Emerytury !!!

Gościu tele czy echo, powiem wprost jesteś przykładem jedynym w swoim rodzaju wypowiadania się nie w temacie i na każdy temat nie proszony. Nikt Ci nie dorówna na tym forum. Będę oszczędny w uwagach bo w niektórych sprawach mam podobne zdanie ale .....................
Pan Prof. Chmaj był autorem wniosku do trybunału z ramienia ZZ Celnicy.pl, więc jego skuteczna praca daje nam możliwość dyskusji o projekcie obywatelskim.
Mówisz o zamknięciu dyskusji, a wcześniej sugerowałeś przenieść tą dyskusję na forum komisji sejmowych. Nie wiem czy do końca rozumiesz o czym mówisz ???

uczestnictwo pana chmaja w procedowaniu przed tk ma być argumentem przemawiającym za jego skutecznością??? wolne żarty. został najęty do tej roboty. z różnych względów. w tym wizerunkowych także. następnie po jej wykonaniu opłacony przez zz celnicy pl. w sytuacji, podkreślam, rażącej dyskryminacji funkcjonariuszy formacji celnej w stosunku do funkcjonariuszy innych służb mundurowych.

wyrok tk otworzył pole do dalszych nazwijmy to spekulacji prawnych. nawet w odniesieniu do innych formacji mundurowych. co chmajowi jest ewidentnie na rękę. co do tego sporu być nie może. będzie mógł znów błyszczeć i reprezentować. taki prawdziwy swój przed swoimi.

przypomnę jeszcze moim zdaniem haniebną strategię działania chmaja w sprawie stopni służbowych. ewidentnie przekierował sprawę do procedowania przez sądy administracyjne. z wiadomym finałem w postaci zmiany wykładni. w sytuacji gdy sądy powszechne zaczęły orzekać na korzyść funkcjonariuszy!!! który prawnik widząc możliwość wygranej de facto z niej rezygnuje???

więc wystarczy już panów chmajów w przestrzeni prawnej i publicznej. także dlatego:

http://www.janusz-zemke.pl/aktualnosci/_news/1/2/156/opinia_prawna_prof__dr_ha/_drukuj.html
http://www.polskieradio.pl/5/3/Arty...S-nie-otrzymalo-mandatu-na-zmiane-konstytucji
http://polska.newsweek.pl/pis-bloku...ntuje-prof-marek-chmaj,artykuly,373087,1.html
http://www.tvp.info/22825232/prof-c...roki-trybunalu-konstytucyjnego-z-ich-udzialem
http://wiadomosci.dziennik.pl/opini...maj-wyrok-trybunalu-nie-jest-zaskakujacy.html

Ludzie zbastujcie !!! Jezu, jak dzieci !!! ..."Moja prawda jest mojsza niż twojsza"... Czemu moją służyć te Wasze kłótnie i spory? Co chcecie pokazać? Brawo, róbcie tak dalej, to zobaczycie emerytury jak świnia niebo. Dzięki takim Waszym kłótniom góra mogła nas rozgrywać jak chciała, tego chcecie?

Pamiętajcie - TYLKO W JEDNOŚCI SIŁA !!!

chyba nie rozumiesz, szanowny kolego, zagrożenia. "wyciąganie chmaja" czy eksponowanie jego zasług (?!!) w obecnej sytuacji faktycznej i politycznej, a także w perspektywie skutków takiego działania, ewidentnie szkodzi emerytalnemu projektowi obywatelskiemu.

jeszcze drobne sprostowanie: w sprawie stopni służbowych prawnicy chmaja optowali za "administracyjnością" procedowania i rozstrzygania jeszcze przed uchwałą SN II PZP 5/10 https://mojepanstwo.pl/dane/sn_orzeczenia/6459,ii-pzp-5-10 .

oczywiście świadczy to o geniuszu prawniczym pana chmaja. o niczym więcej ;).

Karolno 12 jestem na pewno bardziej celnikiem niż ty . Pewnie siedzisz przy biureczku i myślisz jak nie złamać paznokcia. Ja od początku swojej służby pracuje na pierwszej linii, w niedziele, nocki, święta na mrozie w upale. Przez takich jak ty mam wątpliwości czy na moich plecach powinnaś otrzymać przywilej emerytalny.
Może dla Ciebie powinno być najlepsze forum www. udaje funkcjonariusza . pl
Nie pozdrawiam, jeżeli bym chciał to miałbym możliwość zasiać ferment tam gdzie potrzeba i nie wysilał się na tym forum. Rozumiem, że Ciebie analizowanie wyroku jest za trudne na twoje możliwości intelektualne, ale to już nie moja wina.
Nie pozdrawiam
Zaczyna się znowu wojenka. Kto jest lepszym celnikiem ten z granicy czy ten z wewnętrznego. Takie dyskusje tylko nam szkodzą dlatego niektóre osoby tego nie mogą zrozumieć. Zielony78 jak jesteś celnikiem z dużym stażem na jakiego się kreujesz, dobrze wiesz jaka była i jest specyfika naszej służby. Podejmując pracę w cle nikt nie był zatrudniany do kasy, sekretariatu, magazynu itp. Byliśmy zatrudniani na stanowisko młodszego kontrolera celnego (zdarzały się wyjątki ale tylko potwierdzające regułę). Nie pamiętasz tego? Dlatego dzielenie celników na tych lepszych z granicy i w domyśle z WZP oraz na tych gorszych z UC i IC jest niesprawiedliwe i krzywdzące (nie wiem gdzie uplasują się celnicy z OC wew. chyba gdzieś pośrodku). Granica , OC i Dozór zostały bardzo źle potraktowane podczas wartościowania i to należy zmienić.
Nie dzielmy się sami na lepszych i gorszych ponieważ nasi wrogowie tylko na to czekają. Jeżeli sami damy im argumenty do ręki to zrobią " ucywilnienie" i stwierdzą,że taka była wola środowiska celniczego.

Dawno nie byłem na forum ale regularnie je czytam włącznie z tymi debilnymi wypowiedziami. Macie ochotę się kłócić wymieniać poglądy, akurat teraz to wymieńcie się numerami telefonów i sobie pogadajcie. A teraz to dziób w kubeł bo to niczemu nie służy. Lepiej popierajcie Sławka i stosujcie do jego sugesti.

Ludzie zbastujcie !!! Jezu, jak dzieci !!! ..."Moja prawda jest mojsza niż twojsza"... Czemu moją służyć te Wasze kłótnie i spory? Co chcecie pokazać? Brawo, róbcie tak dalej, to zobaczycie emerytury jak świnia niebo. Dzięki takim Waszym kłótniom góra mogła nas rozgrywać jak chciała, tego chcecie?

Pamiętajcie - TYLKO W JEDNOŚCI SIŁA !!!
Dokładnie tak-spory na bok. Dla osób, które tego nie są w stanie pojąć czasowo proponuję wdrożyć banowanie.

Temat podziału po I czytaniu obywatelskiego projektu ustawy ma jedynie walor historyczny.
Ten temat wrócił tylko dlatego, że rozsądni forumowicze niestety nie wytrzymują i karmią trolle
Hasło NIE KARMIĆ TROLLI oznacza NIE ODPOWIADAMY W OGÓLE NA ICH POSTY!!!
Niech sobie piszą, z czasem przestaną, gdy nie będą karmieni.
Tak więc, NIE TŁUMACZYMY NIC TROLLOM I NIE ODPOWIADAMY NA ICH WPISY!!!

Wg mnie oprócz ogólnodostępnego forum, powinien być jeden zamknięty wątek dla członków zz celnicy.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

Proponuję skorzystać z możliwości określonych w regulaminie forum par. 11 oraz 14 i pokasować i pobanowć troli... każdy kto tu pisze zaakceptował regulamin i zgodził się na jego stosowanie a tym samym na to, że można jego wypowiedzi wysłać w kosmoś a jego samego znbanować... Jakiekolwiek narzekanie na taki stan jest naruszeniem regulaminu i powinno skutkować kolejnym banem...

uczestnictwo pana chmaja w procedowaniu przed tk ma być argumentem przemawiającym za jego skutecznością??? wolne żarty. został najęty do tej roboty. z różnych względów. w tym wizerunkowych także. następnie po jej wykonaniu opłacony przez zz celnicy pl. w sytuacji, podkreślam, rażącej dyskryminacji funkcjonariuszy formacji celnej w stosunku do funkcjonariuszy innych służb mundurowych.

wyrok tk otworzył pole do dalszych nazwijmy to spekulacji prawnych. nawet w odniesieniu do innych formacji mundurowych. co chmajowi jest ewidentnie na rękę. co do tego sporu być nie może. będzie mógł znów błyszczeć i reprezentować. taki prawdziwy swój przed swoimi.

przypomnę jeszcze moim zdaniem haniebną strategię działania chmaja w sprawie stopni służbowych. ewidentnie przekierował sprawę do procedowania przez sądy administracyjne. z wiadomym finałem w postaci zmiany wykładni. w sytuacji gdy sądy powszechne zaczęły orzekać na korzyść funkcjonariuszy!!! który prawnik widząc możliwość wygranej de facto z niej rezygnuje???

więc wystarczy już panów chmajów w przestrzeni prawnej i publicznej. także dlatego:
[/url]

chyba nie rozumiesz, szanowny kolego, zagrożenia. "wyciąganie chmaja" czy eksponowanie jego zasług (?!!) w obecnej sytuacji faktycznej i politycznej, a także w perspektywie skutków takiego działania, ewidentnie szkodzi emerytalnemu projektowi obywatelskiemu.

jeszcze drobne sprostowanie: w sprawie stopni służbowych prawnicy chmaja optowali za "administracyjnością" procedowania i rozstrzygania jeszcze przed uchwałą SN II PZP 5/10 https://mojepanstwo.pl/dane/sn_orzeczenia/6459,ii-pzp-5-10 .

oczywiście świadczy to o geniuszu prawniczym pana chmaja. o niczym więcej ;).

Wydaje mi się tele echo, że za bardzo personalizujesz sprawę. Nie jest moją intencją kanonizowanie Prof. Chmaja. Nie mieszajmy kwestii batalii prawnych o stopnie z kwestią emerytur (nie jestem w temacie i nie chce pleść głupot). Natomiast niezaprzeczalny jest fakt, ze Pan Chmaj reprezentował - prawniczo ,,środowisko celnicze,, przed Trybunałem Konstytucyjnym. Dla mnie ten wyrok jest sukcesem. Bo gdyby nie ten wyrok nie było by projektu obywatelskiego (dla mnie to jest jasne) i nie było by możliwości,, przymuszenia,, obojętnie jakiej władzy do włączenia Nas do zaopatrzeniowego systemu emerytalnego. Oczywiście, ze wyrok mógłby być dla Nas jeszcze lepszy ale czy to wina Chmaja. Czytałem jego ,,wniosek, uzasadnienie,, do TK i naprawdę uważam, ze był dobry ( na tym forum też nie widać było negatywnych opinii na ten temat).

Kwestia ekspertyzy prawnej w sprawie ,,wykonania wyroku TK,, Chmaja też w porównaniu do innych opinii była dla nas najlepsza. Nie usprawiedliwiam Chmaja, że mógł napisać dla nas korzystnie ale on miał wydać opinie ustosunkowując się do określonego faktu prawnego (wyrok TK).

Czy powoływanie się na Chmaja w obecnej sytuacji politycznej jest głupie ? Wiem do czego pijesz. Profesor jest twarzą narracji przeciwników obecnej władzy w walce o wybór sędziów TK. Ale ta sama obecna władza też powołuje się w pewnych kwestiach na jego opinie. Więc jeżeli nawet w takim przypadku Oni się powołują to dla czego MY mamy w korzystnych dla nas kwestiach wytrącać sobie ten argument. Rozumiem, ze twoje emocję polityczne tele echo biorą górę nad racjonalnością. Ale emocje ( bardziej personalne osoby Pana Chmaja ) nie mogą przysłonić Naszego interesu.

Problematyka stażu służby 15 oraz 25, czy tylko 25/55 jest tak samo rozwiązana w ekspertyzie Pana Chmaja jak i w obywatelskim projekcie. A to, że jest to ekspertyza zamówiona przez Ministerstwo to tylko lepiej a nie gorzej ( a lepiej, że była by zamówiona przez nas jako zainteresowanych) . Jeżeli jacyś posłowie powrócą w komisjach do tematu 15, 25 czy tylko 25/55 to nie będą brali pod uwagę, że Ty czy Ja czy Sławomir Siwy powie, że to jest niesprawiedliwe, dyskryminujące. Ale jeżeli Sławek na takie zadane pytanie odpowie. Proszę Państwa sprawa jest w tym temacie rozwiązana ponieważ MF jako organ po części odpowiedzialny za wykonanie wyroku TK zwrócił się z powyższym zagadnieniem do Konstytucjonalisty i ten jednoznacznie odpowiedział, że dla tych 15 a dla tych 25/55 i inne potraktowanie danej sprawy jest niezgodne z konstytucją. Kropka i po temacie !!
Nie chodzi mi o to, że przedstawiciel projektu obywatelskiego ma streszczać całą opinie, która w innych miejscach nie zazębia się projektem obywatelskim.

Traktując bardzo personalnie pewne kwestie tele echo dojdziesz w końcu do przekonania, że powinniśmy prosić o wyłączenie stażu w ten czas kiedy Panował nam Jacuś:D
Rozumiem twoje emocję polityczne, ( w jakieś mierze je popierając ) ale nie róbmy przez to krzywdy,, naszej sprawie ,, .

Ostatnia edycja:
Karolno 12 dla twojej wiadomości jestem funkcjonariuszem celnym i nie mam powodów nikogo udawać. Twoja podejrzliwość może wynika ze zbyt dużo przeczytanych kryminałów w czasie pracy w ciepłym biurze . Ja niestety nie mam czasu na udawanie ponieważ w niedziele, nocki, święta na mrozie w upale pełnie służbę. Z twoich wypowiedzi wnioskuje, że nie wiesz o czym mówię. Ja też chciałbym Ci podpowiedzieć stronę gdzie będziesz się czuła jak u siebie www. udaje funkcjonariusza celnego . pl
Karolino 12 jeżeli ktoś działa na szkodę naszą to taka ,,pustka,, jaką ty reprezentujesz. Ale cóż codzienną służbą moją i moich kolegów/koleżanek ty Karolino będziesz mogła zmęczona ,,czytaniem kryminałów,, przejść na emke mundurową. Takie życie. Zbierałem podpisy i identyfikuje się/popieram projekt obywatelskim z dobrodziejstwem inwentarza.
Karolno 12 jestem na pewno bardziej celnikiem niż ty . Pewnie siedzisz przy biureczku i myślisz jak nie złamać paznokcia. Ja od początku swojej służby pracuje na pierwszej linii, w niedziele, nocki, święta na mrozie w upale. Przez takich jak ty mam wątpliwości czy na moich plecach powinnaś otrzymać przywilej emerytalny.
Nie pozdrawiam, jeżeli bym chciał to miałbym możliwość zasiać ferment tam gdzie potrzeba i nie wysilał się na tym forum. Rozumiem, że Ciebie analizowanie wyroku jest za trudne na twoje możliwości intelektualne, ale to już nie moja wina.
Nie pozdrawiam

Powiem tylko jedno, jesteś bezczelnym prostakiem, działasz na niekorzyść projektu (cały czas udając, że robisz analizę, mimo wielokrotnych próśb aby nie robić takich analiz na forum) i nie masz pojęcia jak wygląda służba w komórkach wewnętrznych (po ostatniej twojej wypowiedzi jestem pewna żebyś nie podołał i nie wytrzymał ani wymagań intelektualnych ani tempa pracy).
Więcej nie zamierzam Cię karmić trollu.

Nie pozdrawiam

Niestety muszę się odezwać do tego zielonego prostaka, który cały czas działa na szkodę projektu, pod pozorem analiz walczy z projektem obywatelskim. Ocenia również służbę w komórkach wewnętrznych, w których nie podołałby ani intelektualnie ani nie wytrzymał tempa pracy.

Przepraszam, że odpowiem za Przewodniczącego.
Składy komisji są znane, można znaleźc je na stronie Sejmu.
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/agent.xsp?symbol=KOMISJE_STALE&Nrkadencji=8
Poszukajmy w komisjach posłów ze swoich okręgów i odwiedzajmy ich w ich biurach. Nie ograniczajmy się przy tym tylko do posłów partii rządzącej, każdy przekonany członek komisji jest na wagę złota

Włączając Pełnomocnika Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej do grupy roboczej Minister Marian Banaś po raz kolejny upodmiotowił Nas wszystkich (praktycznie całe środowisko zawodowe) zaangażowanych w akcję obywatelską i zbiórkę podpisów pod projektem obywatelskim.

Niestety muszę się odezwać do tego zielonego prostaka, który cały czas działa na szkodę projektu, pod pozorem analiz walczy z projektem obywatelskim. Ocenia również służbę w komórkach wewnętrznych, w których nie podołałby ani intelektualnie ani nie wytrzymał tempa pracy.

Niestety też muszę wypowiedzieć się na temat Paniusi - Karolina 12. To Paniusia bezpardonowo zaatakowała mnie pierwsza oskarżając o działanie którego nie robię tj. walczę z projektem obywatelskim. Tak mam swoje zdanie i będę je wyrażał. Chętnie bym wpadł w polemikę z szanowną koleżanką ale ,,twórczość,, Karoliny12 mnie przerasta intelektualnie oraz te tempo .........:D . Można się nie zgadzać, mieć różne zdanie na zastaną rzeczywistość ale do wszystkiego kulturalnie można się odnieść (tym bardziej jeżeli wypowiada to kobieta). Tak jak z szanownym kolegą tele echo wymieniliśmy sprzeczne poglądy dot. prof. Chmaja (z dwóch stron było co wymieniać :D).
Nie krytykuje służby w komórkach wewnętrznych jak twierdzi koleżanka. Tak, wyrażam swoje zdanie nad sensem działania pewnych komórek/wydziałów zajmujących się psełdo informatyzacją/odciąganiem celników od realnej roboty. I nie chodzi o ludzi którzy pracują w tych jednostkach (wielu znam i szanuje). Przypomnę, że ,,wartościowanie,, oraz tzw ,,analiza ryzyka,, i wszystko co się z tym wiąże, to wymysł (dzieci) poprzedniego szefa służby. Cieszę się, ze obecne szefostwo resortu (prof. Raczkowski) oraz ZZ wyrażają negatywną opinie o tych dziełach byłego SSC. Są beneficjenci ,,wymysłów,, byłego już SSC a to w kwestii stanowisk, ciepłej posadki i boja się zmian. Rozumiem Karolino 12 , że się boisz zmniejszenia swoich apanaży finansowych, nawet ewentualnej/mglistej możliwości przyjścia na służbę nocną, czy w niedziele. Straszne jest zajęcie się realną pracą/służbą z tą prymitywną mało wymagającą intelektualnie hołotą a w dodatku kto by podołał twojemu tempu pracy Karolino 12.

Ps. Nie karm mnie, bo się udławię twoją ,,pustką,,
I dla Ciebie Karolino 12 to samo co ty mi ,, nie zamierzam Cię karmić trollu ,,
Bez odbioru !!!

Ostatnia edycja:
Ludzie przestańcie się kłócić...proszę...nawet Falcon przestał i sie zamknął....

Dobre! :cool:

Teraz tak bardzo widać, jak ludzie są bardzo podatni na manipulacje... nie potrafią usłuchać prośby Siwego o spokój i ignorowanie troli... Posłuchajcie tego, który działa dla nas...

Back
Do góry