Emerytury !!!

Jak widać tempo jest zawrotne, żeby tylko zdążyli wyhamować po koniec roku, bo jak wpadną w poślizg to i trzy lata bedą sie ślizgać.

Termin wyznaczono już jakiś czas temu, ale dzisiaj dopiero o nim się dowiedziałem. Termin jest taki na prośbę MF. To w sumie dobrze, bo pozwoli nam w międzyczasie na odbycie kilku ważnych umawianych właśnie spotkań

Ostatnia edycja:
Sławek co sądzisz "marsz milczenia - apel do wszystkich funkcjonariuszy słyżby celnej"

Biorąc pod uwagę info w apelu o funkcjonariuszach 'skażonych komunizmem' to ta wiadomość jest druzgocząca dla wielu z nas, zwłaszcza dla fc ze starych izb. Z resztą dla wszystkich w okolicy 50tki, którzy mieli tego cholernego pecha, że przyjęli się przed 89 rokiem.

tylko że wszystkie znaki świadczą o tym że całość utknęła w MSWiA............... a myśleliśmy że to tylko MF działa powolnie

czyli celnicy ze stażem,który powinien gwarantować im emeryturę zamiast pojść na nią to nie dostaną propozycji,bardzo k.. miłe

Biorąc pod uwagę info w apelu o funkcjonariuszach 'skażonych komunizmem' to ta wiadomość jest druzgocząca dla wielu z nas, zwłaszcza dla fc ze starych izb. Z resztą dla wszystkich w okolicy 50tki, którzy mieli tego cholernego pecha, że przyjęli się przed 89 rokiem.

Hola, hola ...
Służba Celna, jako formacja, z założenia zawsze była APOLITYCZNA !!!

Ja się pytam;
JAKIM PRAWEM KWESTIA "SKAŻENIA KOMUNIZMEM" MIAŁABY W OGÓLE BYĆ ROZPATRYWANA ?!
27 lat, to wystarczający czas, by sprawdzić wszystkie możliwe "teczki" i zweryfikować ewentualne "skażenie" wielokrotnie.
Moim zdaniem, ustawowy zapis o apolityczności naszej Służby, jest koniecznym ale też wystarczającym argumentem, uniemożliwiającym zastosowanie podobnych, "skażonych pomysłów" ...

Hola, hola ...
Służba Celna, jako formacja, z założenia zawsze była APOLITYCZNA !!!

Ja się pytam;
JAKIM PRAWEM KWESTIA "SKAŻENIA KOMUNIZMEM" MIAŁABY W OGÓLE BYĆ ROZPATRYWANA ?!
27 lat, to wystarczający czas, by sprawdzić wszystkie możliwe "teczki" i zweryfikować ewentualne "skażenie" wielokrotnie.
Moim zdaniem, ustawowy zapis o apolityczności naszej Służby, jest koniecznym ale też wystarczającym argumentem, uniemożliwiającym zastosowanie podobnych, "skażonych pomysłów" ...

To co my sobie sobie myślimy, a to co się wokół naszej formacji dzieje ze strony decydentów z MF (bo Pani Premier i Prezydenta bym w to nie mieszała, mają ważniejsze sprawy na głowie i zapewne nie zastanawiają się nawet nad zagrożeniem dla państwa w związku z wprowadzeniem KAS) to są dwie różne sprawy...
Ta plotka ma na celu zapewne jeszcze większą dezinformację i wprowadzenie elementu zagrożenia dla śmiem twierdzić 50% stanu osobowego Służby. Marzyliśmy o sprawiedliwości i o emkach a teraz marzymy o zachowaniu pracy...czyż nie? Doskonały ruch ze strony decydentów. Rozpuszczenie plotki i apel ze strony federacji w przededniu zapowiadanego przez Pana Siwego spotkania Podkomisji w sprawie projektu obywatelskiego....
Ale rozpatrując dalej ten poroniony pomysł o 'skażeniu komunizmem', to komu będziemy przedstawiać argument o naszej apolityczności. Które sądy to będą rozpatrywać, i do kogo wreszcie trafi nasz protest? Do Trybunału Konstytucyjnego? :D

Ostatnia edycja:
Dokładnie, MF zafiksował się na KAS i brnie do tego bez opamiętania. MF od samego początku nie podjął merytorycznej oceny argumentów przeciwko KAS. Trzeba jaknajwięcej rozmawiać w Parlamencie i poza MF i tłumaczyć. Wiele takich rozmów prowadzimy, wiele spotkań ważnych jest zaplanowanych i powinniśmy je zintensyfikować jako całe środowisko zawodowe.
Jeżeli to nie poskutkuje to będziemy musieli zaostrzyć działania.

Prace nad emeryturami w martwym punkcie. http://solid.org.pl/prace-nad-emeryturami-w-martwym-punkcie/
24 lutego 2016 roku organizacje związkowe NSZZ „Solidarność” działające w Służbie Celnej zwracały się do Ministra Finansów z wnioskiem, o jasne i precyzyjne odpowiedzi na kilka pytań, które są kluczowe dla dalszego dialogu.

Pytaliśmy o postęp prac nad obywatelskim projektem ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, ………….(druk nr 30) oraz o założenia reformy służb i urzędów w ministerstwie finansów dotyczące celników.(http://solid.org.pl/s-do-ministra-szalamachy/) Właśnie otrzymali odpowiedź (http://solid.home.pl/pdf4/mf_nszz.pdf)

http://solid.home.pl/pdf4/mf_nszz.pdf

Pisałem jakiś czas temu, że kas wejdzie wcześniej niż emerytury, i banda bezmyślnych oszołomów wylała mi kubły pomyi "na głowę". Co na to Związek Zawodowy Celnicy PL w jakim jesteśmy zrzeszeni?

Pisałem jakiś czas temu, że kas wejdzie wcześniej niż emerytury, i banda bezmyślnych oszołomów wylała mi kubły pomyi "na głowę". Co na to Związek Zawodowy Celnicy PL w jakim jesteśmy zrzeszeni?

Taaak ... Jakiś czas temu pisałeś to i nadal nic nie rozumiesz, trwając w bezmyślności!

ps
Może poszukaj - dla powyższych słów - celu innego niż chęć "wylania pomyj", bądź innego ubliżenia Tobie ...

Jesteś na mojej liście troli.
Jestem pewien , że nie zdajesz sobie sprawy z tego co dla naszego środowiska już zrobił Sławek. Krzykliwy jęk zawodzących odwołanych pseudo kierowników z doświadczeniem żadnym, albo mających świadomość, że ich chwile są już policzone ich poplecznikom nie przebije mojego rozsądku. Sławek, masz mój mandat na doprowadzenie spraw, których się podjąłeś i mimo upokorzeń ze strony starej zepsutej władzy kontynuowałeś. Ubolewam nad brakiem rozsądku ludzi, którzy cię teraz próbują oceniać albo prymitywnie sprowokować.
Ale jestem spokojny dlatego, że nie z takimi miałeś do czynienia. Pozdrawiam :)

Bardzo przepraszam. Czas pokarze kto ma rację w tym sporze.

Widać, że bardzo chcesz "mieć rację".
Skoro jeszcze używasz do tego słowa "spór", to ja już sobie odpuszczam całą resztę. Na przedszkolankę się nie nadaję ...

Podziwiam Sławka za siłę, determinację i konsekwencję. Za to, że wypruwa sobie żyły od lat w walce o KAŻDEGO celnika. Ostatnio rozmawialiśmy sobie o Nim w pracy i zgodnie doszliśmy do wniosku, że jest mega mocny psychicznie, bo niejeden już by rzucił to wszystko w pi*du parę razy.
Dlatego jest mi przykro, jak czytam niektóre rzeczy, tak po ludzku.
Kromaks, zacznij biadolić gdzie indziej, żal jest bierny, a my musimy być aktywni.

Back
Do góry