Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No właśnie!!! Nie ma zgody na kolejne manipulacje i bezsensowny podział kasy, kiedy bardzo duża liczba fc, od wielu lat nie ma podnoszonych stawek uposażenia zasadniczego, tkwią w tych samych grupach od kilkunastu lat i co, teraz dostaną jakieś śmieszne 132 lub 149 zł. A gdzie naprawienie wieloletnich zaniedbań w ich awansach, kiedy to same przydupasy , ciotki i pociotki oraz wszelkiej maści znajomki awansowały nawet dwa razy w roku!!!!!! Po 15, 20 latach pracy wielu z nich powinna byc juz conajmniej skc lub nawet inspektorami. A tutaj co widzimy, paniusia "od mydła" i grafiku w ciagu 2 lat z kc staje sie nagle insp.celnym, a inni czekaja kilka lub kilkanaście lat na zasłuzony awans na stanowisku. I sił już im braknie w walce z ta nagminna patologią SC!!!CZY KIEDYŚ TO SIĘ ZMIENI, JAK DŁUGO MUSIMY CZEKAC NA NORMALNOŚC I TO CO NAM SIĘ NALEŻY OD LAT, JAK PRZYSŁ. MICHA DLA PSA....A tak na marginesie, to znam mkc z 15 letnim stażem pracy i co Wy na to????Zgadzam się z Paco powinny być też ustalone minimalne kwoty podwyżek, bo co z tymi ludźmi, którzy przez kilka lat są na tym samym stanowisku, jako MKC, KC, StKC, ich pensje zasadnicze już osiągnęły kwotę minimalną proponowaną przez MF, poprzez coroczne podnoszenie kwoty bazowej. Więc teraz nie dość że byli pomijani przez lata w awansach na stanowisku, to wg. propozycji rządu będą najbardziej poszkodowani i nie dostaną nic ???? Nie można się na to zgadzać.
Czy cywile też mogą liczyć badź co bądź na jakieś podwyżki?Przedstawiłem propozycję MF. Co mam wyjaśniać?
kolego, sam jestem na nadzorach, wczesniej jezdziłem w terenie na banderolkach i paliwach. jakos różnicy specjalnej nie widzę w umotywowaniu dodatków dla "ruchomych " kontroli a nie dla stałych.Sławek a co z dodatkami dla funkcjonariuszy z SNP i żeby była jasność nie mam na myśli tych ze stałych nadzorów ale tych którzy wykonują czynności kontrolne w terenie kontrolując automaty paliwa czy banderole
Jak opublikowano na Corintii (pliki pdf)-strona glowna, po reorganizacji na stopniach stracimy wszyscy min 58 zl kazdy. Czyzby z tego byly pieniadze na podwyzki niektorym po 150 zl?