Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wyrok i uzasadnienie z dnia 03.03.2015 Trybunału Konstytucyjnego.
https://www.youtube.com/watch?v=YtkiLlrSyT8
23:58 - "(...) kiedy i jakie grupy funkcjonariuszy s.c będą podlegały tym przepisom (...)"
Wygląda jednak na to, że nie wszyscy.
Nie logowałem się tu wieki całe.
Teraz powiem krótko. Sławek ma rację, nie może być podziałów. Trzeba walczyć o emki dla wszystkich funkcjonariuszy. W jedności jest siła.
Są przecież w naszej służbie związki, których władze dbają o swoje dobro albo o dobro SSC. Nie dawajmy im pożywki wpisami , które dzielą i wywołują ferment. Są w życiu szanse, które trzeba wykorzystać . Tak szansę dostaliśmy i tylko od nas zależy czy ją wykorzystamy.
Aby wspomóc tę walkę zadeklarowałem się. Pozdrawiam
Zielony, Ty to lubisz wymyślać, a skoro tak, to co z biurem w oc granicznych? Bo taki twór funkcjonuje w oddziałach przecież... Wymyśl też coś i dla nich
Lobbing kosztuje... prawdopodobnie miliony! wszystkich połączonych związków tak naprawdę wg mnie na to nie stać.
Przewodniczący związków muszą się dogadać(wiele razy to mówiłem, na razie się nie udało), gdyż inaczej każdy będzie ciągnąć w swoją mańkę, a to zostanie wykorzystane przeciwko NAM!
Rozmawiałem z Przewodniczącym Federacji ZZSC, który wytłumaczył mi, że rozmowy w podkomisji sejmowej nad drukiem sejmowym nr 2563 (tzw. emerytury celne) zostaną przekształcone przez zgłoszeniodawcę w projekt włączenia Nas do ustawy z dnia 18 lutego 1994r. o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji... (za nasadach ww. ustawy, tzn. tzw. emerytury celne idą w niebyt) i mogą być rozpatrzone jeszcze w sierpniu tego roku.
...wszystko po to, aby wykorzystać obecne procedowanie i nie tracić czasu na przyszłe projekty (PIS, SLD) wrzucone do zamrażarki!
ZZ Celnicy PL zrobił wiele dla Funkcjonariuszy i Służby i mam nadzieję, że zrobi jeszcze więcej.
Wszyscy wiemy, że na stronie www.celnicy.pl promowany jest tylko jeden związek, nie doprowadzajmy niepotrzebnie do antagonizmów.
Mamy najlepszą pozycję negocjacyjną od lat.
Tylko wspólnie możemy osiągnąć założony cel, a jest nim od 1998 roku włącznie funkcjonariuszy celnych do ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji...
PS Wiecie kto jest zdolny skutecznie przeforsować zmianę ustawy w Sejmie?