Emerytury !!!

Może Pani Premier wybiła z głowy swoim ministrom projekt KAS, samo wybełtanie paru ustaw i stworzenie jednego bubla nic nie da, wprost przeciwnie. Takiego samego zdania co my są pracownicy US znam paru. Ta ustawa doprowadziła by tylko do zamieszania i demotywacji pracowników US, co z pewnością zmniejszyło by wpływy do budżetu.

Sprawa jest jasna bandyci nie mogą wpływać na decyzje MF a tym samym na funkcjonowanie POLSKI BO POLSKA TO MY!!!!!!!

http://www.biztok.pl/gospodarka/prz...-kogo-kiedy-i-ile-to-wszystko-kosztuje_s22918

Taka propaganda sprawia, że ludzie są przekonani o poparciu rządu dla emerytury mundurowej dla celników. „Ministerstwo Finansów zgadza się ze stanowiskiem Trybunału Konstytucyjnego dotyczącym zaopatrzeniowego systemu emerytalnego funkcjonariuszy celnych. Chcemy rozszerzyć zakres podmiotowy orzeczenia o funkcjonariuszy realizujących zadania na przejściach granicznych." - słowa Banasia w wywiadzie czwartkowym i te wypowiedziane do NAS na pikiecie (też byłem :) ) szerzą dezinforację wśród postronnych ludzi. Myślę, że to nie jest zwykła głupota a celowe działanie zaplanowane na zredukowanie poparcia społecznego do możliwie najniższego poziomu. Chodzi im o to , żeby ludzie myśleli, że kierujemy się czysto egoistycznymi pobudkami i chodzi nam o jakieś kolejne przywileje bo emerytury przecież nam obiecali. Pamiętajmy, że wroga nigdy nie można lekceważyć. Zawsze lepiej założyć , że jest mądrzejszy niż się nam wydaje.

Moje wrażenia z pikiety:

-byłem naprawdę dumny z przynależości do SC,
- zaskakująco miła postawa koleżanek i kolegów z MF (widocznie wszyscy mają dość tej zgrai z najwyższych stołków),
- przychylne reakcje mieszkańców stolicy (uśmiechy i pozdrowienia)

Uświadamiajmy koleżanki i kolegów, zbierajmy siły, bądźmy konsekwentni a będzie dobrze

Pozdrawiam uczestników pikiety!

To jest bardzo dobry pomysł. Na transparencie mógłby by by np. napis "Czekamy na wykonanie wyroku TK w sprawie emerytur mundurowych i zablokowania prac nad KAS "czy coś w tym stylu. Nie będzie chyba z taką akcją kłopotu. Zdjęcia można wysłac do Pani Premier, Prezydenta czy nawet prezesa PiS-u. Niech wiedzą ,że ta pikieta nie była ad hoc.

trzeba iść za ciosem bo zbliża się lipiec!!!! wiem że Sławek nie powie wszystkiego i inicjatywa musi być oddolnie. Widać że dialog nic nie daje a przekaz medialny z MF idzie taki że oni nam dają, rozszerzają uprawnienia itd. a my tylko marudzimy! Wywierajmy presje, zadajmy głów i dymisji, audytów - pozbycia się starego układu.

Napiszcie proszę jak było o dwunastej w Waszych izbach, urzędach oddziałach? Słyszałem że nie wszędzie pozwolono na solidarność z tymi którzy pikietowali..

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

UC Bielsko-Biała - nie było zakazu, ale ...

ok.12-tej, przed budynkiem obecnych 11 funkcjonariuszy + 1 cywil :(

Musimy przełamać nieprawdziwą narrację Ministerstwa w sprawie naszych emerytur.
Zauważcie, że w komunikacie przesłanym do PAP oraz wywiadach prasowych mamy to samo przesłanie.
Niestety do innych ludzi z poza naszej służby taki przekaz się przedostaje i utrwala.

1. Ministerstwo na początku zawsze podkreśla, że jest za wykonaniem wyroku TK (My tego nie negujemy i wychodzi na to, że MF jest za wykonaniem wyroku TK - a to oczywiście mija się z prawdą a my protestując mamy nie wiadomo jakie roszczenia).
2. Ministerstwo podkreśla, że chce nawet rozszerzyć zakres podmiotowy i objąć inne grupy nie wymienione w wyroku (My tej dobroci MF nie negujemy i nie mówimy, że tych których wymienili nie trzeba dobrotliwie dodawać tylko ich wskazał TK. Jeżeli wychodzi na to, że MF nawet zdecydowało się dodatkowo dodać wielu funkcjonariuszy to tym samym nie przebija się albo się o tym nie mówi, że wielu fc zostało pominiętych jako uprawnionych de emek mundurowych, oczywiście sprzecznie z wyrokiem TK).
3. Ministerstwo i ich przedstawiciele mówią, że nie mogą dać wszystkim ponieważ według ich pojmowaniu sprawiedliwości społecznej, było by niesprawiedliwie w stosunku do innych obywateli. Z premedytacja podkreślają, że chodzi o funkcjonariuszom z kadr, logistyki, finansów. ( Przekaz MF jest prosty chcą dać wszystkim oprócz pracownikom z kadr, logistyki, finansów co oczywiście jest nieprawdą. A co o tym myślą Polacy to pewnie dobrze wiemy i to my wychodzimy na tych złych a oni na tych dobrych. Wychodzi na to, że protestujący tylko dlatego chcą wszystkich bo nie chcą pominięcia tych z kadr, logistyki, finansów ).

Nie chodzi o to by kogokolwiek pominąć ale nie dajmy się zepchnąć na narrację MF.
Akcentujmy respektowanie wyroku Trybunału Konstytucyjnego ( a z tym MF nie będzie mógł dyskutować ). Akcentujmy ekspertyzy te zamawiane przez MF ( wystarczy, że przez moment wykonywał i ma zaliczony cały staż służby !!! ). Dojdzie do tego, ze prawie wszyscy są uprawnieni i nie ma sensu łamać ogólnej zasady i wykluczać tylko 20% funkcjonariuszy.

Być może Cię obrażę, ale inaczej, to już się nie da.

...
Dojdzie do tego, ze prawie wszyscy są uprawnieni i nie ma sensu łamać ogólnej zasady i wykluczać tylko 20% funkcjonariuszy.

Czyś ty jest z federacji, czy ze zrzeszenia ?!

To jest pie***enie językiem ministerialnym! "Łamaniem zasad" jest próba wykluczenia nawet ułamka procenta funkcjonariuszy!
Niech to dotrze do Ciebie RAZ NA ZAWSZE !!!

Ale co tam...
Olewamy sprzedawczyków, którzy teraz chcą się podszyć pod nasz wspólny sukces.
Liczy się to , że byliśmy tam i było nas naprawdę dużo - nie 600 osób jak podano na początku w niektórych mediach, nie 1000 jak podaje chociażby OPZZ (żenada) ale było nas 2000 zajefajnych funków i młodych i tych trochę starszych, i aplikantów i oficerów a także kadra - dla Was duży szacun bo wiemy jak w naszej Służbie to wygląda. VENI VIDI VICI ! można by rzec ;-)

Duma mnie rozpiera po obejrzeniu filmiku na youtube z naszej pikiety. Jesteśmy Siłą, jesteśmy Wielcy, moja wdzięczność dla Wszystkich Nas, którzy tam byliśmy nie ma granic.......wzruszające, piękne, przemawiające do serc. Panie SSC! czas przebudzić się ze snu!

Back
Do góry