Emerytury !!!

jutro projekt ustawy do konsultacji społecznych

– W Sejmie będziemy szukać zwolenników do skrócenia do 20 lat minimalnego stażu uprawniającego do emerytury. Nie zgodzimy się bowiem na to, żeby funkcjonariusze wykonujący specjalne zadania byli traktowani jak urzędnicy – mówi Antoni Duda, przewodniczący zarządu głównego NSZZ Policjantów.

całość: http://serwisy.gazetaprawna.pl/emer...tury_mundurowi_popracuja_o_10_lat_dluzej.html

Kolego BlackJack czy Ty wierzysz w to co mówisz?

Emerytury proponowane przez SC tzw. celne to zwyły wpust. Chodzi o to żeby celnicy się ucieszyli, wyciszyli i uwierzyli. ŻADEN RZĄD, ŻADEN KLUB, ŻADEN POSEŁ i OPINIA PUBLICZNA nie zaakceptują rozszerzania uprawnień emerytalnych. To propozycja nieziszczalna. Ma na celu odwrócenie uwagi od rzeczywistych reform emerytalnych w służbach mundurowych. To w tym systemie powinniśmy brać udział. Jeśli będziemy tracić czas na utopię w postaci emerytur celnych to pod nosem przejdzie nam jedyna i ostatnia szansa na emerytury mundurowe. PRAWNIE NAM NALEŻNE. To co proponuje SSC to mega manipulacja i obraza inteligencji celników. Emertury celne kupli ludzie o rozumie dziecka, a czynnie popierają, Ci co zawsze popierają władzę w szkodliwych pomysłach dla formacji. Dlaczego? Każdy wie. Wstyd.

– W Sejmie będziemy szukać zwolenników do skrócenia do 20 lat minimalnego stażu uprawniającego do emerytury. Nie zgodzimy się bowiem na to, żeby funkcjonariusze wykonujący specjalne zadania byli traktowani jak urzędnicy – mówi Antoni Duda, przewodniczący zarządu głównego NSZZ Policjantów.

całość: http://serwisy.gazetaprawna.pl/emer...tury_mundurowi_popracuja_o_10_lat_dluzej.html

to już nie ten czas,czy się godzą czy nie,zresztą w europie niżej 55 lat w mundur mowy nie ma,takie gadki to machanie szabelką dobre do gazet,wszystkie peerelowskie odruchy i zachowania dziś i wcześniej są już dawno nieskuteczne,zauważył ktoś że po PRL polska to obóz niewolników z nadzorcami?kapitału?,kilku ludzi rzadzi swiatem reszta robi na ich siłe.

Mam prośbę - proszę usystematyzować na czym teraz stoimy w kwestii emek tzn.
1. Co proponuje M.Boni ( czytaj rząd ), czy mamy coś zagwarantowane, przyobiecane, jakie mamy pola manewru w/g nich ?
2. Co proponuje SC - jakie jest jego stanowisko co do propozycji rządu i naszych oczekiwań ?
3. Co na to ZZSC, czy zamierzają negocjować i współdziałać z innymi ZZ SM np: czy poprą strajk włoski SG ?

grona gniewu

cyt.: emerytury proponowane przez SC tzw. celne to zwykły wpust - a niby dlaczego ?
cyt.: ŻADEN RZĄD, ŻADEN KLUB, ŻADEN POSEŁ i OPINIA PUBLICZNA nie zaakceptują rozszerzania uprawnień emerytalnych. To propozycja nieziszczalna - przy takim nastawieniu to po co w ogóle podejmować temat i siebie i innych denerwować?
cyt.: jeśli będziemy tracić czas na utopię w postaci emerytur celnych to pod nosem przejdzie nam jedyna i ostatnia szansa na emerytury mundurowe - jaka szansa ? jeszcze nikt z MSW przez cały ten czas jak trwały rozmowy z Federacją ZZ SM nie zaprosił FC nawet do "pogawędki" o włączeniu nas do już istniejącego systemu (pisali w tej sprawie do MSW przecież Celnicy.PL i Federacja ZZSC - bez echa, po prostu MSW nas totalnie olewa w tym temacie). Tradycyjnie dzielimy skórę na niedźwiedziu gdy jeszcze nie weszliśmy nawet do lasu.
cyt.: emertury celne kupli ludzie o rozumie dziecka - czyżby ? to dlaczego Federacja ZZ SM jest za włączeniem SC na NOWYCH zasadach gdzie staż do wyliczenia emerytury będzie się liczył dopiero od 2013r. Czyli co zdaniem kolegi, wchodząc na NOWYCH zasadach w emerytury mundurowe mogę służbę/pracę do 2013r. powiesić sobie na drzewie tylko dlatego, że powyższe jest firmowane przez MSW?
Dotychczas nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie co się stanie z moim kapitałem zgromadzonym w ZUS jakby FC objął NOWY system emerytalny służb mundurowych.
Jeżeli mamy dyskutować to chcę argumentów za/przeciw w przypadku zarówno propozycji MF jak i MSW.
Pragnę przypomnieć, że na dzień dzisiejszy mamy pewne to, że Rząd wydłuży nam czas pracy do 67 lat. Pozostałe idee są na razie albo na etapie projektu albo naszego chciejstwa.

cyt.: emerytury proponowane przez SC tzw. celne to zwykły wpust - a niby dlaczego ?
cyt.: ŻADEN RZĄD, ŻADEN KLUB, ŻADEN POSEŁ i OPINIA PUBLICZNA nie zaakceptują rozszerzania uprawnień emerytalnych. To propozycja nieziszczalna - przy takim nastawieniu to po co w ogóle podejmować temat i siebie i innych denerwować?
cyt.: jeśli będziemy tracić czas na utopię w postaci emerytur celnych to pod nosem przejdzie nam jedyna i ostatnia szansa na emerytury mundurowe - jaka szansa ? jeszcze nikt z MSW przez cały ten czas jak trwały rozmowy z Federacją ZZ SM nie zaprosił FC nawet do "pogawędki" o włączeniu nas do już istniejącego systemu (pisali w tej sprawie do MSW przecież Celnicy.PL i Federacja ZZSC - bez echa, po prostu MSW nas totalnie olewa w tym temacie). Tradycyjnie dzielimy skórę na niedźwiedziu gdy jeszcze nie weszliśmy nawet do lasu.
cyt.: emertury celne kupli ludzie o rozumie dziecka - czyżby ? to dlaczego Federacja ZZ SM jest za włączeniem SC na NOWYCH zasadach gdzie staż do wyliczenia emerytury będzie się liczył dopiero od 2013r. Czyli co zdaniem kolegi, wchodząc na NOWYCH zasadach w emerytury mundurowe mogę służbę/pracę do 2013r. powiesić sobie na drzewie tylko dlatego, że powyższe jest firmowane przez MSW?
Dotychczas nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie co się stanie z moim kapitałem zgromadzonym w ZUS jakby FC objął NOWY system emerytalny służb mundurowych.
Jeżeli mamy dyskutować to chcę argumentów za/przeciw w przypadku zarówno propozycji MF jak i MSW.
Pragnę przypomnieć, że na dzień dzisiejszy mamy pewne to, że Rząd wydłuży nam czas pracy do 67 lat. Pozostałe idee są na razie albo na etapie projektu albo naszego chciejstwa.

Emerytura mundurowa, z tego co piszą szybko się dowiemy kto jak,ale tak jak popatrzeć na forum pisze o tym kilku ludzi na kilkanaście tysięcy,to jest ciekawe,kadrze się nie dziwię ,okopać się w gabinecie i se trwać, a ta cała reszta? pachnie to wszystko tym, że trzeba będzie w kwesti emerytur i starych lat liczyć tylko na siebie,oszczędzać się ,trzymać się z daleka od jakiś tam mobilnych wzp czy wszelkiego starania się w celnictwie,politycy nie traktują celnictwa powaznie tylko jak jakąś bandę czy zbieraninę której sie czasem da jakiś ochłap i jest spokój

Trzeba zainteresować nasze środowisko od środka.Ludzie nie chcą się logować na forum z różnych powodów,większość jest tylko biernymi czytającymi.Przedstawiciele ZZ powinni ruszyć temat oddolnie,a nie za pośrednictwem pism zamieszczoych na forum.Nawet przesyłając wiadomości elektronicznie niewiele osób jest w stanie do nich dotrzeć/gęste sito na poziomie UC/OC /.
Popatrzcie na organizację akcji protestacyjnej SG,nikt z przełożonych na przejściach granicznych/drogowych czy lotniskach/nie bojkotuje ich strajku włoskiego.Ludzie tam myślą nie tylko o swoich stołkach ale także o swojej przyszłości.Związkowcy ruszcie swoje "4 Litery "

wszystko idzie w kierunku że każdy zostanie sam w temacie emerytur,co na stare lata nie jest śmieszne,związki, ssc,nie mają żadnych pomysłów na rozwiązanie kwesti emerytalnej poza pisaniem głupawych pisemek do np.ministra mswia który w temacie emerytur nic nie może lub do tuska który nie chce i nie moze,karmienie ludzi nadzięją,złudzeniami w stylu federacja popiera to fedaracja tamto ma to taką wartość jak teraz pijemy czystą a jak przytka to kolorową,

na kilkanaście tysięcy ludzi zaledwie kilku pisze na forum o emeryturach ,żenada.

Już pisałem, bo celnicy nie chcą wczesniejszych emerytur. Nie zdeklarowali się i tylko czekają narzekając na wszystko i wszystkich w koło, tylko nie ja, bo ja mogę tylko ponarzekać

Już pisałem, bo celnicy nie chcą wczesniejszych emerytur. Nie zdeklarowali się i tylko czekają narzekając na wszystko i wszystkich w koło, tylko nie ja, bo ja mogę tylko ponarzekać

chodzi o to że tylko kilka osób sie tym interesuje,jeszcze,reszta jest niezainteresowana,ja myśle że celnikowo jako służba padło w okresie gdy zażucono proces ucywilnienia-to był już znaczny sygnał że machnęli ręką,najprawdopodobnie teraz trzeba liczyć tylko na siebie.

Ostatnia edycja:
Dobrze BlackJack.

Przekonaj mnie proszę (bo być może mylę się źle oceniając pomysł emerytur celnych), że ten projekt SSC ma szansę na realizację. Udziel mi też proszę odpowiedzi na proste pytania: 1)dlaczego SSC nie podjął działań w kierunku włączenia FC do ogólnego systemu zaopatrzeniowego SM ? (najnaturalniesza i najbezpieczniejsza opcja dla nas), 2) dlaczego pisma do Ministra Cichockiego nie podpisał Minister Finansów (wydawało by się to naturalne bo jest najwłaściwszą osobą) i 3) dlaczego mam ufać w dobre intencje SSC?
Rozwiej proszę wątpliwości moje i wszystkich, którzy je podzielają.

K..... związkowcy od czego jesteście ruszcie te swoje dupy i bieżcie się do roboty bo stracimy ostatnią szansę. Wszystkie służby protestują a nasza nic. To co, my nie chcemy podwyżek. chcemy zapieprzać do 67 roku. W wiadomościach tylko o nas nie wspominają. Do życi z takimi związkami!!!

pytanie na dziś - gdzie jest generał

mario woła o pomstę na ..... związkach, tymczasem:
premier zaginął.
generał zaginął.
MF pali gł......
kto niby ma więc o te ciepłe emeryturki występować ?

niezła ustawka dla rzeszy wybitnych-głuchoniemych.
skuteczna.
dysydenci bezradni i nieobecni, a emerytury to sprawa działaczy związkowych.
bezradne masy celnicze czekając na mannę z nieba, pokrzyczą na siebie na forach i pozamiatane.

pozdrawiam zadeklarowanych - widzących.

emerytury przegraliśmy bo to tak naprawdę nikogo to nie obchodzi,ilu ludzi o tym pisze na forum zaledwie kilku,ci nieliczni którzy piszą prawdopodobnie są nie w tej służbie co trzeba a reszcie taka hujnia widocznie pasuje.

nikogo nie obchodzi bo nic nie robimy w tym zakresie, jak to jest możliwe, że policja protestuje bo straż graniczna nie otrzymała podwyżek, a my sami nie potrafimy się zorganizować ? swego czasu cokolwiek wywalczyliśmy :) - świerzak nie krzyczeć :)

Back
Do góry