soldat
Dobrze znany użytkownik
Wow! Przez przypadek wbiłem 20000 post w tym wątku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mówisz o stanie konta ubezpieczonego, to zgoda to u mnie też jest. Mi chodzi o informacje o stanie konta, to jest inna pozycja w panelu PUE ZUS (z lewej strony 3-4 pozycje niżej od stanu konta) , tam powinna być informacja między innymi o hipotetycznej emeryturze w różnych wariantach
Piękny i przejrzysty konkret!ZUS posiada informację , że jesteś na emeryturze mundurowej . Taką informację przekazuje ZER .
Jest ona odnotowana na koncie ZUS . W momencie osiągnięcia powsz. wieku emeryt. i złożenia
wniosku o emkę z ZUS , dopiero wówczas zus zwraca się do zer o wskazanie za jakie lata
wyliczona została emerytura mundurowa. Po takiej papierologii dopiero następuje wyliczenie
kapitału .
Wg mnie jedna z nich pokazuje jedynie "wpłaty" płatników, a że my nie mamy płatnika, to na nich nic się nie zmienia.a dlaczego zakladki "stan konta i "informacja o stanie konta" pokazują różne wartości? Czym to sie różni?
Teoretycznie tak, jeśli wstąpisz np. : do Policji i "dorobisz" sobie trzy lata.... Bez tego będzie ciężko...W cle pracowałem od września 1982 roku do kwietnia 2012 roku. Czy mogę liczyć na emeryturę mundurową?
Ewentualnie SC-S, wojsko lub ... Straż marszałkowska ...Teoretycznie tak, jeśli wstąpisz np. : do Policji i "dorobisz" sobie trzy lata.... Bez tego będzie ciężko...
Teoretycznie tak, jeśli wstąpisz np. : do Policji i "dorobisz" sobie trzy lata.... Bez tego będzie ciężko...
Najważniejsze , że wg. ustawy emerytalnej brakuje mu ok. trzech3 lata?! Przecież liczą nam od 15.09.1999 włącznie.
Wg mnie to brakuje 12 lat.
3 lata?! Przecież liczą nam od 15.09.1999 włącznie.
...
Policz jeszcze raz3 lata?! Przecież liczą nam od 15.09.1999 włącznie.
Poza tym, kolega bez wątpienia ? już jest na cywilnej emce .... . A jeśli pracuje, to za dużo wiosen na przyjęcie do służby. No chyba że u margrabiego ...
Jestem za Polską ale uważam, że Lewy przedobrzył i powtórka karnego była niesłusznaNo dobrze, macie rację ...
Polacy remisują wreszcie .
.No dobrze, macie rację ...
Kupisz raz i masz na lataNo dobrze, macie rację ...
a byłeś w zasadniczej służbie wojskowej w marynarce. w innych to ci roku zabraknie lub dwóchTeoretycznie tak, jeśli wstąpisz np. : do Policji i "dorobisz" sobie trzy lata.... Bez tego będzie ciężko...
Tylko na wszelki wypadek trzeba kupić trochę szerszą aby służyła przez kilka mistrzostwKupisz raz i masz na lata