Dzień Celnika ... Awanse ... Gorący temat !!!

Anonymous napisał:
Dlaczego?!
... a dlatego, ponieważ wykonujemy ten sam zawód!!!
Dzień Celnika jest świętem kazdego z nas (tj.funkcjonariuszy celnuch,służby cywilnej i wszystkich zatrudnionych w Słuzbie Celnej).
Dlaczego w innych instytucjach np. dzień energetyka- każdy z pracowników dostaje po tyle samo i nikt się nie ,,burzy" jak przedmówca przede mną!
Napewno jest wazeliniarzem :D albo z bardzo duzymi ambicjami....
moze chce zastąpić naszego Szefa Słuzby Celnej w niedalekiej przyszłosci?!
Tak,tak... tylko co maja zrobić te osoby co zapi*****ją jak woły, nikomu nic nie mówią ani na nikogo(bo są ludżmi) nie donoszą, maja bardzo duże doświadczenie w pracy, i nikomu się tym nie chwalą ,
i to własnie najpiękniejsze!!!!!!!!
Buziaczki dla tych celniczków :oops:

A może ,,kochani" zafundujcie sobie wazelinę w spray-u na allegro (bez obrazy)jak niedawno napisał ktoś na waszym forum!
Jak nie macie siana to ja 10 osobą kupię z tej nagrody komus tę wazelinę, a jesli nie,,,, to założe fundacje dla dzieci funkcjonariuszy celnych tych najbiedniejszych i schorowanych.
Nie przejmujcie się,że nie dostaliscie awansów i ,,sianka".
Pamiętajcie:
,,OSTATNI BĘDĄ PIERWSZYMI!!!!!!!!!!!!
Ps. Buziaczki dla gościa z 23.09.2006r z godz.22.55.
Jesli nkt sie nie złosi po

Taaa, jednak powinnaś się leczyć. Po równo, kochana, to dostaną wszyscy pieniądze od SSC na dzień celnika. A post na który ja odpowiadałem dotyczył awansów i wyróżnień w związku z dniem celnika. To tu się nie zgadzam. Czytajmy ze zrozumieniem!!
A poza tym... co z tego, że wykonujemy ten sam zawód? Jedni siedza w intrastacie, inni odprawiają syfiące towary a jeszcze inni latają w sobotę i niedzielę po rynkach. To taka sama praca??
I na koniec. Nie jestem wazeliniarzem, nie dostałem teraz żadnych wyróźnień. Awanse w Łodzi dostali wszyscy ci, którym awans wynikał z oceny okresowej. Śmiem twierdzić, że jest to pewnie jedyna izba w Polsce, gdzie dyro bierze pod uwagę oceny przełożonych.
Nie pozdrawiam.

A poza tym... co z tego, że wykonujemy ten sam zawód? Jedni siedza w intrastacie, inni odprawiają syfiące towary a jeszcze inni latają w sobotę i niedzielę po rynkach. To taka sama praca??

Panie Dyrektorze, a może by tak przenieść tych nieszczęśliwych, urobionych na rynkach ludzi do intrastatu czy innej siedzącej komórki na Lodową? Niech zaznają też innej pracy. Skoro wszędzie taki miodzio tylko w WZP mozna się urobić...zabawne..naprawdę, bardzo zabawne :-)
Miłej niedzieli! Powracającym właśnie z rynków też!

Rozbawiony napisał:

Panie Dyrektorze, a może by tak przenieść tych nieszczęśliwych, urobionych na rynkach ludzi do intrastatu czy innej siedzącej komórki na Lodową? Niech zaznają też innej pracy. Skoro wszędzie taki miodzio tylko w WZP mozna się urobić...zabawne..naprawdę, bardzo zabawne :-)
Miłej niedzieli! Powracającym właśnie z rynków też!

Nie wytrzymam. Miałem siedziec cicho. Kochany, WZP w Łodzi cierpi na brak kompetentych ludzi. Ze szczerego serca zapraszam Ciebie. Każda osoba z wewnątrz służy celnej jest mile widziana, lepsza jest niż ludzie z zewnątrz. Tylko uczciwie uprzedzam - płaca za latanie po rynkach,przepychanki z ormianam i innmi łobuzami jest tak samo płatna jak praca na lodowej. Jeszcze raz zapraszam. Nie pozdrawiam.

Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem..dlatego jesteś w WZP?
Nie napisałem, że chcę przejść do WZP...bo lubię swoja pracę i uważam, że jest bardzo potrzebna. Napisałem, że jeśli komuś z WZP jest źle to może warto wystąpić do Dyrektora z prośbą o przeniesienie. Ważne jest by każdy robił to co lubi..o ile jest taka możliwość. Taki był sens tego co napisałem :) Zapraszam na Lodową! A wiem, że baaardzo się przed tym bronicie. Kończąc dyskusje na ten temat (bo nie warto dłużej się licytować- są teraz ważniejsze sprawy) serdecznie pozdrawiam.

Rozbawiony napisał:
Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem..dlatego jesteś w WZP?
Nie napisałem, że chcę przejść do WZP...bo lubię swoja pracę i uważam, że jest bardzo potrzebna. Napisałem, że jeśli komuś z WZP jest źle to może warto wystąpić do Dyrektora z prośbą o przeniesienie. Ważne jest by każdy robił to co lubi..o ile jest taka możliwość. Taki był sens tego co napisałem :) Zapraszam na Lodową! A wiem, że baaardzo się przed tym bronicie. Kończąc dyskusje na ten temat (bo nie warto dłużej się licytować- są teraz ważniejsze sprawy) serdecznie pozdrawiam.
oj oj oj, kompleks urzędasa?

Mały cytat

Na stronie Izby jest news pod tytułem "Święto Służby Celnej" przeczytałem tam coś co mnie doprowadziło do furii :!: :!: Cytuję: :idea: Rozpoczynając spotkanie, Dyrektor Izby podziękował wszystkim wyróżnionym z tej okazji osobom za ich zaangażowanie oraz życzył wielu dalszych sukcesów oraz spełnienia i zadowolenia, zarówno w życiu prywatnym, jak i zawodowym. :idea: Moim skromnym zdaniem powinien podziękować wszystkim funkcjonariuszom i pracownikom, a nie tylko 125 osobom !!! Wszyscy pracujemy w tej instytucji i zasługujemy chociaż na dobre słowo bo na awans nie ma co liczyć. Chyba, że 125 osób naprawdę pracuje, a reszta pierdzi w stołki :oops: Ja osobiście też pracuję i uważam że zasługuję na podziękowania ale tak szczerze to wiecie gdzie mam te podziękowania ???? Tak dobrze się domyślacie :lol: :lol: :lol: Szkoda słów. Pozdrawiam

Jeszcze jedna mała uwaga

Prawie w każdej Izbie Celnej w Polsce z okazji Dnia Celnika odbyły się msze św. :!: Mamy przechlapane :shock: Za brak mszy będziemy wyklęci :lol: :lol: :lol: Już szef się postara :evil:

w sprawie awansów

Skoro nie podziękował wszystki a w szczególności tobie widać nie zasługujesz nawet na podziekowania. To po pierwsze, a po drugie pewnie wiedział że masz to gdzieś wiec po co miał ci dziekowac? A po trzecie: po co sie gorączkujesz skoro masz to gdzies? Chyba ze dla zasady?

i jeszcze cos

Sidney racz zauważyć, że dyrektor zamieścił już podziękowania dla wszystkich. Życzenia również . Czytaj więc wszystko a nie wybiórczo i cytujesz to co ci pasuje.
Poza tym zdecyduj się, czy masz te życzenia w dupie czy może Ci jednak na nich zależy tylko zazdrościsz innym awansu?

Kilka słow i mała propozycja

Czytelnik gdzie Ty znalazłeś podziękowania Dyrektor :shock: a dla wszystkich :?: Chyba że zostałeś wyrózniony i dostałeś maila na skrzyneczke. A to że mam w dupie te życzenia nie oznacza że podziękowania nie należą się wszystkim :!: A tak naprawdę to Wy czepiacie się szczegółów, to jest forum i można pisać wszystko co przyjdzie człowiekowi do głowy.

A teraz mam propozycję dla Pana Dyrektora. Za przykładem 3 Izb Celnych w Polsce może nasz opublikowałby listę tych 125 nagrodzonych i awansowanych osób :!: każdy mógłby sobie poczytać :shock: pomyśleć w spokoju dlaczego nie on a właśnie jego kolega 8) Atmosfera byłaby bardziej rozładowana :idea: a obraz sprawiedliwego Dyrektora bardziej przejrzysty :idea:

Sydney zastanawiam się za co informatycy w łodzi biorą taką kasę? Chyba za obsługę forum celniczego co widać po godzinie twojego postu. Moze TEN który nie złozył ci życzeń powienien zainteresować się czym zajmujesz się w pracy???

Anonymous napisał:
Sydney zastanawiam się za co informatycy w łodzi biorą taką kasę? Chyba za obsługę forum celniczego co widać po godzinie twojego postu. Moze TEN który nie złozył ci życzeń powienien zainteresować się czym zajmujesz się w pracy???

ha ha ha dobre!
O jejku, pan dyrcio nie złozył życzeń....

Rozbawiony

Pytasz mnie za co informatycy w Łodzi biorą „TAKĄ KASĘ” :?: Zapytaj ich!!!
Też chciałbym mieć "Taaaaakkkąąą kasę"
Jeżeli nie wiesz kto obsługuje forum to Ci powiem: Administrator tego forum !! Ale kto wie, może rozpocznę współpracę :lol: :lol: :lol: podoba mi się to :!:
Ja w pracy zajmuję się tym czym powinienem i myślę że, nikt nie może mi zarzucić siedzenia i pierdzenia w stołek.
Chyba ostatnie wpisy należą do „TYCH” wyróżnionych, tacy jesteście szczęśliwi zadowoleni ze wszystkiego :!:

Pewnie że było i minęło, ale czy dlatego mamy siedzieć sicho i nie dyskutować ???
To byłoby jak poddanie się. Sidney dokładaj do pieca dalej !!! :lol:
Przecież nas niezadowolonych jest dużo więcej niż zadowolonych.
Pozdrawiam.

Re: Rozbawiony

Sydney napisał:
Pytasz mnie za co informatycy w Łodzi biorą „TAKĄ KASĘ” :?: Zapytaj ich!!!
Też chciałbym mieć "Taaaaakkkąąą kasę"
Jeżeli nie wiesz kto obsługuje forum to Ci powiem: Administrator tego forum !! Ale kto wie, może rozpocznę współpracę :lol: :lol: :lol: podoba mi się to :!:
Ja w pracy zajmuję się tym czym powinienem i myślę że, nikt nie może mi zarzucić siedzenia i pierdzenia w stołek.
quote]
Widzę, że cie Sydney ruszyło posądzenie hehe, zapomniałem, że tylko ty masz wyłączność na pisanie co popadnie. Oczywiście TY nie jesteś z informatyki a ja jestem z IC łódź :D

Gość napisał:
Pewnie że było i minęło, ale czy dlatego mamy siedzieć sicho i nie dyskutować ???
To byłoby jak poddanie się. Sidney dokładaj do pieca dalej !!! :lol:
Przecież nas niezadowolonych jest dużo więcej niż zadowolonych.
Pozdrawiam.

Piana, piana, piana..... Ot cała łódź... Nikt już nie wie o co dokładnie chodzi, ale każdy chętnie innym dowali....

Znowu ja czyli ....... piana piana piana :D:D:D:D

Coś wszyscy zamilkli jakoś dziwnie. Chyba z utęsknieniem czekają na tą kasę na Dzień Celnika i chyba jeszcze sobie poczekamy.
Wiecie co robią teraz Nasze pieniądze :?: :P
To proste :!: Procentują na koncie :lol: :lol: :lol:
Szkoda, że nie na naszych kontach tylko na koncie Izbowym :(
Pozdrawiam gorąco...... :D

Znowu ktoś powie Piana Piana Piana :oops:

Re: Znowu ja czyli ....... piana piana piana :D:D:D:D

Sydney napisał:
Coś wszyscy zamilkli jakoś dziwnie. Chyba z utęsknieniem czekają na tą kasę na Dzień Celnika i chyba jeszcze sobie poczekamy.
Wiecie co robią teraz Nasze pieniądze :?: :P
To proste :!: Procentują na koncie :lol: :lol: :lol:
Szkoda, że nie na naszych kontach tylko na koncie Izbowym :(
Pozdrawiam gorąco...... :D

Znowu ktoś powie Piana Piana Piana :oops:

A skąd wiesz, że są na koncie Izby? Z tego co ja wiem to jeszcze nie.

Back
Do góry