Co zostało z naszych podwyżek - propozycje MF z 10.07.09r.

Sławek a co z dodatkami dla funkcjonariuszy z SNP i żeby była jasność nie mam na myśli tych ze stałych nadzorów ale tych którzy wykonują czynności kontrolne w terenie kontrolując automaty paliwa czy banderole

Zgadzam się z Paco powinny być też ustalone minimalne kwoty podwyżek, bo co z tymi ludźmi, którzy przez kilka lat są na tym samym stanowisku, jako MKC, KC, StKC, ich pensje zasadnicze już osiągnęły kwotę minimalną proponowaną przez MF, poprzez coroczne podnoszenie kwoty bazowej. Więc teraz nie dość że byli pomijani przez lata w awansach na stanowisku, to wg. propozycji rządu będą najbardziej poszkodowani i nie dostaną nic ???? Nie można się na to zgadzać.
No właśnie!!!:mad: Nie ma zgody na kolejne manipulacje i bezsensowny podział kasy, kiedy bardzo duża liczba fc, od wielu lat nie ma podnoszonych stawek uposażenia zasadniczego, tkwią w tych samych grupach od kilkunastu lat i co, teraz dostaną jakieś śmieszne 132 lub 149 zł. A gdzie naprawienie wieloletnich zaniedbań w ich awansach, kiedy to same przydupasy , ciotki i pociotki oraz wszelkiej maści znajomki awansowały nawet dwa razy w roku!!!!!!:mad: Po 15, 20 latach pracy wielu z nich powinna byc juz conajmniej skc lub nawet inspektorami. A tutaj co widzimy, paniusia "od mydła" i grafiku w ciagu 2 lat z kc staje sie nagle insp.celnym, a inni czekaja kilka lub kilkanaście lat na zasłuzony awans na stanowisku. I sił już im braknie w walce z ta nagminna patologią SC!!!:mad:CZY KIEDYŚ TO SIĘ ZMIENI, JAK DŁUGO MUSIMY CZEKAC NA NORMALNOŚC I TO CO NAM SIĘ NALEŻY OD LAT, JAK PRZYSŁ. MICHA DLA PSA....A tak na marginesie, to znam mkc z 15 letnim stażem pracy i co Wy na to????

Tylko po równo

W tej sytuacji tylko podział po równo 400 pln do zasadniczej ma sens. Inaczej spółka Boni&Kapica wydyma nas nawet na tej kasie. Do wysługi niech Kaplica dołoży z kasy, którą już zagarnął (12 mln). Nie wierzcie kłamlicom w ani jedno słowo!!!!!!!!!!!!

podwyżki ?

wszystkie dotychczasowe posty odsłaniają obłudę i fałsz dotychczasowego systemu.
teraz jednak najważniejsze jest aby nasza uwaga skoncentrowana została na sprawach podstawowych i fundamentalnych.

postulaty środowiska zostały przedstawione i temat pieniędzy jest poniekąd tematem na zamówienie. od lat chcemy podwyższenia naszego statusu również materialnego i jest dobry czas aby o te najważniejsze sprawy zawalczyć razem z organizacjami pracowniczymi, biznesem, przewoźnikami itd

tymczasem jak widać lepiej pogadać anonimowo o ochłapach !
trochę godności ..........

Czytam wcześniejsze posty i nasuwa mi się jedno spostrzeżenie:jak protest to funkcjonariusze i pracownicy, jak podwyżki to już tylko funkcjonariusze!!!

trochę godności..........

Tu nie o trochę godności chodzi, tu chodzi o normalność i prawdomówność. -11 lat temu podpisane porozumienie w sprawie emerytur nie zrealizowane. -Podwyżki od 01.01.br nie zrealizowane.-Dodatki graniczne ,zgł.celnych i GM nie zrealizowane.Co dalej z Ustawą wielka niewiadoma czy w tym roku wejdzie i w jakim kształcie.

podwyżki??!

Nie ma się co łudzić, SSC lakieruje przed 2 czytaniem nowej, jeszcze gorszej ustawy o SC. Niewielkie podwyżki, odsunięcie w czasie ucywilnienia i wartościowania..........SSC jest desperatem. Wszystko byle zrealizować swój plan. A jak już będzie ustawa to dopiero się dowiemy...........ale wtedy już będzie za późno........

Nasuwa się kilka spostrzeżeń:
- SSC Jacek K. powinien chyba sam z sobą przeprowadzić rozmowę dyscyplinującą z uwagi na fakt, że wprowadził sam siebie w błąd jakoby nie możliwym było uruchomienie podwyżek bez wprowadzenia w życie nowej ustawy o SC,
-temat podwyżek (czyt. ochłapów) w tym właśnie momencie ma na celu odciągnięcie naszej uwagi od spraw najważniejszych czyli ustawy o SC,
-jeżeli chodzi o tzw. równanie ,,kominów'' to właściwym jest dążenie do sytuacji aby na takim samym stanowisku we wszystkich izbach były wypłacane takie same uposażenia;
niewątpliwym jest też to, iż zolle na wschodzie mają niższe pensje zasadnicze niż zolle w wielu innych miejscach w kraju oraz że te dysproporcje powinny być wyrównane (z dodatkowych funduszy albo z pieniędzy, które już SSC zawłaszczył z uchwały modernizacyjnej), ale w intencji SSC równanie kominów ma jeden cel - trochę większymi ochłapami chce on zatkać gęby ludziom ze wschodu, żeby im się przypadkiem nie chciało protestować, a po wejściu nowej ustawy to już nie będzie nawet opcji na protest i poprawę statusu braci celniczej.

Dlatrego ja osobiście jestem zdania, że nie ma co się zajmować rozprawianiem o ochłapach tylko przygotowywać akcję, na którą większość z nas czeka.

...... przydupasy , ciotki i pociotki oraz wszelkiej maści znajomki awansowały nawet dwa razy w roku!!!!!!:mad:

w ic biała podlaska były przypadki awansu 3 razy w roku...( 21.09.....26.01......
21.09....)- pełny roczek ... a ile satysfakcji ?!. Nieprawdaż....?!.;)

Panie Sławku
Jak mam rozumieć stwierdzenie, że
cyt:
"Pracownicy cywilni nie są objęci tą regulacją."
Czyli co, cywile to mniejsze zło i im się nie należ.
Tak mamy to rozumieć ...

Prosze o wyjaśnienia

Sławek a co z dodatkami dla funkcjonariuszy z SNP i żeby była jasność nie mam na myśli tych ze stałych nadzorów ale tych którzy wykonują czynności kontrolne w terenie kontrolując automaty paliwa czy banderole
kolego, sam jestem na nadzorach, wczesniej jezdziłem w terenie na banderolkach i paliwach. jakos różnicy specjalnej nie widzę w umotywowaniu dodatków dla "ruchomych " kontroli a nie dla stałych.

DLACZEGO JUZ DZIELISZ???

CZYZBYŚ BAŁ SIĘ O NAWET TAK MARNE GROSZE ŻE DLA CIEBIE NIE STYKNIE?!

NIEDOŚĆ ŻE DLEGACJE ZAJEB... TO JESZCZE JESTEM CYWIL (NA PIENIĄDZACH MKC) to jeszcze takie pierdoły!

Nie bedzie podwyzek, tylko obnizka

Jak opublikowano na Corintii (pliki pdf)-strona glowna, po reorganizacji na stopniach stracimy wszyscy min 58 zl kazdy. Czyzby z tego byly pieniadze na podwyzki niektorym po 150 zl?

Jak opublikowano na Corintii (pliki pdf)-strona glowna, po reorganizacji na stopniach stracimy wszyscy min 58 zl kazdy. Czyzby z tego byly pieniadze na podwyzki niektorym po 150 zl?

chyba jutro ktoś z Nas powinein pojawić sie pod sejmem. i nie myślę tu o grupce kilku-nastu osób.

PRZECIEZ TO KPINY !!!

TERAZ ŻAŁUJĘ, ŻE NIE POSZEDŁEM DO SEMINARIUM!
CZEMU CZARNA STONKA ZAWSZE JEST UPRZYWILEJOWANA?!
KREW MNIE ZALEWA NORMALNIE, CIERPLIWOŚĆ SIĘ SKOŃCZYŁA CO SKUTKUJE PRZEWLEKŁĄ CHOROBĄ OD NAJBLIŻSZYCH DNI.:mad:
A SSC NIECH MNIE CMOKNIE W POMPE A NIE WYJEŻDŻA Z TAKIMI OCHŁAPAMI...:D

Czytam to forum i choera mnie bierze ! Czas płynie ,jutro debata w sejmie ,a tu kółko starych bab/przepraszam stare baby/ użala się nad sobą ! Dajcie sygnał- dla was chyba w kiblu ! Co robić? A róbcie co chcecie - ale coś róbcie,nie czekajcie ,aż ktoś was w dupę kopnie! Czego chcecie ? By Siwy za was podją decyzję ,a jak się nie uda, to będzie można zwalić na niego winę?Dziś odbiorą wam 60 pln ,jutro kolejne ,następnie znowu - bo na coś brakuje ,bo na coś potrzeba.Ponoć jesteście inteligentni ,podnieście głowy - chociażby po to,by spojrzeć prosto w oczy sobie w lustrze ! Wdeptują nas w błoto a wy piszczycie jak myszy ! Może więc zasługujecie na takie traktowanie ?

Back
Do góry