Emerytury !!!

Chyba przewodniczącego przytkało, ludzie dawno mówili żeby skończyć z wersalem w relacjach z mf. A może coś obiecali i nie dotrzymali?
Kończ kolego przewodniczący swoją utopijną politykę i wstydu oszczędź i przestań mamić ludzi wysyłaniem jakichś gównianych petycji bo to zakrawa o kpinę przecież ludzie z którymi prowadziłeś dialog pokazali ci dwa półdupki i albo masz pomysł na wywalczenie emerytur albo nie.

Nie pytaj, co związki zawodowe mogą zrobić dla ciebie, pytaj, co ty możesz zrobić dla Służby Celnej.

Chyba przewodniczącego przytkało, ludzie dawno mówili żeby skończyć z wersalem w relacjach z mf. A może coś obiecali i nie dotrzymali?
Kończ kolego przewodniczący swoją utopijną politykę i wstydu oszczędź i przestań mamić ludzi wysyłaniem jakichś gównianych petycji bo to zakrawa o kpinę przecież ludzie z którymi prowadziłeś dialog pokazali ci dwa półdupki i albo masz pomysł na wywalczenie emerytur albo nie.

Nikogo nie przytkało. Na walnięcie pięścią w stół przyjdzie czas. "Nie sztuką jest zrobić wojnę, sztuką jest utrzymać pokój".

A pozostałych proszę o niepodawanie się różnego rodzaju manipulacjom. Na forum pojawiło się sporo różnej maści manipulatorów, którzy bardzo skutecznie skłócają ludzi.

Lekceważcie takich oszołomów !!!

Nie dawajcie się podpuszczać !!!

Celniku zdeklaruj się !!!

W 100% zgadzam się z Jackiem Opara. Chłopaki z SC, jeżeli jesteście prawdziwymi funkcjonariuszami to nie wydajci się w te debilne dyskusje, bo tego tego nawet już czytać się nie da. Poczekajmy jeszcze chwilę, bo to naprawdę bardzo szybko wyjdzie co dalej robić.

Sławek może posiadasz info kiedy zacznie prace podkomisja ws.Naszych dla Wszystkich celników emerytury mundurowe?Pozdrawiam OC Siedlce.

Nasi przedstawiciele odbyli już wczoraj spotkanie z Panią Przewodniczącą, aby przypomnieć o sprawie i przedstawić sytuację w Służbie Celnej. Dowiedzieliśmy się także od innych przedstawicieli PiS w Podkomisji, że na dniach ma być decyzja wewnątrz Klubu o tym jak to będzie z procedowaniem projektu obywatelskiego.
Działamy nieustannie i robimy co w naszej mocy, aby prace ruszyły jaknajszybciej.

Dzięki za wiadomości. Najgorszy jest brak wiarygodnych informacji, wtedy zaczyna królować plotka. Miejmy nadzieję, że nastąpi w końcu jakiś przełom.

Ostatnia edycja:
bolo1999 - posługując się twoją retoryką (15-03-2016, 01:05 odnośnie mojego wpisu) "weź ołówek, podejdź do ściany, narysuj wielkie koło, a potem je..nij baranka"
Przepraszam ale nie mogę już zdzierżyć bezrefleksyjnych "oszołomów" (cyt. Jacek opera 15-03-2016, 08:18)
Nie przejmujcie się w końcu każdy najbardziej nawet przekonany o własnym geniuszu przejrzy na oczy.

Witam... kilka słów... "Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny"- art. 32 Konstytucji RP
"Wydaje się, iż obowiązek realizacji wyroków TK powinien również (albo przede wszystkim, na co wskazał Z. Maciąg) ciążyć na Prezydencie RP. Zgodnie z postanowieniami konstytucji jest on najwyższym przedstawicielem państwa, gwarantem ciągłości władzy państwowej, czuwającym nad przestrzeganiem konstytucji, wyposażonym w prawo inicjatywy ustawodawczej. Dlatego do realizacji konstytucyjnie przypisanego mu zadania — czuwania nad przestrzeganiem konstytucji — wykorzystując powierzone mu kompetencje do przygotowywania i przedkładania projektów ustaw, czy chociażby zwoływania Rady Gabinetowej, występowania z orędziem do Sejmu, Senatu, Zgromadzenia Narodowego, opierając się na fachowym zapleczu w postaci ekspertów zatrudnionych w Kancelarii Prezydenta RP, powinien podjąć ciężar wykonywania wyroków trybunalskich. Jak zauważyła S. Jarosz-Żukowska, w sytuacji gdy prezydent nie realizuje w sposób należyty konstytucyjnego zadania, może zostać pociągnięty do odpowiedzialności konstytucyjnej... " p.s. Hmmm... "agenci" nie odpuszczają na forum, zleceniodawcy... naciskają hehehe pzdr:cool:

bolo1999 - posługując się twoją retoryką (15-03-2016, 01:05 odnośnie mojego wpisu) "weź ołówek, podejdź do ściany, narysuj wielkie koło, a potem je..nij baranka"
Przepraszam ale nie mogę już zdzierżyć bezrefleksyjnych "oszołomów" (cyt. Jacek opera 15-03-2016, 08:18)
Nie przejmujcie się w końcu każdy najbardziej nawet przekonany o własnym geniuszu przejrzy na oczy.

Przeczytaj uważnie jak się nazywam, to jedno, drugie, to nie wiem jak Twoje ale moje nazwisko pisze się z dużej litery. Trzecie to nie za bardzo kumam co takiego cytujesz z mojej wypowiedzi? Chodzi o wyraz "oszołom"? Więcej podobieństw nie widzę. Po co "wywołujesz mnie do tablicy"?

Gołym okiem widać, że MF czeka na gniota z MSW a potem(oczywiście bez konsultacji) przedstawi funkcjonariuszom SC taki projekt emerytur aż wszyscy dostaniemy czkawki.

Witam... może by tak zainteresować "dyskryminacją funkcjonariuszy" czyli grupy zawodowej instytucję europejską zajmującą się właśnie dyskryminacją? Może to głupi pomysł...? A może... nie? I jeszcze jedno... Czy Komisja Europejska lub Parlament posiada odpowiedni zasób wiedzy, na temat zagrożeń dla zewnętrznej granicy UE, a pośrednio dla UE, do których prowadzi zapoczątkowana przez... poprzednika polityka zaniechań??? Może by im to wyłuszczyć, bo pewnie wiedzę mają tylko ze sprawozdań naszych "szanownych instytucji"... pzdr :cool:

Do f-szy... W wielu postach przejawiają są roszczeniowe postawy... Starajmy się zachować odrobinę obiektywizmu i... uczciwości...
Żądajmy i owszem, ale najpierwej odpowiedzmy sobie na pytanie: ile zrobiłem dla... "sprawy"??? Niech nasze dyskusje będą... konstruktywne. Czy zauważacie, że ten coraz bardziej powszechny na forum "bełkot" powoduje mniejsze zainteresowanie... forum??? Czyżby to jeden z elementów taktyki "przeszkadzaczy"? Logicznie to rozpatrując: słuszne działanie, aby zmniejszyć zainteresowanie f-szy tym forum... Czyżby nasi "niesprzymierzeńcy" osiągali zamierzony cel? W wielu obszarach życia,jak wiemy, informacja jest sprawą... najistotniejszą! Bądźmy czujni... słuchajmy sprawdzonych "info"... ignorujmy "podnóżki"... bądźmy przygotowani... pzdr dobranooc :cool:

Do f-szy... W wielu postach przejawiają są roszczeniowe postawy... Starajmy się zachować odrobinę obiektywizmu i... uczciwości...
Żądajmy i owszem, ale najpierwej odpowiedzmy sobie na pytanie: ile zrobiłem dla... "sprawy"??? Niech nasze dyskusje będą... konstruktywne. Czy zauważacie, że ten coraz bardziej powszechny na forum "bełkot" powoduje mniejsze zainteresowanie... forum??? Czyżby to jeden z elementów taktyki "przeszkadzaczy"? Logicznie to rozpatrując: słuszne działanie, aby zmniejszyć zainteresowanie f-szy tym forum... Czyżby nasi "niesprzymierzeńcy" osiągali zamierzony cel? W wielu obszarach życia,jak wiemy, informacja jest sprawą... najistotniejszą! Bądźmy czujni... słuchajmy sprawdzonych "info"... ignorujmy "podnóżki"... bądźmy przygotowani... pzdr dobranooc :cool:

Racja. Jeżeli zabierać głoś, to sensownie. Przytyki na priv.

Zgadzam się.

Back
Do góry