Kończąc temat: ,,czy idziemy w podział" zacytuje dwa moje wpisy, które streszczają
moje zdanie na temat emek dla fc
Napisałem: Odniosłem się do wpisu POULa ponieważ twierdził, ze nikt z nas nie zasługuje na emke mundurowa.
Mówisz Poul: ,, Na granicy czy w dozorze(nie na każdym stanowisku), w wzp(nie na każdym stanowisku)należy się nam ""
Zgadzam się z tobą , ale moim zdaniem POWINNI DOSTAĆ emke mundurowa wszyscy fc SC. To jest w interesie również tych którym się należy. I tu nie chodzi o kwestie o której napisał; drogowiec.
A dlaczego, Ja rozróżniam na tych co im się ,,należy" na tych co ,,powinni dostać":
-różnica w wykonywanej służbie ( ale to dla mnie osobiście nie jest najważniejsze )
Jest druga sprawa dla mnie osobiście istotna: to wartościowanie: wtedy pewna część z nas (teraz niepewna emki) też uważała, ze im się należy kosztem innych (granicy, dozoru, WZP). JA osobiście tego nie mogę zapomnieć.
Tak jak nie mogą zapomnieć: alokersi starym związkom sprawę przenosin. Zadra siedzi bardzo głęboko !!!
U tutaj PAULowi napiszę dlaczego w jego interesie jest aby wszystkich fc SC uwzględnić przy emkach (wbrew jego poglądom), bo kiedy po załóżmy 18 latach służby ,, w terenie " nie będzie wstanie szarpać się z tą robota a emka po 18 latach - to mimo wszystko,, marne'' ok. 46% pensji ( a dzieci , kredyt kosztują ). Wtedy to fajnie 10 -11 lat dosłużyć przy biurku jak on to twierdzi jako ,,urzędas'' (po 29 latach odchodzi z emką w wysokości 75% pensji, dzieci już tyle nie będą kosztować, kredyt na końcówce). Wtedy Cieszyć się życiem emeryta
Witam, Zgadzam się z tobą j.23
Większość nie chce podziału. W nikogo interesie nie jest podział.
Sławek i ZZCelnicy.pl idą drogą emki dla wszystkich fc.
To, że ja, TY czy ktoś inny na tym forum napisze wersję które są możliwe, to i tak są niezależne ode mnie czy od Ciebie. Taka jest prawda. A może wtedy taki Poul lub podobni, może zmieni zdanie i mimo, że ma określone poglądy na temat emek dla wszystkich to pod wpływem ujrzenia swojego własnego interesu zmieni zdanie ?
A zobacz gdyby te ,, trzy związki "" walcząc o swój związkowy interes, przedstawiły projekt (SLD) na skrzynki fc oraz np. na tym forum do czasu pojawienia się pisemnego uzasadnienia wyroku TK i dopiero wtedy by go złożyli. Sytuacja ich ,,związkowego interesu" byłaby całkowicie inna. Przez takie ,,głupie'' nasze gadanie na forum, może wychwyciły błąd, który powoduje, że ten ich projekt jest bublem prawnym (jeden dzień bycia fc i emka się należy). Mogliby wtedy przedstawić, że projekt przedstawiono w konsultacji ze środowiskiem, złożony byłby po pisemnym uzasadnieniu itd.
Nie traktujmy wymiany poglądów, jak jakieś czarodziejskie zaklęcie, które spowoduje, że może stanie się to rzeczywistością !!!
Pozdrawiam
Jeszcze raz, podział na funkcjonariuszy ze względu na wykonywane zadania nie zrobiłem ja, mario97 czy angel81 tylko wyrok Trybunału.
Jeżeli na forum co nie którzy boją się zacytować wyrok a nawet przeczytać, spróbować wywnioskować ,,co autor miał na myśli" to sory ale ja nie widzę szans na ewentualny ,,realny opór" środowiska w walce o należny statut fc. Jeżeli tego się boimy to o czym innym mówimy ....
Niestety co nie którzy nieświadomie szukają sami podziału próbując ,,analizować" każde zdanie uczestnika tego forum pod kątem podziału.
Zapewne kolega angel81 powiedział nie do końca ,,dyplomatycznie'' pewne zdanie ale mógł się zirytować wpisem j.23 (,,albo emka dla wszystkich albo dla nikogo''). Mnie osobiście też to wk.......ło. Zagryzłem zęby i nie wypowiadałem się dopóki kolega j.23 nie próbował wmówić, że ja chcę podziału oraz żałuje emki dla innych.
Dla tych którzy twierdzą, że służba np. w niedziele nie jest taka straszna to nie mam słów. Takie wpisy właśnie rodzą podziały.
Dla tych którzy twierdza, że zaraz eksperci z izby przyjdą na granice i zabiorą emke dotychczasowym fc to powiem dyplomatycznie, ta osoba nigdy nie trzymał śrubokręta !!! Jeżeli przyjdzie i zamieni dotychczasowe zajęcie to wielki szacunek. Ciągle przyjmują nowych z ulicy, miejsce się znajdzie.
Ps. Kol. j.23 jak już mówiłem: szanuje twoje liczne wypowiedzi na tym forum więc skończmy ten jałowy spór bo nic dobrego dla sprawy emek dla wszystkich fc nie przynosi. Pozdrawiam