Emerytury !!!

nie karmić trolli.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
Bardzo krótko i treściwie... Starajmy się oddzielić... ziarno od... plew... Istotne, aby ziarnom wątpliwości wrzucanym na forum (przypadkowo?) nie dać... zakiełkować. Właśnie... róbmy swoje... Teraz pismo i deklaracja... Bądźmy... przygotowani... pzdr dooobranoc :cool:

Proszę nie wdawać się w zbędne dyskusje.
Jako środowisko zawodowe mamy projekt obywatelski i nie interesują nas żadne gierki.
Działamy! Na razie wysyłamy pismo do Ministra Finansów i deklaracje członkowskie

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Żyjemy złudzeniami i tym co byśmy chcieli. Rzeczywistość polityczna jest brutalna.

Hunter, u Ciebie więcej kropek niż konkretnych wypowiedzi w danym temacie

Proszę nie wdawać się w zbędne dyskusje.
Jako środowisko zawodowe mamy projekt obywatelski i nie interesują nas żadne gierki.
Działamy! Na razie wysyłamy pismo do Ministra Finansów i deklaracje członkowskie

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

I tyle w temacie. Zastanówcie się trochę zanim cokolwiek napiszecie bo naprawdę czasami aż przykro to czytać.
Moi drodzy, sami się nakręcacie i robicie z igły widły. Proponuję trochę więcej optymizmu i działania w terenie, a nie tylko na wirtualnym polu.

Ostatnia edycja:
I jeszcze jedno.
Angażujemy do wysyłania pism do Ministra Finansów swoich bliskich.
Jeszcze też słówko do f-szy, którzy nie zamierzają uczestniczyć w tej akcji.
Proszę nie dzielcie się z nami tym na forum. Nie jest to nam do niczego potrzebne.

Nie ma to jak propozycje rozwiązań tutaj publikowane na forum. Jeśli jeszcze uznają że to propozycje funkcjonariuszy to będziesz miał ewidentny udział w ich przyjęciu.
Kolego nie przesadzaj. Nie doceniasz pomysłowości ministerstwa ;).
Z informacji, które przeczytałem dziś wnioski nasuwają się same !

Ale masz rację popełniłem błąd, nie powinienem pisać moich spostrzeżeń na dany temat aby nie wywoływać dyskusji. A dyskusja w tym temacie jest całkowicie szkodliwa. Dlatego milczę w tym temacie !!!

I jeszcze jedno.
Angażujemy do wysyłania pism do Ministra Finansów swoich bliskich.
Jeszcze też słówko do f-szy, którzy nie zamierzają uczestniczyć w tej akcji.
Proszę nie dzielcie się z nami tym na forum. Nie jest to nam do niczego potrzebne.
Panie Sławku, zapewne każdy sceptyk będzie wysyłał list. Ja sam zbierałem podpisy, namawiam do wstąpienia w szeregi związków i teraz wyśle list i moi bliscy za moją namową również . Trzeba jednak mieć świadomość, że mamy do czynienia ze starymi politycznymi wygami, którzy przestali być transparentni, przestali odpisywać na pisma, przestali mieć czas i mówią innym językiem niż po pierwszym czytaniu ktorego też słuchałem ( no właśnie a Pan minister Zieliński gdzie jest..?). Przydał by się plan ''B'' żeby przerwac ten schemat ktory sie ciagnie od 96-tego roku, bo jak widać na załączonym obrazku historia lubi sie powtarzać. I ufam , że plan takowy Pan już ma..
Bardzo krótko i treściwie... Starajmy się oddzielić... ziarno od... plew... Istotne, aby ziarnom wątpliwości wrzucanym na forum (przypadkowo?) nie dać... zakiełkować. Właśnie... róbmy swoje... Teraz pismo i deklaracja... Bądźmy... przygotowani... pzdr dooobranoc :cool:

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Hunter jeszcze śpi..nie budzić; )!

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Plan B to pikuś. Każdy go może stworzyć i oczywiście mam go w głowie.
Kluczem do sukcesu jest, abyśmy wszyscy na taki plan reagowali, a nie oglądali się na innych, jak to często miało miejsce w przeszłości.
Kluczem do sukcesu jest frekwencja. Czy to przy akcji wysyłania listów, pikiecie, członkostwie czy innych działaniach.

Gwarantuję Wam sukces, jeżeli będziemy wszyscy reagować na apele ZZ Celnicy PL. Nie trzeba będzie wtedy nawet myśleć o wytaczaniu najcięższych dział.

Warunkiem jest, aby MF miał świadomość, że ogół jest skłonny solidarnie działać.
Zróbmy mały test. Na początek niech MF zobaczy i sami też sprawdźmy, czy ogół funkcjonariuszy potrafi zrzeszyć się wokół wspólnego celu zapisując się do ZZ Celnicy PL?

Pokażmy to! W czym tkwi problem? Co powstrzymuje Ciebie od wykonania tego prostego ruchu?
To będzie niezwykle wymowne dla MF i dla Nas samych jako środowiska zawodowego i wzmocni bardzo Naszą pozycję.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Plan B to pikuś. Każdy go może stworzyć i oczywiście mam go w głowie.
Kluczem do sukcesu jest, abyśmy wszyscy na taki plan reagowali, a nie oglądali się na innych, jak to często miało miejsce w przeszłości.
Kluczem do sukcesu jest frekwencja. Czy to przy akcji wysyłania listów, pikiecie, członkostwie czy innych działaniach.

Gwarantuję Wam sukces, jeżeli będziemy wszyscy reagować na apele ZZ Celnicy PL. Nie trzeba będzie wtedy nawet myśleć o wytaczaniu najcięższych dział.

Warunkiem jest, aby MF miał świadomość, że ogół jest skłonny solidarnie działać.
Zróbmy mały test. Na początek niech MF zobaczy i sami też sprawdźmy, czy ogół funkcjonariuszy potrafi zrzeszyć się wokół wspólnego celu zapisując się do ZZ Celnicy PL?

Pokażmy to! W czym tkwi problem? Co powstrzymuje Ciebie od wykonania tego prostego ruchu?
To będzie niezwykle wymowne dla MF i dla Nas samych jako środowiska zawodowego i wzmocni bardzo Naszą pozycję.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Mam taką podpowiedź dla tych którzy się wahają.

1) Wypełnij formularz elektronicznie i wyślij na wskazany e-mail (będzie szybciej).
2) Ustaw na swoim koncie w banku przelew cykliczny (nie musisz iść do Płac i deklarować przelewu z twojej wypłaty)

Podjąłeś decyzję i nikt nie musi o tym wiedzieć (jeżeli masz tak wolę oczywiście) a wspierasz BARDZO WAŻNĄ SPRAWĘ.
Ta SPRAWA dotyczy Ciebie, Twojej Rodziny i Nas Wszystkich.

Pozdrawiam

Money.pl "Senat poparł również pakiet poprawek do budżetu na 2016 r. przygotowanych przez Grzegorza Biereckiego (PiS). Wśród nich znalazł się wniosek, by zwiększyć - wbrew stanowisku rządu - o 8 mln zł dotacje na Fundusz Kościelny". Można tylko nie ma co się bać!!!

Wielu funkcjonariuszy podpisywało się pod listą do senatu pana Biereckiego, może Pan Senator wypowie się na temat realizacji wyroku Trybunału Konstytucyjnego w sprawie dyskryminacji funkcjonariuszy celnych odnośnie świadczeń mundurowych.

Nie martw się Lekstit, nie poprzemy opcji zerowej

Wiadomo że związki nie poprą opcji zerowej ...To jest oczywiste!! ale tak czy siak - pewnie wprowadzą KAS wg zaplanowanej w MF opcji, bez względu na to czy związki ją poprą czy nie ! To przecież oczywiste, że nikt nie będzie pytał o zdanie ZZ. Taka jest niestety prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

więc chyba dobrze jest mieć plan awaryjny

Myślę rozważna, że jeżeli będziemy ociągać się z wysyłaniem listów, o które prosił Siwy, to bardzo prawdopodobny jest scenariusz przez ciebie przedstawiony..... Natomiast jeżeli będziemy solidarni i wytrwali, to MF będzie w trudnej sytuacji.....

"Sławek napisał: "...Warunkiem jest, aby MF miał świadomość, że ogół jest skłonny solidarnie działać.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ! "
Witam... do FK08... Już wstałem... hehehe Mam taka króciutką propozycję do Sławka, chyba,że z pewnych względów będzie... niewskazana, a mianowicie: Może na stronce Celnicy.Pl umieścić licznik, który będzie w miarę na bieżąco pokazywał liczbę f-szy w... strukturach Celnicy.Pl. Może to byłby jakiś impuls dla jeszcze...niezdecydowanych, a jednocześnie informacja dla drugiej strony... Oni i tak pewnie się orientują w ilości, że tak się wyrażę... członków w "celnikach". Jeżeli uznasz to za niezbyt mądry pomysł to ok. Tak po prostu, do ewentualnego... przemyślenia... Imprezka się udała... pzdr :cool: p.s. Proszę... nie piszcie o moich... kropkach hehehe pzdr;)

Back
Do góry