Emerytury !!!

Te wnioski tylko zaszkodzą tym co naprawdę chcą się przenieść... Medialnie nikt tego nie nagłośni tak jak i nie nagłośnili pikiety... W głównych serwisach informacyjnych cisza... Tylko szkody będą z tych wniosków ale co tam, poświęcicie tylko kilka, kilkanaście jednostek... Do przemyślenia...

Wiesz >>gutek<< ...
Poniekąd masz rację i faktycznie sprawę należy poważnie przemyśleć.
Z drugiej jednak strony, wypada jednocześnie przemyśleć - i to równie poważnie - POWODY, dla których ktoś chce się tak na prawdę przenieść!
Śmiem przypuszczać, iż podstawowym powodem faktycznej chęci przeniesienia, jest raczej (ogólnie mówiąc) "nienormalność" w Naszej Służbie, a nie "ciekawsza" robota gdzie indziej.
Absolutnie nie chcę oceniać czyjegoś kresu wytrzymałości. Pozwalam sobie jedynie na przypomnienie, iż My - Celnicy - właśnie jesteśmy na najlepszej drodze do wywalczenia "normalności".

Nie twierdzę, że to droga (jak w kolarstwie) już "z górki" bądź "z wiatrem", ale najlepszy "góral" - Lider Naszego Zespołu - już podprowadził "peleton", niemal na sam szczyt - pod ostatnią premię - i ten "peleton" świadomie nie tworzy "ucieczki", by dać szansę "maruderom" na dobicie do grupy. Mijając linię mety w grupie, KAŻDY ma zaliczony ten sam "czas" ...

sukces pikiety moim zdaniem kol. S. Siwy śmiało może sobie zapisać cały sukces
w tym miejscu można by i się zastanawiać czy marsz pod SEJM RP nie byłby lepszy, ale po co,
ważniejsza jest inna rzecz, nikt z MF nie sądził, że tylu NAS tam będzie
wszyscy mówiliśmy jednym głosem i tego się boją w MF
nie zapominajcie proszę, że to właśnie W.B. to jest ten, który z kadry swój ZZ założył, aby w Toruniu rozgrywać inne związki
ale trzech muszkieterów, hm kolory były piękne ich twarzy

tak poważnie teraz , uważam, że należy przypomnieć zachodnią i południową granicę kraju, od Kołbaskowa przez "starą" A2 po Zgorzelec przyblokować przez permanentne przechodzenie po "zebrach" tam gdzie się da przez np. godzinę
podobnie na płd kraju największe szlaki, po których TIRY jeżdżą winny być przyblokowane

wtedy zobaczą w MF, czy tylko wschód się liczy czy jednak to nie tylko wschód
niezależnie od barw związkowych czy też ich brak, WSZYSCY powinniśmy to zrobić

do kol. S Siwego
ten pomysł wpisuje się w przedstawioną, przez Ciebie kolego, zajawkę w piątek 13-go, blokada kraju
więc proszę zaapelować do przedstawicieli ZZ Celnicy.PL o uczestnictwo w tym przedsięwzięciu
bo chyba nikt wątpliwości nie ma, że ponad 10 tyś FSC będzie albo ucywilniona albo na bruk
i żeby było jasne to jest Twój pomysł Kolego

naturalnie, jest kwestia terminu i czasu trwania, ale po kolei...

jeśli chodzi o przeniesienie do innej służby to przechodziłem już tą procedurę 2 krotnie. Od momentu pozostawienia w jednostce organizacyjnej w sekretariacie podania do otrzymania odpowiedzi mija 5 miesięcy.

U mnie za każdym razem odmowa SSC ze względu na braki kadrowe w jednostce organizacyjnej.

Procedura wygląda tak że jak złożysz wniosek do KGP lub KGSG przez swojego bezpośredniego przełożonego to i tak on musi przejść całą drogę służbową od bezpośredniego przełożonego aż do SSC i Komendanta Głównego wraz a opiniami służbowymi i kserem WSZYSTKICH uwierzytelnionych akt służby z Kadr w IC. Na końcu SSC, prawie nic pewnie nie czyta /tylko dla zasady bo są braki kadrowe/ daje odmowę a roboty maja mnóstwo i tak kadry i kierownicy...:/

i jeszcze dwa fakty. W Policji i SG był do tej pory zapis "ż f-szem może zostać osoba do 35 roku życia". Tak było w rekrutacjach, nie wiem jak przy przenosinach.

po 2. Data zatrudnienia po przeniesieniu z SC do MSWIA będzie po 1 stycznia 2013 roku pomimo że do SC zostaliśmy przyjęci przed więc czeka nas 55 lat+ 25 lat słuzby,

Ostatnia edycja:
Ja wiem, że trochę może odbiegnę od tematu, ale myślę, że dla naszej wspólnej sprawy obok demonstracji, wniosków o przeniesienia itd. stale musimy wskazywać i obnażać niekompetencję MF, nieumiejętność kierownictwa MF zarządzania resortem co skutkuje niekorzystnie dla podatników, osób zajmujących się międzynarodową wymianą towarową itd. Teraz nadarzyła się dobra okazja, którą wszyscy przeoczyliśmy, żeby pokazać wszystkim grzechy zaniechania i braku kompetencji MF. Z pewnością wszyscy zauważyliście, że z dniem 1 maja 2016 r. zaczęły obowiązywać przepisy Unijnego kodeksu celnego (uchwalonego w 2013 r.), ale nasze MF pomimo dwóch lat na wprowadzenie stosownych zmian dostosowujących przepisy krajowe do nowej regulacji Ukc do dnia dzisiejszego nie uczyniło tego. Dopiero w dniu 10 maja 2016 r. Rząd skierował do sejmu projekt ustawy o zmianie ustawy prawo celne i zmianie innych ustaw. Trudno nawet określić kiedy te zmiany, niezwykle istotne dla zapewnienia prawidłowego funkcjonowania międzynarodowej wymiany towarowej wejdą w życie. Obecnie mamy taką sytuację, że obowiązują nas przepisy Ukc i starej ustawy prawo celne, która nie realizuje dyspozycji prawa unijnego, tym samym MF przez swoje zaniechanie znowu dopuścił do sytuacji, której trudno określić jakie przepisy obecnie obowiązują. Problem jest o tyle istotny, że zmiany muszą dotyczyć również prawa podatkowego w zakresie akcyzy, VAT, procedury czy wreszcie przepisów Kodeksu karnego skarbowego... Więc może MF zamiast kombinować z KAS zabrałoby się za rzeczy naprawdę istotne...

Ostatnia edycja:
Te wnioski tylko zaszkodzą tym co naprawdę chcą się przenieść... Medialnie nikt tego nie nagłośni tak jak i nie nagłośnili pikiety... W głównych serwisach informacyjnych cisza... Tylko szkody będą z tych wniosków ale co tam, poświęcicie tylko kilka, kilkanaście jednostek... Do przemyślenia...
Tego i ja się boje. TOTALNEJ BLOKADY medialnej. Totalnej. I co wtedy? Poza tym między bajki można włożyć to że wszuscy lub większość złoży te wnioski. Wiekszość w SC to 50+. Żebyśmy sami nie pomogli w demontażu SC. A może by tak tym razem pikieta pod KPRM? No chyba że 2008 bis? Wtedy wziąłem udział to i w tym wezmę! Przepraszam Sławku ale tym razem ten pomysł nie wydaje mi się skuteczny ani bezpieczny. Goni nas czas. Jeśli minie szczyt nato i śdm i nic nie zrobimy to możemy zapomnieć że ktoś wzruszy się naszymi protestami 😳

Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka

uwazam, ze na temat naszych emek powinny sie zaczac z SSC jakies rozmowy, inaczej efekt pikiety zostanie zmarnowany.

Czas szykować się powoli do "rozpierduchy" tylko robionej przez FC a nie przez MF !

Tego i ja się boje. TOTALNEJ BLOKADY medialnej. Totalnej. I co wtedy? Poza tym między bajki można włożyć to że wszuscy lub większość złoży te wnioski. Wiekszość w SC to 50+. Żebyśmy sami nie pomogli w demontażu SC. A może by tak tym razem pikieta pod KPRM? No chyba że 2008 bis? Wtedy wziąłem udział to i w tym wezmę! Przepraszam Sławku ale tym razem ten pomysł nie wydaje mi się skuteczny ani bezpieczny. Goni nas czas. Jeśli minie szczyt nato i śdm i nic nie zrobimy to możemy zapomnieć że ktoś wzruszy się naszymi protestami 😳

Wysłane z mojego LG-H500 przy użyciu Tapatalka

Medialnie to my zawsze byliśmy patałachami! Ilekroć w mediach pojawiały się kłamliwe, czy choćby bzdurne informacje (pierwszy z brzegu przykład, zdjęcia funkcjonariuszy S.G. a dziennikarzyna "celnicy to, celnicy tamto" albo na odwrót) to jakoś nie pamiętam, żeby ktokolwiek zażądał natychmiastowego sprostowania. A to jeden z najłagodniejszych przykładów.

Rozmowy o emeryturach powinny zacząć się niezwłocznie. Jeśli nie będzie odzewu z mf protest bez zbędnych cyrków.

Ja myślę, że "nasi przedstawiciele" z komitetu już rozmawiają...

Co do licznika, po prostu nie było jeszcze aktualizacji...

Medialnie to my zawsze byliśmy patałachami! Ilekroć w mediach pojawiały się kłamliwe, czy choćby bzdurne informacje (pierwszy z brzegu przykład, zdjęcia funkcjonariuszy S.G. a dziennikarzyna "celnicy to, celnicy tamto" albo na odwrót) to jakoś nie pamiętam, żeby ktokolwiek zażądał natychmiastowego sprostowania. A to jeden z najłagodniejszych przykładów.

Nie tylko kiedyś byliśmy patałachami w sensie naszego PR w mediach. Info z dzisiaj z Teleekspresu odnośnie SG. Parę migawek z ich święta i komentarz dziennikarzyny :ble ble ble i kwiatek : dzięki Straży Granicznej wiemy jakie TOWARY przekraczają granice ...
No q....wa zatrzęsło mnie...
Ale prawda jest taka, że doskonale wiedza co w trawie piszczy, widzą planowany demontaż SC i już pijarowo sobie 'załatwiają' wzmocnienie...chociażby kadrowe...
Tylko czy byli WOP, czy SG to ZAWSZE szefów mieli z własnego grona i lobbujących za SWOJĄ formacją.
A my jak zwykle mamy....

Witam... nie uwłaczajmy sobie i innym funkcjonariuszom... Ja nie czuję się patałachem!!! Chcemy szacunku od innych??? Szanujmy się sami... Załączam link do filmiku... Wmawiają nam, że się nie liczymy... Że co tam możemy... Ble...ble...ble... Filmik, dla niektórych może po raz pierwszy... Dla niektórych... wspomnienia ;) I co??? Nic... nie możemy??? panie banaś... niech pan sobie obejrzy ten filmik... może pan chociaż troszkę zrozumie, jaki wpływ ma Służba Celna i funkcjonariusze na prawidłowe funkcjonowanie naszego Kraju!!! ...To tylko wycinek... No to... oglądnijmy :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=geM50Er9X3o

Witam... nie uwłaczajmy sobie i innym funkcjonariuszom... Ja nie czuję się patałachem!!! Chcemy szacunku od innych??? Szanujmy się sami... Załączam link do filmiku... Wmawiają nam, że się nie liczymy... Że co tam możemy... Ble...ble...ble... Filmik, dla niektórych może po raz pierwszy... Dla niektórych... wspomnienia ;) I co??? Nic... nie możemy??? panie banaś... niech pan sobie obejrzy ten filmik... może pan chociaż troszkę zrozumie, jaki wpływ ma Służba Celna i funkcjonariusze na prawidłowe funkcjonowanie naszego Kraju!!! ...To tylko wycinek... No to... oglądnijmy :cool:

Filmik jest niedostępny.

Ja się też nie czuję hunter, ale chyba mamy w SC rzeczników prawda? I nawet jeśli rzecznik prasowy z IC powiedzmy Kielcach, Opolu, Gdańsku (izba losowa i obojętna:)) nie jest w stanie zareagować w mediach publicznych krajowych, to przecież Ci ludzie cyklicznie spotykali się/spotykają na warsztatach, kursach i generalnie mają z sobą kontakt. Czy takie rzeczy o jakich pisał Robozoll, czy teraz ja nie powinny być zgłaszane do MF do naszych celnych departamentów w postaci uwag, z prośbą o interwencję?
Ja naprawdę mam czasami wrażenie, że po wartościowaniu, celach i miernikach co poniektórzy, a zwłaszcza za cokolwiek odpowiedzialni zostawiają mózg w domu...

Back
Do góry