Emerytury !!!

Pisać. .po co? Do kogo? Kto to będzie czytał? Ludzie jest za pięć dwunasta nie ma czasu na zbieranie podpisów wysyłanie listów. I żeby się nie okazało że podpisów pod projektem obyw. było 200tyś a teraz będzie ok. 70 tyś wysłanych listów. Bo kto teraz będzie pisma wysyłał. Granica i WZP dostanie emki. Kto wierzy że to coś da? Ludzie są sprytnie podzieleni a rząd na nas w nosie i robi swoje.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Pisać. .po co? Do kogo? Kto to będzie czytał? Ludzie jest za pięć dwunasta nie ma czasu na zbieranie podpisów wysyłanie listów. I żeby się nie okazało że podpisów pod projektem obyw. było 200tyś a teraz będzie ok. 70 tyś wysłanych listów. Bo kto teraz będzie pisma wysyłał. Granica i WZP dostanie emki. Kto wierzy że to coś da? Ludzie są sprytnie podzieleni a rząd na nas w nosie i robi swoje.

Przeczytałem ten post... Moje zdanie: Kto wysyła ten... wierzy... Oczywiście można być... rozgoryczonym, ale sorki za określenie: "coś mi tu... śmierdzi". :cool:

Zagrożenie podziałem to jedno, a drugie to kwestia roku, od kiedy miałyby być liczone emki.
Powiedziałem na spotkaniu Ministrowi o braku odpowiedzi na nasze pismo dotyczące roku 1999, gdzie zakwestionowaliśmy ten rok po pojawiających się pogłoskach i Minister nic mi na ten temat nie odpowiedział.
Czy to oznacza, że pisząc w liście o różnych koncepcjach, także ta koncepcja także jest brana pod uwagę?

No coraz ciekawiej się robi, tylko WZP i (może) granica , staż liczony od 1999, co jeszcze ????????

Czytam... czytam... a taki... głupi jestem... Ale wiem to na pewno... Wiara... czyni człowieka silnym... uskrzydla (nie mylić z... Red bullem :rolleyes:) ... Defetyzm... jest destrukcyjny... czyni słabym... ciągnie go w otchłań... Do przemyślenia... :cool:

Przez 23 lata służby zawsze wierzyłem, dzięki tej wierze jestem teraz specjalistą SC z marnymi szansami na wcześniejszą emeryturę a może nawet na służbę po maju 2017. Nie wiem czy znajdę jeszcze siłę aby uwierzyć.

Przez 23 lata służby zawsze wierzyłem, dzięki tej wierze jestem teraz specjalistą SC z marnymi szansami na wcześniejszą emeryturę a może nawet na służbę po maju 2017. Nie wiem czy znajdę jeszcze siłę aby uwierzyć.

I kto to pisze ... ?!

Wszyscy udzielający się częściej na forum, zawsze wierzyli, nawet pisząc odwrotnie. Inaczej by milczeli.
Szanse na emki, absolutnie nie są marne. Są w pełni realne, a jedynie próby podzielenia nas albo bezprawnego zastosowania granic czasowych, mogą "wkurzać". Uważam, że groźne jest tylko podzielenie nas. W każdym innym momencie, jesteśmy "w prawie"!

Moim zdaniem strona mf licytuje. Sporo przemyśleli i chcą powiedzieć sprawdzam. I to forum też odgrywa w tym sprawdzeniu istotną rolę. Postawią granice w pewnym miejscu. Jeżeli SSC cofnie się poza to co oficjalnie i na piśmie obiecywał czyli emki dla wszystkich to straci za dużo. Ludzie którzy jeszcze mu ufają (albo politycznie tak twierdzą) odwrócą się. Oczywiście spekuluję ale... Składając to co wiemy z pism i projektów tylko część fc zostaje w mundurze i będzie mieć propozycje w UCS. Dzielą nas w ten sposób. Bo część która przejdzie do cywila poszłaby na emki ale co jeśli ich nie będzie? Granica i WZP i chyba wewn oc bo nie ogarniam jak oni mogliby funkcjonować bez munduru, dostaną czego oczekują i scenariusz pt"podzieliśmy was i nie fikniecie" się wypełnia. Dodatkowo wiemy że UCS ma wydawać decyzje po swoich kontrolach. Kto zatem? OC i WZP? Czy potrzeba też komórek takich jak PC? Ale to się nie mieści w tych liczbach które mają być w mundurze. Na dodatek jak pytają skarbowcy ilu konkretnie ludzi od nich przechodzi do munduru? Cała kontrola? Wtedy w służbie będzie większość oficerów. Strasznie dużo znaków zapytania. Stąd niepewność. A to też stan korzystny dla mf. Ale tylko na chwilę. Bo akurat my się zjednoczymy. Czyli jaki będzie stan końcowy decyduje się teraz i w najbliższym czasie. Moim zdaniem jeśli za zadaniami nie pójdą ludzie którzy je dziś wykonują to cała ta reforma ma jeszcze mniejsze szanse. Nie znamy zasad ciągle. Bądźmy razem

Hola, hola Szanowny >>dart<<!

Przyznajesz, iż "spekulujesz", więc skończ. Twoje uwagi, typu "granica bez munduru", same sobie odpowiadają bezsensem. Podobnie jak pomysł "ucywilnienia" funkcjonariuszy przy jednoczesnym umundurowaniu skarbowców. Nie do przejścia!
Faktycznie, RAZEM mamy sporo informacji, ale choć pewnie wiemy dużo więcej, to wątpię, by ktoś odpowiedział Ci na Twój zestaw pytań i to nie ich chaotyczność będzie powodem ...

Zagrożenie podziałem to jedno, a drugie to kwestia roku, od kiedy miałyby być liczone emki.
Powiedziałem na spotkaniu Ministrowi o braku odpowiedzi na nasze pismo dotyczące roku 1999, gdzie zakwestionowaliśmy ten rok po pojawiających się pogłoskach i Minister nic mi na ten temat nie odpowiedział.
Czy to oznacza, że pisząc w liście o różnych koncepcjach, także ta koncepcja także jest brana pod uwagę?

Ministerstwo może prowadzi z nami grę: typu Albo to Albo tamto a jak nie to ...........
Albo emki dla wszystkich ale od 1999 roku
Albo emki od 1983 ale dla części
Albo jak się nie zdecydujecie i nie będzie zgody środowiska to: emki dla części i od 1999 roku

Z zachowania Ministerstwa nie wiadomo o co chodzi ??? Na początku obiecują i dają nadzieje na najlepszą dla nas opcji tj. projekt obywatelski a teraz taki zwrot. Ja osobiście sceptyk z natury uwierzyłem, że chcą prawie w pełni projekt obywatelski zatwierdzić !!!

Ostatnia edycja:

A mieliśmy nie zebrać tych 100 tysięcy podpisów ? A jednak zebraliśmy ! Nie zaszkodzi napisać. Ja już wysłałem.

Koledzy i Koleżanki

Teraz w 2016 - Projekt 500 na dziecko -18mld
Aukcja częstotliwości LTE zysk +8mld
W tym roku dziura budżetowa ok 55mld

Wydatki w kolejnym roku 2017:
- Projekt 500+ w 2017 roku wypłacany już od stycznia -22mld
- podniesienie kwoty wolnej do 8000zł zgodnie z nakazem TK (rząd ma na to jeszcze 8 miesięcy) -20 mld
- obniżenie w 2017r VAT z 23 do 22% kolejne -8 mld
- brak aukcji LTE

Czy naprawdę wierzycie w dobre intencje Rządu?
Podatek bankowy+ od hipermarketów da tylko ok 6mld.

Kto umie liczyć i ma chociaż trochę wyobraźni niech wie że od 2017 będzie już ciężko o emki lub podwyżki, chyba że

Służba celna generująca 1/3 budżetu będzie działać sprawniej i efektywniej.

Przy takim morale jakie teraz mamy nie ma jednak na to co liczyć

Ciekawe czy pomysłem na poradzenie sobie z wykonaniem wyroku TK nie będzie po prostu likwidacja SC. Nie ma celników nie ma problemu. Proste!

Ciekawe czy pomysłem na poradzenie sobie z wykonaniem wyroku TK nie będzie po prostu likwidacja SC. Nie ma celników nie ma problemu. Proste!

nie - funkcjonariusze KAS wykonujący czynności ... będą robić to, co funkcjonariusze SC w momencie wydania orzeczenia przez TK

jest to też ucieczka przed odpowiedzialnością za rabunkowe uwłaszczenie w stopniach i stanowiskach, w nagrodach, kasie z programu modernizacyjnego i wielu innych rzeczach. nie ma formacji, nie ma więc sprawy, czy nie tak?

jak sądzicie, to pytanie oczywiście retoryczne, co będzie się działo z tzw. przywilejami emerytalnymi? przecież to oczywiste, że dojdzie do kolejnego rabunku. nam znów łaskawie pozwoli się na sądowe batalie. będziemy mogli się sądzić do tzw. usranej śmierci. przecież mamy demokrację.

Koledzy i Koleżanki

Teraz w 2016 - Projekt 500 na dziecko -18mld
Aukcja częstotliwości LTE zysk +8mld
W tym roku dziura budżetowa ok 55mld

Wydatki w kolejnym roku 2017:
- Projekt 500+ w 2017 roku wypłacany już od stycznia -22mld
- podniesienie kwoty wolnej do 8000zł zgodnie z nakazem TK (rząd ma na to jeszcze 8 miesięcy) -20 mld
- obniżenie w 2017r VAT z 23 do 22% kolejne -8 mld
- brak aukcji LTE

Czy naprawdę wierzycie w dobre intencje Rządu?
Podatek bankowy+ od hipermarketów da tylko ok 6mld.

Kto umie liczyć i ma chociaż trochę wyobraźni niech wie że od 2017 będzie już ciężko o emki lub podwyżki, chyba że

Służba celna generująca 1/3 budżetu będzie działać sprawniej i efektywniej.

Przy takim morale jakie teraz mamy nie ma jednak na to co liczyć
Ja też słyszałem że 4mld dzielą nasz budżet od wprowadzenia przez unię procedury. I jest naprawdę źle z kasą. I nikt nam nic nie da ot tak. To że celnicy i ich rodziny nie będą na nich głosować mają gdzieś bo społeczeństwo nie jest za przywilejami emerytalnym dla nas i trzeba to sobie powiedzieć. Rząd reaguje jak kilometry tirów stoją na granicy. (Ale teraz granica nie zastrajkuje bo mają dostać emki) Jak się opony palą, jak świat patrzy ze jest zadyma. Pism mają pełne szafy i podcieraja już nimi swoje tłuste dupska. I nie rozumiem ludzi którzy pisaliby w nieskończoność. Za chwilę będziemy pisać ale cv do innej roboty. Mam wrażenie że niektóre osoby które spodziewają się emek wyciszaja forum z nadzieją że może jak będziemy cicho to może chociaż im się emka dostanie...Nieładnie. A ja mówię że teraz liczy się tylko siła. Zawsze w polityce tak było a to jest właśnie polityka. Pozdrawiam.
I kto to pisze ... ?!

Wszyscy udzielający się częściej na forum, zawsze wierzyli, nawet pisząc odwrotnie. Inaczej by milczeli.
Szanse na emki, absolutnie nie są marne. Są w pełni realne, a jedynie próby podzielenia nas albo bezprawnego zastosowania granic czasowych, mogą "wkurzać". Uważam, że groźne jest tylko podzielenie nas. W każdym innym momencie, jesteśmy "w prawie"!

MF razem ze swoim Departamentem Polityki Wydatkowej szybko określą od którego roku mogą liczyć emki i nie będzie to data wcześniejsza niż 1999 r., bo nie ma kasy w budżecie. Bedziemy musieli się zgodzić na taką opcję. A w przyszłym roku dzięki programom typu 500+ dającym kasę i tak w dużej części zamożnym rodzinom doprowadzą do wzrostu deficytu i dostaje po tyłku budżetówka począwszy od emeryta a skończywszy na wszystkich zależnych od budżetu.

Ministerstwo może prowadzi z nami grę: typu Albo to Albo tamto a jak nie to ...........
Albo emki dla wszystkich ale od 1999 roku
Albo emki od 1983 ale dla części
Albo jak się nie zdecydujecie i nie będzie zgody środowiska to: emki dla części i od 1999 roku

Z zachowania Ministerstwa nie wiadomo o co chodzi ??? Na początku obiecują i dają nadzieje na najlepszą dla nas opcji tj. projekt obywatelski a teraz taki zwrot. Ja osobiście sceptyk z natury uwierzyłem, że chcą prawie w pełni projekt obywatelski zatwierdzić !!!

Nie ma to jak propozycje rozwiązań tutaj publikowane na forum. Jeśli jeszcze uznają że to propozycje funkcjonariuszy to będziesz miał ewidentny udział w ich przyjęciu.

MF doskonale wie jak mają wyglądać nasze emerytury, a te wszystkie informacje jakie wypuszczają "na forum" to tylko pozory "dialogu". Możemy się tutaj gimnastykować z pomysłami a decyzje już zapadły. Przecież wyliczenia od którego roku i ilu funkcjonariuszy mogłoby przejść na emerytury to nie są obliczenia kosmiczne. Bawią się nami.

Back
Do góry