Emerytury !!!

Jak widać tempo jest zawrotne, żeby tylko zdążyli wyhamować po koniec roku, bo jak wpadną w poślizg to i trzy lata bedą sie ślizgać.

Termin wyznaczono już jakiś czas temu, ale dzisiaj dopiero o nim się dowiedziałem. Termin jest taki na prośbę MF. To w sumie dobrze, bo pozwoli nam w międzyczasie na odbycie kilku ważnych umawianych właśnie spotkań

Ostatnia edycja:
Sławek co sądzisz "marsz milczenia - apel do wszystkich funkcjonariuszy słyżby celnej"

Biorąc pod uwagę info w apelu o funkcjonariuszach 'skażonych komunizmem' to ta wiadomość jest druzgocząca dla wielu z nas, zwłaszcza dla fc ze starych izb. Z resztą dla wszystkich w okolicy 50tki, którzy mieli tego cholernego pecha, że przyjęli się przed 89 rokiem.

tylko że wszystkie znaki świadczą o tym że całość utknęła w MSWiA............... a myśleliśmy że to tylko MF działa powolnie

czyli celnicy ze stażem,który powinien gwarantować im emeryturę zamiast pojść na nią to nie dostaną propozycji,bardzo k.. miłe

Biorąc pod uwagę info w apelu o funkcjonariuszach 'skażonych komunizmem' to ta wiadomość jest druzgocząca dla wielu z nas, zwłaszcza dla fc ze starych izb. Z resztą dla wszystkich w okolicy 50tki, którzy mieli tego cholernego pecha, że przyjęli się przed 89 rokiem.

Hola, hola ...
Służba Celna, jako formacja, z założenia zawsze była APOLITYCZNA !!!

Ja się pytam;
JAKIM PRAWEM KWESTIA "SKAŻENIA KOMUNIZMEM" MIAŁABY W OGÓLE BYĆ ROZPATRYWANA ?!
27 lat, to wystarczający czas, by sprawdzić wszystkie możliwe "teczki" i zweryfikować ewentualne "skażenie" wielokrotnie.
Moim zdaniem, ustawowy zapis o apolityczności naszej Służby, jest koniecznym ale też wystarczającym argumentem, uniemożliwiającym zastosowanie podobnych, "skażonych pomysłów" ...

Hola, hola ...
Służba Celna, jako formacja, z założenia zawsze była APOLITYCZNA !!!

Ja się pytam;
JAKIM PRAWEM KWESTIA "SKAŻENIA KOMUNIZMEM" MIAŁABY W OGÓLE BYĆ ROZPATRYWANA ?!
27 lat, to wystarczający czas, by sprawdzić wszystkie możliwe "teczki" i zweryfikować ewentualne "skażenie" wielokrotnie.
Moim zdaniem, ustawowy zapis o apolityczności naszej Służby, jest koniecznym ale też wystarczającym argumentem, uniemożliwiającym zastosowanie podobnych, "skażonych pomysłów" ...

To co my sobie sobie myślimy, a to co się wokół naszej formacji dzieje ze strony decydentów z MF (bo Pani Premier i Prezydenta bym w to nie mieszała, mają ważniejsze sprawy na głowie i zapewne nie zastanawiają się nawet nad zagrożeniem dla państwa w związku z wprowadzeniem KAS) to są dwie różne sprawy...
Ta plotka ma na celu zapewne jeszcze większą dezinformację i wprowadzenie elementu zagrożenia dla śmiem twierdzić 50% stanu osobowego Służby. Marzyliśmy o sprawiedliwości i o emkach a teraz marzymy o zachowaniu pracy...czyż nie? Doskonały ruch ze strony decydentów. Rozpuszczenie plotki i apel ze strony federacji w przededniu zapowiadanego przez Pana Siwego spotkania Podkomisji w sprawie projektu obywatelskiego....
Ale rozpatrując dalej ten poroniony pomysł o 'skażeniu komunizmem', to komu będziemy przedstawiać argument o naszej apolityczności. Które sądy to będą rozpatrywać, i do kogo wreszcie trafi nasz protest? Do Trybunału Konstytucyjnego? :D

Ostatnia edycja:
Dokładnie, MF zafiksował się na KAS i brnie do tego bez opamiętania. MF od samego początku nie podjął merytorycznej oceny argumentów przeciwko KAS. Trzeba jaknajwięcej rozmawiać w Parlamencie i poza MF i tłumaczyć. Wiele takich rozmów prowadzimy, wiele spotkań ważnych jest zaplanowanych i powinniśmy je zintensyfikować jako całe środowisko zawodowe.
Jeżeli to nie poskutkuje to będziemy musieli zaostrzyć działania.

Prace nad emeryturami w martwym punkcie. http://solid.org.pl/prace-nad-emeryturami-w-martwym-punkcie/
24 lutego 2016 roku organizacje związkowe NSZZ „Solidarność” działające w Służbie Celnej zwracały się do Ministra Finansów z wnioskiem, o jasne i precyzyjne odpowiedzi na kilka pytań, które są kluczowe dla dalszego dialogu.

Pytaliśmy o postęp prac nad obywatelskim projektem ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, ………….(druk nr 30) oraz o założenia reformy służb i urzędów w ministerstwie finansów dotyczące celników.(http://solid.org.pl/s-do-ministra-szalamachy/) Właśnie otrzymali odpowiedź (http://solid.home.pl/pdf4/mf_nszz.pdf)

http://solid.home.pl/pdf4/mf_nszz.pdf

Pisałem jakiś czas temu, że kas wejdzie wcześniej niż emerytury, i banda bezmyślnych oszołomów wylała mi kubły pomyi "na głowę". Co na to Związek Zawodowy Celnicy PL w jakim jesteśmy zrzeszeni?

Pisałem jakiś czas temu, że kas wejdzie wcześniej niż emerytury, i banda bezmyślnych oszołomów wylała mi kubły pomyi "na głowę". Co na to Związek Zawodowy Celnicy PL w jakim jesteśmy zrzeszeni?

Taaak ... Jakiś czas temu pisałeś to i nadal nic nie rozumiesz, trwając w bezmyślności!

ps
Może poszukaj - dla powyższych słów - celu innego niż chęć "wylania pomyj", bądź innego ubliżenia Tobie ...

Jesteś na mojej liście troli.
Jestem pewien , że nie zdajesz sobie sprawy z tego co dla naszego środowiska już zrobił Sławek. Krzykliwy jęk zawodzących odwołanych pseudo kierowników z doświadczeniem żadnym, albo mających świadomość, że ich chwile są już policzone ich poplecznikom nie przebije mojego rozsądku. Sławek, masz mój mandat na doprowadzenie spraw, których się podjąłeś i mimo upokorzeń ze strony starej zepsutej władzy kontynuowałeś. Ubolewam nad brakiem rozsądku ludzi, którzy cię teraz próbują oceniać albo prymitywnie sprowokować.
Ale jestem spokojny dlatego, że nie z takimi miałeś do czynienia. Pozdrawiam :)

Podziwiam Sławka za siłę, determinację i konsekwencję. Za to, że wypruwa sobie żyły od lat w walce o KAŻDEGO celnika. Ostatnio rozmawialiśmy sobie o Nim w pracy i zgodnie doszliśmy do wniosku, że jest mega mocny psychicznie, bo niejeden już by rzucił to wszystko w pi*du parę razy.
Dlatego jest mi przykro, jak czytam niektóre rzeczy, tak po ludzku.
Kromaks, zacznij biadolić gdzie indziej, żal jest bierny, a my musimy być aktywni.

Back
Do góry