Emerytury !!!

Mówisz o stanie konta ubezpieczonego, to zgoda to u mnie też jest. Mi chodzi o informacje o stanie konta, to jest inna pozycja w panelu PUE ZUS (z lewej strony 3-4 pozycje niżej od stanu konta) , tam powinna być informacja między innymi o hipotetycznej emeryturze w różnych wariantach

ZUS posiada informację , że jesteś na emeryturze mundurowej . Taką informację przekazuje ZER .
Jest ona odnotowana na koncie ZUS . W momencie osiągnięcia powsz. wieku emeryt. i złożenia
wniosku o emkę z ZUS , dopiero wówczas zus zwraca się do zer o wskazanie za jakie lata
wyliczona została emerytura mundurowa. Po takiej papierologii dopiero następuje wyliczenie
kapitału .

ZUS posiada informację , że jesteś na emeryturze mundurowej . Taką informację przekazuje ZER .
Jest ona odnotowana na koncie ZUS . W momencie osiągnięcia powsz. wieku emeryt. i złożenia
wniosku o emkę z ZUS , dopiero wówczas zus zwraca się do zer o wskazanie za jakie lata
wyliczona została emerytura mundurowa. Po takiej papierologii dopiero następuje wyliczenie
kapitału .
Piękny i przejrzysty konkret!

Wg mnie jedyna interesująca kogokolwiek zakładka to ta ze zdjęcia na brązowo
1000035685.jpg

Teoretycznie tak, jeśli wstąpisz np. : do Policji i "dorobisz" sobie trzy lata.... Bez tego będzie ciężko...

3 lata?! Przecież liczą nam od 15.09.1999 włącznie.

Wg mnie to brakuje 12 lat.

Poza tym, kolega bez wątpienia ? już jest na cywilnej emce 🙂 .... . A jeśli pracuje, to za dużo wiosen na przyjęcie do służby. No chyba że u margrabiego 🙂 ...

Back
Do góry