Emerytury !!!

Dzisiaj pokusiłem się o policzenie ile funkcjonariuszy pracuje w mojej izbie w oddziałach granicznych razem z wzp i stwierdziłem że cudów nie ma i nie będzie, śmiem twierdzić że emki dostaną tylko oddziały graniczne z wzp, mało tego z moich wyliczeń wynika, że liczba etatów granicznych zostanie ograniczona. Wszystkie ic uc odziały wew w całej Polsce ze wszystkimi wydziałami, referatami, sekcjami dozoru, dochodzeniowym itd. przejda do cywila bądź na zieloną trawkę. Już sobie wyobrażam co będzie się działo pod koniec roku z przesunięciami kadrowymi. Nie ma cudów jeśli ma być 7000 celników po reformie z tego 2 tys. z uksu to sami policzcie. I jeszcze jedno co potwierdza moją teorie, tryb pracy komisji, czas zbierania, opóźnianie, pzecież to widać gołym okiem że chcą nas zrobić na szaro. Nawet Pan Sławek głową muru nie przebije chociaż bardzo się stara, podziwiam tego człowieka za jego zaangażowanie w sprawę.

To może podzielisz się tymi wyliczeniami i wytłumaczysz w jaki sposób doprowadziły cię to takich wniosków - bo nie bardzo widzę związek jednego z drugim....

To kto będzie na pasach odprawiał Jezuitów zatrudnia czy jak. Ktoś musi tych fajek szukać.

To może podzielisz się tymi wyliczeniami i wytłumaczysz w jaki sposób doprowadziły cię to takich wniosków - bo nie bardzo widzę związek jednego z drugim....
Jestem daleki od siania defetyzmu i prorokowania, posłużyłem się tylko decyzją dyrektora odnoście liczby etatów w poszczególnych komórkach. To są proste wyliczenia. Odniosłem to do pozostałych izb. Zdaje sobie sprawę że jest to jedna z większych izb i moje obliczenia są obarczone błędem. Nie sądzę jednak że jest to duży błąd. Nie wiem czy mogę podawać na forum dane szczegółowe, ale jeśli Twoja komórka podlega pod Izbę w Białej Podlaskiej to wszystkie decyzje dostępne są na stronie izbowej.

Przewodniczący pięknie prezentuje się na zdjęciach.
Wszyscy zrzeszeni w ZZ Celnicy PL w dalszym ciągu czekają na konkrety czyli na stanowisko rządu w sprawie emerytur mundurowych.
Czy nie jest prawdą, że kas wejdzie wcześniej niż ustawa emerytalna?

Przewodniczący pięknie prezentuje się na zdjęciach.
Wszyscy zrzeszeni w ZZ Celnicy PL w dalszym ciągu czekają na konkrety czyli na stanowisko rządu w sprawie emerytur mundurowych.

Obama powiedział, że to pawda. Gratuluję idealnie to przewidziałeś

(...)
Ale o co Ci chodzi ??? Powiedz co w sprawie emerytur ma Przewodniczący zrobić ??? Co ma się zabarykować się na korytarzu sejmowym w ramach protestu ??? Człowiek robi w tym temacie co może i co jest do zrobienia. Choć mam krytyczny stosunek jako zwykły celnik do działań wszystkich przedstawicieli naszego środowiska przez ,,brak zaangażowania,, w sprawie KAS, to w temacie emerytur działania są optymalne do otaczającej nas rzeczywistości !!!

Sławek jest przykładem człowieka, który za wierność zasadom, niezłomność oraz postawę i determinację w walce o prawa pracownicze i obywatelskie powinien być podawany za wzór do naśladowania dla każdego Polaka a w szczególności dla wszystkich związkowców w naszym kraju.
Od jakiegoś czasu ludzie odwiedzający biura poselskie PIS twierdzą, iż nie oficjalnie posłowie znający sprawę emerytur mundurowych dla naszej formacji twierdzą, że prezes Kaczyński jest przeciwny wprowadzeniu dla celników emerytur "bo w budżecie nie ma pieniędzy". I takiej potwierdzającej lub przeczącej temu konkretnej informacji oczekuje nasze środowisko bo to w sposób diametralny zmienia sytuację Służby Celnej w obliczu KAS.
Tego i tylko tego oczekuje 14 000 tysięcy funkcjonariuszy jednolitej umundurowanej formacji mundurowej.
Bardzo dobrze, że Sławek wystosował stosowne pismo do prezesa PIS Pana Jarosława Kaczyńskiego bo los naszej formacji leży tylko i wyłącznie w jego rękach.
Mam nadzieję, że po lekturze argumentów wymienionych przez ZZ Celnicy PL kierując się dobrem Polski i możliwościami znacznie większych wpływów do budżetu niż zakładane są przez MF o których wielokrotnie wspominał Sławek Pan Kaczyński potwierdzi poparcie dla złożonego w sejmie projektu obywatelskiego.

Właśnie tu leży pies pogrzebany przy ogromnych obietnicach obecnie rządzących wydawanie pieniedzy na nasze emki nie przejdzie.

Właśnie tu leży pies pogrzebany przy ogromnych obietnicach obecnie rządzących wydawanie pieniedzy na nasze emki nie przejdzie.

Nie zagrzebuj psa, póki jakoś dycha! Zapominasz, że MY mamy czym "handlować". Przecież My najlepiej wiemy, co jest nieprawidłowe i jak być powinno.

Jedna tylko moja, subiektywna uwaga; - tym razem najpierw otrzymujemy ustawowe gwarancje emerytalne, potem (+ vacatio legis) możemy "sprzedawać" wiedzę ...

Wydatki na emerytury celników to kropla w morzu.
Emerytury powinny wejść jeśli respektuje się prawo RP czyli wyrok Trybunału Konstytucyjnego.
Sprawiedliwością w stosunku do funkcjonariuszy jest zniesienie dyskryminacji jedynej służby mundurowej w Polsce.
Jak nie to niech "dobrym" nowym obyczajem obok kodeksu etyki i przysięgi, rejestracji telefonów, zakazu zatrudnienia, idiotycznych projektów 50+ itp w sytuacji braku propozycji pracy lub angażu do pracy w nowych realiach kas będzie wręczanie noża kuchennego ( w japońskiej kulturze miecza ) do popełnienia ......... bo przecież w społeczeństwie zdominowanym przez szarą strefę t.j malwersantów i przemytników człowiek z naszego resortu uchodził będzie za osobę, która robiła wyłącznie krzywdy "porządnym" obywatelom.
Sory nóż kuchenny to zbyt duży wydatek dla budżetu naszego kraju, może wystarczy jednorazowy, plastikowy lub 2 metry sznurka od snopowiązałki lub polny kamień do nogi.
Myślę, że każdy funkcjonariusz z wieloletnim stażem zajmujący się walką z szarą strefą w imię poszanowania wyższych wartości takich jak służba Ojczyźnie oraz dbałość o sytuację skarbu państwa da sobie radę używający tych przedmiotów(przecież mógł nic nie dostać).
Jako egoista nie uwzględniłem jeszcze dzieci oraz współmałżonka, którzy pozostaną bez środków do życia ale myślę, że ustawodawca kierując się dobrem nadrzędnym jakim jest zmniejszenie wypłat emerytur z ZUS będzie tak łaskawy, że uwzględni to po mimo tego, że Trybunał Konstytucyjny nic o tym nie wspomniał.
I tak dalej i tak dalej i "znowu masz szczęście, że nie szczekasz taka była balanga"
Dzięki ostatni mój wpis bo niedobrze mi się robi jak robią nas w konia.

Mnie dziwi bierność związków zawodowych.
Akcja pisania pism, wysyłania maili to jakaś dziecinada.

Mnie dziwi bierność związków zawodowych.
Akcja pisania pism, wysyłania maili to jakaś dziecinada.
Witam... tak sobie przeczytałem ten post... Zastanawiające... jakiś kolejny... zdziwiony forumowicz... Pojawia się nagle, jak kilku wcześniej i od razu... zdziwiony... Coś śmierdzi... :cool:

Back
Do góry