Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dokładnie. Ponadto "emerytury celne" to nie jest żaden lapsus językowy, jak niektórzy związkowcy starają się wmówić F.C. Widziałem gdzieś nawet takie pismo, które informuje, że to jest tylko skrót myślowy.MF oraz posłowie mogą wykonać wyrok TK w bardzo oszczędnej wersji ( a jakie nagrody za takie oszczędności ) i uwzględnić naprawdę minimum funkcjonariuszy, licząc bardzo oszczędnie staż do emeki. Zawsze mogą wtedy powiedzieć, ze reszta dostanie w przyszłości emeryturę celniczą ( w przyszłości tzn NIGDY ).
Na tym polega gra tzw. hasłem emerytury celnicze !!!
Czy oto chodzi tym ZZ ??????
Myślę, że Ci koledzy powinni się zastanowić nad konsekwencjami swoich decyzji ???
Pozdrawiam, temat do przemyśleń.
Zielony78: poczytaj sobie jeszcze raz uważnie komunikat "tych" 3 central ZZ wyjaśniających (chyba zrozumiale), że po wyroku TK projekt "emerytur celnych" stał się bezprzedmiotowy. Sformułowanie >emerytura celna< funkcjonuje w obiegowej "nomenklaturze" jako projekt SLD. Teraz może Pan Siwy przestanie WAM mącić w głowach.
Pytałem o to wcześniej i nie uzyskałem odpowiedzi, może teraz jak wspólnie zapytamy to uzyskamy odpowiedź...BJ, [...] odpowiedz publicznie na pytanie. [...] to nie są żarty.W Sejmie są dwa przeciwstawne i wykluczające się wzajemnie projekty SLD,-jeden dotyczący emerytury celnej i drugi dotyczący emerytury mundurowej dla celników. Wasz mecenas wnioskuje o prace nad dwoma tymi projektami.Wyjaśnij wszystkim dlaczego tak robicie [...] ???????
Uchwalenie tzw. emerytur celnych nie będzie stanowiło wykonanie wyroku TK !!! To jest niezaprzeczalny fakt !!!
Jak wiemy, wyrok TK odnosi się do nieuwzględnienia fc SC w systemie zaopatrzeniowym obok policjantów, strażników granicznych.
TK nie ograniczył zakresu przedmiotowego praw fc SC względem innych służb mundurowych !!! Jest to oczywista oczywistość.
Dlaczego te trzy ZZ (federacja, zrzeszenie, SzNP) nadal popierają ten projekt czy to przez swoich działaczy czy przez ich mecenasa ???
Nie będę złośliwy i nie łącze z tym faktem SSC.
Ale może wielu działaczy tych trzech ZZ to nowo upieczenie funkcjonariusze SC (przemianowani niedawno z cywili) albo nadal cywile w SC ???
Może zdają sobie sprawę, że numer z byciem jednodniowym funkcjonariuszem z prawem do emki mundurowej nie ma szans przejść i są świadomi, że nie będzie im dane się załapać na ten wózek? To może karmią się mrzonką, że załapią się na tzw. emeryturę celnicza (ala ZUSowska ) a bez ,,pleców'' reszty fc SC nie mają szans ?
aspirant.sc napisał o BlackJack???
Tylko, ze Ci nasi koledzy z trzech związków nie zdają sobie sprawy, że tzw. emerytury celne mogą być wykorzystane na już całkiem poważnie przeciwko funkcjonariuszom SC.
MF oraz posłowie mogą wykonać wyrok TK w bardzo oszczędnej wersji ( a jakie nagrody za takie oszczędności ) i uwzględnić naprawdę minimum funkcjonariuszy, licząc bardzo oszczędnie staż do emeki. Zawsze mogą wtedy powiedzieć, ze reszta dostanie w przyszłości emeryturę celniczą ( w przyszłości tzn NIGDY ).
Na tym polega gra tzw. hasłem emerytury celnicze !!!
Czy oto chodzi tym ZZ ??????
Myślę, że Ci koledzy powinni się zastanowić nad konsekwencjami swoich decyzji ???
Pozdrawiam, temat do przemyśleń.
I jeszcze napisz publicznie co takiego stało się z projektem SLD, tym o emeryturach mundurowych, że został odesłany wnioskodawcy do poprawy?To teraz wychodzi na to, że prace są tylko nad drugim projektem SLD tym o emeryturach celnych.Powyjaśniaj to wszystko BJ, jak to czujesz i co o tym myślisz, bo próżno szukać tego w licznych komunikatach trójcy.
Rozmawiałem na pocz. tyg. z osobą z informacji w TK i powiedziała mi, że starają się trzymać tych 30 dni, ale poślizg oczywiście jest możliwy, lecz zapewniała, że niewielki, w tym okresie choćby ze względu na Święta. Nie potrafiła jeszcze wtedy powiedzieć kiedy konkretnie będzie nasze uzasadnienie. W poniedziałek zadzwonię i popytam dogłębnie w TK co i jak i dlaczego jest opóźnienie. Jeżeli nie będzie konkretnej informacji i nie będą potrafili powiedzieć kiedy opublikują pisemne uzasadnienie, to dłużej czekać nie możemy i będziemy musieli podjąć działania bez tego.
Zielony78: poczytaj sobie jeszcze raz uważnie komunikat "tych" 3 central ZZ wyjaśniających (chyba zrozumiale), że po wyroku TK projekt "emerytur celnych" stał się bezprzedmiotowy. Sformułowanie >emerytura celna< funkcjonuje w obiegowej "nomenklaturze" jako projekt SLD. Teraz może Pan Siwy przestanie WAM mącić w głowach.
Czy możliwy jest taki oto scenariusz, który wymyślił sobie nasz szeryf od automatów, najpierw "ucywilnić" maksymalną liczbę Funkcjonariuszy celnych np. połączenie ze skarbówką, a później to możemy sobie tylko pomarzyć o emeryturach mundurowych? Jak po-paprańcy, jak nazywa ich część moich Kolegów, znowu wygrają wybory to, według mnie, każdy scenariusz jest możliwy. Jak wygra pis to będzie lepiej?
I o to właśnie chodzi, Kolego!
O tym też już pisaliśmy odrobinę wcześniej.
Tak właśnie może wyglądać jeden ze scenariuszy, który będzie ZGODNY z ideą wykonania w pełni wyroku TK!
Emerytury mundurowe dla wszystkich .... 2 tys. f.c.!
Reszta niech szykuje swetry i inne gustowne wdzianka pracownicze.
Pozdrawiam