Emerytury !!!

Witam... tak sobie przeczytałem ten post... Zastanawiające... jakiś kolejny... zdziwiony forumowicz... Pojawia się nagle, jak kilku wcześniej i od razu... zdziwiony... Coś śmierdzi... :cool:

ZZ skarbowców piszą, jak widać skutecznie torpedują inicjatywy naszego ZZ

Nie jestem skarbowcem, jestem celnikiem, który służył na granicy do 30.04.2004 r.
Coś tu śmierdzi.... coś torpeduję....
Ja znam ludzi z MF, i wiem na co ich stać.
Wiem, że pisanie pism nic nie da.

Nie jestem skarbowcem, jestem celnikiem, który służył na granicy do 30.04.2004 r.

Ja znam ludzi z MF, i wiem na co ich stać.
Wiem, że pisanie pism nic nie da.

Nie zapominaj, że 2004r. to był układająca się federacja... Śmiem twierdzić, że gdyby już wtedy był ZZ Celnicy PL to nie byłoby dzisiejszej sytuacji.
Napiszę to nie w tym wątku, ale co aktualnie robi federacja? Czeka na publikację przepisów przejściowych tak? UKS na podstawie wycieków już działa, oni otóż czekają... chyba na zaoranie.

Nie zapominaj, że 2004r. to był układająca się federacja... Śmiem twierdzić, że gdyby już wtedy był ZZ Celnicy PL to nie byłoby dzisiejszej sytuacji.
Napiszę to nie w tym wątku, ale co aktualnie robi federacja? Czeka na publikację przepisów przejściowych tak? UKS na podstawie wycieków już działa, oni otóż czekają... chyba na zaoranie.

Mojego wpisu nie należy traktować jako krytyki ZZ Celnicy PL, ja tylko wątpię w skuteczność tych działań.
Jeżeli chodzi o federację to szkoda "gadać" :mad:

Pisałem niedawno w Liście do Funkcjonariuszy, żeby nie kontestować podejmowanych działań, nawet jeśli ktoś uważa, że nie przyniosą efektów, że są słabe i aby włączać się w każde działania, nawet gdy ich nie popierasz. To bardzo ważne!
http://celnicy.pl/content.php/2886-...ELNICY-PL-DO-FUNKCJONARIUSZY-I-PRACOWNIKÓW-SC
W obecnym Apelu napisałem natomiast, że rozmawiałem z Panią Przewodniczącą Podkomisji i uzyskałem zapewnienie, że prace nad projektem obywatelskim rozpoczną się niezwłocznie. Uważasz erec, że powinienem od razu zniweczyć te deklaracje? Sądzę, że chyba jednak tak nie uważasz.
Przyznaję, że zbliżamy się do momentu krytycznego, ale to jeszcze nie ten moment.

Pan Zieliński chce dla nas emerytur, MF nie chce dla nas emerytur, Pan Prezydent chciał dla nas emerytury, społeczeństwo nie chce dla nas emerytur....... taka zabawa w ciuciubabkę. Temat jest prosty. Od dziś wszyscy, którym na serio zależy na emkach muszą spróbować znaleźć dojście do Jarosława Kaczyńskiego. Decyzja jest w rękach tego człowieka. Jedno jego słowo i emki są od zaraz. Problem w tym żeby takie dojście znaleźć i umieć go do tego przekonać. Ja zaczynam od teraz szukać takiego dojścia. Jak je znajdę dam znać Panu Sławkowi.

Pisałem niedawno w Liście do Funkcjonariuszy, żeby nie kontestować podejmowanych działań, nawet jeśli ktoś uważa, że nie przyniosą efektów, że są słabe i aby włączać się w każde działania, nawet gdy ich nie popierasz. To bardzo ważne!
http://celnicy.pl/content.php/2886-...ELNICY-PL-DO-FUNKCJONARIUSZY-I-PRACOWNIKÓW-SC
W obecnym Apelu napisałem natomiast, że rozmawiałem z Panią Przewodniczącą Podkomisji i uzyskałem zapewnienie, że prace nad projektem obywatelskim rozpoczną się niezwłocznie. Uważasz erec, że powinienem od razu zniweczyć te deklaracje? Sądzę, że chyba jednak tak nie uważasz.
Przyznaję, że zbliżamy się do momentu krytycznego, ale to jeszcze nie ten moment.

Tak jest działajmy, wysłanie maila nic nie kosztuje, jak przyjdzie jeden to może trafić do kosza, drugi też ale pięćdziesiąty czy setny w tej samej sprawie już odniesie skutek, może ktoś się zastanowi że coś jest na rzeczy.Wizyta u Posłanki czy Posła też nie jest czymś trudnym, nawet jezeli utkniemy na biurze, trzeba próbować bo nas "koledzy" z skarbówki 'wykolegują'. To jest też apel do mlodych stażem funkcjonariuszy z granicy. Planowana reforma zablokuje awanse na lata świetlne. Otrzymanie wysokich stopni na "wejsciu" do służby spowoduje ze celnik o awansie a juz o awansie do wyższego korpusu będzie mógł zapomnieć.

Dokładnie tak to działa.
Jeżeli wpłynie wiele maili i jeżeli zacznie domagać się spotkania z Parlamentarzystami wielu funkcjonariuszy celnych to nie może, a na pewno ktoś się zastanowi, że coś jest na rzeczy.
Wielokrotnie w historii polskiego parlamentaryzmu tego rodzaju akcje przynosiły skutek. Jest to jednak możliwe tylko wtedy, gdy mają charakter masowy

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak to działa.
Jeżeli wpłynie wiele maili i jeżeli zacznie domagać się spotkania z Parlamentarzystami wielu funkcjonariuszy celnych to nie może, a na pewno ktoś się zastanowi, że coś jest na rzeczy.
Wielokrotnie w historii polskiego parlamentaryzmu tego rodzaju akcje przynosiły skutek. Jest to jednak możliwe tylko wtedy, gdy mają charakter masowy
Panie Sławku, tylko z mojej perspektywy jest jeden problem. Mianowicie w UC Lublin (nie wiem jak w IC BP) nie docierają do wszystkich informacje. A jak docierają, to jednostronne. Pisałem już z resztą o tym na forum. Nie jestem w żadnych związkach (wypisałem się - ale nie z Celników), dlatego jedyne informacje jakie posiadam, są albo z tego forum, albo od kolegów. Gdyż na e-mail nie są rozsyłane żadne informacje, nawet te adresowane do wszystkich celników.
Natomiast w piątek (bodajże), był u nas rozsyłany e-mail z "wyjaśnieniami" jakoby związki skupione koło pani "S" nigdy nie popierały kasu, i ogólnie "walczyły do zdechu o dobro nas wszystkich", zaś przeczytać można było, (nawet oczekiwano potwierdzenia ze strony członków "Celników", obecnych na spotkaniu), że to Pan miał wyrazić zdanie iż w zamian za emki zgodzi się na każdą wersję kas.

Nie wiem jak Pan, ale moim zdaniem taki jednostronny napływ informacji może wywołać wiele złego. Dlatego też w mojej ocenie więcej informacji ze strony związku reprezentowanego przez Pana, docierających do wszystkich funkcjonariuszy mogło by pomóc im prawidłowo ocenić sytuację i zająć właściwe stanowisko.

Ptaszki ćwierkają, że emerytury liczone od 1999 dostaną tylko i włącznie funkcjonariusze wykonujący zadania wskazane przez TK czyli osoby, które miały w zakresie obowiązków zwalczanie przestępczości.
To jest konkret.

Szkoda zdrowia nakręcacie się. Słuchacie plotek generowanych przez złych ludzi. Tylko to co mówi Sławek jest wiarygodne. Pożyjemy zobaczymy

Ptaszki ćwierkają, że emerytury liczone od 1999 dostaną tylko i włącznie funkcjonariusze wykonujący zadania wskazane przez TK czyli osoby, które miały w zakresie obowiązków zwalczanie przestępczości.
To jest konkret.
A to ci rewelacja, nie siej zamieszania.Takie plotki już dawno krążą. Ale niktb tego nie potwierdził. W 1999 wiekszość służyła na granicy. Więc wystarczy pół roku na granicy? Czy będą trzeba będzie mieć min.15 lat w komórce która " zwalcz przestępczość".

To jest konkret.
Spytaj jeszcze wiewiórkę czy potwierdza....

ciekawe wiesci z Bialej Podlaskiej, emerytury tylko dla wzp, granicy i lotnisk. Czy to jakis blad. Slawek mowil, ze nic istotnego tam nie powiedziano. A tu taki kwiatek.

To samo mówili w Łodzi. Jednak zastrzegają, że analizy trwają i coś wspominają o kontroli - patrz notatka ze spotkania na stronie głównej. Widać sami jeszcze nie mają jasnej koncepcji i sondują środowisko.
To są elementy gry negocjacyjnej. Tak samo zachowywał się na Zjeździe ZZ Celnicy PL Prof. K.Raczkowski. Sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić.

banaś, z twoją szajką. łapska precz od Służby Celnej! precz od uwzględniającej interes społeczny i indywidualny funkcjonariuszy celnych dobrej zmiany!

co za ironia, obecna ekipa z nadania pisu w szkodnictwie przebija nawet gościa od kanapek rozwożonych żukiem.

Nie podoba mi się stwierdzenie, "do kontroli skierowani będą najlepsi", jak rozumiem na lotnisko, albo do Mobili chcą poprzesuwać "najlepszych z IC"! Mam nadzieję, że już w Sejmie uniemożliwione zostaną "selekcje" na poziomie Izby. Nie będzie możliwe przeniesienie osoby i skrzywdzenie jej w konsekwencji.
Mam nadzieję, że najlepsi zostaną wybrani na dyrektorów w MF, a kapicyści wylecą ze SC na dobre.

Back
Do góry