Emerytury !!!

A jednak, przeczytaj swój post skierowany do mnie a zrozumiesz o co mi chodziło, czyż w swoim ostatnim poście znów nie pouczasz, tym razem mnie ? Przyznam że twoja słowna socjotechnika jest godna podziwu.
Fakt szkoda utarczek słownych na forum.
Pozdrawiam.

Zrozumiałem! Brawo, prawie Ci się udało.
Miałem (mieliśmy) już nie rozmawiać na Forum o tym, lecz czuję się winny wobec Koleżeństwa.
- Chyba podstawą socjotechniki jest jej ukrycie, poprzez ... zarzut jej stosowania wobec adwersarza ...
...
Howk!

No właśnie Cat, mieliśmy już nie poruszać tego wątku, a tak na marginesie wydawało mi się, że socjotechnika to jednak manipulacja .
Do usłyszenia w bardziej twórczej konwersacji. Może o ruchu federacji do TK ? ale to wieczorkiem

Do Sławka - prośba

Mój plan jest taki - uż, może być z flagami, i to natychmiast.
Jeżeli masz inny, napisz go proszę jutro do Przewodniczących ZOI. Jeżeli Oni się z nim zgodzą, to niech nam przekażą tylko inf - czekamy!
Po tej inf zaaplikuję sobie i ze 100 ludziom z roboty ten zalecany mi STOPERAN.
Wszyscy bowiem zadają sobie nawzajem pytanie - NA CO JESZCZE CZEKAMY?
Przecież po 28.04. wszystko stało się jasne. A jak widać, po pikiecie prace tylko przyspieszyły. Samo zaufanie do Ciebie na dziś to za mało, sorry.
Do pozostałych Forumowiczów - jestem tu krótko (i tylko ze względu na wagę naszej sprawy) i pisze skrótowo bo dość tutaj bicia piany i powtarzania w kółko tego samego. A nikt na forum nie ma prawa do jednej jedynej słusznej racji i potępiania w czambuł tych co mają inne zdanie. Nie wdaję się w bezsensowne polemiki.
Pozdrawiam

Witam i tyle mam do powiedzenia:
1. Zapisałem się do Celników.pl - bo to jest chyba pierwszy związek zawodowy, który działa i to tak jak mi odpowiada - z rozwagą. Chylę czoło przewodniczącemu. Wspólnie z niektórymi kolegami uznaliśmy, że, jeżeli przewodniczący to człowiek wierzący to ta sprawa jest dla nas ważna - wierzymy mu.
2. Gorzej z przełknięciem tego jak jesteśmy traktowani. Jeśli chodzi o emerytury - przepisy przejściowe z "z pełnym szacunkiem" mieli byli milicjanci. A nam się proponuje raz 1000, potem 6-7 tys. ludzi. Od kiedy to ma być liczone? Czy Państwo w MF stroicie sobie jakieś żarty? Nikt z Was nie czytał opinii prawnych? Składacie Państwo życzenia świąteczne z wizerunkami świętych, a czy szacunek do ludzi za tym idzie? Rozumiem, gdyby rządziła Po-PSL - ok nie sprawy - tacy to ludzie i taka retoryka. Ale wielu z nas głosowało na PIS z nadzieją na zmianę. I co? Nic - to samo, a może gorzej - czyli politycy mówią, obiecują a po wyborach to samo!!! Czyli w myśl powiedzenia: 'pomóż bracie, pomóż, a ja nasram na cię!!!!' Przy wartościowaniu - większość z nas została źle potraktowana i innych reformach, teraz też? A co projektem obywatelskim? Ponoć miał być szacunek wobec obywatelskich projektów.
3. Mamy dość. Czekamy na decyzje Związku. Konsolidujmy się - proszę związki działajmy razem!!!
W końcu można wprowadzać reformy, ale może przyszedł czas na jakiś elementarny szacunek w stosunku do ludzi i może jakieś "ludzkie" przepisy przejściowe? Takie to trudne? Czy może znowu liczy się interes partyjny? Czyli nic nowego - stare wróciło.
4. Ktoś powie co ty tu robisz? Jesteś mądry - znajdź sobie pracę inną, lepszą. Tak ale jestem ofiarą tego że jestem Polakiem i to uczciwym. Wziąłem sobie do serca to co wiele lat temu przy odprawach, rewizjach mówili klienci oddziału - "wiesz cieszę się, że to ty odprawiasz nas - mam gwarancję uczciwości i pełnego profesjonalizmu - dziękuję ci". Te słowa sprawiły, że nie odszedłem - zostałem.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.

wypowiedź kolegi w zasadzie odzwierciedla także moje stanowisko. wydaje się, że pis próbując politycznie przejąć zasób kadrowy poprzedniej władzy i jeszcze poprzednich, zlokalizowany w emefie, oderwał się od rzeczywistości.

1. Zapisałem się do Celników.pl - bo to jest chyba pierwszy związek zawodowy, który działa i to tak jak mi odpowiada - z rozwagą. Chylę czoło przewodniczącemu. Wspólnie z niektórymi kolegami uznaliśmy, że, jeżeli przewodniczący to człowiek wierzący to ta sprawa jest dla nas ważna - wierzymy mu.
2. Gorzej z przełknięciem tego jak jesteśmy traktowani. Jeśli chodzi o emerytury - przepisy przejściowe z "z pełnym szacunkiem" mieli byli milicjanci. A nam się proponuje raz 1000, potem 6-7 tys. ludzi. Od kiedy to ma być liczone? Czy Państwo w MF stroicie sobie jakieś żarty? Nikt z Was nie czytał opinii prawnych? Składacie Państwo życzenia świąteczne z wizerunkami świętych, a czy szacunek do ludzi za tym idzie? Rozumiem, gdyby rządziła Po-PSL - ok nie sprawy - tacy to ludzie i taka retoryka. Ale wielu z nas głosowało na PIS z nadzieją na zmianę. I co? Nic - to samo, a może gorzej - czyli politycy mówią, obiecują a po wyborach to samo!!! Czyli w myśl powiedzenia: 'pomóż bracie, pomóż, a ja nasram na cię!!!!' Przy wartościowaniu - większość z nas została źle potraktowana i innych reformach, teraz też? A co projektem obywatelskim? Ponoć miał być szacunek wobec obywatelskich projektów.
3. Mamy dość. Czekamy na decyzje Związku. Konsolidujmy się - proszę związki działajmy razem!!!
W końcu można wprowadzać reformy, ale może przyszedł czas na jakiś elementarny szacunek w stosunku do ludzi i może jakieś "ludzkie" przepisy przejściowe? Takie to trudne? Czy może znowu liczy się interes partyjny? Czyli nic nowego - stare wróciło.
4. Ktoś powie co ty tu robisz? Jesteś mądry - znajdź sobie pracę inną, lepszą. Tak ale jestem ofiarą tego że jestem Polakiem i to uczciwym. Wziąłem sobie do serca to co wiele lat temu przy odprawach, rewizjach mówili klienci oddziału - "wiesz cieszę się, że to ty odprawiasz nas - mam gwarancję uczciwości i pełnego profesjonalizmu - dziękuję ci". Te słowa sprawiły, że nie odszedłem - zostałem.

Co do oceny pełna zgoda tylko po co te elementy polityki .Przecież PIS 8 lat temu pokazał jak słabą kadrą dysponuje
. Dzisiaj mamy powtórkę z rozrywki, a że zawsze wśród polityków, urzędników znajdą się farbowane lisy to już niestety tak ten nasz świat jest skonstuowany

Rząd zamierza w perfidny nie spotykany od 26 lat sposób spacyfikować Służbę Celną, która jako jedyna dba o bezpieczeństwo Polski.
Przestańcie bredzić, że jest to pomysł dyletanta Banasia czy Szałamachy, który nie wie czym zajmuje się SC (pobieranie VAT wew.ws.)zajmuje się grubymi miliardami JEST TO POMYSŁ PIS- owskiego rządu i o tym mówią prominentni politycy w mediach od kilku miesięcy.
To co pisałem kilka miesięcy temu, że Kaczyński jest przeciw emeryturom mundurowym celników przekazał kolega związkowiec, który rozmawiał z prominentnym posłami PIS i to się sprawdza: kas i pacyfikacja SC oraz brak emerytur jest zamierzeniem partii PIS a wieszanie narodowych flag jest co najmniej śmiesznym pomysłem bo nikt z obywateli, petentów nie zwróci na to uwagi.
Flagi powinny być związkowe i oznaczające protest ale i to jest śmiesznym pomysłem bo już wiadomo co się stanie.
Nie wiem dlaczego związek Celnicy .pl rekomendują takie bezproduktywne działania, które tak jak petycje pisane do polityków odniosły taki skutek, że Banaś nie pamięta nazwiska Sławka. Przecież to totalna ściema i przedłużenie agonii formacji.
Pisałem wcześniej niech robią co chcą już niedługo w kasie Polski nie będzie po reformie grosza i chyba o to w MF im chodzi.
Sławek przestań pisać pisma do MF, rządzących gdzie mają znaleźć pieniądze kasę dla Państwa bo "DOBRA ZMIANA" nie zamierza nic z tym zrobić a to ośmiesza formację i jeszcze jedno Sławek posłuchaj na you tube "Ballada o dwóch koniach" Młynarskiego i szukajmy sojuszników w opozycji
bo PIS pokazało nam środkowy palec.

W kilkunastu, może i kilkudziesięciu ostatnich postach pojawią się coraz częściej apele, nawołujące do znacznie ostrzejszych form działania niż tylko pikieta.
W przeważającej jednak większości pojawiają się posty apelujące o spokój i rozwagę, że należy jeszcze rozmawiać ze stroną rządową w sprawie emerytur i odejścia od pomysłu Krajowej Administracji Skarbowej.
Tak, ze stroną rządową. Minister finansów jest członkiem rządu (jemu podlega SSC) kierowanego przez premiera, który jest szefem tegoż ministra. Przynajmniej w teorii. Bo chyba nie ma nikt wątpliwości, kto teraz rządzi w kraju.

Otóż rządzi mały zakompleksiony człowiek, przepełniony nienawiścią i pogardą wobec wszystkich, którzy mu się sprzeciwiają lub choćby mają nieco inne zdanie.
Skłóca Polskę ze Stanami Zjednoczonymi, Unią Europejską (Art. 1. 1. Ustawa reguluje zadania i organizację Służby Celnej – jednolitej umundurowanej formacji, utworzonej w celu zapewnienia ochrony i bezpieczeństwa obszaru celnego Unii Europejskiej..., ustawa o Służbie Celnej, Dz.U. nr 168, poz. 1323 z 2009 r. ).
Skłóca obywateli dzieląc ich na "gorszy sort", na "pełniących obowiązki Polaka", wskazując, iż teraz "stoją tam, gdzie kiedyś stało ZOMO"!
Premier jego rządu mówi, że "Polska jest w ruinie", po czym w innym "telewizorze" wicepremier Morawiecki mówi, że polska gospodarka ma się dobrze, ale już Szałamacha każe(?!) Prezesowi Trybunału Konstytucyjnego siedzieć cicho, bo rating!
Podporządkowuje sobie Trybunał Konstytucyjny forsując ustawę o TK, nad którą pracował PRL-owski prokurator! Ten sam, który działaczy opozycji wsadzał do więzień lub do obozów internowanych!
Minister "Zero" sam sobie sędzią i katem!
Minister wojny krzyczy, że poprzednia władza pozostawiła Polskę bezbronną, ale już w Radzikowie mówi amerykańskiemu generałowi, że mamy silną armię i wspólnie ze Stanami Zjednoczonymi obronimy Europę!
Obniżymy wiek emerytalny! Ale kilkunastu tysiącom obywateli, którzy pełnią sumiennie swoją służbę każe pracować do 67 lat (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że to obniżenie wieku emerytalnego to fikcja), o ile w ogóle będą mieć pracę!

Z nimi chcecie rozmawiać?! ... Z nimi?!

Zastanówcie się ...

Ostatnia edycja:
rysiu oderwany od rzeczywistości widzę, że jesteś za KAS oraz przeciw emeryturom mundurowym. mam propozycję aby flagi włożyć za uszami pod pachami to może przynieść skutek bo rządzący powiedzą, że należy szybko dać emki bo korba odwaliła i to może sposób.

Robozoll masz rację nie ma potrzeby pisać o rzeczach oczywistych i czas aby ZZ Celnicy PL powierzył reprezentowanie interesów zrzeszonych dobrej kancelarii prawnej i nie myślcie, że PIS da emerytury i godne, życie.
Ubolewam nad tym bo głosowałem na PIS a okazało się, że nic się nie zmieniło.

nie karmić trolli

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ!

nie chce nic mówić ale
+4000 członków po 15zł daje 60 000 miesięcznie - miesiąc w miesiąc. Po naszych dotychczasowych działaniach nie wiem na co idą te pieniądze - chyba na papier, tusz i wynajem autokarów ale czas najwyższy oddać sprawę profesjonalistom z kancelarii prawniczych i to renomowanych (popieram nawoływanie do Giertycha, on ma przebicie medialne)

Przecież zamiast tulić głowy można składać doniesienia do prokuratury, za niedopełnienie obowiązków, przekroczenia uprawnień, zaniechanie działań itd itd. To co się dzieje w tym momencie, to jak nas traktują przecież NIE MOŻNA POZOSTAWIĆ OSÓB ODPOWIEDZIALNYCH BEZKARNIE

jestem racjonalistą i wejście KAS przed emkami jest juz faktem.

Ostatnia edycja:
rysiu oderwany od rzeczywistości widzę, że jesteś za KAS oraz przeciw emeryturom mundurowym. mam propozycję aby flagi włożyć za uszami pod pachami to może przynieść skutek bo rządzący powiedzą, że należy szybko dać emki bo korba odwaliła i to może sposób.

Haha, planowałam jutro wetknąć flagę w jakąś paprotkę, ale to jest rzeczywiście lepszy pomysł.
P.S. 1 A propos flag, to mamy problem, bo moje miasto już jest biało-czerwone, balkony, samochody, motocykle, rowery, wszędzie....
P.S. 2 Prawda jest taka, że ludzie sprzedali duszę diabłu za pincet judaszowych srebrników. Cofamy się do średniowiecza w ekspresowym tempie.
P.S. 3 Z dziką satysfakcją czekam na dzień, jak to wszystko pier..nie z hukiem. Co prawda, ja też dostanę rykoszetem, ale to i tak będzie piękny dzień. Wtedy ekipa z dobrej zmiany, będzie mogła rzeczywiście szczerze głosić, że Polska jest w ruinie.

Jeszcze raz namawiam do wynajęcia kancelarii prawnej bo taka forma protestu przeciw kas i za emeryturami to kpina z 14500 funkcjonariuszy nie wiem co to ma na rzeczy.

Zgadzam się z przedmówcą, że chociaż te osoby to nie moja bajka ale.....

weźmy kancelarie prawną Giertycha albo Kalisza to będziemy mieli dodatkowo czas antenowy gratis bo oni często bywają w mediach.

A poza tym obaj nie cierpią obecnej opcji

Tak dla przypomnienia Panu SSC, nie funkcjonariuszom !!!!! ponieważ nie chcę nikogo dzielić !!!!!
Od conajmniej 7 lub 8 lat, oddziały wewnętrzne i nie tylko, dostały uprawnienia kontroli czasu pracy kierowców. Byłem na kilku takich szkoleniach i do cholery na każdym z nich przypominało mi, że kiedy kontroluje kierowcę działam na podstawie ustawy o ruchu i transporcie drogowym, na tej samej ustawie co działa POLICJA i ITD !!!!!! .To kto mi pieprzy, że nie wykonuje czynności policyjnych!!!!!! wykonując je od kilku lat !!!!! Może wykorzysta to ktoś za argument.

Back
Do góry