Emerytury !!!

trzeba iść za ciosem bo zbliża się lipiec!!!! wiem że Sławek nie powie wszystkiego i inicjatywa musi być oddolnie. Widać że dialog nic nie daje a przekaz medialny z MF idzie taki że oni nam dają, rozszerzają uprawnienia itd. a my tylko marudzimy! Wywierajmy presje, zadajmy głów i dymisji, audytów - pozbycia się starego układu.

Pozbyć się karierowiczów i tych co kierują się własnym interesem, pozbyć się koleżeńsko - rodzinnej sitwy, czas na PRAWDZIWIE Dobrą Zmianę. By rządzili nami fachowcy, funkcjonariusze z krwi i kości, a nie urzędnicy!

Właśnie Sasin powiedział u Moniki Olejnik że ustawa o KAS na dniach trafi do sejmu!!! 😠
...

Kilkukrotnie już, w dłuższych tekstach, pojawiło się na Forum zdanie, iż "PIS wyrzuciło projekt KAS do kosza".
Ale o co chodzi ... ?!

Jak widać niektórzy radzą sobie doskonale w każdej sytuacji.

Ostatnia edycja:
z tego pisma wynika, że chcą dac emki Wzp, dozorą jako komórki odpowiedzialnym za zwalczanie przestępczości, UDSR, OC ale Służba Celna to nie tylko te komórki. Nie dajmy się dzielić.

czyli po tych pismach wiemy o jakich 1000 fszy chodziło
1. mają ukończone 55lat
2. min. 15 lat słuzby liczone od 1999
3. obecnie pełnią służbę w ref D-Ś, grupie mobilnej lub w OC.

Chyba możemy już powiedzieć jakie szambo będzie w projekcie KAS

z tego pisma wynika, że chcą dac emki Wzp, dozorą jako komórki odpowiedzialnym za zwalczanie przestępczości, UDSR, OC ale Służba Celna to nie tylko te komórki. Nie dajmy się dzielić.
z tego pisma wynika rowniez, ze zamierzaja dac emki komus, kto ma 55 lat, staz 15 lat i bedzie w odpowiednim czasie w WZP, czyli w dniu/przed dniem wejscia w zycie przepisow emerytalnych, nawet jesli bedzie to jeden dzien i uwazaja za sprawiedliwe. PARANOJA

SSC na pikiecie mówił o 7500 tysiąca funkcjonariuszach, którzy pracowali w OC granicznych, WZP itd. więc cały ten wątek można wrzucić do kosza .. Nie tutaj tkwi problem !!!!!!!!!!

czyli po tych pismach wiemy o jakich 1000 fszy chodziło
1. mają ukończone 55lat
2. min. 15 lat słuzby liczone od 1999
3. obecnie pełnią służbę w ref D-Ś, grupie mobilnej lub w OC.

Chyba możemy już powiedzieć jakie szambo będzie w projekcie KAS

KAS daje możliwość pozbycia się części ludzi, obniżeniu pensji, pozbawieniu ludzi dotychczasowych uprawnień (np. dodatkowy urlop) i co jeszcze ? sami możecie sobie dopowiedzieć ......

Witam... Hmmm... Zastanawiam się, czy importerzy... eksporterzy...producenci...firmy transportowe i logistyka śledzą to, co dzieje się u NAS??? Czemu... to napisałem? Sam... nie wiem... ;) PAMIĘTAJMY: NASZĄ SKUTECZNĄ BRONIĄ JEST JEDNOŚĆ WSZYSTKICH FUNKCJONARIUSZY SŁUŻBY CELNEJ RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ!!! RAZEM JESTEŚMY SILNI!!! A to nie są czcze frazesy... pzdr:cool:

Witam... Hmmm... Zastanawiam się, czy importerzy... eksporterzy...producenci...firmy transportowe i logistyka śledzą to, co dzieje się u NAS??? Czemu... to napisałem? Sam... nie wiem... ;) PAMIĘTAJMY: NASZĄ SKUTECZNĄ BRONIĄ JEST JEDNOŚĆ WSZYSTKICH FUNKCJONARIUSZY SŁUŻBY CELNEJ RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ!!! RAZEM JESTEŚMY SILNI!!! A to nie są czcze frazesy... pzdr:cool:

Sorry hunter ale, no właśnie ale
Odnośnie solidaryzowania się z pikietą, osób pozostających w służbie w dniu 13.05 o godz. 12-tej(wyjście przed siedziby jednostek SC)to iformuję, że w UC Szczecin jeden z z-ców nuca telefonicznie zabronił wychodzenia przed budyki siedzib OC o godz. 12-tej. HAŃBA i BEZPRAWIE wstyd mi, podobno to "funkcjonariusz" albo "funkcjonaeriusze" bo pewnie sam tego nie wymyślił. W innych IC coś takiego nie miało miejsca, a wręcz kadra kierownicza solidaryzowała się pikietującymi przed MF, Wstyd Panowie

Czy można by zacytować tutaj treść pisma, na które p. Wójtowicz odpowiedziała?

Ostatnia edycja:
Back
Do góry