem, .... co Ty wiesz o zabijaniu) co Ty wiesz o zwalczaniu przestępczości celnej??? Jak ja robiłem w latach 90-tych wykrycia na miliony złotych (spiryt, fajki, narkotyki) Ty zdawałeś egzaminy, ale chyba z przewrotów w przód i przysiadów w podstawówce I co z Twoich badań??? Za przechodzenie badań należy Ci się emka??? Skończ pier...ć i pomyśl trochę dalej niż czubek Twojego zasmarkanego nosa Nie pouczaj starych komisarzy Działów Operacyjnych na czym polega faktyczna Służba w obecnym WZP ;-) Jak masz badania na astronautę, to przejdź do .... NASA Dzisiaj jesteś "cwany gapa", ale już w jurto możesz obudzić się z ręką w nocniku, bo Dyro może Cię przenieść do .... Dozoru, który tak "piętnujesz"! Akurat tak się składa, że znam też tą specyfikę pracy w Dozorze, znam ludzi tam pracujących i jestem święcie przekonany, że nie odbiegają doświadczeniem, wiedzą i gorliwością w zwalczaniu patologi z obszaru podległym Służbie Celnej bardziej od Ciebie! Różnica jest tylko ta, że w statucie, Ty masz troszkę większe .... uprawnienia Zamiast jątrzyć i myśleć, że złapałeś już Pana Boga za nogi, pomyśl o działaniach aby cała formacja uzyskała NALEŻNE (i zgodne z prawem) przywileje ;-) EMERYTURA MUNDUROWA, należy się Tobie, Mi, kolegą z Dozoru, Pani Krysi z kasy (która 30 lat spędziła na oddziale granicznym, a teraz przed emeryturą, ktoś chciał jej ulżyć w pracy), Panu Jurkowi z Kontroli Wewnętrznej, który właśnie dwa tygodnie temu, po wielu latach na pierwszej "Linii frontu" tam trafił, Pani Doroty, która teraz pracuje w Logistyce, a przez kolejne lata zmieniała komórki, które szefuncio wymienia w swoim piśmie, po prostu ..... WSZYSTKIM FUNKCJONARIUSZOM SŁUŻBY CELNEJ!!!! Do puki tego nie zrozumiesz, po prostu, może nie udzielaj się na .... forum Dobrej Nocy ..... "emerycie" :-(Panowie z dozoru czy wiecie co to znaczy kilka setek wystrzelonych naboi w roku w WZP (policja chyba 9 szt rocznie) a na koniec egzamin z komisją, czy zaliczacie testy sprawnościowe(tysiąc itd..), na koniec egzamin z komisją w WZP. Czy macie zdany egzamin(ustny i pisemny) przed Państwową Komisją z Agencji Atomistyki dający uprawnienia do pracy na urządzeniach Rentgenowskich w WZP? Czy przechodzicie badania jak astronauci WZP?
Dajcie spokój i troszkę pokory bo ludzie na granicy wypruwają flaki a wy walicie ściemę. Ale nie oto chodzi Trybunał Konstytucyjny wskazał jasno kto powinien dostać emerytury i te osoby, wykonujące czynności tą emeryturę dostaną w pierwszej kolejności bo im się należy jak "psu buda".
Mam nadzieję, że cała służba będzie uzbrojona i sprawna tak jak w innych formacjach.
Czytam to forum i nie mogę się nadziwić, jak jeden człowiek mógł zawładnąć, praktycznie w jednej chwili taką rzeszą inteligentnych ludzi................
Cóż to za charyzma Przewodniczącego SS ? lub jak kto woli socjotechnika.............................................................................................................. jak zwał, tak zwał najważniejsze, że działa.
Dziś zapoznałam się z poniższą treścią i doszłam do smutnego wniosku, że już mamy pozamiatane.
A co tam jest pozamiatane? Co, kazali mącić i mieszać to mieszasz? Czy pozamiatane dowiecie się niedługo. Kierowcy w Korczowej już w radiu się skarżą że czekają 40 godzin na wjazd do PL. A jeszcze nikt oficjalnie nie protestuje. Radiowa jedynka ok 14/00.
Czytam to forum i nie mogę się nadziwić, jak jeden człowiek mógł zawładnąć, praktycznie w jednej chwili taką rzeszą inteligentnych ludzi................
Cóż to za charyzma Przewodniczącego SS ? lub jak kto woli socjotechnika.............................................................................................................. jak zwał, tak zwał najważniejsze, że działa.
Dziś zapoznałam się z poniższą treścią i doszłam do smutnego wniosku, że już mamy pozamiatane.
A co tam jest pozamiatane? Co, kazali mącić i mieszać to mieszasz? Czy pozamiatane dowiecie się niedługo. Kierowcy w Korczowej już w radiu się skarżą że czekają 40 godzin na wjazd do PL. A jeszcze nikt oficjalnie nie protestuje. Radiowa jedynka ok 14/00.
Wypisywanie po pikiecie tego typu tekstów to delikatnie mówiąc " o b ł ę d "
I nie dam się wciągnąć w żadną polemikę.
Pracujemy intensywnie w Zarządzie. Proszę o cierpliwość. Nikt Was nie zostawi, ani nie sprzeda.
Ten wpis powinien najpierw przeczytać każdy kto się tutaj bierze do pisania. Nie tylko w tym wątku...Panowie z dozoru, z granicy , z DS, z WZP, itd czy wam się w głowach pomieszało? Jak szanowni Panowie trafili do tych komórek? Na swoja prośbę, z polecenia czy po znajomość? Bo ja przez te 25 lat służby zmieniając komórki (granica zachodnia, OC wewnętrzny, KW , DS, akcyza i teraz COW) nigdy nie miałem cokolwiek do powiedzenia. Więc sami sobie dopowiedzcie co jest warte te wasze czcze gadanie. Ja bym na waszym miejscu poczekał do dnia sądu ostatecznego tj. przedstawienia propozycji w KAS - i obyście ją dostali. Póki co to macie mglistą WIZJĘ , a sami się mamicie nadzieją, że was ktoś lub coś oszczędzi. Lecz ja wam mówię ze swego doświadczenia, że nic nie jest dane raz na zawsze. Dzielcie się tak dalej na lepszych, ważniejszych i tych co się im należy - ku chwale i zadowoleniu SSC. Jeśli tak ma wyglądać nasza solidarność i jedność to na nic starania Sławka i reszty braci celniczej. Mam nadzieję, że Panowie nie byli razem zemną na PIKIECIE 13.05.2016r. bo będę się czuł oszukany.
rysio;.....A tak na koniec lekko wq...wiony to powiem tyle od Przewodniczącego SS to ty się odp...dol. Jacek przepraszam ale zwieracze mi puszczają[/QUOTE napisał:Rysio - jesteś całkowicie usprawiedliwiony. Celni - trzymajmy się razem.
Tylko spokojnie - Pikieta pokazała Banasiowi, że czas robienia nas w ciula dobiega końca, że jest blisko przekroczenia naszej cierpliwości, że w razie czego obok rewidenta stanie komisarz i że ,mam nadzieję, jego KAS pójdzie się jeb..., o pardon "kochać". Reszta w naszych rękach, a zacznie się jak zwykle przypadkiem, całkiem niespodziewanie, gdzieś się coś przyblokuje, wybuchnie jakaś zaraza, która zapędzi brać celną do lekarzy i .......tak to widzę. Jasnowidz jestem czy cóś ?
Ha, ha, ha! Kromaks astronauto, a raczej żałosny pajacu. Takie bajki o swojej oszałamiającej wyjątkowości, to możesz swoim dzieciom opowiadać. Myślisz, że my z choinki się urwaliśmy?Czy przechodzicie badania jak astronauci WZP?
Witam
Byłem w Wwie stąd nie pisałem. ZG ZZ Celnicy PL działa bez emocji. W tych decydujących dla Nas chwilach nie możemy popełniać błędów, względnie popełniać jak najmniej, bo tylko ten co nic nie robi ich nie popełnia.
Współpracujemy z profesjonalistami i oni weryfikują nam strategię działań. Właśnie po to byłem w Wwie, bo rzeczywiście tak jak wielu na tym forum, także i moje serce rwie się do boju. Spokojnie, pełen profesjonalizm, damy radę, luz. Serce rwie się do boju, ale kolosa można zatrzymać tylko sprytem. Przypominają mi się postaci biblijne - Gedeon, Goliat. Zwyciężyli bo wierzyli, a my mamy wiarę potężną po pikiecie.
MF to wie. Pikieta była szokiem dla nich, dla mediów, dla środowisk politycznych. Takiej pikiety W-wa jeszcze nie widziała. Boją się, dlatego podjęli od razu działania wymierzone na osłabienie Naszej wiary, chcą wręcz złamać Nam kręgosłup. Nie złamią. Już nie mają szans. Oni wiedzą, że jesteśmy silni, zobaczyli to i wiedzą, że Nasze kolejne działania będą dużo mocniejsze.
Wow. Po pikiecie ukazały się Komunikaty MF, Min. Fin. oznajmił KAS.
Ad Komunikatów na Corintii:
Po pierwsze: Nikt nie może być pewny gdzie będzie w dniu wejścia w życie ustawy
Po drugie: Wg mnie i prawników naliczanie emerytur wstecz, przy takim wydzieleniu komórek - granica, WZP i DŚ nie może się ostać prawnie, stąd uważamy, że Komunikat jest wymierzony jedynie na uspokojenie f-szy z tych komórek. Nawet jeśli taka wersja ukaże się w projekcie, upadnie w procesie legislacyjnym, ale to stanie się już po lipcu. MF po prostu chce liczyć od dnia wyroku TK, ale to wyjdzie dopiero po lipcu i oczywiście rękami Posłów.
Po trzecie. Nie będzie podwyżek do 3048zł, gdyż nie widzę procesu legislacyjnego zmiany rozp. MF w sprawie stanowisk służbowych fc. ...
Pamiętajmy o tym wszyscy, gdy ZZ Celnicy PL będzie prosić środowisko o działania. Wszyscy musimy się wtedy aktywnie włączyć
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!