Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
sokole, co do jednego głosu to zgoda i w środowisku po wyroku TK raczej różnic nie ma.
problem jest z urażoną ambicją ludzi, którzy w nasze emerytury nie wierzyli i swoim działaniem utrudniali i nadal utrudniają ich uzyskanie.
mamy w ciemno uwierzyć, że ci sami liderzy ogłaszając swe "blankietowe" poświęcenie dla służby postanowili się realnie zmienić ?
ich wystarczająco definiuje dotychczasowy dorobek i skutek ich działań dla środowiska.
proponujesz byśmy zapomnieli i oślepli, bo tobie potrzebna jest zgoda.
załóż swój związek i zadeklaruj się na organizowane przez Celników PL spotkanie - będzie realna wartość dodana.
reszta to chciejstwo.
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
nie dzielcie skóry na niedźwiedziu - najpierw trzeba wesprzeć Sławka i poświęcić parę złotych na składki - tyle chyba każdy może - chodzi przecież o najważniejszą dla nas sprawę
Co niby mam zatrybić? No słucham?Kolego Ptaszek....gdzie jesteś? Napisz co niektórym Paulom gdzie byłeś gdzie tyrałeś.....może co nieco zatrybi Paul?
Ogólnie doroślij Paul. Będziesz miał 14 lat i11 miechów służby i przenisą Ciebie na jak to pisałeś urzędasa. Nagminna praktyka w wojsku. Aha,w przerwach zalicz alokację (600 km) Trybisz?
Kolega Poul. Są dwie możliwości. Albo jest bardzo mlody i pracujesz bardzo krótko, na pasie albo w wzp i myslisz, ze to prawdziwa sluzba a reszta to biurwy. Albo jestes głąbem.
Też tak rozumiem obecną sytuacjęW chwili obecnej to rząd nie będzie miał za bardzo jak nas ucywilnić, większość z nas zgodnie z wyrokiem TK nabyła już prawo do emerytury po 15 latach służby.
Nie chciałem nikogo urazić, stąd napisałem, że nasz projekt będzie się różnić tylko uzasadnieniem. To pewne uproszczenie oczywiście, gdyż chodziło mi o główne zasady nabywania tej rekompensaty, a więc 15 lat zatrudnieni do 31.12.2012r. i 25 lat służby i 55 lat wiek zatrudnieni od 1.01.2013r. Nasz projekt będzie podlegał konsultacjom ze środowiskiem zawodowym i na pewno postaramy się wspólnie poprawić wszystkie, dość liczne niestety, braki projektu SLD.Jak to? nasz projekt będzie różnił się tylko uzasadnieniem? A te wszystkie zarzuty na forum na temat braków projektu trójcy takie jak jeden dzień w mundurze i otrzymuje się prawo do emerytury mundurowej i in????
Moim zdaniem wprost z projektu wynikała taka możliwość i nie było to fair.
Zielony 78 jesteś tego pewny ? ...
PS Jak tego przysłowiowego już "Poula" nie przeniosą po 14 latach to skierują go na badania, albo na test z wf albo jeszcze coś wymyślą w ostateczności zaproponują stanowisko z "odpowiednimi zadaniami " 600km od domu.
Co Ty pierdolisz? Uważasz że nie chce emerytury mundurowej? Jebnij się w łeb! Chcę i to bardzo ale nie dla bab w izbie i urzędasów co robią od 7 do 15. Niech też poczują co to służba. Na granicy czy w dozorze(nie na każdym stanowisku), w wzp(nie na każdym stanowisku)należy się nam