Emerytury !!!

Bardzo trafnie opisaliscie sytuacje dozoru. Nie wyobrazam sobie sytuacji, ze beda fc z emkami i bez. Ten bez nadal bedzie mial wszelkie rygory sluzby, ale bez emerytury? A dochodzeniowcy nie pracuja calodobowo przynajmniej u nas

Panowie z dozoru czy wiecie co to znaczy kilka setek wystrzelonych naboi w roku w WZP (policja chyba 9 szt rocznie) a na koniec egzamin z komisją, czy zaliczacie testy sprawnościowe(tysiąc itd..), na koniec egzamin z komisją w WZP. Czy macie zdany egzamin(ustny i pisemny) przed Państwową Komisją z Agencji Atomistyki dający uprawnienia do pracy na urządzeniach Rentgenowskich w WZP? Czy przechodzicie badania jak astronauci WZP?
Dajcie spokój i troszkę pokory bo ludzie na granicy wypruwają flaki a wy walicie ściemę. Ale nie oto chodzi Trybunał Konstytucyjny wskazał jasno kto powinien dostać emerytury i te osoby, wykonujące czynności tą emeryturę dostaną w pierwszej kolejności bo im się należy jak "psu buda".
Mam nadzieję, że cała służba będzie uzbrojona i sprawna tak jak w innych formacjach.

Kromaks co ty pierd...lisz?! Czy masz pojęcie jakie zadania FAKTYCZNIE wykonują byłe dozory?! chyba takie masz pojecie jak SSC.

Poza tym, przywileje mundurowe NIE WYNIKAJĄ Z ILOŚCI ZDANYCH EGZAMINÓW TYLKO Z OBOSTRZEŃ wynikających ze specyfiki służby (zakaz partii politycznych, dorabiania, całodobowa dyspozycyjność, i inne)

Doucz się i nie wkurw..aj ludzi !

... i zobacz art.1 ustawy o SC!

JEDNOLITA FORMACJA!

Wszyscy albo nikt!

A egzaminy "przed WZP" zdajemy co roku -z TITI. sprawnościówka i teoria, więc nie wiem o co ci chodzi? Nie dociera do takich łbów jak Twój, że to że dziś jesteś na pasie albo w WZP nie oznacza, że będziesz tam za pół roku?! no chyba ze masz taką pewność bo jesteś naczelnikiem (choć i takich znam, którzy już są "byłymi naczelnikami") albo jakimś brązowym paluszkiem DIC-a albo SSC... pozostaje opcja nr3 - głupi, bez wyobraźni i empatii buc!

Panie przewodniczący! Czas powiedzieć ludziom co związek zamierza zrobić w najbliższym czasie bo zamawianie mszy nie jest chyba jedynym pomysłem na walkę o Nas.....

Panowie z dozoru czy wiecie co to znaczy kilka setek wystrzelonych naboi w roku w WZP (policja chyba 9 szt rocznie) a na koniec egzamin z komisją, czy zaliczacie testy sprawnościowe(tysiąc itd..), na koniec egzamin z komisją w WZP. Czy macie zdany egzamin(ustny i pisemny) przed Państwową Komisją z Agencji Atomistyki dający uprawnienia do pracy na urządzeniach Rentgenowskich w WZP? Czy przechodzicie badania jak astronauci WZP?
Dajcie spokój i troszkę pokory bo ludzie na granicy wypruwają flaki a wy walicie ściemę. Ale nie oto chodzi Trybunał Konstytucyjny wskazał jasno kto powinien dostać emerytury i te osoby, wykonujące czynności tą emeryturę dostaną w pierwszej kolejności bo im się należy jak "psu buda".
Mam nadzieję, że cała służba będzie uzbrojona i sprawna tak jak w innych formacjach.

Zaczęło się. Brawo MF własnie o to chodzi.

PS. Panie Kromas trochę pokory. Nie jesteśmy dziećmi. Też zdajemy egzaminy i nie przed "komisjami z WZP" ale często są to w większości egzaminy egzaminy państwowe dojące uprawnienia które są honorowane również poza SC .

Daje się zauważyć objawy lekkiej sraczki u wyższej i średniej kadry pytają o nastroje biegają po godzinach po budynkach.

przed otrzymaniem emerytury kazdy z WZP powinien jeszcze przejsc badanie na wariografie
i wtedy mozna sie licytowac kto na co zasluguje

Panowie z dozoru, z granicy , z DS, z WZP, itd czy wam się w głowach pomieszało? Jak szanowni Panowie trafili do tych komórek? Na swoja prośbę, z polecenia czy po znajomość? Bo ja przez te 25 lat służby zmieniając komórki (granica zachodnia, OC wewnętrzny, KW , DS, akcyza i teraz COW) nigdy nie miałem cokolwiek do powiedzenia. Więc sami sobie dopowiedzcie co jest warte te wasze czcze gadanie. Ja bym na waszym miejscu poczekał do dnia sądu ostatecznego tj. przedstawienia propozycji w KAS - i obyście ją dostali. Póki co to macie mglistą WIZJĘ , a sami się mamicie nadzieją, że was ktoś lub coś oszczędzi. Lecz ja wam mówię ze swego doświadczenia, że nic nie jest dane raz na zawsze. Dzielcie się tak dalej na lepszych, ważniejszych i tych co się im należy - ku chwale i zadowoleniu SSC. Jeśli tak ma wyglądać nasza solidarność i jedność to na nic starania Sławka i reszty braci celniczej. Mam nadzieję, że Panowie nie byli razem zemną na PIKIECIE 13.05.2016r. bo będę się czuł oszukany.

matko kochana kromaks połamałeś mi kolana w nadgarstkach swoim wpisem.Albo jesteś fc nie potrafiącym czytać ze zrozumieniem albo oszalałeś z nadmiaru informacji, których w żaden sposób nie potrafisz przyswoić.Żebyś się czasem któregoś ranka w niedługim czasie nie obudził z ręką w nocniku, jak zostaniesz przeniesiony do komórki, która wg Ciebie nie powinna dostać emki bo ludziska nie zdały takich jak Ty egzaminów. A, jak sam wiesz, znajomych króliczka jest na pęczki,którzy tylko czyhają na Twoje miejsce. I co wtedy....... no mam nadzieję ,że będziesz przeszczęśliwy. Jeszu, no chyba Bog Ci rozum odebrał

Jak widzę po ostatnich postach Banaś już triumfuje... A o "egzaminach" tak dla WZP jak i dla dozoru, przynajmniej w mojej izbie, przez grzeczność nie będę pisał...

Powtarzam po raz n-ty: JEDNOLITA FORMACJA ! Wszyscy albo nikt!!!!!!!!!

co w tym qr..a trudnego do ogarnięcia??!! takie podziały to strzał w plecy Sławkowi!

o to wam chodzi?!

Każdy zasługuje bo każdy z.nas rekrutowal sie na warunkach jak do innych służb. Każdy z nas jestcelnikiem. To przełożeni wyznaczyli miejsce służby. Wzp nie maja pojęcia co robią dozory. Zapytajcie docjodzenoowki kto przekazuję więcej spraw do nich. Pokqzcie kto wzp przeprowadza eksperymenty procesowe i tyle czynności procesowych bez prZygotowania. To nie posiadanie broni czyni uprawnionym do emerytury.ci co myślą e są w wzp cZy na granicy maja pewne emerytury. Mogą sie zdziwic. Nawet jeśli tak to do grudnia bo w kas będzie selekcja. Każdy z nas ma historię wędrówki po referatach dlaczego chcecie sprzedać kolegów z którymi kiedyś pracowaliscie

A to jest nasza szansa dla naszych spraw-- Ministerstwo Finansów jest "twierdzą III RP" - takie stwierdzenie padło z ust szefa rządzącej partii
Prędzej czy póżniej Kaczyński ich zaatakuje to pewne,jeśli stanowisko Banasiowo Szałamachowe poprze rząd to dopiero wtedy mamy problem,interpretacja wyroku TK jest kopią stanowiska zakapicowego i rządowego centrum legislacji,tak czy inaczej nasze emerytury ich kształt zależą od dobrej woli prezesa.

Dajcie spokój i troszkę pokory bo ludzie na granicy wypruwają flaki a wy walicie ściemę.

Kolego Kromaks posłuchaj...ja pracowałem w dziale operacyjnym, później nam zmienili nazwę na wydział operacyjny, później wydział kontroli operacyjnej no i finalnie WZP...teraz od kilku lat pracuję w dozorze czy jak teraz zwał te komórkę - nie istotne. Mam więc porównanie którego Ty raczej nie masz sądząc po tym co wypisujesz :cool: To że masz milion egzaminów to nie znaczy że wszyscy w WZP też mają bo są i tacy którzy i testów sprawnościowych nie zaliczają i broni też nie noszą. Także teoria z praktyką nie maja tu za wiele wspólnego. No i druga sprawa - jako dozór często pracujemy w takich miejscach w których Wy ( zuchy z WZP ) nie kwapicie się żeby się pojawiać więc nie opowiadaj smutnych kawałków o przewodniej roli WZP w SC bo albo Ci się trochę pomieszało, albo nie masz pojęcia o pracy innych komórek w Izbie - tzn trochę niżej ;) czyli na poziomie UC i OC

Back
Do góry