Co zostało z naszych podwyżek - propozycje MF z 10.07.09r.

Wydaje mi się, że propozycja MF jest bardzo rozsądna. Wiadomym jest, że aby wyrównać kominy trzeba byłoby zrobić kilka takich podejść, ale trzeba od czegoś przecież zacząć :rolleyes: Jednym rzutem zrobić tego się nie da, bo są zbyt duże różnice w zarobkach, więc nie wymagajmy cudów.
Wiadomym jest także, że każdy jak najwięcej z podwyżki będzie chciał wyrwać dla siebie i tutaj żadnych sentymentów nie będzie. Wystarczyło dzisiaj posłuchać komentarzy w pracy po przeczytaniu informacji na Corintii :eek:
Jedyne do czego mam zastrzeżenia to dodatek motywacyjny dla pracujących przy zgłoszeniach celnych - do czego niby ma motywować te 300 zł. ??? Przecież prawie wszystkie zgłoszenia i tak idą bez rewizji i bez weryfikacji...

ZDECYDOWANIE POPIERAM PROPOZYCJĘ MF !!! :D

a ja tez "robie" przy zgloszeniach celnych, obslugujac celine, haline, ncts, ecs, i Bog wie co jeszcze... i nie bede mial nic bo to jest OC wewnetrzny!
To juz lepiej wszystkim bez wyjatku dac np. po 350 zl. i problem z glowy, a nie jeszcze dodatkowo jatrzyc.................. tworzac sztuczne podzialy - kazdy z NAS jest tu potrzebny i tak samo wazny:-)

Dodatek dla "granicy" rozłożył strajk!!! nie ma co ukrywać na granicy każdy dostanie dodatek!!! A tak poza tym to ja również uważam że powinno się zrównać płace w całej Polsce bo niby czym się róźni mkc w szczecinie od tego w bp????

Czy istotą naszej akcji protestacyjnej są pieniądze???? Bo mi wydawało się że emerytury, czynności operacyjno rozpoznawcze i dobro SC!!!!A pieniądze??- no cóż nikt do pracy nie chodzi dla przyjemności!!!!nie zrozumcie mnie źle chciałem tylko powiedzieć że NI bo NI załatwił sprawę wschodniej granicy i ewentualnego protestu.

Ludzieeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O co wy się ludzie kłócicie ??????????????????????

O jakie pieniądze ??????????????

Ja rozumiem że oddziały wewnętrzne będą niezadowolone z takiego obrotu sprawy i każdy chce wyrwać jak najwięcej dla siebie. Jakie pieniądze???? zrównanie wynagrodzeń w całęj Polsce!!! Może dla niektórych to mało.Ale jak ktoś ma ochotę dostać 300 zeta to niech pisze do IC BP IC Przemyśl IC Białystok IC Olsztyn z prośbą o przeniesienie ze swojej izby i po sprawie.Zobaczycie wtedy jak miło się użerać z naszymi sąsiadami rosyjsko języcznymi i naszymi "turystami"

ja rozumiem że oddziały wewnętrzne będą niezadowolone z takiego obrotu sprawy i każdy chce wyrwać jak najwięcej dla siebie. Jakie pieniądze???? Zrównanie wynagrodzeń w całęj polsce!!! Może dla niektórych to mało.ale jak ktoś ma ochotę dostać 300 zeta to niech pisze do ic bp ic przemyśl ic białystok ic olsztyn z prośbą o przeniesienie ze swojej izby i po sprawie.zobaczycie wtedy jak miło się użerać z naszymi sąsiadami rosyjsko języcznymi i naszymi "turystami"

jakie 300 zeta ????????????

Ty naprawdę w to wierzysz ??????????

haroszij

chyba żartujesz ? co innego patrzeć przez pryzmat kilku groszy przy okazji do wydarcia, a co innego zarobić parę groszy za codzienność z tą dziczą ze wschodu. chętnych na wschód nie ma i nie będzie. oczywiście pomijając delegatów systemu na dyrektorskie stopnie. epizod do CV na dalszą karierę w układzie.

?

ty zapewne uważasz, że ktoś zrobi cokolwiek bez twojego udziału.
jesteś gość bo chce ci się cokolwiek napisać itd. tego się trzymaj, a nie szukaj przyczyn na zewnątrz. dołóż cegłę.....

Przypomnę, że w styczniu 08r. była mowa o 500zł średnio na etat.
I co z tego pozostało, po sztuczkach MF?
Licząc od lipca jest nawet więcej niż 500zł, ale różne kombinacje spowodowały takie a nie inne historie, że najwyższa średnia na izbę na wzrost uposażeń wynosi ledwo 250zł.
Gdyby MF nie kombinowało, zresztą jak zwykle:(, można by w końcu zrobić porządną naprawę systemu płac w SC.
Niestety, zresztą jak zwykle:confused:, zostanie to zaprzepaszczone.

czy ososby pracujace w oddzialach wewnetrznych jako dyspozytorzy dostana dodatek za prace przy zgl. celnych?

Ministerstwo osiągnęło swój cel, już kłócimy się o żałosne pieniądze.Wystarczyła pikieta , żeby SSC zmienił zdanie i nie uzależniał podwyżek od uchwalenia ustawy, gdybyśmy byli konsekwentni i poszli krok dalej, dostalibyśmy to co obiecał nam Premier tj.500 PLN na etat. Ruch po naszej stronie .

po zrozumienie

ty zapewne uważasz, że ktoś zrobi cokolwiek bez twojego udziału.
jesteś gość bo chce ci się cokolwiek napisać itd. tego się trzymaj, a nie szukaj przyczyn na zewnątrz. dołóż cegłę.....
Dokładnie!
Akcja ponieważ musi być zgodna z prawem, a rząd jest lepiej przygotowany jak rok temu musi zostać należycie przygotowana.
Rząd uważnie monitoruje każdy nasz ruch- nastroje itd...
Wie ,że większość z was zwyczajnie nie rozumie o co chodzi w tej ustawie, większość nie czyta stron związkowych itd.
Rząd to czyta, słucha, "podsłuchuje"
Działanie musi zostać dokładnie skoordynowane i przeprowadzone do skutku.
Niestety sprawy trzeba postawić jasno.
Zadowoleni i lizusy: tym razem skończyło się ranie po krzakach "promocja" - czyli związki działają nawet dla tych , którzy je opluwają i jeżdża na plecach innych.

a co z resztą

Panie Sławku pozwolę sobie zadać jedno pytanie, czy są przewidziane jakieś dodatki dla pracowników i funkcjonariuszy referatów kontroli przedsiębiorców???

Wydaje mi się, że propozycja MF jest bardzo rozsądna....
Brałeś coś:confused:

Nic nie brałem, nie biorę i brać nie zamierzam :D
Do emerytury mi bliżej niż dalej i wiem co mówię.
Najwyraźniej ci, co protestują przeciwko propozycji MF to osoby, które od długiego czasu mają znacznie większe zarobki na danym stanowisku niż statystyczny funkcjonariusz, więc starają się teraz wyrwać dla siebie najwięcej jak mogą.
W mojej komórce organizacyjnej jest dużo osób ze znacznie większym wynagrodzeniem niż moje (i na niższych stanowiskach), ktorych głównym zajęciem jest kursowanie między jednym pokojem a drugim, gry komputerowe i siedzenie w internecie :( I raczej mają mgliste pojęcie o tym, co robią.
I nie jestem bynajmniej jedyną osobą, która tak myśli.
TAK WIĘC DALEJ POPIERAM PROPOZYCJĘ MF !!!
I DALEJ TWIERDZĘ, ŻE JEST BARDZO ROZSĄDNA !!! :)

Ostatnia edycja:
Życie mnie nauczyło że liczyć można tylko na siebie!!!! A tak poza tym to jakbyś aquirre lepiej czytał/czytała moje wypowiedzi to w nich zawarte są moje poglądy na ten temat.

Dokładnie!
Rząd uważnie monitoruje każdy nasz ruch- nastroje itd...Rząd to czyta, słucha, "podsłuchuje"=QUOTE]

To prawda...wczoraj na OCDD przybył z nienacka nasz najwyższy dostojnik SC, aby powęszyć, jak tam nastroje wśród plepsu celniczego...! A, że nie natrafił na żadnego, wyszczekanego starego cola, to poszło gładko, bez niewygodnych pytań i pokrętnych odpowiedzi...To się nazywa szefowanie...! :D Sprawdzał osobiście, czy oby jego szanowny zad...k nie jest jeszcze zagrożony!!:confused:

Back
Do góry