Emerytury !!!

Sławek czas przestać markować tylko zacząć odpowiadać adekwatnie do zagrożeń jakie występują.
"Zagrożenia w porę dostrzeżone stają się szansą"

to jakas kpina

teraz to przegieli, tacy sa zmeczeni rozmowami ze skloconymi zwiazkami, ze juz dluzej nie moga. Ile sie juz spotkan odbylo na ktorych przedstawiali swoje propozycje odrzucane przez niedobre zwiazki? Jakos nie slyszalem o tych wysilkach wielmoznych ministrow. Zmeczyli sie pisaniem wymijajacych odpowiedzi i udawaniem, ze cos robia? Najwyrazniej. Jak sie ma takie slabe glowki to lepiej nie zabierac sie za rzadzenie, mozna sie przedzwignac i przepukliny nabawic. I jeszcze to prymitywne wpuszczanie nas w poczucie winy, ze to niby przez nas nie mozna rozmawiac. Manipulacja na poziomie starego skloconego malzenstwa. Spodziewalem sie po tym towarzystwie wiecej inteligencji i polotu a to tylko marni manipulatorzy. Widac jasno, ze nas lekcewaza i graja na czas tanimi zagrywkami. Jak wejdzie KAS nie bedzie juz FC ale nie bedzie tez zwiazkow zawodowych. Trzeba je bedzie zakladac od nowa. Nie bedzie komu walczyc. Uwazam, ze nie zaczna sie z nami liczyc jesli bedziemy sie poddawac tej grze. Ze slabymi nie beda sie liczyc. Trzeba porozumiec sie ze skarbowcami i oglosic pogotowie protestacyjne jeszcze przed zebraniem komisji w marcu. Dali sobie pol godziny na nasz projekt, widac jak gleboko w d... go maja. KAS jest dla nich wazny wiec mamy jakies karty w reku. Jak wejdzie KAS juz nic nam nie zostanie.

t... Trzeba porozumiec sie ze skarbowcami i oglosic pogotowie protestacyjne jeszcze przed zebraniem komisji w marcu. Dali sobie pol godziny na nasz projekt, widac ...

A ja się grzecznie zapytam: dlaczego wszyscy zakładają z góry, że pół godziny przeznaczone dla trzech komisji, to źle ?!

A ja się grzecznie zapytam: dlaczego wszyscy zakładają z góry, że pół godziny przeznaczone dla trzech komisji, to źle ?!

bo w ciagu tego czasu musza sie przywitac, przedstawic, powiedziec sobie o czym maja rozmawiac i potem przejsc do innej sali na nastepny punkt programu. Na dyskusje nie bedzie czasu a jedynie na stwierdzenie, ze popieraja tak mocno, ze musza sie jeszcze raz kiedys zebrac. To pozoracja i gra na czas. A my bedziemy spokojnie czekac na 9 marca potem nastepne terminy az do usranej smierci.

jestem f-szem i powiedzcie mi dlaczego mam mieć roztrój psychiczny przez najbliższe 1,5 roku??!! Nie po to 8 lat temu wybrałem ta formację aby teraz za moje zasługi i poświecenie dostać kopa w dupe. Na co czekamy? Czy to podwyżki czy Emki robią z Nas pośmiewisko. Macie emki, macie podwyżki??? Za chwile nawet nie będziemy mieć munduru. Minął rok od wyroku TK. Po pół roku rządziło i PO i PIS. Nic się nie zmieniło a ich projekty potrafią wprowadzić w nocy, i cały proces ogranicza się do 1-2 tygodni.

Powiem Wam co mówią w środowisku co jest w 100% prawdą.
jest już za późno na działanie, a im bliżej do wejścia KAS tym mniejsza ilość f-szy wystąpi przed szereg w akcjach protestacyjnych.

Ciekawe czy ktoś w MF ile będzie kosztował budżet państwa 1 dzień akcji protestacyjnej?

Ostatnia edycja:
Mija właśnie rok od wyroku TK!I co mamy z tego!NIC!!!Tak wygląda Polska prawa.Nic nie osiągnęliśmy i czekamy na wyrok,czekamy co z nami zrobią.Nikt z rządzących tak naprawdę się z nami nie liczy!

Kiedyś,dawno temu celnik był może nienawidzony,ale miał szacunek. Celnik był wizytówką Polski na granicy i w swoim umundurowaniu był podobny do ludzi,a nie jak teraz przypominający otrzepanego z kurzu robotnika budowlanego/z całym szacunkiem dla robotników/Państwo miało szacunek dla swoich funkcjonariuszy i starało się dotrzymywać swoich zobowiązań względem nich.Oczywiście nie zawsze to wychodziło,ale...
Dzisiaj jako grupa zawodowa jesteśmy zmarginalizowani,nasze zadania może wypełniać wiele instytucji/choćby SG/nie rewaloryzowane pobory
coraz częściej ustawiają nas w ogonie pracowników. Nasi przełożeni z rządu obiecują co im na myśl przyjdzie,wcale nie zamierzając obietnic dotrzymać.Jeszcze mówią ,że to polityka.Strach mnie bierze gdy pomyślę o Pełnomocniku ,od którego będzie zależeć nasze być ,albo nie być.Jeżeli będzie to osoba z zewnątrz,będzie się musiała oprzeć na opiniach aktualnej kadry.Wynik wiadomy,ci co są wspaniali dziś,godni 3 krotnych awansów w roku-będą jeszcze lepsi i bardziej godni.Plebs odwrotnie -odrażający,brzydcy i żli.Jeżeli Pełnomocnikiem będzie ktoś z Izby
to efekt ten sam,tylko wygrają przyjaciele królika.Plebs -jak zwykle- dupa z tyłu. Z żalem patrze na degradację naszej firmy,coraz większe upodlenie celnych i ich degradację, rozbicie solidarności zawodowej.Jednego jestem pewny-straciłem zaufanie do wszelkich obietnic i tych co je składają.Dziwne jest to,że jest mi coraz bardziej wstyd za tych ,co sprzedali swoją twarz za stołki i stopnie i coraz większy podziw dla tych,którzy własne bezpieczeństwo socjalne i zawodowe poświecili dla tych którym nawet żal?,strach?,nie pozwala na wsparcie walki o ich prace i byt aneksem do ZZ.I to w obliczu realnej możliwości likwidacji jego miejsca pracy! Tym razem nikt nie wyciągnie ziemniaczków z ognia,trzeba się wysilić,bo można paść z głodu.Tym razem nie będzie-"jakoś to będzie"

Nadal nie wpłynęło stanowisko Rady Ministrów - czyli rządu. Czy jeszcze macie wątpliwości ???, To gra na czas bo KAS ma i wejdzie wcześniej.
Przez 3 m-ce brak stanowiska ?

to jest farsa! na to im trzeba tylu miesięcy? I teraz na posiedzenie podkomisji będziemy czekać kolejne pół roku?

PiS ma 11 reprezentantów w 21 osobowej podkomisji, jakby chcieli to moga wszystko przegłosować w ciągu 1-go dnia.

Back
Do góry