Emerytury !!!

Popieram Wszystkich wspierających Komitet Inicjatywy Ustawodawczej. Chciałem nie opowiadać się tak jednoznacznie, ale mnie już denerwuje zorganizowany nacisk na państwo i ZZ Celnicy.pl, rozpoczęty zaraz po wyroku TK środowisk antycelniczych, (UKS-wskich).

ja z kolei popieram posła wiceszefa mswia jarosława zielińskiego kolejna stonowana, obiektywna wypowiedź. zobaczymy jutro, jak będą postępować z lewackimi prowokatorami. których z pewnością nie zabraknie.

54785fbf4f0340838e1bfefd8eb9f202.jpg

http://wpolityce.pl/polityka/274825...kie-spoleczenstwo-jest-dojrzale-do-demokracji

Mało kto zwrócił uwagę na bardzo ważny wpis abarksa. Gdyby, a to jest bardzo prawdopodobne czas służby był liczony od września 1999r. to mamy dopiero 16 lat służby w formacji mundurowej i wymiar emki w wysokości 42.6% ostatniego wynagrodzenia czyli w przedziale od 1200 do 1700 zł. Przy tak niskiej wysokości większość z nas raczej nie przejdzie na emkę tylko będzie dalej chciało pełnić służbę, gdyż z każdym rokiem będzie ona rosła o 2,6%. Tylko co będzie gdyby min.fin jednak udało się zlikwidować Mundurową Służbę Celną a z funkcjonariuszy zrobi jakiś tam urzędników skarbowych. Jako cywile nie dostaniemy 2,6% za każdy następny rok już pracy w cywilnej firmie. Tak samo stracą koledzy którzy mają mniej niż 15 lat służby, właściwie przy wejściu tak zwanego kas oni nic nie dostaną. W naszym szeroko pojętym interesie a także w interesie państwa jest pozostawienie Mundurowej Służby Celnej. Musimy zrobić wszystko co tylko możliwe żeby min. fin. nie zlikwidował Służby Celnej.
Kwestia poruszona przez kolegow jest bardzo wazna (rowniez mam zmajomych w Policji iSG ). Musimy tego dopilnowac (koledzy z Policji i SG nie dopilnowali) bo okaze sie ze bedziemy musieli isc na emeryture 50% albo zostac w KAS i pracowac do 65 lub 67 .

Od tego są privy, nie mówię, że to jest nie ważna kwestia. Proponuję (jeśli ktoś ma jakieś sugestie) kontaktować się ze Sławkiem (lub jego bliskimi współpracownikami ze ZZ) privem albo mailem. W każdym razie poza forum publicznym. Im mniej dywagacji w przestrzeni publicznej, tym łatwiej będzie się naszym reprezentantom działać w naszym interesie.

Swoją drogą, uważam, że Sławek wziął już wcześniej pod uwagę poruszane przez Was kwestie.

Straszne. Pracować jak całe społeczeństwo do 67 roku życia.

Rzeczywiście straszne. A w czym wy szanowni dyskutanci na tym forum jesteście lepsi od pozostałych pracujących. W tym kraju należy ograniczać przywileje nabyte jeszcze za byłego systemu a nie rozdawać nowe i pobierać emerytury kosztem innych . Co to ma wspólnego z moralnością , uczciwością i sprawiedliwością szanowni urzędnicy państwowi. Emerytura to nie przywilej to grosz odłożony na starość i należny w takiej wysokości w jakiej jest odłożony i oby to dotyczyło wszystkich czego nam wszystkim życzę.

Rzeczywiście straszne. A w czym wy szanowni dyskutanci na tym forum jesteście lepsi od pozostałych pracujących. W tym kraju należy ograniczać przywileje nabyte jeszcze za byłego systemu a nie rozdawać nowe i pobierać emerytury kosztem innych . Co to ma wspólnego z moralnością , uczciwością i sprawiedliwością szanowni urzędnicy państwowi. Emerytura to nie przywilej to grosz odłożony na starość i należny w takiej wysokości w jakiej jest odłożony i oby to dotyczyło wszystkich czego nam wszystkim życzę.

Jak to w czym. Toż to przecież wojsko celne.

Ataki się nasilają. IM bardziej lekceważymy tym bardziej ataki będą wściekłe. Róbmy tak jak robimy-lekceważmy te ataki. I trzymajmy stronę Sławka.

Tak doraj noszę godło państwa na czapce, pełnię służbę w mundurze, mamy ceremoniał musztry, nasze pododdziały maszerują obok innych służb mundurowych na państwowych uroczystościach. A ty doraj to jesteś dla mnie zwykłym cieciem, zawistnym zwykłym cieciem i nie masz prawa z nas kpić.

tak doraj noszę godło państwa na czapce, pełnię służbę w mundurze, mamy ceremoniał musztry, nasze pododdziały maszerują obok innych służb mundurowych na państwowych uroczystościach. A ty doraj to jesteś dla mnie zwykłym cieciem, zawistnym zwykłym cieciem i nie masz prawa z nas kpić.
BRAWO BRAWO BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I poza tymi WIELCE ZASŁUŻONYMI BRAWAMI OLAĆ DORAJA!!!!!!!!! To nie jest celnik. Poza tym jak napisał Sławek JUŻ NAWET NA NASZYM FORUM TOCZĄ SIĘ NEGOCJACJE. Panie i Panowie-nie reagujmy. Napisałem prywatną wiadomość do doraja i skończmy z tym szkodnikiem. Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Straszne. Pracować jak całe społeczeństwo do 67 roku życia.

W normalnych Państwach istnieje coś takiego jak umowa społeczna gdzie obywatele umawia się na pewien deal. W Polsce tak jest, że funkcjonariusze wykonują specyficzną prace/służbę i za to otrzymują od reszty społeczeństwa pewien bonus w postaci emerytur mundurowych. Dlaczego funkcjonariusze celni mieli by być traktowani inaczej ? Trybunał Konstytucyjny uznał, że nie jest ,, moralnie , uczciwe i sprawiedliwe ,, (słowa które używasz) jako naczelnych zasad każdego Państwa Prawa zróżnicowanie praw emerytalnych celników w stosunku do innych funkcjonariuszy.

Jeżeli społeczeństwo umówi się, że kończymy takie uprzywilejowanie to kończymy dla wszystkich. Kiedyś przeczytałem pewną analizę jak wpływa przywilej emerytalny na zasoby ludzkie w służbach mundurowych. Po 1989 roku dzięki przywilejom emerytur mundurowych np. w Policji więcej służy osób z bardzo dobrymi kwalifikacjami. Może dzięki temu paru złodziei i bandytów nie spotkało cię na drodze kolego Test, bo wcześniej z życia społecznego ich wyeliminowali Ci lepsi kadrowo funkcjonariusze. Podobnie ma się rzecz z przestępstwami skarbowymi, którymi SC przeciwdziała i je ujawnia. Jeżeli Państwo nie miało by pieniędzy z VAT i Akcyzy to sięgnęło by głębiej do twojej kieszeni itd.

Mylisz się, że ,,emerytura to grosz odłożony na starość i należy się w takiej wysokości jakiej jest odłożony,, . Twoja obecne składki emerytalne to tylko zapis księgowy i idą wprost do obecnej rzeszy emerytów. Twoja emerytura będzie zależała od możliwości następnego pokolenia. Jeżeli kolego TEST nie masz lub nie będziesz miał dzieci czy też twoje dzieci wyjadą zagranice to twoją emeryturę będzie finansował może jakiś dzieciak tego złego funkcjonariusza.

W normalnych Państwach istnieje coś takiego jak umowa społeczna gdzie obywatele umawia się na pewien deal. W Polsce tak jest, że funkcjonariusze wykonują specyficzną prace/służbę i za to otrzymują od reszty społeczeństwa pewien bonus w postaci emerytur mundurowych. Dlaczego funkcjonariusze celni mieli by być traktowani inaczej ? Trybunał Konstytucyjny uznał, że nie jest ,, moralnie , uczciwe i sprawiedliwe ,, (słowa które używasz) jako naczelnych zasad każdego Państwa Prawa zróżnicowanie praw emerytalnych celników w stosunku do innych funkcjonariuszy.

Jeżeli społeczeństwo umówi się, że kończymy takie uprzywilejowanie to kończymy dla wszystkich. Kiedyś przeczytałem pewną analizę jak wpływa przywilej emerytalny na zasoby ludzkie w służbach mundurowych. Po 1989 roku dzięki przywilejom emerytur mundurowych np. w Policji więcej służy osób z bardzo dobrymi kwalifikacjami. Może dzięki temu paru złodziei i bandytów nie spotkało cię na drodze kolego Test, bo wcześniej z życia społecznego ich wyeliminowali Ci lepsi kadrowo funkcjonariusze. Podobnie ma się rzecz z przestępstwami skarbowymi, którymi SC przeciwdziała i je ujawnia. Jeżeli Państwo nie miało by pieniędzy z VAT i Akcyzy to sięgnęło by głębiej do twojej kieszeni itd.

Mylisz się, że ,,emerytura to grosz odłożony na starość i należy się w takiej wysokości jakiej jest odłożony,, . Twoja obecne składki emerytalne to tylko zapis księgowy i idą wprost do obecnej rzeszy emerytów. Twoja emerytura będzie zależała od możliwości następnego pokolenia. Jeżeli kolego TEST nie masz lub nie będziesz miał dzieci czy też twoje dzieci wyjadą zagranice to twoją emeryturę będzie finansował może jakiś dzieciak tego złego funkcjonariusza.
Piszę ponownie-Kolego nie odpowiadajmy na prowokacje. Niech sobie piszą-to piszą wrogie Służbie Celnej osoby, często opłacone przez wrogie Nam środowiska. Spoko, wytrzymamy :-) mamy możliwość stać się prawdziwą Służbą Mundurową-mam na myśli np. uprawnienia opere-roz i to tego boją się stąd te wpisy i próba skłócenia środowiska. Nie dajmy się. Ilość i jakość wpisów świadczy tylko o tym jaki potencjał i jakie możliwości drzemią-uśpione- w Służbie Celnej. To jest to o czym mówił Sławek z Trybuny Sejmowej. I niech się Nas boją bo jeśli Rząd przyzna Nam uprawnienia odpowiednie do naszego potencjału to...ci którzy Nas skłócają naprawdę mogą zacząć się bać. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Toż to przecież wojsko celne. Użyłeś słowa TOŻ. Otóż wiedz że tym co i jak piszesz przynosisz wstyd WSZYSTKIM CELNIKOM ze ściany WSCHODNIEJ. Napiszę więcej-z okolic Białej Podlaskiej. Dodam jeszcze więcej-nie jesteś celnikiem a przemytnikiem któremu Nasi koledzy z Białej Podlaskiej często odebrali przemyt i podszywając się pod celnika piszesz jakoby jeden z Nas odbierając przy okazji cześć i honor Koleżankom i Kolegom Funkcjonariuszom pełniącym Służbę w IC Biała Podlaska. Wiesz co Ciebie zdradziło????? Tylko w Białej Podlaskiej i okolicach używa się wyrażenia "TOŻ" TOŻ ja mówiłem, toż wyjaśniałem itp itd. A wiesz skąd o tym wiem????? Ponieważ jestem alokersem. I wyrażenie "TOŻ" bardzo mi się spodobało i zapadło mi w pamięć. W Białej Podlaskiej mieszkają wspaniali ludzie a ty przynosisz im WSTYD.

Ostatnia edycja:
Panowie - proszę - posłuchajmy Siwego! Nie karmcie doraja i testa - wszystko już zostało w temacie w ponad 4 000 postów powiedziane, to odgrzewanie i ponowne sianie wątpliwości Nam nie służy - a komu?

doraj nie jest celnikiem a poczytajcie też posty testa, np z 23/04/2009:

Na dobrą sprawę w projekcie ustawy są istotne trzy elementy.
1. Wykorzystanie szansy jaką daje rozpoczęta przez rząd dyskusja n/t reformy zaopatrzenia emerytalnego służb mundurowych. Wpisanie się w tą dyskusję i zaproponowanie rozsądnego kompromisu który posłużyłby jako wzorzec do pozostałych rozwiązań jest naszą szansą. Propozycje połączenia systemów emerytalnych oparta na ubezpieczeniu na zasadach ogólnych i dofinansowanie w jakimś stopniu z budżetu jest wyjątkowo dobrą propozycją wartą nagłośnienia i stanie się z outsidera liderem. To samo dotyczy 25 lat służby oraz 55lat jako możliwości przejścia na emeryturę . Dalej zaczynają się schody ponieważ mam wrażenie , że każdy szarpie w swoją stronę . Dzielenie funkcjonariuszy na granicznych i tych gorszych na mobilnych i pieszych, na zwalczających i niezwalczających młodych i starych świadczy o wrodzonej głupocie pseudo fachowców od cła.
2. Przepisy przejściowe powinny przewidywać conajmniej 2 letni okres na podjęcie decyzji co do rodzajów służby . Jedynie decyzja oparta na pełnych informacjach i po głebokim namyśle może być korzystna zarówno dla służby jak i funkcjonariusza
3.Zasady ucywilnienia nie mogą przebiegać po linii komórek organizacyjnych a raczej zadań w nich wykonywanych . Jaki jest problem w dopracowaniu tych rozwiązań i przygotowaniu optymalnego. Skoro można sobie wyobrazić w jednostce organizacyjnej komórki w różnych służbach to tym bardziej można w jednej komórce wyodrębnić zadania dyspozycyjne o znaczeniu podstawowym i wtórne o mniejszym znaczeniu.
Może nie jest jeszcze za późno nawet za cenę wystrzelenia z pistoletu pod nazwą " stracone pieniądze z uchwały modernizacyjnej " które to hasło tak naprawdę nic nie znaczy.

Toż to przecież wojsko celne. Użyłeś słowa TOŻ. Otóż wiedz że tym co i jak piszesz przynosisz wstyd WSZYSTKIM CELNIKOM ze ściany WSCHODNIEJ. Napiszę więcej-z okolic Białej Podlaskiej. Dodam jeszcze więcej-nie jesteś celnikiem a przemytnikiem któremu Nasi koledzy z Białej Podlaskiej często odebrali przemyt i podszywając się pod celnika piszesz jakoby jeden z Nas odbierając przy okazji cześć i honor Koleżankom i Kolegom Funkcjonariuszom pełniącym Służbę w IC Biała Podlaska. Wiesz co Ciebie zdradziło????? Tylko w Białej Podlaskiej i okolicach używa się wyrażenia "TOŻ" TOŻ ja mówiłem, toż wyjaśniałem itp itd. A wiesz skąd o tym wiem????? Ponieważ jestem alokersem. I wyrażenie "TOŻ" bardzo mi się spodobało i zapadło mi w pamięć. W Białej Podlaskiej mieszkają wspaniali ludzie a ty przynosisz im WSTYD.

Falkon szkoda gadać z tym gadem nigdy nie będzie jednym z nas.

Back
Do góry