Emerytury !!!

Żeby jeszcze większość z nich miała pojęcie kto to był ten Churchil... pewnie padły by pytania w stylu: " nie znam, a to ten z PO/PiS/wstawić dowolnych darmozjadów/ ?"

Szałamacha dodał, że w środę skierował projekt ustawy ws. powołania KAS na Komitet Stały Rady Ministrów.

http://www.money.pl/gospodarka/wiad...wy-nowa-wersja-w-najblizszy,39,0,2085671.html

"Rząd ma pomysł, jak zgarnąć dodatkowe miliardy
Powołanie Krajowej Administracji Skarbowej, zmiany w prawie oraz odpowiednie narzędzia informatyczne to elementy systemu, który planuje zbudować ministerstwo finansów. - Naszym celem jest poprawienie jakości pracy administracji skarbowej - mówił w Katowicach szef MF.

W swoim wystąpieniu Szałamacha zaznaczył, że poprawa jakości pracy administracji skarbowej doprowadzić ma do zwiększenia dochodów budżetowych.

System, który zamierza stworzyć ministerstwo finansów składać ma się z trzech elementów. Pierwszym jest stworzenie Krajowej Administracji Skarbowej (KAS). Jak tłumaczył Szałamacha, w jednej instytucji skupione zostanie to, co dziś jest rozrzucone w urzędach celnych, skarbowych i kontroli skarbowej.

- Rozbicie kompetencji pomiędzy m.in. celników i służby skarbowe powoduje rozproszenie baz danych i brak przepływu informacji. Prowadzi do przerostów kadrowych i dublowania się stanowisk. Dlatego wracamy do koncepcji głębokiej przebudowy instytucjonalnej w tym zakresie - powiedział.

Szałamacha dodał, że w środę skierował projekt ustawy ws. powołania KAS na Komitet Stały Rady Ministrów." ...

Ostatnia edycja:
Bolo1999 mój adwersarzu każdy idiota widzi o co 'kaman" tylko ty nie.
Kas jak pisałem wejdzie BANKOWO!!! i to jako projekt poselski aby było.
Emerytury dostaniemy jak przyjmą Celników do SOK lub ITD.
Jeszcze jedno wszyscy walczymy o realizację wyroku TK i wprowadzenie w życie projektu obywatelskiego bo to jest dla nas "być albo nie być" i mamy za sobą prawo (wyrokTK), sprawiedliwość (lata upokorzeń względem innych służb) oraz przyzwoitość w stosunku do f.c w podeszłym wieku, którzy od lat rzetelnie wykonywali swoje obowiązki a zdrowie nie pozwala na dalszą walkę z bandytami.
Sory Bolo1999 przejrzyj chłopie na oczy i przestań wypisywać śmieszne wywody.
Czas w sporze prawnym aby interesy funkcjonariuszy SC zaczęła reprezentować najlepsza kancelaria prawna i to powinno odnieść skutek.

Koledzy i koleżanki. Jak wiemy i widzimy w mediach PIS może wszystko-ma większość.Szkoda ,że skończył tylko na obietnicach i zapewnieniach.Teraz tylko od Nas Wszystkich , powtarzam Wszystkich bez względu na miejsce pełnienia służby spoczywa obowiązek dopięcia Naszych celów , bule nie tak jak w 2008r. Proponuję tylko jedno drastyczne rozwiązanie -bierzemy wszyscy dwutygodniowe L-4 i to w okresie szczytu NATO , a potem jak to nie pomoże przed Światowymi dniami młodzieży i ciekawy jestem czy przy tylu systemach na których działamy i ich nowelizacjach potencjalni Nasi zastępcy z nimi sobie poradzą? Boli mnie ,że Sławek do dzisiaj nie reaguje na informacje które się ukazują i sieją zamęt wśród Nas.Już najwyższy czas rzucić Panów Szałamachę i Banasia na kolana.Nie dajmy się mamić po raz kolejny obietnicami podwyżek których i tak nie widzimy do dzisiaj. Bierzmy sprawy drastycznie w swoje ręce skoro Związki odwlekają te drastyczne posunięcia.Oni i tak zrobią co chcą ,mam na myśli Rząd,podkomisje itp.To jest ostatni moment na nasze czyny przed wprowadzeniem KAS.

Dla każdego postronnego obserwatora jasne jest ,że zupełnie czymś innym jest administracja podatkowa, a czymś innym służba celna weryfikująca w rzeczywistym czasie, przy zdefiniowanych procedurach celnych, towar czy obrót wyrobami akcyzowymi. Skarbowa administracja państwowa działająca w oparciu o Kodeks Pracy nie może dobrze zastąpić funkcjonariuszy państwa umundurowanych i wyposażonych w silne instrumenty prawne i środki przymusu.
Nonsensem jest pomysł aby administracją skarbową zespolić ze służba celną . A może chodziło o coś innego, mianowicie o dezorganizacji administracji skarbowej i służby celnej po to, by zorganizowane grupy przestępcze miały ułatwiony sposób obchodzenia polskiego prawa, uszczuplając dochody naszego budżetu państwa?
Każdy zdrowo myślący Polak mający współczynnik inteligencji wyższy od chorej psychicznie małpy to wie.

Co dalej?

Też uważam, że Sławek powinien napisać jakie kroki będą następne. Bo brak informacji prowadzi do tego, że nie wiemy co będzie dalej i co mamy robić. A może faktycznie powinniśmy na własną rękę rozpocząć dotkliwy protest. Sławek napisz konkrety bo jak się coś zacznie to może być za późno na Twoje działania. A szkoda Twojego wysiłku jaki włożyłeś

Bolo1999 mój adwersarzu każdy idiota widzi o co 'kaman" tylko ty nie.
Kas jak pisałem wejdzie BANKOWO!!! i to jako projekt poselski aby było.
Emerytury dostaniemy jak przyjmą Celników do SOK lub ITD.
Jeszcze jedno wszyscy walczymy o realizację wyroku TK i wprowadzenie w życie projektu obywatelskiego bo to jest dla nas "być albo nie być" i mamy za sobą prawo (wyrokTK), sprawiedliwość (lata upokorzeń względem innych służb) oraz przyzwoitość w stosunku do f.c w podeszłym wieku, którzy od lat rzetelnie wykonywali swoje obowiązki a zdrowie nie pozwala na dalszą walkę z bandytami.
Sory Bolo1999 przejrzyj chłopie na oczy i przestań wypisywać śmieszne wywody.
Czas w sporze prawnym aby interesy funkcjonariuszy SC zaczęła reprezentować najlepsza kancelaria prawna i to powinno odnieść skutek.

jednak nie posłuchałeś rady na ostygnięcie

"każdy idiota" - no może ja nie bo nim nie jestem?

napisałem kiedyś że nie? nie - twierdziłem i twierdzę że nie wszystko przesądzone i trzeba tego pilnować

ty piszesz że "Emerytury dostaniemy jak przyjmą Celników do SOK lub ITD."

a za chwilę "wszyscy walczymy o realizację wyroku TK i wprowadzenie w życie projektu obywatelskiego"

rozdwojenie jaźni?

odczep się, wyluzuj - to nie ja jestem twoim wrogiem

albo wierzysz, że nie wszystko stracone i chcesz o to walczyć, albo nie - i wtedy po co ta aktywność od lutego 2016

chcesz walczyć? ok - ale przywódcę już mamy - mimo swoich 200 postów w 3 miesiące nie zajmiesz jego miejsca

chcesz walczyć? a gdzie byłeś wcześniej? przez tyle lat? gdy była walka o kas, o banasia, o gruszę, o wartościowanie, o emki?

gdzie byłeś 13 maja?

jesteś w celnikach.pl?

nie jesteś Mojżeszem - mimo swoich przepowiedni

więcej dystansu

Chcą KAS? Będą mieli TVN 24

Witam... na gorące głowy...okład... poczekajmy chwilę na sygnał od Sławka. Choroba nie wybiera i może nas dopaść w każdej chwili ;) Chorzy zdążymy pójść do lekarza... Zastanawiam się: Coraz częściej przewijają się w mediach wątki, z których wynika, że działania mf- u są szkodliwe dla Polski, a korzystne dla szarej strefy... . Jaka jest kara za działanie na szkodę kraju? Czyli jest przyzwolenie na sabotowanie rozwoju naszej ojczyzny?!!! Jak już nadejdzie ta chwila... TO DOKOPMY IM TAK NA MAKSA!!! I TAK CHCĄ NAS WYJ***BAĆ NA BRUK!!! NIE BĘDZIE NIC DO STRACENIA!!! A kadra??? Statek tonie, a oni tańczą... Hmmm... ślepcy i krótkowzroczni... i tak pójdą na dno!!! Chcą kas? Będą mieli... TVN 24!!! Zobaczcie filmik... a brakło kilku dni... Jesteśmy zdeterminowani i zjednoczeni!!! Chcą? Będą mieli!!! pzdr :cool:
http://www.tvn24.pl/wideo/tvn24-relacjonuje-protest-celnikow,184818.html

Ostatnia edycja:
13 maja byłem w w.wie misiu i nie rób statystyk na temat postów bo to nie oto chodzi ile tylko co piszemy i zacznij myśleć.
Wódz jest tylko jeden ( SŁAWEK ) a funkcjonariuszy SC jest przeszło 14500.
Czas w sporze prawnym aby interesy funkcjonariuszy SC zaczęła reprezentować najlepsza w Polsce kancelaria prawna i to powinno odnieść skutek!!!!!!!!!!
Jeszcze jedno koleś rozmywasz temat bez argumentów.
Pewnie ty jesteś trolikiem.
Jeśli tak to nieudolnym.

Z coraz większej ilości wpisów na forum Celnicy PL oraz doniesień prasowych wynika, że min fin bardzo przyspieszył prace nad projektem ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej.
Zastanawiam się, czy nie trzeba by nasze działania jednak nieco bardziej skupić na sprzeciwie wobec KAS a nie tylko na walce o emerytury. A już na pewno powinne te dwie sprawy być załatwiane równolegle.
Co do załatwienia tych spraw na drodze prawnej, to czas na to już dawno minął! Ten rząd prawo i sprawiedliwość ma w dupie!

13 maja byłem w w.wie misiu i nie rób statystyk na temat postów bo to nie oto chodzi ile tylko co piszemy i zacznij myśleć.
Czas w sporze prawnym aby interesy funkcjonariuszy SC zaczęła reprezentować najlepsza w Polsce kancelaria prawna i to powinno odnieść skutek!!!!!!!!!!
Jeśli tak to nieudolnym.

a jaką kancelarię prawną masz na myśli ?
no chyba nie Pana Chmaja ? bo z tego co ja wiem, to prof. Chmaj co najmniej nieetycznie się zachował, dziwi mnie tylko, że rada sądownicza patrzy na to ze spokojem

a jaką kancelarię prawną masz na myśli ?
no chyba nie Pana Chmaja ? bo z tego co ja wiem, to prof. Chmaj co najmniej nieetycznie się zachował, dziwi mnie tylko, że rada sądownicza patrzy na to ze spokojem

Może poprosić o pomoc Adamsa ... yyyy .... sorry... mec. R. Giertycha?
Roman ma ostatnio na pieńku z pisiorami! :D

Może poprosić o pomoc Adamsa ... yyyy .... sorry... mec. R. Giertycha?
...

Wiecie co ...
Wprawdzie >>Nasza Sprawa<< nie jest zbyt "popularna", lecz od strony prawnej nie należy do najtrudniejszych,
bo przecież to nie Prawo jest przeciw Nam!

Wspomniany mecenas zawodowo niczym szczególnym się nie "zasłużył" (jeszcze), ale o ile zainteresowanie dziennikarzy
>>Naszą Sprawą<< jest mizerne, o tyle osobą mecenasa - jak najbardziej! Według mnie, faktycznie - ON byłby w stanie
wystarczająco "rozdmuchać" medialnie >>Naszą Sprawę<< w dobrym kierunku!

ps
jeszcze bym "wciągnął" do sprawy ... Rutkowskiego. :cool:

Ostatnia edycja:
Wiecie co ...
Wprawdzie >>Nasza Sprawa<< nie jest zbyt "popularna", lecz od strony prawnej nie należy do najtrudniejszych,
bo przecież to nie Prawo jest przeciw Nam!

Wspomniany mecenas zawodowo niczym szczególnym się nie "zasłużył" (jeszcze), ale o ile zainteresowanie dziennikarzy
>>Naszą Sprawą<< jest mizerne, o tyle osobą mecenasa - jak najbardziej! Według mnie, faktycznie - ON byłby w stanie
wystarczająco "rozdmuchać" medialnie >>Naszą Sprawę<< w dobrym kierunku!

ps
jeszcze bym "wciągnął" do sprawy ... Rutkowskiego. :cool:

Kurde... chciałem trochę żartobliwie, dla rozładowania atmosfery a tu proszę, temat podjęty!
No i fajnie. I całkiem serio, to pomyślałbym jeszcze o R. Kaliszu. Panowie razem mogliby dużo zrobić, światopogląd mają biegunowo odmienny, ale jako prawnicy są całkowicie zgodni!

A z tym Rutkowskim to już "po bandzie" kolega pojechał! :D

Jeśli tak to nieudolnym.

masz rację - nie o to chodzi ile piszemy - ale twoja nadaktywność od zaledwie lutego rodzi pytania

a gdzie byłeś wcześniej? przez tyle lat? gdy była walka o kas, o banasia, o gruszę, o wartościowanie, o emki? nigdy nie czułeś potrzeby wyrażenia swoich opinii czy emocji na tym forum? czy może do tej pory było ci dobrze a dopiero teraz zaczyna snuć się widmo utraty przywilejów?

że pojadę klasykiem - hmm... do przemyślenia....trochę to ... niepokojące

jesteś w celnikach.pl?

nie jesteś Mojżeszem - mimo swoich przepowiedni

więcej dystansu

"zacznij myśleć"? a według ciebie nie myślę? bo określenie "myślę" byłoby właściwe wyłącznie wtedy gdybym myślał tak jak ty? rozczaruję cię - każdy człowiek myśli inaczej - i nie jest celem żebyśmy myśleli tak samo - to już było i ja to pamiętam - celem jest solidarność i jedność mimo indywidualnych różnic żeby uzyskać emki - obrażaniem tego nie osiągniemy

"misiu"? "trolikiem"? nie życzę sobie takich poufałości z twojej strony w necie

"kolesiem" twoim też nie jestem - i nie sądzę żebym został - jeśli już to kolegą, z racji noszenia munduru tej samej Służby

skończ z tym podwórkowym stylem - nawet jeśli jest on twoim naturalnym, to nie przystoi on funkcjonariuszowi publicznie wyrażającymi swoje opinie

więcej dystansu i obiektywizmu

Ostatnia edycja:
"zacznij myśleć"? a według ciebie nie myślę? bo określenie "myślę" byłoby właściwe wyłącznie wtedy gdybym myślał taj jak ty? rozczaruję cię - każdy człowiek myśli inaczej - i nie jest celem żebyśmy myśleli tak samo - celem jest solidarność i jedność mimo indywidualnych różnic żeby uzyskać emki

"misiu"? "trolikiem"? nie życzę sobie takich poufałości z twojej strony w necie

Żenujące są te wasze prywatne "wycieczki"! Szczególnie na publicznym forum. Od tego jest prywatny kanał wiadomości.

Jak dzieci, q...a! Jak dzieci!

"... na ponowienie działań protestacyjnych oraz ich nasilenie jest wciąż czas i zdążymy je przeprowadzić, jeśli będzie trzeba. Najbliższe dni dadzą pełną odpowiedź na to kiedy będziemy musieli je wdrażać. Jednocześnie informuję, że po pikiecie rozpoczął się dialog poza Ministerstwem Finansów.
..."

http://celnicy.pl/content.php/3133-Oflagowanie-obiekt%C3%B3w-S%C5%82u%C5%BCby-Celnej

Nie wiem jak Wam, ale mnie to w zupełności wystarczy na uspokojenie!

"... na ponowienie działań protestacyjnych oraz ich nasilenie jest wciąż czas i zdążymy je przeprowadzić, jeśli będzie trzeba. Najbliższe dni dadzą pełną odpowiedź na to kiedy będziemy musieli je wdrażać. Jednocześnie informuję, że po pikiecie rozpoczął się dialog poza Ministerstwem Finansów.
..."

http://celnicy.pl/content.php/3133-Oflagowanie-obiekt%C3%B3w-S%C5%82u%C5%BCby-Celnej

Nie wiem jak Wam, ale mnie to w zupełności wystarczy na uspokojenie!
Skąd ten wpis i kto jest autorem?

Jakbyś wszedł w podany link i otworzył załącznik, to byś wiedział. Lenistwo przerażające...
Podpowiem - ma inicjały S.S.

Back
Do góry