Dobrze mówisz młody celnik. Emke powinni dostać wszyscy funkcjonariusze i to dla tego że nie pracują tylko pełnią służbę. W każdej chwili mogą byc przeniesieni do innych jednostek nawet oddalonych o kilkaset kilometrów, zgodnie z potrzebą służby i to zarówno czasowo jak i na stałe. Są tacy co mają po kilka lat służby na pasie w OC wewnętrznym i w jakimś UC. Jak takim ludziom nie dać emki. Inna rzecz, że spora część będzie ślizgać na naszych plecach. To ci co nigdy nie byli na gp-ku, nie wiedzą co to służba o każdej porze dnia i nocy. Pracowali od 7 do 15 i tak im zeszło te 15 lat. Ale dla dobra wszystkich i oni też powinni dostać emki.
czy nie ma winnych zaniedbań w sprawie, o której w tym wątku dyskutujemy ?
czy mamy też w wątku o nich zapomnieć w imię nieokreślonego "dobra sprawy" ?
czy to znaczy, że o sprawie Sławka na forum Celnicy PL nie wolno głośno mówić ?
mamy poddać się autocenzurze prewencyjnej na forum ?
nie ma zgody na ograniczanie zakresu dyskusji, jedni wolą o niuansach, inni o szerszych kulisach.
to wolne forum, a nie rządowa agenda.
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
Oczywiście, ze nie mamy niczego zapominać, nikomu nie wolno tutaj kneblować ust, nawet o tym napisałem.
Oczywiście chcę, żeby wreszcie w tym państwie ktoś został rozliczony za to, co złego zrobił i jak bardzo zaszkodził.
W szczególności ktoś taki, kto ma realny wpływ na rzeczywistość. I ta odpowiedzialność powinna zostać wyznaczona nieproporcjonalnie wysoko w stosunku do takiej osoby, bo jej wpływ na otoczenie jest większy niż każdego z nas, a co za tym idzie i szkody o charakterze "systemowym", czasem bardzo trudne do odwrócenia. No i przykład dewastująco demoralizujący dla ogółu, w tym naszego kol. młodego celnika.
Ale ja apelowałem o skupienie się w tym wątku na kwestiach merytorycznych dot. naszych emerytur. O tym mówi szereg różnych osób, przede wszystkim Sławek, nawołując do zbudowania silnego frontu zjednoczonego wokół wspólnych celów. I to nie tylko samych emerytur, jak sądzę.
Kończąc, zapewniam Panów, że jestem w stanie na maksa dać do pieca w temacie, co złego i jak bardzo wykonali wrogowie SC, o którą walczyłem od 1995 r.
Pozdrawiam, życząc satysfakcji z aktywności na naszym Forum