Jolly Roger
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 35
Wczoraj było spotkanie z przedstawicielami MF. Czy ktoś z obecnych na nim może napisać coś o stanowisku MF. Podobno chcą chca nas wydymac na kazdej lini.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wczoraj było spotkanie z przedstawicielami MF. Czy ktoś z obecnych na nim może napisać coś o stanowisku MF. Podobno chcą chca nas wydymac na kazdej lini.
dzisiaj założone konto i niby pytanie z gotową odpowiedzią
chyba zacznę wierzyć w elfy... bo skoro są trole to i muszą być elfy
jestem realistą, najwyżej kwota nas zaskoczy, ale od lat nic mnie nie zaskoczyło, poza chorobą.
W innych formacjach od brutto odejmuje się tylko podatek, oni nie odprowadzają składek zus
ps kwota netto + 1/12 trzynastki x % przysługującej emerytury
dobrze prawisz - ale ja powiem prościej przychód z pit : 12 i razy x ( % ci należne ) i masz kwotę brutto ewentualnej emerytury.
Zdradę? Kogo? Miłościwie nam panujących? Jakoś bym to przeżył. A defetyzmu nie sieje tylko szukam informacji, które mam nadzieję, zdementuja plotki, które krążą po korytarzach.
Koledzy! Nie popadajmy w paranoje i nie szukajmy wszędzie wroga. W pytaniu Jolley Rogera nie było niczego niewłaściwego. Dochodzą do niego niepokojące informacje to się pyta na forum do którego ma zaufanie. ...
Ponad 100 naszych przedstawicieli spotkało się z ludźmi z MF.
...
Trochę zaskakuje mnie to, ze niektórzy oliczaja sobie emerytury policyjne czyli coś czego nie ma.
...
Żeby było jasne opieka społeczna nie daje takim ludziom nawet 1 grosza, choćby był nie wiem jak chory- lekarz orzecznik, nie przyzna renty, ewentualnie jak są dzieci małoletnie, to może, ale pewności tez nie ma. Znam te sprawy z własnego otoczenia i na opiekę społeczną bym nie liczył.Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanie,bo już nie wiem czy to Mrożek,Folwark Zwierzecy czy też kłopoty z własna percepcją.Według projektu ustawy o KAS wszyscy mają być poddani okresowi próbnemu-6 miesięcznemu.Jeżeli nie otrzymają propozycji zatrudnienia,np. z powodu ,chorby,nadwagi lub widzimisię oceniającego zespołu /wyłonionego z obecnej kadry/,po miesiącu,bez odpraw ,emerytury,renty lub jakiegokolwiek zabezpieczenia zostają zwolnieni z pracy? Bez zadnych możliwości odwołania? Na bruk? Jeżeli tak ,to z urzędu zostają klientami opieki społecznej,mimo np przepracowania 40 lat i braku wieku 67 lat ? Ponieważ według zapowiedzi ma to dotyczyć 10-15% załogi,czyli około 1500 ludzi ,czemu nie jest to traktowane jako zwolnienia grupowe? Wreszcie pytanie zasadnicze -skąd i według jakich zasad ma być powołany Pełnomocnik decydujący o przebiegu całej operacji? Nie chce krakać ,ale pachnie mi to selekcją ,jak w rzezni ,by pozbyć się ostatnich niewygodnych,niepasujących do całej układanki! Po jak najniższych kosztach. Niech mi ktoś powie ,że sie mylę.
...
Według projektu ustawy o KAS wszyscy mają być poddani okresowi próbnemu-6 miesięcznemu ...
Podpowiedz mi, który art. traktuje o 6-cio-miesięcznym okresie próbnym ?
Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanie,bo już nie wiem czy to Mrożek,Folwark Zwierzecy czy też kłopoty z własna percepcją.Według projektu ustawy o KAS wszyscy mają być poddani okresowi próbnemu-6 miesięcznemu.Jeżeli nie otrzymają propozycji zatrudnienia,np. z powodu ,chorby,nadwagi lub widzimisię oceniającego zespołu /wyłonionego z obecnej kadry/,po miesiącu,bez odpraw ,emerytury,renty lub jakiegokolwiek zabezpieczenia zostają zwolnieni z pracy? Bez zadnych możliwości odwołania? Na bruk? Jeżeli tak ,to z urzędu zostają klientami opieki społecznej,mimo np przepracowania 40 lat i braku wieku 67 lat ? Ponieważ według zapowiedzi ma to dotyczyć 10-15% załogi,czyli około 1500 ludzi ,czemu nie jest to traktowane jako zwolnienia grupowe? Wreszcie pytanie zasadnicze -skąd i według jakich zasad ma być powołany Pełnomocnik decydujący o przebiegu całej operacji? Nie chce krakać ,ale pachnie mi to selekcją ,jak w rzezni ,by pozbyć się ostatnich niewygodnych,niepasujących do całej układanki! Po jak najniższych kosztach. Niech mi ktoś powie ,że sie mylę.