Emerytury !!!

Myślisz,że Sejm będzie mówił innym głosem niż MF i SSC przecież oni muszą mówic jedcnym głosem- dyscyplina partyjna.

Ostatnia edycja:
Myślę, że to możliwe. O 500 PLN MF mówił, że nie do udźwignięcia.

Nie zapominaj, że 500 zł na KAŻDE dziecko to był sztandarowy pijar wyborczy. Coś w końcu musieli zrealizować z tej propagandy wyborczej. To, że realizacja się 'trochę' rozminęła z obietnicami to pikuś. Pan Pikuś :D

Myślisz,że Sejm będzie mówił innym głosem niż MF i SSC przecież oni muszą mówic jedcnym głosem- dyscyplina partyjna.

Mnie to zaczyna "pachnąć" podobnie, jak przy uwłaszczeniu mianowaniem.
Czyżby "UWŁASZCZENIE SŁUŻBY CELNEJ część II - UKRZYŻOWANIE" ?!

A może komuś się popier ... myliło i trzeba mu zwrócić uwagę, że Judasz, to nie był celnik (choć trzymał kasę),
a celnik, to Mateusz (ten od ewangelii) ?!

Mnie to zaczyna "pachnąć" podobnie, jak przy uwłaszczeniu mianowaniem.
Czyżby "UWŁASZCZENIE SŁUŻBY CELNEJ część II - UKRZYŻOWANIE" ?!

A może komuś się popier ... myliło i trzeba mu zwrócić uwagę, że Judasz, to nie był celnik (choć trzymał kasę),
a celnik, to Mateusz (ten od ewangelii) ?!

Według najnowszych badań jednak Mateusz był inspektorem kontroli skarbowej z wszystkimi egzaminami i mianowaniami ;)

Z wykopalisk wiadomo również, że wszyscy IKS-y zasłużyli by we wrześniu otrzymać złote odznaki zasłużonych dla SC.

J.23 to jest chyba najpiękniejsze podsumowanie całej dyskusji jakie można było sobie wymyślić. Szczere gratulacje. Ubawiłem się do łez... Pozdrawiam

Może nie rzucajmy kamieniami na ludzi ze "skarbówek"... Nie wiemy tak naprawdę jaki będzie ich ewentualny status... w ewentualnym KAS. Czyż nie o to chodzi... MF-owi? Najważniejsza zasada: poróżnić ludzi... Później już ... z górki. Nie musimy ich kochać, ale większość jest chyba w podobnej sytuacji jak f-sze. Wspólnie można więcej... to wiemy... pzdr:cool:

PANIE SŁAWKU!
Bez względu na to jak ta sprawa się skończy (emki) chcę już dziś wyrazić OGROMNY podziw dla Pana, Panie Sławku i życzyć Panu dużo zdrowia i niech życie Panu odpłaci za to co Pan przeżył i za to co Pan robi dla celników. Mam nadzieję, że będziemy mogli kiedyś się spotkać i będę mógł Panu uścisnąć dłoń i zapewniam, będzie to dla mnie zaszczyt. Należy się Panu wielki szacunek!
Nie wiem skąd Pan czerpie siły by to wszystko dźwigać, bo ja jak dotąd nie umiałem nawet zapisać się do związku ponieważ czuję się ogromnie pokrzywdzony i bezsilność wynikająca z moich kłopotów powoduje, że mam żal do wszystkich i do wszystkiego. Nikt nie jest wstanie mi pomóc, bo Izba w której pracuje zbudowana jest z "układów" i ja już nie mam nawet siły być z czegokolwiek dumny, ani z munduru, ani z bycia urzędnikiem ani z bycia polakiem. Doszedłem do ściany i powiem Panu, że jest Pan jedynym ogniwem, które pozwala mi jeszcze wierzyć, że w naszej sprawie coś się uda. Niepowodzenie w tej sprawie doprowadzi po prostu do tragedii. Pracuje w służbie 25 lat i nie jestem wstanie przepracować więcej niż potrzeba czasu na rozwiązanie tej sprawy.
Zapisuje się do Celnicy.pl i robię to tylko dla Pana. Mam prośbę. Czy mogę wypełnić deklarację, zeskanować ją i wysłać na Pana mail służbowy drogą elektroniczną? Nie mogę też znaleźć nr konta do wpłat składki. Nadmieniam, że nie zamierzam angażować w to mojej Izby i spokojnie nie dlatego, że się boję, po prostu nie chcę mieć z nimi nic do czynienia.

ciekawe tylko od którego momentu będzie wiadomo czy MF jeszcze mówi prawdę czy już może przekroczył granice i Nas oszukuje

Może nie rzucajmy kamieniami na ludzi ze "skarbówek"... Nie wiemy tak naprawdę jaki będzie ich ewentualny status... w ewentualnym KAS. Czyż nie o to chodzi... MF-owi? Najważniejsza zasada: poróżnić ludzi... Później już ... z górki. Nie musimy ich kochać, ale większość jest chyba w podobnej sytuacji jak f-sze. Wspólnie można więcej... to wiemy... pzdr:cool:
To się już zaczęło dziać. Banaś w Łodzi był "zdegustowany animozjami międzyzwiązkowymi i podziękował za dalsze dyskusje i ustalenia w sprawie".
Federaści wygrali te potyczkę.

Ostatnia edycja:
Wczoraj wszyscy zapomnieliśmy, ze równo rok temu Trybunał Konstytucyjny wydał wyrok dzięki któremu przez ostatni rok działo się bardzo dużo.

Proszę poczytać od 275 strony.

PANIE SŁAWKU!
Bez względu na to jak ta sprawa się skończy (emki) chcę już dziś wyrazić OGROMNY podziw dla Pana, Panie Sławku i życzyć Panu dużo zdrowia i niech życie Panu odpłaci za to co Pan przeżył i za to co Pan robi dla celników. Mam nadzieję, że będziemy mogli kiedyś się spotkać i będę mógł Panu uścisnąć dłoń i zapewniam, będzie to dla mnie zaszczyt. Należy się Panu wielki szacunek!
Nie wiem skąd Pan czerpie siły by to wszystko dźwigać, bo ja jak dotąd nie umiałem nawet zapisać się do związku ponieważ czuję się ogromnie pokrzywdzony i bezsilność wynikająca z moich kłopotów powoduje, że mam żal do wszystkich i do wszystkiego. Nikt nie jest wstanie mi pomóc, bo Izba w której pracuje zbudowana jest z "układów" i ja już nie mam nawet siły być z czegokolwiek dumny, ani z munduru, ani z bycia urzędnikiem ani z bycia polakiem. Doszedłem do ściany i powiem Panu, że jest Pan jedynym ogniwem, które pozwala mi jeszcze wierzyć, że w naszej sprawie coś się uda. Niepowodzenie w tej sprawie doprowadzi po prostu do tragedii. Pracuje w służbie 25 lat i nie jestem wstanie przepracować więcej niż potrzeba czasu na rozwiązanie tej sprawy.
Zapisuje się do Celnicy.pl i robię to tylko dla Pana. Mam prośbę. Czy mogę wypełnić deklarację, zeskanować ją i wysłać na Pana mail służbowy drogą elektroniczną? Nie mogę też znaleźć nr konta do wpłat składki. Nadmieniam, że nie zamierzam angażować w to mojej Izby i spokojnie nie dlatego, że się boję, po prostu nie chcę mieć z nimi nic do czynienia.

Chyba Ci jeszcze nikt nie odpowiedział.
http://celnicy.pl/content.php/2761-CELNIKU-ZDEKLARUJ-SIĘ!

przeczytaj info z tego linku i działaj

Posiedzenie Komisji sejmowych w sprawie projektu obywatelskiego - Druk nr 30 - 9 marca 2016r.
Czy przedstawiciele związku Celnicy PL będą obecni podczas prac w.wym Komisji.

Masz rację to już niedługo mogą być nasi zwierzchnicy.

Brawo Gefreiter jesteś najbardziej dociekliwą osobowością na tym forum.
Jak się nam wszystkim wydawało trwają prace nad obywatelskim projektem ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, …….(druk nr 30). Szef Służby Celnej w piśmie z 17 lutego 2016 roku kierowanym do Funkcjonariuszy i Pracowników Służby Celnej, Administracji Podatkowej i Kontroli Skarbowej informował, że rozważane są różnego typu rozwiązania.

Korzystając z ustawy o dostępie do informacji publicznej wnosiliśmy do MF o przesłanie:

1. analiz, ekspertyz, symulacji skutków finansowych dla budżetu po wprowadzeniu rozwiązań objętych w/w projektem ustawy.

2. analiz, ekspertyz i symulacji fluktuacji kadr po wejściu w/w projektu ustawy w życie.

- z uwagi na informację przekazaną przez Szefa Służby Celnej w piśmie z 17 lutego 2016 roku kierowanym do Funkcjonariuszy i Pracowników Służby Celnej, Administracji Podatkowej i Kontroli Skarbowej, że rozważane są różnego typu rozwiązania – wnosiliśmy o przedstawienie analiz dla wszystkich projektów. <wniosek>

Właśnie otrzymaliśmy odpowiedź <BMI1.0136.184.2016>, z której wynika – a właściwie, z której nic nie wynika. Okazuje się bowiem, że Ministerstwo Finansów nie dysponuje jeszcze gotowymi analizami, ekspertyzami i symulacjami, o których mowa we wniosku. Sprawa utknęła gdzieś w MSWiA i od ponad trzech miesięcy brak jest stanowiska tego resortu. Gdzie jest wiceminister Jarosław Zieliński, który tak ochoczo fotografuje się z celnikami, pisze rzewne listy, o którego odznaczenie wnosi ZZ Celnicy PL? <tutaj> Ach! zapomniałem, że kampania wyborcza się już skończyła.

W odpowiedzi MF funduje nam „odgrzewane kotlety” w postaci opinii prawnych, które od kilkunastu miesięcy zawieszone są na Corintii i o których wiemy nawet ile kosztowały podatnika.

O całej sprawie można napisać – SKANDAL! Lekceważenie setek tysięcy podpisów pod projektem obywatelskim i oczekiwań tysięcy funkcjonariuszy Służby Celnej.

9 marca 2016 r. w Sejmie odbędzie się posiedzenie Komisji: Administracji i Spraw Wewnętrznych, Finansów Publicznych oraz Polityki Społecznej i Rodziny, dotyczące obywatelskiego projektu ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, …….(druk nr 30). Na ten temat przewidziano aż 30 minut – nic dziwnego, bo o czym można mówić bez analiz, ekspertyz i symulacji skutków wprowadzenia ustawy.

W jednym zdaniu – fundują nam czeski film ?!

Czesław Górski

Back
Do góry