Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Podzielam opinię, jak się kogoś chce odwiedzić i zaproponować współpracę, to najpierw należy z nim to uzgodnić. A nie wejść z drzwiami i to w maseczce.@Agata Jagodzińs[/USER] czy nie należało się wcześniej skontaktować z Przewodniczącym naszego Związku? Przedstawić plany, ofertę współpracy i inne konkrety? A wtedy być może Pani obecność na forum byłaby rekomendowana, a my spokojniejsi w dyskusji.
Ależ oczywiście. Mnie chodziło o to, że rzekoma chęć współpracy Pani Agaty zaczyna się od 'dupy strony'...W naszym ZZ przewodniczący nie jest CAREM, tylko osobą o najwyższym autorytecie i poparciu. A każdy członek ZZ ma prawo, a nawet obowiązek wyrażać swoje opinie, działać i pracować dla dobra członków i KAS.
Nie, nie mylisz się. Masz rację. I zwrócę uwagę na jeden fragment NA POZIOMIE ZARZĄDÓWAleż oczywiście. Mnie chodziło o to, że rzekoma chęć współpracy Pani Agaty zaczyna się od 'dupy strony'...
Rozmowa powinna się raczej zacząć od uzgodnień na poziomie zarządów, mylę się?
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
W naszym ZZ przewodniczący nie jest CAREM, tylko osobą o najwyższym autorytecie i poparciu. A każdy członek ZZ ma prawo, a nawet obowiązek wyrażać swoje opinie, działać i pracować dla dobra członków i KAS.
No teraz to pojechalas. Jak jednocześnie można działać i pracować dla dobra członków i kas? Jedno wyklucza drugie Przecież to tak zwany kas jest patologią która nas zniszczyła i doprowadziła do tego burdelu i debilizmu, który jest obecnie.W naszym ZZ przewodniczący nie jest CAREM, tylko osobą o najwyższym autorytecie i poparciu. A każdy członek ZZ ma prawo, a nawet obowiązek wyrażać swoje opinie, działać i pracować dla dobra członków i KAS.
Forum nie jest jedynym miejscem komunikowania się członków- są telefony ,maile etc.Z tym prawem do wyrażania opinii to pojechałeś...
U nas banów nie stosujemy
Ale póki co jesteśmy w KAS i nie siedzimy i nie płaczemy tylko działamy TAK ? Związek wskazuje na mankamenty działania KAS - TAK?No teraz to pojechalas. Jak jednocześnie można działać i pracować dla dobra członków i kas? Jedno wyklucza drugie Przecież to tak zwany kas jest patologią która nas zniszczyła i doprowadziła do tego burdelu który jest obecnie.
Mało konstruktywnie ... Usiadł gołąb na gałęzi i zapłakałNIE - bo tak zwany kas jest źródłem całego zła i głupoty która jest obecnie i którą wszyscy widzą. Nie pisz bzdur, że mamy pracować dla dobra tego czegoś
Dziękuję.Związki zawodowe powinny być apolityczne. Sympatyzowanie z partiami politycznymi jest wg mnie szkodliwe, zwłaszcza jeśli dana opcja dochodzi do władzy. Wtedy trudno jest występować przeciwko swoim "współwyznawcom", a w sprawy światopoglądowe ZZ nie powinny się angażować.
Po lekturze wzmianek o Alternatywie, dla mnie ten związek nie spełnia kryteriów apolityczności i jest zbyt ostro ukierunkowany światopoglądowo.
Mamy jednak pluralizm związkowy i takie związki mają prawo u nas działać, chociaż czy przynależność do takiego związku nie jest manifestowaniem poglądów politycznych? A to jest przeecież u nas zabronione.
Mimo wszystko kibicuję Agacie, bo wyczuwam u niej chęć do działania, chociaż nie znam jej historii, myślę że ma determinację do działania i w słusznych inicjatywach nasz związek może z nią współpracować. Tylko czy uda się zdystansować od politykierstwa centrali? Mam wątpliwości. Solidarności się nie udało.
Sądząc po większości ostatnich wpisów wyrażę pewnie zdanie odrębne, ale ja zapraszam Agatę do aktywności na naszym forum, które jest przecież forum publicznym i w przeszłości zabierali u nas głos i przemytnicy i inne oso y ppstronne
Padły w tym temacie do Pani Agaty słowa krytyki. Mamy do tego prawo, tak jak Pani Agata może tutaj być.
Dla mnie ważniejsze jest jedno.
DO TEJ PORY w temacie głosu nie zabrał Przewodniczący ZZ Celnicy.
@Agata Jagodzińs czy nie należało się wcześniej skontaktować z Przewodniczącym naszego Związku? Przedstawić plany, ofertę współpracy i inne konkrety? A wtedy być może Pani obecność na forum byłaby rekomendowana, a my spokojniejsi w dyskusji.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
A odpowiedzi na pytania? Ilu członków, gdzie pracujesz, etat związkowy. Niewygodne pytania?Skąd wiesz, czy tego nie zrobiłam?
Zatem kończę już dyskusje.
A odpowiedzi na pytania? Ilu członków, gdzie pracujesz, etat związkowy. Niewygodne pytania?
To może Ty konstruktywnie napisz mi co mamy dzięki kasowi. Mówiąc my mam na myśli celników, skarbowcy mnie nie interesują.Mało konstruktywnie ... Usiadł gołąb na gałęzi i zapłakał
...Na ten moment m 124 członków. Istniejemy od 5 dni.
Jeśli będzie to możliwe znowu przejdę na etat związkowy (potrzebuje 150 członków) gdyż bycie związkowcem to jest to co lubię i chce w życiu robić.
Dziękuję.
Jestem pracownikiem KAS, urzędnikiem służby cywilnej. Nie będę i nie manifestuje poglądów politycznych.
Oczywiście, że można się się zdystansować od poglądów Szefa centrali. Będąc w Solidarności to robiłam.
Wybrałam Alternatywe, bo działa odważnie i skutecznie w sprawach pracowniczych i liczę na jej wsparcie.
Ile lat byłaś członkiem związku zawodowego (były dwa jak rozumiem, to podaj razem), w tym ile działaczem . A komórka organizacyjna w US?Jestem z Pierwszego Urzędu Skarbowego w Katowicach.
Pracuję w administracji Skarbowej 18 lat.
Mam 42 lata.
Od marca 2018 do 8 września 2021r pełniłam funkcję związkową - zastępcy przewodniczącego Solidarności KAS na sląsku. Byłam na tzw. etacie związkowym.
Zrezygnowałam z członkostwa w S.
Obecnie jestem na urlopie wypoczynkowym. Za kilka dni wracam do pracy w swoim US.
Organizuje nowy związek zawodowy.
Centrala to Związkowa Alternatywa, KRS 790483. Moja organizacja jest międzyzakładowa. Na ten moment m 124 członków. Istniejemy od 5 dni.
Jeśli będzie to możliwe znowu przejdę na etat związkowy (potrzebuje 150 członków) gdyż bycie związkowcem to jest to co lubię i chce w życiu robić.