Egzamin ZKC 17-18 grudzień

• Thread starter Thread starter em-ka-ce
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja też się zastanawiam na tym egzaminem. Jest szansa na jakąś reformę typu KAS? Bo jak nie to nie czarujcie nas młodych :(

Niech szczerze ktoś się wypowie z góry, to my zdecydujemy i zabieramy się stąd.

Naprawdę 1400 netto to nie szczyt marzeń, jedynie ta 3x minimalna (od 2008 ok 3x1100 to by zatrzymało fale zwolnień itp). McDonald oferuje już 1500netto wiec zostawię to bez komentarza.

Ale zaraz ktoś zaatakuje to idź do MC, ale nie po to kończy się studia wyższe, żeby stać na frytkownicy. Jeżeli służba to płaćcie tak jak w SG, a jak nie to zlikwidować fikcje. Część wcielić do SG, pozostałą do skarbówki i mitu nie będzie.

pozdrowienia dla MKC

Lopez ma całkowitą rację, czas żeby ktoś wreszcie uczciwie powiedział jakie nas w SC czekają perspektywy. Mnie to osobiście zwisa, mam czas na zastanowienie, mój egzamin będzie w przyszłym roku i wtedy podejmę decyzję - przyłożyć się do niego, czy się podłożyć, ale wielu Kolegów ma dylemat juz teraz. :roll:

Anonymous napisał:
problem leży w celowości tego wszystkiego

jaki sens ma zaśmiecanie sobie twardego dysku sprawami strikte granicznymi kiedy ja na granicy pracował nie będę a nawet jak dostanę prikaz to serdecznie podziękuje
Nie narzekaj ;) Na egzamin wysyłają też informatyków. To dopiero jest absurd.

To nie absurd, to barbarzyństwo ! Mobilni i SNP mają niezłą jazdę na egzaminie, ale dla informatyków to już musi być horror. :shock:

zobaczymy na wyniki grudniowe ile osób się podłoży.

to prawda, ze jak nie zda sie tego egzaminu (i poprawki) to nie trzeba zwracać kasy za cały kurs (zkc+moduły)?

Ale jazda

Lopez...to prawda!:))) więc masz możliwość:) Sam stoje przed takim dylematem czy ciągnąc tą pracę ku chwale ojczyzny czy już dziś zabierać manatki i dwa razy pojechac na betona. Co do Pszczółki..nie przejmuj się...młoda jesteś dasz sobie radę jakby co:) Ciesz się że powiedzieli Ci miesiąc przed. Ja dostałem info we wtorek i mowie ze nie zgadzam sie jechac teraz gdyz nie zdaze sie przygotowac to i tak mnie zapisuja chociaz z mojego naboru jest jeszcze troszke ludzi ktorzy nie zostali wytypowani. Ej to jakas paranoja...w ustawie jest napisane ze do 3ech lat mamy obowiazek potwierdzeni bla bla...kurde jestem nie cale 2 lata i dostaje info ze musze z musu..z jakiej paki? W ogle ta polityka kadrowa w SC jest co najmniej do bani..ale moze cos sie zmieni..
Pozdrawiam zdajacych..i zycze powodzenia a tym co nie chca to spokojnej świdrowej zabawy

a ja wam cos powiem

pracuje w stałym nadzorze i zarabiam 1400
firma która posiada skład na którym pracuje poszukuje specjalisty w zakresie podaqtku akcyzowego
płacą na dzień dobry 2900 brutto

dostałem od nich ofertę ale kurde odejśc nie moge bo jestem w przygotowawczej i przed egzaminem
a powiedzieli mi że czekaja na mnie przez 2 tygodnie

to trzeba miec pecha co??

Re: Ale jazda

east side napisał:
Lopez...to prawda!:))) więc masz możliwość:) Sam stoje przed takim dylematem czy ciągnąc tą pracę ku chwale ojczyzny czy już dziś zabierać manatki i dwa razy pojechac na betona. Co do Pszczółki..nie przejmuj się...młoda jesteś dasz sobie radę jakby co:) Ciesz się że powiedzieli Ci miesiąc przed. Ja dostałem info we wtorek i mowie ze nie zgadzam sie jechac teraz gdyz nie zdaze sie przygotowac to i tak mnie zapisuja chociaz z mojego naboru jest jeszcze troszke ludzi ktorzy nie zostali wytypowani. Ej to jakas paranoja...w ustawie jest napisane ze do 3ech lat mamy obowiazek potwierdzeni bla bla...kurde jestem nie cale 2 lata i dostaje info ze musze z musu..z jakiej paki? W ogle ta polityka kadrowa w SC jest co najmniej do bani..ale moze cos sie zmieni..
Pozdrawiam zdajacych..i zycze powodzenia a tym co nie chca to spokojnej świdrowej zabawy

jechać można kobiety w mundurach ładnie wyglądają :) popatrzeć, dwa dni wolnego może będą. I szykować się do opuszczenia domu wielkiego brata. Sorry... ku chwale ojczyzny, ale GODNIE żYć też trzeba :(

co do uczestnikow grudniowego egzaminu to przewaza flanka wschodnia. ic szczecin 2 osoby. bedzie fajnie biorac pod uwage ze ja wlasnie zaliczam ostatni modul a 18-19 juz bede sie pocil w otwocku ale nie ma sie co lamac tylko brac sie do roboty-no ale najpierw trzeba odwiedzic adrie w krynicy :) .narka

podłożyć się czy nie

Informuję szanownych towarzyszy niedoli, że w mf-ie zaskoczyli, że duża część funkcjonariuszy się podkłada. Przeprowadzono wywód logiczny, który zmierza do ponoszenia kosztów zkc + pochodne pomimo nie zdanych egzaminów. Obowiązkiem funkcjonariusza celnego jest szkolenie i stałe podnoszenie kwalifikacji. Nie zdanie egzaminu jest jednoznaczne z niewywiązaniem się z obowiązku a co za tym idzie zwolnienie jest z winy funkcjonariusza. Stąd prosta droga do obciążenia funkcjonariusza wszystkimi kosztami. Chytrze wymyślili. Info ponoć przekazano już do kadr w izbach. :lol: :evil: karamba

Re: podłożyć się czy nie

d.. jasia i marysi. Już wygrywają sprawy sądowe o niesłusznie pobierane koszty. Tylko nie wszyscy o tym wiedzą a niektórzy nie chcą się bawić w adwokatów. Ale sprawy są z góry do wygrania. Tym ludzi nie zatrzymają.

p.s. Coś mi w gardle drapie... tak około 17-18 XII;)

Re: podłożyć się czy nie

he,he,he

teraz juz jestem pewien że ta instytucja jest naprawde niereformowalna

co oni ocipieli w tym ministerstwie poprzez haki i kruczki , lojalki chcą ludzi zatrzymywac !!!!!

Panowie i Panie z MF-u dla chcącego nic trudnego
zawsze pozostaje lekarz no i nasze ukochane sądy

pozdrówka dla ułomnuch z MF-u

Back
Do góry