Emerytury !!!

Zrozumcie koledzy jedno. Wejście KAS to pewność, jest nieuniknione i jeśli będziemy się temu sprzeciwiać to i tak to wprowadzą bez uwzględniania naszych uwag.

Natomiast jeśli to zaakceptujemy i nasze stosunki z MF będą tak dobre jak teraz to mamy szanse uczestniczyć w procesie wprowadzania KAS wraz z wprowadzaniem poprawek na nasza korzyść.

No właśnie, nic dodać, nic ująć.
Niezależnie od indywidualnych poglądów, światopoglądu, wizji politycznych itp. - ta "pragmatyczna do bólu" wersja jest trafna jak jasna cholera.
O to właśnie teraz chodzi.
Kolego angel81 - lepiej tego nie sposób ująć.
Dziękuję

Panie Sławku,
zastanawiam się czy jest szansa aby ktoś z celnicy.pl wziął udział w tym poniedziałkowym spotkaniu, żeby zobaczyć co te szumowiny znowu knują. Kto ich popiera, czy członkowie tych pseudo związków nie mają instynktu samozachowawczego?

Nagle pojawia się jakiś projekt rządowy. Kto zna tresc tego projektu? Przedstawiciele central? Czym rózni się od projektu obywatelskiego?
Oficjalny komunikat tych związków jest taki, ze popierają projekt obywatelski, a wkazdym razie wyrazają stanowisko idnetyczne z brzmieniem projektu.
Jednoczesnie p. Staniszewski wyciąga nagle jakiś wiek 55 lat i umawia się na spotkanie , które jak mam rozumieć odbędzie się w Ministerstwie Pracy w sprawie projektu rządowego.
Czy ktoś rozumie co mają na celu te działania. Najlepiej aby wypowiedział się ktoś z tych związków.

Za nic pojąć nie mogę samobójczych działań jakichś nieokreślonych osób reprezentujących niewiadome interesy niewiadomych mocodawców. Wygląda mi to na zemstę zza grobu byłego szefa SC przy pomocy swoich wiernych wyznawców. Mam nadzieję że te szkodliwe ruchy nie zabiorą nam emerytur. Na szczęście jest Sławek. Ten człowiek powinien mieć pomnik za życia i dożywotnią specjalną wysoką emeryturę na którą powinni złożyć się wszyscy beneficjenci naszych emerytur.

dajmy spokój towarzystwu wzajemnej adoracji.
dialog społeczny - brzmi dumnie.
widać, że kręcą przy konfiturach od dawna.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Za nic pojąć nie mogę samobójczych działań jakichś nieokreślonych osób reprezentujących niewiadome interesy niewiadomych mocodawców ...

Ech, gdyby tylko "nieokreślonych" osób. A jak można zrozumieć takie i podobne działania osób ściśle określonych? Trzeba wszakże pamiętać, że wśród upolitycznionej kadry, szczególnie tej "średniej", można odnaleźć "zagubionych", którym Ktoś wyłączył myślenie ... i sobie poszedł ...

Ale oni mogą nam nieźle namieszać. Nie rozumiem jednego w imieniu kogo dziła federacja. Czy są celnicy którym nie podoba się projekt obywatelski, przecież po to zbieraliśmy podpisy. Teraz ktoś w imieniu celników lansuje projekt rządowy który dziwnie jest podobny do tzw. Projektu emerytur celnych. O CO TUTAJ CHODZI?

"Za nic pojąć nie mogę samobójczych działań jakichś nieokreślonych osób reprezentujących niewiadome interesy niewiadomych mocodawców"
Jak to nieokreślonych? Przecież w stopce strony są wymienieni m.in.: OPZZ i Solidarność, a Solidarność kojarzy się ze skarbowcami.

Rozmawiałem telefonicznie z Panią Urszulą Michalską Przewodniczącą tego Zespołu z OPZZ i dowiedziałem się, że nie byłoby posiedzenia tego Zespołu w sprawie naszego wyroku TK, gdyby nie wniosek Barbary Smolińskiej Przewodniczącej Zrzeszenia - także OPZZ.
Przewodnicząca Urszula Michalska odmówiła także zaproszenia przedstawiciela Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej na to posiedzenie.

W mojej ocenie nieodpowiedzialne jest na tym etapie wnioskowanie o ten Zespół i stawianie naszej sprawy przy innych ZZ i Pracodawcach.
Nie rozumiem po co, w jakim celu, skoro w MF pracuje grupa robocza i jesteśmy bliscy wypracowania wspólnego stanowiska z MF do projektu obywatelskiego, z którym wspólnie pójdziemy do Sejmu.
W tej sprawie potrzebna jest dyskrecja i na pewno nie należy wychodzić z tym na zewnątrz

Miejmy nadzieję, że nic złego nie urodzi się z powodu tych nieprzemyślanych działań.

Ostatnia edycja:
Rozmawiałem telefonicznie z Panią Urszulą Michalską Przewodniczącą tego Zespołu z OPZZ i dowiedziałem się, że nie byłoby posiedzenia tego Zespołu w sprawie naszego wyroku TK, gdyby nie wniosek Barbary Smolińskiej Przewodniczącej Zrzeszenia - także OPZZ.
Przewodnicząca Urszula Michalska odmówiła także zaproszenia przedstawiciela Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej na to posiedzenie.

W mojej ocenie nieodpowiedzialne jest na tym etapie wnioskowanie o ten Zespół i stawianie naszej sprawy przy innych ZZ i Pracodawcach.
Nie rozumiem po co, w jakim celu, skoro w MF pracuje grupa robocza i jesteśmy bliscy wypracowania wspólnego stanowiska z MF do projektu obywatelskiego, z którym wspólnie pójdziemy do Sejmu.
W tej sprawie potrzebna jest dyskrecja i na pewno nie należy wychodzić z tym na zewnątrz

Miejmy nadzieję, że nic złego nie urodzi się z powodu tych nieprzemyślanych działań.

Też mam taką nadzieję ale krew mnie zalewa i normalnie boję się...

Dziękuję Panie Sławku za podjęte działania. Niestety jak widać nie mamy możliwości uczestniczyc w tym spotkaniu. W tej sytuacji nie wiadomo kiedy i jak dowiemy się o wynikach spotkania. Czy jest to spotkanie jednorazowe czy cykl spotkań. Czy zamysłem tej Pani nie jest opożnienie wprowadzenia zmian emerytalnych. Kto jest autorem agendy tego spotkania. O jaki projekt rządowy chodzi (być może projekt poprzedniego rządu) Czy członkowie tego związku sa swiadomi tych działań, które chyba maja na celu opóźnienie lub wypaczenie zmian emerytalnych. O czyje interesy walczy ta Pani? Jeżeli miałoby to dalej być utajniane to robi się naprawdę nieciekawie.
Takie pytania mi się nasuwają. Niestety nie znam zadnego przedstwiciela tego związku który mogłby cos wyjaśnić.

Smutne, że w SC każda centrala ciągnie w "swoją" stronę i utajnia działania, tak jakby interesy celników z różnych ZZ różniły się i były sprzeczne.

Basia znowu zaistniała, ma kobita parcie na szkło. Cóż za piękna inicjatywa związkowa, brawo jeszcze raz Basia z Podlasia

Back
Do góry