Emerytury !!!

W ustawie o Straży Granicznej art.31a ust. 5, a w ustawie o Policji art.25a ust.5 i nie chodzi o miesiące procedury, bo to już nas nie interesuje, ale samo nagłośnienie w momencie rozpoczęcia, że taka akcja się zaczęła w SC i dlaczego.
Do przemyślenia.

Rozporządzenie o przeniesieniu funkcjonariuszy s.c s.g itd.z.2011 r. o przeniesieniu do służby w policji. Drugie rozp. O przeniesieniu do S.g

W ustawie o Straży Granicznej art.31a ust. 5, a w ustawie o Policji art.25a ust.5 i nie chodzi o miesiące procedury, bo to już nas nie interesuje, ale samo nagłośnienie w momencie rozpoczęcia, że taka akcja się zaczęła w SC i dlaczego.
Do przemyślenia.
Zaszkodzić nam nie zaszkodzi... Byłby to precedens... Nie słyszałem, aby zbiorowo jacykolwiek f-sze przenosili się do innej formacji... A ewentualny zapał... swoją drogą...;) pzdr:cool:

Nie czekajmy już dłużej. Bo chyba zgadzamy się wszyscy że w tej chwili zupełnie nie warto. SSC dał nam wyraźnie do zrozumienia jak nas traktuje i szanuje. Byłem w piątek pod MF-em. Czuć siłę i moc! A oglądając reportaże z 2008 roku, wrzucone kilka chwil temu, jestem pewien że będzie jeszcze potężniej i przede wszystkim skutecznie! Mamy wspaniałego przywódce w postaci Sławka. Ale to my, wszyscy funkcjonariusze musimy ruszyć ramię w ramię. Inaczej zrobią z nami co tylko będą chcieli. Nie zwlekajmy więc już dłużej!!!

Jedynie akcja jak w 2008 moze przyniesc skutek
Niekoniecznie tylko taka akcja i miejmy nadzieję, że nie będzie potrzebna, ale po tym co stało się 13 maja w Warszawie pod MF i w drodze do MSWiA oraz w całej Polsce przed jednostkami SC jestem przekonany, że jako środowisko zawodowe jesteśmy w stanie powtórzyć styczeń 2008 roku

Sławku jeśli możesz przygotuj wnioski tak jak mówiłes itp... ja spróbuję.

szkoda, że fc 50+ będą przy tych wnioskach na straconej pozycji :-(
W piątek było widać moc, choć muszę powiedzieć że ci co dotychczas najwięcej w mojej IC krzyczeli, na buntowników się nieraz kreowali - w piątek za biurkami pozostali. Ale oko cieszy tak liczna grupa młodzieży i kolegów z granicy!!!!

Niekoniecznie tylko taka akcja i miejmy nadzieję, że nie będzie potrzebna, ale po tym co stało się 13 maja w Warszawie pod MF i w drodze do MSWiA oraz w całej Polsce przed jednostkami SC jestem przekonany, że jako środowisko zawodowe jesteśmy w stanie powtórzyć styczeń 2008 roku

Trzeba będzie, to powtórzymy.

GRK wschód jest gotowa na powtórzenie 2008 roku. Sam w tej grupie jestem i znam troche ludzi z tej grupy. Zrobiliśmy zdjęcie w piątek trzynastego dla MF i także w tym dniu dokonaliśmy kolejnego ujawnienia przestępstwa w akcyzie tytoniowej już nawet nie wiem którego specjalnie dla Pana Banasia. I Panie Ministrze nie jestem w żadnej z komórek które Pan wymienił do tzw. emek.

Rozważna. Jeżeli taka akcja zostanie wdrożona lub zaistnieje oddolnie samodzielnie to musisz wiedzieć, że nie chodzi w niej o to, o czym myślisz. Wnioski przecież nie będą rozpatrywane pozytywnie, bo wymagają uzgodnienia pomiędzy Komendantem a SSC, jak pamiętam. Chodzi wyłącznie o przekaz medialny takiej ewentualnej akcji.

Nie wiem czy to dobry pomysł ale może w najbliższym tygodniu znowu Wa-wa tylko teraz tam gdzie ma siedzibę Pani Premier bo minfiin to tragedia Banaś jest oderwany od rzeczywistości szkoda na nich czasu i energii. No i z ta różnicą, że jedziemy tam już w kilka tysięcy i bierzemy urlopy na żądanie na ten dzień a potem może już pójdzie lawina.

a może dać na msze św. za Służbę Celną do "Głównego Kapelana" , chyba nie odmówi ????????????????? Zwłaszcza, że wielu chciałoby w niej uczestniczyć !!!!!! Tak najlepiej w godzinach pracy !!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
a może dać na msze św. za Służbę Celną do "Głównego Kapelana" , chyba nie odmówi ?????????????????
Odprawi tak jak odprawia zawsze na prośbę funkcjonariuszy w każdej intencji i wystarczy, że taka prośba zostanie skierowana. Ponadto chciałbym dodać, że Księdzu Dziekanowi Marcinowi Iżyckiemu wszyscy powinniśmy podziękować za to, że ta pikieta mogła odbyć się na placu MF. Z tym były straszliwe problemy. Nasze starania by scenę postawić na placu MF okazały się nieskuteczne. Zgodzili się tylko na wpuszczenie tam f-szy i to dopiero po długich negocjacjach. Dopiero w ostatniej chwili rozmowy Księdza z Dyr. Generalną MF odniosły skutek i scena mogła stanąć tam gdzie stała. Gdyby nie Ksiądz wypchnęliby Nas na chodnik przed MF.
Ksiądz Dziekan był też na pikiecie. Niektórzy oczekiwali, że coś powie do Nas, wesprze Nas. Rozmawiałem na ten temat przed Pikietą i też prosiłem Księdza o parę zdań. Ordynariat polowy ma jednak zasadę, że na pikietach, wiecach, manifestacjach nie występuje. To jest słuszna zasada, bo z łatwością rząd oskarżyłby ordynariat polowy o mieszanie się księży do polityki, niezależnie od tego, co zostałoby powiedziane przez Księdza na manifestacji.

Ostatnia edycja:
Witam. A może zbierzemy 200 tysięcy podpisów do kolelnego projektu obywatelskiego przeciw wdrożeniu KAS? A jak dołączy się skarbówka, to podpisów będzie dużo więcej.

Ksiądz Dziekan był też na pikiecie. Niektórzy oczekiwali, że coś powie do Nas, wesprze Nas. Rozmawiałem na ten temat przed Pikietą i też prosiłem Księdza o parę zdań. Ordynariat polowy ma jednak zasadę, że na pikietach, wiecach, manifestacjach nie występuje. To jest słuszna zasada, bo z łatwością rząd oskarżyłby ordynariat polowy o mieszanie się księży do polityki, niezależnie od tego, co zostałoby powiedziane przez Księdza na manifestacji.

Brawo dla dziekana, a my czekamy na "rozkaz" od Pana "siwca" :-) hahaha no jak sobie przypomnę to mnie rozwala

Te wnioski tylko zaszkodzą tym co naprawdę chcą się przenieść... Medialnie nikt tego nie nagłośni tak jak i nie nagłośnili pikiety... W głównych serwisach informacyjnych cisza... Tylko szkody będą z tych wniosków ale co tam, poświęcicie tylko kilka, kilkanaście jednostek... Do przemyślenia...

Trzeba pogadać ze związkami skarbowców. Tylko zablokowanie KAS-u spowoduje odejście od masowych zwolnień. Mamy z nimi wspólny cel. Nie pójdą z nami dla naszych emek ale dla ratowania swojej skóry. Tylko zmasowane protesty mogą zablokować wejście wżycie tego szkodliwego dla wszystkich projektu. Dla nas oznacza to koniec służby i totalna niepewność co będzie po wypowiedzeniu pracy, czy łaskawie dostaniemy kolejną propozycję czy też nie. Wszystko będzie zależało od łaski rządzących.

Back
Do góry