Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bardzo krótko i treściwie... Starajmy się oddzielić... ziarno od... plew... Istotne, aby ziarnom wątpliwości wrzucanym na forum (przypadkowo?) nie dać... zakiełkować. Właśnie... róbmy swoje... Teraz pismo i deklaracja... Bądźmy... przygotowani... pzdr dooobranocnie karmić trolli.
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
Proszę nie wdawać się w zbędne dyskusje.
Jako środowisko zawodowe mamy projekt obywatelski i nie interesują nas żadne gierki.
Działamy! Na razie wysyłamy pismo do Ministra Finansów i deklaracje członkowskie
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!
Ani KAS nie jest przesądzony politycznie, ani brak emek w wg projektu obywatelskiego.Żyjemy złudzeniami i tym co byśmy chcieli. Rzeczywistość polityczna jest brutalna.
Krótkie wezwanie i krótka piłka. Bieżmy się do roboty, wyślijmy pisma, wstąpmy do związku. A co dalej? To się zobaczy.Ani KAS nie jest przesądzony politycznie, ani brak emek w wg projektu obywatelskiego.
PROSZĘ NIE BIADOLIĆ I ZACZĄĆ DZIAŁAĆ!
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!
Kolego nie przesadzaj. Nie doceniasz pomysłowości ministerstwa .Nie ma to jak propozycje rozwiązań tutaj publikowane na forum. Jeśli jeszcze uznają że to propozycje funkcjonariuszy to będziesz miał ewidentny udział w ich przyjęciu.
Panie Sławku, zapewne każdy sceptyk będzie wysyłał list. Ja sam zbierałem podpisy, namawiam do wstąpienia w szeregi związków i teraz wyśle list i moi bliscy za moją namową również . Trzeba jednak mieć świadomość, że mamy do czynienia ze starymi politycznymi wygami, którzy przestali być transparentni, przestali odpisywać na pisma, przestali mieć czas i mówią innym językiem niż po pierwszym czytaniu ktorego też słuchałem ( no właśnie a Pan minister Zieliński gdzie jest..?). Przydał by się plan ''B'' żeby przerwac ten schemat ktory sie ciagnie od 96-tego roku, bo jak widać na załączonym obrazku historia lubi sie powtarzać. I ufam , że plan takowy Pan już ma..I jeszcze jedno.
Angażujemy do wysyłania pism do Ministra Finansów swoich bliskich.
Jeszcze też słówko do f-szy, którzy nie zamierzają uczestniczyć w tej akcji.
Proszę nie dzielcie się z nami tym na forum. Nie jest to nam do niczego potrzebne.
Bardzo krótko i treściwie... Starajmy się oddzielić... ziarno od... plew... Istotne, aby ziarnom wątpliwości wrzucanym na forum (przypadkowo?) nie dać... zakiełkować. Właśnie... róbmy swoje... Teraz pismo i deklaracja... Bądźmy... przygotowani... pzdr dooobranoc
Plan B to pikuś. Każdy go może stworzyć i oczywiście mam go w głowie.
Kluczem do sukcesu jest, abyśmy wszyscy na taki plan reagowali, a nie oglądali się na innych, jak to często miało miejsce w przeszłości.
Kluczem do sukcesu jest frekwencja. Czy to przy akcji wysyłania listów, pikiecie, członkostwie czy innych działaniach.
Gwarantuję Wam sukces, jeżeli będziemy wszyscy reagować na apele ZZ Celnicy PL. Nie trzeba będzie wtedy nawet myśleć o wytaczaniu najcięższych dział.
Warunkiem jest, aby MF miał świadomość, że ogół jest skłonny solidarnie działać.
Zróbmy mały test. Na początek niech MF zobaczy i sami też sprawdźmy, czy ogół funkcjonariuszy potrafi zrzeszyć się wokół wspólnego celu zapisując się do ZZ Celnicy PL?
Pokażmy to! W czym tkwi problem? Co powstrzymuje Ciebie od wykonania tego prostego ruchu?
To będzie niezwykle wymowne dla MF i dla Nas samych jako środowiska zawodowego i wzmocni bardzo Naszą pozycję.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!
Nie martw się Lekstit, nie poprzemy opcji zerowej