Emerytury !!!

Slawek, czy mozemy prosic o kilka slow na forum jaka jest sytuacja? Bo mozna odniesc wrazenie, ze zostala tylko modlitwa...

Spokojniej nie dajcie sie dzielić. Mf pewnie rozumie dozór tak jak jest w wawie gdzie połączyli dozór z Ds w ubiegłym roku. Pozatym pamietajcijedynym dowodem bbędzie zakres obowiązków bo przecież jest rotacja a emki chca liczyć od 99.

Ostatnia edycja:
Witam... Myślę, że Sławek ma niezłe zamieszanie... Poczekajmy chwilkę... Śledzi forum... A tym czasem niech każdy, któremu zależy na Naszej Służbie... i miejscu jej pełnienia przygotowuje sobie chyba już taaak na poważnie strategię działania na najbliższy czas. Kontaktujmy się telefonicznie z naszymi koleżankami i kolegami. Dokonujmy ustaleń. Gdy to w miarę zsynchronizujemy TO BĘDZIE MEGA PIERD***CIE... Jeżeli już zaczniemy, to musi być na "ostro"! Do skutku... Nastawmy się psychicznie... To nasza walka o... wszystko! Za nami już nic... Razem jesteśmy siłą... oddzieleni... zostaniemy pożarci... SZYKUJMY SIĘ WSZYSCY... BEZ WYJĄTKU... KADRO!!! pzdr wszystkich f-szy :cool:

Moim zdaniem cokolwiek piszą o emeryturach jest tylką grą na zwłokę byle dotrwać do KAS więc będa obiecywać wszystko.
Trzeba działać nie ma na co czekać. Nie wierzę w żadne słowo, które mówią lub piszą. Oszuści i tyle.

Ludziska nie da sie wyodrębnić bez analizy zakresu obowiązków ludzi o których mówi mf. Oni wylicZyli sobie na styczeń osoby pełniące służbę w tych komórkach co nie oddaje obiektywnej sytuacji.

Przestańmy biadolić. Trzeba myśleć o formie walki z banasiem i jego ferajną. Każdy dzień bezczynności tzn. bez ostrej formy protestu działa na naszą niekorzyść. Banasiowe pacholęta z dnia na dzień rozkładaja naszą służbę a my zamawiamy msze - to jakaś paranoja. Panie Sławku dogaduj się Pan z resztą związków i podejmijcie jąkąś decyzję , mam na myśli jaka bedzie forma mocnego protestu. Banaś nami gardzi, nie dajmy mu satysfacji wygranej, zresztą tutaj chodzi o nasze miejsca pracy a chyba tylko część zdaje sobie z tego sprawę.

Nikt nie skopiuje tekstu z Corintii? Ci co nie są w pracy też chcą przeczytać co mf wymyśliło
nie skopiuje bo jestem po robocie ale to nic nowego, dowiadujemy sie, ze SSC jest bardzo za emkami i wyrokiem TK, tak bardzo, ze z wlasnej nieprzymuszonej woli i z milosci do SC rozszerza wyrok i emki dostana: WZP, DS i granica czyli 6 - 7 tys FC, mamy sie cieszyc i siedziec cicho. To cala tresc pisma.

Przed 16.00 min. fin. ogłosił KAS od 1 stycznia 2017, co ma przynieść multikrociowe zyski ze scalenia skarbówki z cłem. Wyszedł na the beściaka. Było to na podsumowaniu półrocznej pracy rządu.

Ostatnia edycja:
no to ja w nocy zaczynam dokładnie oglądać dokumenty.
Zajadę na służbę i zobaczę co tam Szefuńcio wymyślił.
Dziś na Koroszczynie był naczelnik i 10 z grk

Witam Szanownych kolegów! Pani Premier na podsumowaniu półrocza działalności RM: musimy się wystrzegać egoizmu, marnotrawstwa i pogardy. Pozdrawiam

przechodzimy do SOK

Te wnioski tylko zaszkodzą tym co naprawdę chcą się przenieść... Medialnie nikt tego nie nagłośni tak jak i nie nagłośnili pikiety... W głównych serwisach informacyjnych cisza... Tylko szkody będą z tych wniosków ale co tam, poświęcicie tylko kilka, kilkanaście jednostek... Do przemyślenia...
Jeżeli będą związkowe gotowce to trzeba wysyłać.
Najlepiej składać akces do SOK bo Zieliński uzasadniając ich przejęcie powoływał się wyrok TK w sprawie naszych emek.
Byłoby i medialnie i komicznie.

Przed 16.00 min. fin. ogłosił KAS od 1 stycznia 2017, co ma przynieść multikrociowe zyski ze scalenia skarbówki z cłem. Wyszedł na the beściaka. Było to na podsumowaniu półrocznej pracy rządu.

Jak to się mówi "gorszy pieniądz wypiera lepszy" (prawo Kopernika-Greshama Panie Ministrze)

a to dowody na potwierdzenie tej tezy z samego MF

Attachments

Dostałem informację, od kolegi z UC Opole, że coś się szykuje.... od piątku, albo poniedziałku (jakieś ustalenia, bez szczegółów)

Sławku co robimy?

Co robimy? czekamy na informacje,śledzimy forum, trzymamy telefony przy tyłkach - jak w 2008! Obyśmy byli jednością jak w 2008 r. - co jest pewne po tym co widziałam 13.05!!! Sławek na pewno teraz szykuje strategię działania. Ps. Pomysł z mszami - z pewnością nie zrobi już na nikim wrażenia, tak jak nie zrobiły wrażenia kilkumiesięczne próby negocjacji z MF. Co mieli zrobić zrobili, a my jesteśmy kilka m-cy w plecy, być może nieodwracalnie!

Witam... Apel do f-szy: GRK...WZP...OC...UC..IC...PAMIĘTAJCIE TEŻ NOSICIE TAKI SAM MUNDUR! NIE WYSTĘPUJMY, GDY NADEJDZIE CZAS PRÓBY PRZECIWKO KOLEŻANKOM I KOLEGOM!!! WIECIE... O CZYM MÓWIĘ! DO KADRY: STAŃCIE NA STRAŻY GODNOŚCI MUNDURU WSPÓLNIE Z PODLEGŁYMI FUNKCJONARIUSZAMI!!! NIE DAJMY SIĘ DŁUŻEJ OPLUWAĆ I UWŁACZAĆ NASZEJ GODNOŚCI!!!
pzdr :mad:

Ostatnia edycja:
Back
Do góry