Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No cóż zaczyna się robić podobnie jak przy alokacji, wartościowaniu i nadawaniu nowych stopni.... Niestety możliwy jest scenariusz, o którym już kiedyś pisałem... No to co granica i WZP nie wiemy, kto, kiedy i komu będzie musiał ustąpić miejsca.... Najpierw najlepszych przeniosą do, a potem najsłabszych przeniosą z.. na ich poprzednie miejsca... I co? Dalej nie macie o co walczyć?Nie podoba mi się stwierdzenie, "do kontroli skierowani będą najlepsi", jak rozumiem na lotnisko, albo do Mobili chcą poprzesuwać "najlepszych z IC"! Mam nadzieję, że już w Sejmie uniemożliwione zostaną "selekcje" na poziomie Izby. Nie będzie możliwe przeniesienie osoby i skrzywdzenie jej w konsekwencji.
Mam nadzieję, że najlepsi zostaną wybrani na dyrektorów w MF, a kapicyści wylecą ze SC na dobre.
Niestety obawiam się, że w obecnym stanie prawnym (ale mądrych słów używam, pewnie się nauczyłem od innych), nie ma takiej możliwości... Po pierwsze w związku z decyzją o przeniesieniu służbowym nie przysługuje ci odwołanie tylko wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy... Po drugie wniesienie wniosku o ponowne rozpatrzenie sprawy nie wstrzymuje decyzji o przeniesieniu. Ponadto odmowa wykonania takiej decyzji skutkuje wydaleniem ze służby.... (z pewnością to co napisałem jest kiepskie merytoryczne, ale lepiej nie umiem)
ciekawe wiesci z Bialej Podlaskiej, emerytury tylko dla wzp, granicy i lotnisk. Czy to jakis blad. Slawek mowil, ze nic istotnego tam nie powiedziano. A tu taki kwiatek.
ciekawe wiesci z Bialej Podlaskiej, emerytury tylko dla wzp, granicy i lotnisk. Czy to jakis blad. Slawek mowil, ze nic istotnego tam nie powiedziano. A tu taki kwiatek.
i to nie w 100% dla WZP, granicy i lotnisk bo ...
może związek zawczasu opracowałby procedury odwoławcze ...
a teraz inna relacjaBanaś na spotkaniu w Białej Podlaskiej powiedział : W sprawie emerytur Minister Banaś stwierdził, "że uprawnienia takie nabędą w przyszłej strukturze funkcjonariusze pełniący służbę na granicy, na lotniskach i WZP".
(...)
Dwie wersie z tego samego spotkania i całkowicie różne.Byłem na spotkaniu z SSC w Białej Podlaskiej i mogę w paru zdaniach spróbować streścić przebieg spotkania.
Było to wspólne spotkanie na które przybyli pracownicy z woj. lubelskiego z US i UKS oraz f-sze z SC, pewnie łącznie ok. 200 osób
Kto był jako prezydium to sobie odszukajcie (było kilkanaście postów wcześniej)
Pytań zadano ok. 20 w proporcji myślę że 2/3 od nas i 1/3 z US i UKS (może nawet jeszcze więcej od nas ale nie liczyłem dokładnie)
1. Pytanie o emki mundurowe spotkało na mur. Odpowiedź była mniej więcej taka że tu omawiamy KAS, a emki są procedowane osobno i idą swoim tempem. I tyle w temacie.
(...)