Emerytury !!!

Na Corintii już jest informacja o emeryturach!

Tylko i wyłącznie OC granica, WZP, doch-śled.

Co tu myśleć, tu trzeba już działać.

Panie Banaś, kiedy Pan zrozumie, że służba pełniona pod dachem nie czyni funkcjonariusza cywilem?

ps. Mógłby ktoś wrzucić treść tej informacji?

to niech dochodzeniowy zrobi i obrobi wyniki bez dozoru... zycze sukcesow, bynajmniej w moim UC. Jesli tak jest, jak kolega pisze to wynikowosc u mnie spada do.... 0,00  o i jeszcze... zaczyna mnie czyscic od jutra....

To są brednie dlatego. Że nie można przypisać emerurury do komórki tylko do zadań. A każdy z nas ma zakres obowiązków i skaczy sie pozwami

Konkretnie kto?
Po ilu latach służby?
W jakim wieku?
Czy przed wejściem KAS czy w tym syfie(kasie) bo to diametralnie zmienia postać rzeczy.
Już widzę 50+ po kopie w przyrodzenie oraz młodzieży z nie przedłużonymi umowami na czas określony

Dzięki temu DS będą odciążone od pracy, zawsze to kilkanaście tysięcy spraw karnych które wpływało od dozorów. Moja malutka komórka dozoru nałożyła w drodze mandatów i dpo ok. 800 tyś zł nie licząc zajętego towaru i to tylko ze spraw dotyczacych akcyzy. Dzięki takim ruchom SSC w przyszłym roku już tego nie będzie. Jak to nazwać?

Ostatnia edycja:
Pan Bóg opuścił wszystkich w twierdzy na Świętokrzyskiej.Zapanowała pomrocznosc.Z tego wynika że nikomu nie dane będą empik.Dziś granica,jutro logistyka.

Tak naprawdę to nikt nie może być pewny czy dostanie emkę czy nie .Bez względu czy pracuje w tej chwili na granicy czy w gr mobilnych czy ref ogólnym ,ponieważ po
1)w każdej chwili osoba pracująca w ref ogólnym może przejść na miejsce osoby pracującej w gr mobilnej a ktoś z mobilnej trafić np do akcyzy 2)Jeśli wejdzie najpierw ustawa o KAS to wyrok TK będzie bezprzedmiotowy i nie będą musieli nikomu dawać emek -ta opcja jest najbardziej prawdopodobna w obecnej chwili .
3) Nawet jeśli najpierw uchwala emki to i tak zaraz wejdzie KAS i dadzą każdemu wypowiedzenie i temu z granicy i z gr mobilnych i z oddziałów celnych itp a a jak dadzą wypowiedzenie to już od rządzących będzie zależało komu zaproponują jakie stanowisko np osobie pracującej w gr mobilnej, która już teoretycznie była objęta emką zaproponuje się nagle pracę w elementach kalkulacyjnych itp.

"Wszyscy znamy kogoś, kto nas wk*rwia samą mordą."

Ostatnia edycja:
proszę Cię, nie żartuj, kol. SS jedyne co robi teraz to usuwa niewygodne dla siebie komentarze
także cenzura istnieje
jakby na to nie patrzeć to cyt." ...nie tak się umawialiśmy, a Pan mi tu pikietę robi...."
Gwoli ścisłości - Umówienie spotkania z SSC miało miejsce w dniu 27 kwietnia, następnego dnia na posiedzeniu komisji L.Skiba pzredstawił stanowisko MF, to zaowocowało pikietą w piątek

Back
Do góry