Emerytury !!!

czyli dziś Pochodnia Opierdolu rozpoczęła swoją sztafetę... ciekawe kiedy będzie przekazywana w dół? Jutro? A może już dziś GRK będą gotowe do wyjazdu?

PAMIĘTAJCIE ! Jesteśmy JEDNĄ SŁUŻBĄ!
DZIŚ MY - JUTRO WY!

czyli dziś Pochodnia Opierdolu rozpoczęła swoją sztafetę... ciekawe kiedy będzie przekazywana w dół? Jutro? A może już dziś GRK będą gotowe do wyjazdu?

PAMIĘTAJCIE ! Jesteśmy JEDNĄ SŁUŻBĄ!
DZIŚ MY - JUTRO WY!

To już to było, codzienne meldunki o nietypowych zajściach, oraz przygotowanie list na pomoc granicy...

Co jeszcze mogą wymyśleć ?

czyli wiemy, że nic nie wiemy. Na ostatni moment wszystko, tylko zastanawia mnie jedna rzecz: czy do czasu konsultacji społecznych KAS uzgodnią jakieś stanowisko Rząd w sprawie projektu obywatelskiego. Strasznie mnie to ciekawi.

Taka ciekawość skazańca czy szafot naoliwili ... :D

Pytanko do ADMINA ;)
Wczoraj między miedzy 20.03, a dzisiaj 10.38 "zniknęło" (przynajmniej z tego wątku) kilkadziesiąt wpisów :-(
Myślę, że aby zakończyć dywagacje i spekulacje ..... jakieś wyjaśnienie się należy ;-)
Uważam, że zwłaszcza w obecnej sytuacji, taka informacja powinna ukazać się wręcz ... niezwłocznie ;-)
Inna sprawa, co z wpisami które zostały wysłane przez forumowiczów w tym czasie???
Zniknęły czy jeszcze wrócą jako komentarz do wątku "Emerytury", bo jak wiadomo w necie nic nie ginie ;-)

Problem był po stronie firmy zarządzającej serwerami. Można było wpisać tylko temat bez treści pod spodem. Gdy udało się przywrócić sprawność portalu pousuwałem dość sporo pustych postów, ale tylko pustych bądź takich w których nie było treści. Aha, wywalilem jeszcze kilka takich w których były jakieś pytania czy forum zaatakował haker bądź inny minister.

Problem był po stronie firmy zarządzającej serwerami. Można było wpisać tylko temat bez treści pod spodem. Gdy udało się przywrócić sprawność portalu pousuwałem dość sporo pustych postów, ale tylko pustych bądź takich w których nie było treści. Aha, wywalilem jeszcze kilka takich w których były jakieś pytania czy forum zaatakował haker bądź inny minister.
Jacek sa jeszcze inne pytania, o obecna sytuacje, nie mozesz udzielic odpowiedzi_?

Czy ja dobrze rozumiem - wg planów mf w KAS mają być funkcjonariusze z emkami i funkcjonariusze bez emek? Ta sama służba, ten sam mundur, ta sama jednostka i dwa systemy emerytalne?

Czy ja dobrze rozumiem - wg planów mf w KAS mają być funkcjonariusze z emkami i funkcjonariusze bez emek? Ta sama służba, ten sam mundur, ta sama jednostka i dwa systemy emerytalne?
wg mojej wiedzy zle rozumiesz, z emkami maja byc tylko ci w UCS, pozostali nie beda nawet funkcjonariuszami,

wg mojej wiedzy zle rozumiesz, z emkami maja byc tylko ci w UCS, pozostali nie beda nawet funkcjonariuszami,

W projekcie KAS zadania obecnego dozoru realizuje Urząd Celno-Skarbowy, ale z tego co zakomunikował pan Minister Banaś funkcjonariuszami z uprawnieniami emek będą tylko tylko funkcjonariusze z WZP, OC granicznych oraz z komórek dochodzeniwo śledczych. Ponieważ w UCS będą tylko funkcjonariusze, wynika z tego, że bedą tam funkcjonariusze z prawem do emek i funkcjonariusze bez tego prawa. Powyższe ma zastosowanie jednak tylko pod warunkiem, że komunikat pana Ministra Banasia ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Czy ma ? Nie wiem ale jak można stwierdzić,że w SC tylko WZP i OC Graniczne zajmują się wykrywaniem i zwalczaniem przestępczości oraz, że dochodzeniowcy z SC pełnią służbę 24h/dobę z narażeniem życia. Mam wrażenie, że Szef Służby Celnej nie ma pojęcia czym się poszczególne komórki SC zajmują. Przykładem tego jest pominięcie np. komórek dozoru.
Chcą nas po prostu podzielić i tyle . Nie dajmy się!

Właśnie to mi nie grało, o czym pisze j.23, trafione w punkt. Podobnie ma się rzecz z wewnętrznymi oddziałami. Nic tu się już kupy nie trzyma.

Gdyby banas miał choć trochę pojęcia o Służbie Celnej to wiedziałby, że zwalczaniem, wykrywaniem i zapobieganiem zajmują się WZP, OC graniczne i wewnętrzne oraz być może dozór ale nigdy nie DS. Zresztą tak samo jak nie odróżnia Służby Celnej od urzędów skarbowych a funkcjonariuszy od pracowników cywilnych. Ten jego kas to dopiero będzie komedia.

Ostatnia edycja:
Dziękuje Jacku (Ja oraz też pewnie kilku innych uczestników forum), za odpowiedź, bo sytuacja była co najmniej .... dziwna ;-) Uznam więc, że mój post był tym z kategorii .... "bez treści", chociaż nie ukrywam, że żałuje, bo troszkę się ..... rozpisałem :-) I były to, przynajmniej w/g mnie istotne kwestie ;-) Ale wkrótce postaram się go .... "odtworzyć" ;-)

Przy okazji chciałem tylko pozdrowić WSZYSTKICH funkcjonariuszy z Izby Celnej i Urzędów w Szczecinie!!! "Zamordyzm" z czasów kapicy u Was dalej trwa :-( Są ludzie którzy wyznają zasadę - "Umarł Król, niech żyje Król", ale na takich też przyjdzie czas .... rozliczeń ;-) Szkoda, że nie mogę na forum przytoczyć stwierdzenia, które wyszło z ust Waszego byłego Dyrektora, (Witolda), ale uważam, że było bardzo trafne ;-)

Witam wszystkich. Z tego co widzę jesteśmy już sprzedani. Nikt za nami nie stoi. Możemy zamówić sobie mszę ale żałobną. Niestety. Może jakoś nam pójdzie w prywatnych firmach, chociaż bez odpraw takich jak dostaną górnicy będzie ciężko. Nie mogę p[pojąć na co wszyscy czekają. Czy to jest normalne. Zero informacji o zamiarach o niczym. A od marca mieliśmy już się zastanawiać czy iść, czy nie iść na emeryturę. Może to jest celowe pikiety, pisanie pism, aby wprowadzić KAS -stołki dla tych co to przyklepią a reszta niech sobie robi co chce

Back
Do góry