cyt.: emerytury proponowane przez SC tzw. celne to zwykły wpust - a niby dlaczego ?
cyt.: ŻADEN RZĄD, ŻADEN KLUB, ŻADEN POSEŁ i OPINIA PUBLICZNA nie zaakceptują rozszerzania uprawnień emerytalnych. To propozycja nieziszczalna - przy takim nastawieniu to po co w ogóle podejmować temat i siebie i innych denerwować?
cyt.: jeśli będziemy tracić czas na utopię w postaci emerytur celnych to pod nosem przejdzie nam jedyna i ostatnia szansa na emerytury mundurowe - jaka szansa ? jeszcze nikt z MSW przez cały ten czas jak trwały rozmowy z Federacją ZZ SM nie zaprosił FC nawet do "pogawędki" o włączeniu nas do już istniejącego systemu (pisali w tej sprawie do MSW przecież Celnicy.PL i Federacja ZZSC - bez echa, po prostu MSW nas totalnie olewa w tym temacie). Tradycyjnie dzielimy skórę na niedźwiedziu gdy jeszcze nie weszliśmy nawet do lasu.
cyt.: emertury celne kupli ludzie o rozumie dziecka - czyżby ? to dlaczego Federacja ZZ SM jest za włączeniem SC na NOWYCH zasadach gdzie staż do wyliczenia emerytury będzie się liczył dopiero od 2013r. Czyli co zdaniem kolegi, wchodząc na NOWYCH zasadach w emerytury mundurowe mogę służbę/pracę do 2013r. powiesić sobie na drzewie tylko dlatego, że powyższe jest firmowane przez MSW?
Dotychczas nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie co się stanie z moim kapitałem zgromadzonym w ZUS jakby FC objął NOWY system emerytalny służb mundurowych.
Jeżeli mamy dyskutować to chcę argumentów za/przeciw w przypadku zarówno propozycji MF jak i MSW.
Pragnę przypomnieć, że na dzień dzisiejszy mamy pewne to, że Rząd wydłuży nam czas pracy do 67 lat. Pozostałe idee są na razie albo na etapie projektu albo naszego chciejstwa.