Emerytury !!!

Przyjmujemy i powtarzamy argumenty przedstawione przez Ministerstwo, ze granica dostanie emki i rząd chce wykonać wyrok TK tak ze tylko włączy granice. Za straszaka przedstawiamy wizję, że zaraz mogą przenieść tych z granicy na inne stanowiska bez emek itd. OK to jest prawda ale dobrze wiemy, że nikt nie będzie całymi autokarami ludzi zamieniał. .............

Nie powtarzajcie argumentacji Ministerstwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na chwile obecną Ministerstwo żadnego funkcjonariusza nie chce włączyć do systemu zaopatrzeniowego ( tak jak pozostałe 11 służb ) RÓWNIEŻ TEGO Z GRANICY !!!
Też tak uważam i napisałem to wyżej

Ostatnia edycja:
Wspaniałomyślność SSC i całego MF włączenia tylko funkcjonariuszy z granicy oprócz wzp i ds oczywiście jest jednym wielkim zakłamaniem, przecież w oddziałach wewnętrznych dokonują identycznych odpraw towarowych. W sądzie takie argumenty SSC przpadną na samym początku, gdyż jest to czysta dyskryminacja. Ten człowiek tzn. SSC chyba musi nas mieć za niepełnosprawnych umysłowo. Jestem pewien jednego że panicznie boi się strajku włoskiego w czasie dni młodzieży i szczytu nato. I jest jedną z naszych kart przetargowych, którazapewne spowoduje odwołanie tegoż SSC ze zestanowiska.
Czekam tylko na sygnał. Jestem w GRK byłem na L4 w 2008 i wiem co mam robić teraz.

Nie chodzi o sianie fermentu tylko o czas. A ten umyka. I wiem o czym mówię bo jestem w tej robocie od 1990 r. Po raz kolejny mam dać się w......? Jeszcze raz powtórzę. Skąd masz pewność że ustawy nie podpiszą w trybie przyspieszonym? Jestem w celnicy.pl ale to nie odbiera mi prawa głosu ani krytyki. Zabieram głos dlatego że sprawa jest zbyt poważna. I to nie jest tylko moja opinia. Odwagi mi też nie brakuje. Wyciągam tylko wnioski z działania władzy w naszej sprawie od grudnia. Obietnice i zapowiedzi. Co z nich zostało? To tyle. I nie będę mieć satysfakcji kiedy obudzimy się z ręką w nocniku że to ja miałem rację.
Jeżeli zostanie ogłoszona akcja protestacyjna jestem za oflagowaniem. To jasne.

Człowieku! Czy Ty na prawdę myślisz, że przemawiasz do bandy idiotów, którzy nie wiedzą o umykającym czasie ?!
Ty i Tobie podobni "niecierpliwi", nieustannie i w kółko POWTARZACIE TE SAME OCZYWISTOŚCI.
Żaden z Was nie odkrywa Ameryki i ŻADNA z tych niecierpliwych myśli, nie jest wykoncypowana z wielkim trudem, a powtarzana przez różne osoby, potwierdza tylko OCZYWISTOŚĆ, że nie trzeba być geniuszem, by o tym WIEDZIEĆ!
Wie o tym Sławek, wie ZG i wiedzą także Ci, którzy absolutnie nie rozumieją gestu oflagowania ale ROZUMIEJĄ,
że JESZCZE WIEDZIEĆ NIE MOGĄ I GODZĄ SIĘ Z TYM !!! Brak informacji jest paskudny, a nawet często bolesny, lecz trzeba przyjąć,
iż KONIECZNY w obecnej sytuacji.
Powtarzasz pytanie "skąd masz pewność ...", a czy Ty ją masz wobec którejkolwiek z niecierpliwych osób?! Jesteś pewien że za chwilę całe to min fin nie "wyleci z hukiem" z życia politycznego ?! Takiej pewności też mieć nie możesz, więc nie pozostaje Ci nic innego, niż wybrać - komu zaufać! Musisz zdecydowanie wybrać kogoś, bo sam nic nie wskórasz. Nie narzucam Ci (ani też nikomu innemu) wyboru "męża zaufania", to jest wybór wolny!
Jeżeli wybrałeś ZG ze Sławkiem, to bądź honorowy i nie podważaj ani ich WIEDZY, ani PRAWOŚCI, ani posiadania planu,
bo TWOJE WĄTPLIWOŚCI POZBAWIAJĄ RESZTEK SIŁ TYCH, KTÓRZY WCIĄŻ PRACUJĄ I DZIAŁAJĄ.
Jeżeli natomiast wybrałeś kogoś innego, to nie wstydź się przyznać i podziel się może lepszym planem.

Wspaniałomyślność SSC i całego MF włączenia tylko funkcjonariuszy z granicy oprócz wzp i ds oczywiście jest jednym wielkim zakłamaniem, przecież w oddziałach wewnętrznych dokonują identycznych odpraw towarowych. W sądzie takie argumenty SSC przpadną na samym początku ...
Przepadną, o ile jeszcze będzie SC.

Do Cata.
Co za bzdury. Chyba nie chce mi się z Tobą gadać..

Co do jednego zgoda. Jeżeli rzuca ustawę do Sejmu to zawsze mamy 24 godz na mobilizacje.

Ja powiem tylko tyle. Mam znajomych w CBŚ, Policji i Straży Pożarnej. Wszyscy chóralnie mówią, ruszcie swoje dupska i działajcie konkretnie a nie w barwnych pochodach będziecie paradowali. Zostawię to bez komentarza....

Jeśli ktoś ma na ten temat coś do powiedzenia to bardzo proszę.

nowy.jpg
chylę czoła - brawo ;)

a skoro dr.kontenerov był już na tym forum a zmiana nicku została wymuszona, to nie ma chyba powodów odmówić podania starego nicku, żeby każdy z nas mógł zapoznać się z historiami pisanymi przez niego wcześniej?

Your welcome: n0mixx1 "Kerownikiem" bywam - na nocnej zmianie. A tak wyglądałem na pikiecie w czerwcu 2005 - w tej samej sprawie. A gdzie wy wtedy byliście?

Do Cata.
Co za bzdury. Chyba nie chce mi się z Tobą gadać..

Co do jednego zgoda. Jeżeli rzuca ustawę do Sejmu to zawsze mamy 24 godz na mobilizacje.

Twoje rzeczowe argumenty są właściwie nie do podważenia. Przekonałeś mnie.
"Gadać" z tak słodką *** nie będę!

Pokaż załącznik: 3567

Your welcome: n0mixx1 "Kerownikiem" bywam - na nocnej zmianie. A tak wyglądałem na pikiecie w czerwcu 2005 - w tej samej sprawie. A gdzie wy wtedy byliście?
Ja też wtedy tam byłem, tylko zdjęcia nie zrobiłem... Ale to chodzenie kółko przed MF było tak męczące, że poszedłem do budynku ministerstwa skorzystać z toalety, to może pan siedzący na portierni mnie pamięta...

Ja powiem tylko tyle. Mam znajomych w CBŚ, Policji i Straży Pożarnej. Wszyscy chóralnie mówią, ruszcie swoje dupska i działajcie konkretnie a nie w barwnych pochodach będziecie paradowali. Zostawię to bez komentarza....

O! I to jest konkret!!!

Cat odpowiedz mi na jedno pytanie.
Dlaczego ty zawsze wszystkich pouczasz ( ujmę to delikatnie)? Z Tobą to jak z Kargulami i Pawlakami- sąd sądem a sprawiedliwość.... ( pod kocem dwa granaty). Trudno nie zgodnićsię z drKonterovem co do diagnozy w zakresie stanowiska m-fu. Też uważam, że mf czy reprezentowany przez tego czy innego ministra jest emanacją tego rządu a ten rząd niestety ma ideę fixi ją zrealizuje. Oczywiście zgoda z Tobą co do tego, że nie należy składać broni.
Nie jestem ani członkiem związków ale uważam obecne działania przewodniczącego za słuszne w tej kwestii.
Może jednak pomimo różnicy poglądów nie zniżajmy się do obecnego jezyka polskiej polityki i bynajmniej w kwestii emerytur i kas-u spróbujmy jednak mówić jednym głosem pomimo różnicy poglądów co do sposobu reakcji na działania rządu.
Panie przewodniczący, pomimo różnic dzielących nas w wielu kwestiach ja Panu zaufałem. Jak trzeba będzie zareaguję właściwie.

Drkontenerov - oczywiście, że rząd zauważa 240 tys. protestujących, inaczej by nie zmuszał ludzi do pracy 4 czerwca :) Zauważył też dwa tysiące celników... Dla mnie pikieta była ważna, ale daję każdemu prawo do własnego zdania.
Niech jeszcze trochę powku*wiają ludzi, to na ulicach będzie nie 240 tys., tylko milion, a potem jeszcze więcej, a już najbardziej nie radziłabym rządowi wkurzać kobiet. Wściekła kobieta jest naprawdę niebezpieczna :)

Może zamiast udzielać przysłowiowych dobrych rad by nam pomogli ?
A o ile dobrze pamiętam to w lipcu i w październiku 2015 r. razem pikietowaliśmy przed KPRM i Sejmem... :cool:

Ludzie!!!! Ratunku!!!! A gdzie ogłoszenie akcji protestacyjnej!!!!!????? Jakie chorągiewki????? Czy wszyscy poszaleli???? Może niech wszyscy zwolennicy chorągiewek wbija sobie do głowy że MF NIE ROBI NIC NIEZGODNEGO Z LINIĄ RZĄDU I PARTII! Z całym szacunkiem dla Przewodniczącego i jego tajemniczych rozmówców spoza MF. Czy SS może z ręką na sercu przysiadz, że nie zostanie oszukany? Skąd wiecie że ustawa wejdzie w życie w lipcu? A może wejdzie po Bożym Ciele!!!!! wnioski pozostawiam do wyciągnięcia. Dyplomacja się skończyła niestety. Przepraszam za ostre słowa, a może i nie, bo chyba już dziecko widzi ŻE TO GRA NA ZWŁOKĘ.

stevia - opanuj się - chyba jako funk to umiesz?

jaki ratunek??? stoperan???

Cat odpowiedz mi na jedno pytanie.
Dlaczego ty zawsze wszystkich pouczasz ( ujmę to delikatnie)? Z Tobą to jak z Kargulami i Pawlakami- sąd sądem a sprawiedliwość.... ( pod kocem dwa granaty). Trudno nie zgodnićsię z drKonterovem co do diagnozy w zakresie stanowiska m-fu. Też uważam, że mf czy reprezentowany przez tego czy innego ministra jest emanacją tego rządu a ten rząd niestety ma ideę fixi ją zrealizuje. Oczywiście zgoda z Tobą co do tego, że nie należy składać broni.
Nie jestem ani członkiem związków ale uważam obecne działania przewodniczącego za słuszne w tej kwestii.
Może jednak pomimo różnicy poglądów nie zniżajmy się do obecnego jezyka polskiej polityki i bynajmniej w kwestii emerytur i kas-u spróbujmy jednak mówić jednym głosem pomimo różnicy poglądów co do sposobu reakcji na działania rządu.
Panie przewodniczący, pomimo różnic dzielących nas w wielu kwestiach ja Panu zaufałem. Jak trzeba będzie zareaguję właściwie.

Wybacz, ale zauważam w Twoim wpisie pewne niekonsekwencje, a i wnioski wydają mi się nieprecyzyjne.
Jeżeli słowem "pouczanie" (zawsze i wszędzie ?!) nazywasz moją - wszak wprost - akceptację (choć nie poparcie) czyjegoś zdania z jednoczesnym wskazaniem braku mojej zgody na używanie sformułowań o potężnej sile destrukcji, podważających koncepcje mi bliskie, to różnie pojmujemy znaczenie tego słowa.
Wypowiedziałem się (chyba dosyć jasno) z pełnym uznaniem dla argumentów drKontenerov'a, a ponieważ w swoim poście spisał już "na straty" koncepcje Sławka, to pomimo wyraźnego zrozumienia dla tych argumentów, poprosiłem (chyba jednak niezbyt jasno) o zaprzestanie "dołowania" i tak niemiłosiernie przygnębionego Koleżeństwa.
Piszesz, że Sławek dobrze działa, a jednocześnie zwracasz mi uwagę, gdy usiłuję wskazać olbrzymią siłę dyskredytacji przez "swoich" tych działań , niszczącą wszelki zapał jemu właśnie ufających osób.
Gdybyś jeszcze odniósł swoją uwagę do późniejszego mojego posta dla >>Stevii<<, gdzie faktycznie dałem się sprowokować pustej, bez-argumentowej odzywce, byłoby to dla mnie jasne.
Jeśli coś zrozumiałem źle, bądź łaskaw mi to wytłumaczyć na privie, by nie zaśmiecać Forum rozmową zbędną w temacie.

A jednak, przeczytaj swój post skierowany do mnie a zrozumiesz o co mi chodziło, czyż w swoim ostatnim poście znów nie pouczasz, tym razem mnie ? Przyznam że twoja słowna socjotechnika jest godna podziwu.
Fakt szkoda utarczek słownych na forum.
Pozdrawiam.

Back
Do góry