Co zostało z naszych podwyżek - propozycje MF z 10.07.09r.

Muszę kolejny raz zabrać głos w sprawie emerytur.

Słuchajcie psy kąsające ręku swojemu panu, może inaczej frajerzy ( to nie są moje określenia ......znacie autorów:D) zapomnijcie o emeryturach , teraz jest parcie na oszczędności, dlaczego odłożono wartościowanie na 2010 ? Każdy z nas mógł być w Warszawie na pikiecie. Ilu nas było 500? Gdzie była reszta? Teraz każdy będzie szukał winnych.......Równanie kominów kolejna zagrywka cwaniaków, ale co się okazuje frajerzy już piszą ile, brutto, netto. Sami pokazujemy że można nas kupić za parę złotych.
p.s.
dla jasności: sam jestem psem i frajerem

Celniku z Polski

Nie wiem, dlaczego zrobiłeś sobie osobistą wycieczkę "pijąc" do mojego wcześniejszego postu? Trzeba czytać ze zrozumieniem całość o czym pisałem, a właściwie na czyją zaczepkę odpowiadałem. Bo nigdy moim zamiarem nie było robić podziałów i myślę, że w takim tonie też się wypowiadam.

Sorki - być może nie czytałem uważnie

Oki;)
A w tym wszystkim jest jedno pocieszające, że jest coś gorszego niż nasze marne zarobki i niezbyt ciekawe perspektywy co do SC. Mianowicie, że wielu z nas (a przynajmniej mam tają nadzieję) może sobie spokojnie spojrzeć w lustro. Bo "jeden facet" nie tylko utracił zaufanie swoich ludzi, ale i elementarne poczucie wstydu, bo o godności i przyzwoitości nie ma co gadać.

Ostatnia edycja:
może mi jakiś mądrala wyjaśnić co oznacza zwrot "minimalne uposażenie zasadnicze"?, które jest zawarte w tabelce "regulacja uposażeń od lipca 2009r."

czy to jest wynagrodzenie zasadnicze?
czy może wynagrodzenie zasadnicze z dodatkiem za stopień?

po tym jak nas oszukują nasi "ukochani" zwierzchnicy to już nie wiem o co chodzi?

tzn że patrzeć na podejrzane auto można tylko za zgodą prokuratora.

Ostatnia edycja:
Megaman czy ja napisałem że pieniądze nie są ważne? Ja też wiążę koniec z końcem. Moja rodzina też by chętnie urlop spędziła tam gdzie nie leje a świeci słońce. Ale ważniejsze jest moim zdaniem to co wynika z ustawy. Uprawnień brak tylko obostrzenia do granic możliwości. Mnie jeszcze zostało do emerytury 20 lat ale jak patrze na mojego ojca któremu na leki nie wystarcza z tej wypracowanej przez niego przez 40 lat emerytury w głowie mam właśnie fakt czy do końca życia uda mi sie godnie żyć. Ty Megamanie dopiero widać że zaczynasz i tacy jak ty ewidentnie udupili nasze cele. A w pikiecie udział brałem.

Ty Megamanie dopiero widać że zaczynasz i tacy jak ty ewidentnie udupili nasze cele. A w pikiecie udział brałem.[/QUOTE]

Ale z Ciebie baran. Pudło i to we wszystkim. Zaczynam? Hehehe, marnego masz nosa jak na celnika, oj cieniutko z Tobą. Nie będę się zwierzał ile lat już pracuję w SC i w jakich komórkach robiłem i gdzie? To nie Twoja sprawa. A co do "udupienia celów", to nawet nie chce mi się z takimi baranami jak Ty gadać. Zresztą jestem pewien, że i tak nic nie zrozumiesz.

Megaman to może zrozumiesz jak przeczytasz rozporządzenie w sprawie "pełnienia służby w systemie nadzwyczajnym".Chociaż wątpię że zrozumiesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oki zwijam się z tego forum na dobre

Zaczyna się pojawiać za dużo osób, które mi obrabiają dupę, choć zawsze tylko anonimową. A ja już mam taki charakter, że zawsze przyjmuję rzuconą rękawicę i nie chcę, by to miejsce zamieniło się w jakąś opluwaczkę.
Nie mam zamiaru prowadzić tu jakieś bezsensownej dyskusji.

Widzicie jak nas załatwili

Widzicie jak przebiegłych graczy ma słońce Peru...Teraz niestety już nawet te forum staje się areną bezwzględnej walki o 100 czy 200 zł. Panie premierze nie doceniałem pana, Szacun się należy....:mad:

Słuchajcie, na takie sukin.......two nie ma innej rady jak powszechna mobilizacja. Weźmy przykład z pielęgniarek. Zbudujmy "zielone" miasteczko. Zjadą się telewizje, presja opinii publicznej być może wtedy zmusi ich do traktowania nas poważnie.

Dużo lepsze niż głodówka tydzień urlopu i zmiana.

Przypomnijcie sobie, co zostało z Ustawy 203 o którą walczyły pielęgniarki-białe miasteczko,politycy przed kamerami TV,zagłuszanie protestujących kobiet,nic nie wywalczyły ,bo to nie robi już na nikim wrażenia.Wydarzenia z początku 2008 roku obiegły całą Europę,Prezydent Juszczenko do Premiera Tuska powiedział: cytat : Zróbcie coś z celnikami...Digital, znowu masz rację...

Back
Do góry