Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Masz 100% racji i takie powinno być nasze stanowisko. Można powołać się na przykład na PSP, której nikt nie negował tego, że przed strażacy nie byli funkcjonariuszami a po dzień po już się nimi stali.Mnie martwi co innego. Oni coś pieprzą o emkach od 1999r. a my walczymy o dużo wcześniejsze lata. To co przed 99 rokiem byłem gajowym?
Mnie martwi co innego. Oni coś pieprzą o emkach od 1999r. a my walczymy o dużo wcześniejsze lata. To co przed 99 rokiem byłem gajowym?
A ja osobiście nie byłbym zadowolony i pierdół na forum o własnej sytuacji nie wypisuję, gdyż ogółu funkcjonariuszy pojedyńcze różne przypadki nie interesują - liczymy się jako całe środowisko a nie przez pryzmat prywatnych potrzeb., ja osobiście byłbym zadowolony od 99r
A ja osobiście nie byłbym zadowolony i pierdół na forum o własnej sytuacji nie wypisuję, gdyż ogółu funkcjonariuszy pojedyńcze różne przypadki nie interesują - liczymy się jako całe środowisko a nie przez pryzmat prywatnych potrzeb.
Szczerze mówiąc to chyba nie ma znaczenia, bo praca przed 99r wlicza się do wysokości świadczenia i tak. A 15 lat już masz odsłużone więc hipotetyczna emerytura będzie wyglądać w ten sposób: 45% za 15 lat służby [obecnie już masz ponad 16 więc troszkę więcej] + 1,3% za każdy rok okresu składkowego [przed 99r]. Dodatkowo, jeżeli się nie mylę z tego okresu składkowego 2 lata razy 2,6%. Tak więc FC z długoletnim stażem np 35 lat będzie miał prawie max emke a max to 75%. Ważniejsze, żeby nam to wreszcie przyznali, ja osobiście byłbym zadowolony od 99r, i nie jestem z mf, tylko później przyszedłem po prostu
Art. 15a. Emerytura dla funkcjonariusza, który został przyjęty do służby po raz pierwszy po dniu 1 stycznia 1999 r., wynosi 40 % podstawy jej wymiaru za 15 lat służby i wzrasta na zasadach określonych w art. 15 ust. 1 pkt 1 i ust. 2-5.
Czy wypowie się łaskawie ktoś z OPZZ co ustalono dzisiaj na dialogu społecznym, czy jak zawsze głowa w piasek. Czy wy naprawdę nie potraficie się dogadać choćby na moment naprawdę ważny dla nas. Rzeczywiście tak ciężko to zrobić!!!!