Dzień Celnika ... Awanse ... Gorący temat !!!

Znowu ja

A mówiłem Wam kochani ??? Kasa już dawno leży na koncie i procentuje :!: :!: Wypytałem ludzików w Polsce i niestety jesteśmy chyba jedyną Izbą w której nie wypłacono kaski na Dzień Celnika - WSTYD :!: :!: Ciekawe czy ktoś z naszej Izby, "ktoś" znaczy ktoś władny zapyta naszą dyrekcje o te "pieniążki" bo nie można tych około 140 - 160 zł nazwać pieniedzmi :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :twisted:

Anonymous napisał:
Errare humanum est Czarny :!: :lol:

Powtarzam po raz kolejny: rozmawiam z ludźmi z innych IC, którzy dostali juz pieniądze i dawno o nich zapomnieli - stąd wiem !
A co może wszyscy sobie żartują i tak dla jaj mówią, że dostali ? przestańcie...
I nie mylcie tu pojęć ! Pieniądze na Dzień Celnika to jedno, a nagrody z funduszu 3% w grudniu (miejmy nadzieję, że będą ) to drugie !!!

"Gościu" skoro jesteś tak elokwentny i sypiesz greckimi cytatami - to może powinieneś nauczyć się bardziej potrzebnych rzeczy...

Wielki wstyd, hańba,brak słów jeżeli tak jest jak piszecie wcześniej że w innych IC potrafili wypłacić w dniu święta to może I NASZE PENSJE DOSTANIEMY W GRUDNIU -taka logika. Czy wie o tym MF.

Mam propozycję- darujemy kwoty na święto celnika które możemy kiedys dostać ale wymagajmy zwrotu kosztów podróży w terminie, zapłaty za nadgodziny, :!:

wymagajmy zwrotu kosztów podróży w terminie, zapłaty za nadgodziny
Jestem za ale raczej jest to nierealne!! Jeżeli Izba nie ma kasiorki na wypłaty za zaległe diety (wygrane sprawy w sądzie) nie wspomnę o wypłaty dla pozostałych pracowników ? To o czym tu mowa. Ale widzę szerokie zainteresowanie ZZ działających w IC w Łodzi!! Chyba jeszcze istnieją?? :lol: :twisted: :evil: :mrgreen:

Czemu martwisz się, że Izba nie ma kasy? Nie dyrektor ruszy głową. jak będzies mieć wyrok to z państwowej firmy komornik ściągnie szybciej niż myslisz.

. jak będzies mieć wyrok to z państwowej firmy komornik ściągnie szybciej niż myslisz.
Nie martwie się że Dyrektor nie ma kasy!! Ani Izba.!! Problem tkwi w tym że jednak Dyrektor ma wyroki sądu, ale wypłaci tylko tym co mają wyroki!!! Pozostali bedą mamieni i odciągani w czasie!! Bez wyroków indywidualnych NIE WYPŁACI!!! :evil: Więc chyba nie ma co czeka i trzeba składac pozwy.

Ale słyszałem Ze Dyro pozbył się prawnika co cały czas kręcił kurkiem? Brawo słuszna decyzja. Przykre jest to że prawnik zatrudniony w IC nie potrafi interpretowac , a co wazniejsze stosowac odpowiednich przepisów prawa co do zaistniałej sytuacji. Może w końcu coś znormalnieje? Przykre jest to że w zwiazku z składanymi wnioskami o zwrot diet trzeba składac powy do sądu.

Wnioski

Przykre jest to że w zwiazku z składanymi wnioskami o zwrot diet trzeba składac powy do sądu.
Więc nie składaj wniosku!

Nie dawaj pracodawcy materiału dowodowego to nie Twój problem, że pracodawca nie prowadził ewidencji czasu pracy. Wylicz należności do pozwu a pracodawca nie mając odpowiednio udokumentowanych Twoich wyjazdów będzie musiał zgodzić się z wyliczoną Twoją kwotą. Dając te materiały pracodawcy przed rozprawą, działasz na własną szkodę podobnie jak zwlekając z wytoczeniem procesu - pracodawca nie idiota też się uczy!.

Kolejny raz dajecie się zrobić w balona !!! Ale to już nie mój problem - ja odzyskałem kasę i to tyle ile ja w swoim pozwie naliczyłem !

Szkoda że powyższe rady nieukazały się wcześniej.Jakie jest najlepsze wyjście z tej "dziwnej sytuacji" to już paranoja - pracownik musi przed sądem dochodzić swoich racji :!: Pozwany-IC Instytucja powołana do stania na straży prawa :lol: w której to RP żyjemy :?:

Anonymous napisał:
Ale słyszałem Ze Dyro pozbył się prawnika co cały czas kręcił kurkiem? Brawo słuszna decyzja. Przykre jest to że prawnik zatrudniony w IC nie potrafi interpretowac , a co wazniejsze stosowac odpowiednich przepisów prawa co do zaistniałej sytuacji. Może w końcu coś znormalnieje? Przykre jest to że w zwiazku z składanymi wnioskami o zwrot diet trzeba składac powy do sądu.

A jakiś konkret? Nie obiło mi się do ucho żeby dyrektor się pozbył jakiegoś prawnika

Czy ostateczne jest rozwiązanie sprawy zaległych diet. Dla mnie to trochę dziwne złożenie pozwu do sądu pracy wiedząc o swoich racjach i braku odpowiedzi ze strony IC.

Nadchodzi Cassucci

Witam Ponownie Panie Sydney !!!
Chciałem panu podziękować za ostatni raport. Mieliśmy co prawda troche kłoptu w MF aby go odczytać ale nasi wybitni specjaliści poradzili sobie jak zawsze świetnie. Jesteśmy gorąco zaintersowani tematami jakie Pan poruszał w swoim raporcie , mamy nadzieje że bedzie pan kontynuował dla dobra Służby swoje dzieło. Chcieliśmy Panu pogratulować godnej postawy funkcjonariusza utożsamiającego się ze służbą i jednocześnie przepraszamy że musimy się z Panem kontaktować za pomocą tej strony internetowej. Pragniemy też Pana poinformować że w najbliższym czasie zostanie Pan specjalnie uhonorowany przez wiceministra MF który też jest żywo zainteresowany Pana działalnością nad poprawą wizerunku SC. Konkretów dowie się już Pan w miejscu pracy.
Życzymy dalszych sukcesów.
ps. Jeszcze raz przepraszamy za forme kontaktów ale sam Pan wie czym jest to spowodowane.
Z CELNICZYM POZDROWIENIEM
OLWIZ MF

Back
Do góry