Co zostało z naszych podwyżek - propozycje MF z 10.07.09r.

dziubdziuś

Dizubdziuś: TAK WIĘC DALEJ POPIERAM PROPOZYCJĘ MF !!!
I DALEJ TWIERDZĘ, ŻE JEST BARDZO ROZSĄDNA !!!

Poseł Leszek Cieślik (Przewodniczył podkomisji procedującej ustawę): „....Panie przewodniczący, Wysokie Komisje, chcę sprostować, ponieważ rozpatrywana poprawka nie została przygotowana przez rząd. Taka poprawka nigdy nie była przedstawiona przez rząd...”
(pełny tekst : http://orka.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf/wgskrnr6/ASW-134 )
:D:D
"Czerwone jest czerwone i zielone jest zielone" :)
Umysłowa kaplica ? :D

To nawet nie smutne, to TRAGICZNE ...

Czemu tu się dziwić, skoro w "narodzie" nie ma absolutnie zrozumienia dla istoty problemów?! "U mnie" ludzie już nawet nie chcą rozmawiać o założeniach "modernizacji". Liczy się tylko kasa, k a s a, K A S A !!! Nikt nawet nie chce się zastanowić czemu JA jestem przeciwko takiej "modernizacji", skoro wg podanych "tabelek" dostanę (?!) maksymalną (500zł) podwyżkę!
O czym i z kim rozmawiać, jeżeli dla wielu jedynym tematem jest wirtualna forsa ???

Dizubdziuś: TAK WIĘC DALEJ POPIERAM PROPOZYCJĘ MF !!!
I DALEJ TWIERDZĘ, ŻE JEST BARDZO ROZSĄDNA !!!
Poseł Leszek Cieślik (Przewodniczył podkomisji procedującej ustawę): „....Panie przewodniczący, Wysokie Komisje, chcę sprostować, ponieważ rozpatrywana poprawka nie została przygotowana przez rząd. Taka poprawka nigdy nie była przedstawiona przez rząd...”
(pełny tekst : http://orka.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf/wgskrnr6/ASW-134 )
:D:D
"Czerwone jest czerwone i zielone jest zielone" :)
Umysłowa kaplica ? :D

Szanowny Panie Ciesielski
Zapier...lam na półtora etatu za pensję o około 1000 zł niższą niż średnia dla mojego stanowiska wyliczona przez MF.
Jeżeli Pana zasadnicza jest znacznie wyższa niż ta wyliczona przez MF to nie dziwię się, że będzie Pan walczył o szczytne ideały. Bo Pan widocznie ma za co żyć i nie ma zbyt dużo do roboty. Podziwiam i chylę czoła. Cóż, grunt to sie dobrze ustawić. Widocznie tego nie potrafiłem. Moja wina.
Ale ja mam kredyty do spłacenia, dziecko na utrzymaniu i ledwie mi starcza od pierwszego do pierwszego, więc jak MF chce dać podwyżkę i wyrównać (przynajmniej częściowo te nieszczęsne kominy), to chętnie ją wezmę.
Nie sądzi Pan chyba, że po opublikowaniu propozycji podziału kasy MF się wycofa.
Napisałem co myślę, i tak prawdę mówiąc wisi mi, co Pan myśli na mój temat, czy jestem "umysłowa kaplica" czy co innego. Jeżeli przyjdą Panu do głowy inne zaszczytne określenia dotyczące mojej osoby, to proszę się je śmiało opublikować. Polemizować nie będę.

Ujrzawszy te propozycje MF-u jestem tak zażenowany, że trudno znaleźć słowa oceny, których nie należało by w całości wykropkować. Jakiekolwiek oznaki radości wynikające z rzucenia tych ochłapów, otwierają oczy na to, jakimi w istocie jesteśmy łapserdakami. Cyganie grający na akordeonie w tramwajach więcej uzbierają do puszki.

...Do emerytury mi bliżej niż dalej i wiem co mówię.
Najwyraźniej ci, co protestują przeciwko propozycji MF to osoby, które od długiego czasu mają znacznie większe zarobki na danym stanowisku niż statystyczny funkcjonariusz, więc starają się teraz wyrwać dla siebie najwięcej jak mogą.
...

...
Zapier...lam na półtora etatu za pensję o około 1000 zł niższą niż średnia dla mojego stanowiska wyliczona przez MF.
...Ale ja mam kredyty do spłacenia, dziecko na utrzymaniu i ledwie mi starcza od pierwszego do pierwszego, więc jak MF chce dać podwyżkę i wyrównać (przynajmniej częściowo te nieszczęsne kominy), to chętnie ją wezmę.
...

Coś tu się nie zgadza Towarzyszu Dziubdziuś !!!
Ja nie jestem "kominiarzem"! Wg "tabelek" miałbym dostać więcej niż 500 zeta, a pracuję w cle 17 latek i ledwie (dzięki żonie) przeżywamy do 1-szego . Mimo tego jestem przeciw propozycjom rządu! Twoje argumenty nie trzymają się kupy, więc nie udawaj i spadaj na sosnę!!!

Zapier...lam na półtora etatu za pensję o około 1000 zł niższą niż średnia dla mojego stanowiska

Zapier...lam na siedem etatów za pensję o około 3000 zł niższą niż średnia dla mojego stanowiska...

widzisz Kolego...nie tylko Ty umiesz pisać opowiadania Science Fiction :D:D:cool:

Panowie Cat,Ciesielski i inni reformatorzy sceny życia SC !
Jesteście zdziwieni niektórymi wypowiedziami np."dziubdziusia".
Byt zawsze brał górę nad świadomością.To nie jest epokowe odkrycie z mojej strony.Jedni walczą o zasady, a inni o przysłowiowe przyziemne koryto ! Takie jest życie. Ale i tych ostatnich również trzeba szanować, zrozumieć i poważnie traktować w swoich dysputach nad poprawą
Rzeczpospolita Celniczą !​

Twoje argumenty nie trzymają się kupy, więc nie udawaj i spadaj na sosnę!!!

Niestety w tym przypadku muszę zniżyć się do poziomu rozmówcy.
Odnośnie jego wypowiedzi niestety nic więcej nie przychodzi mi do głowy, a zresztą i nie ma chyba z KIM dyskutować...

Attachments

• dupa.gif
    dupa.gif
    5,3 KB · Wyświetleń: 384
regulacja uposażeń

może mi jakiś mądrala wyjaśnić co oznacza zwrot "minimalne uposażenie zasadnicze"?, które jest zawarte w tabelce "regulacja uposażeń od lipca 2009r."

czy to jest wynagrodzenie zasadnicze?
czy może wynagrodzenie zasadnicze z dodatkiem za stopień?

po tym jak nas oszukują nasi "ukochani" zwierzchnicy to już nie wiem o co chodzi?

może mi jakiś mądrala wyjaśnić co oznacza zwrot "minimalne uposażenie zasadnicze"?, które jest zawarte w tabelce "regulacja uposażeń od lipca 2009r."

po tym jak nas oszukują nasi "ukochani" zwierzchnicy to już nie wiem o co chodzi?

Na to i wiele podobnych pytań związanych z "modernizacją", zapewne niezwykle chętnie oraz niespotykanie perfekcyjnie odpowie Ci kolega "dziubdzius"! On jest dorosły i wie co mówi !!!

Na to i wiele podobnych pytań związanych z "modernizacją", zapewne niezwykle chętnie oraz niespotykanie perfekcyjnie odpowie Ci kolega "dziubdzius"! On jest dorosły i wie co mówi !!!

ale ja chyba nie sięgam jego poziomu

sądząc po ostatnim jego wpisie tutaj

nie jestem odpowiednim partnerem do dyskusji skoro nie rozumiem tak prostych zapisów

No nie przesadzaj Przeżytek. Uposażenie zasadnicze to akurat niezbyt skomplikowana sprawa i co jak co ale dość jednoznaczna. To po po prostu wielokrotność kwoty bazowej, która nie pamiętam ile teraz wynosi? Mnożysz ją razy Twoje "widełki" które masz, a one mogą być bardzo szerokie. A dopiero potem dolicza się dodatek za stopień, wysługę lat, itd. co tam kto ma. Tak więc jednym słowem to całkowicie łyse uposażenie, oczywiście brutto. Zresztą dostajesz pewnie swój "pasek" a tam wszystko musi być napisane, to se zobacz.

No nie przesadzaj Przeżytek. Uposażenie zasadnicze to akurat niezbyt skomplikowana sprawa i co jak co ale dość jednoznaczna. To po po prostu wielokrotność kwoty bazowej, która nie pamiętam ile teraz wynosi? Mnożysz ją razy Twoje "widełki" które masz, a one mogą być bardzo szerokie. A dopiero potem dolicza się dodatek za stopień, wysługę lat, itd. co tam kto ma. Tak więc jednym słowem to całkowicie łyse uposażenie, oczywiście brutto. Zresztą dostajesz pewnie swój "pasek" a tam wszystko musi być napisane, to se zobacz.

dziękuję:)

rzeczywiście w akcie mianowania tak stoi napisane:)

08 grupa uposażenia zasadniczego .. przy zastosowaniu mnożnika kwoty bazowej....

wniosek prosty

Ale przeliczanki cacanki. Czy Wy żyjecie tylko dniem dziejszym? Ile dadzą to jest dla was najważniesze? Poczytajcie wreszcie projekt ustawy i rozporządzenia. Mela masz rację najważniejsze jest k wa dla wiekszości czy brutto czy netto a może byście zobaczyli wreszcie że będzie zero dla godnego życia naszego i naszych rodzin z taką ustawą. Emertury mundurowe jakoś przestały się liczyć. Liczy sie tylko ten marny ochłap. Wstyd.

Ale przeliczanki cacanki. Czy Wy żyjecie tylko dniem dziejszym? Ile dadzą to jest dla was najważniesze? Poczytajcie wreszcie projekt ustawy i rozporządzenia. Mela masz rację najważniejsze jest k wa dla wiekszości czy brutto czy netto a może byście zobaczyli wreszcie że będzie zero dla godnego życia naszego i naszych rodzin z taką ustawą. Emertury mundurowe jakoś przestały się liczyć. Liczy sie tylko ten marny ochłap. Wstyd.

niech się wstydzą Ci co doprowadzili do takiej sytuacji

a gdyby się zdarzyło, że jednak dostaniesz podwyżkę uposażenia zasadniczego to proponuję zrezygnować z niej

wybierasz się na emeryturę mundurową? to zapomnij o niej
też by mi to pasowało
i nie uważam żeby w tej chwili dyskusja tutaj coś zmieniła w tej kwestii

A żebyś wiedział zenonie baczku, że dla mnie akurat pieniądze są baaardzo ważne. A każdy kto mówi, że dla niego nie, po prostu kłamie, albo ma max. widełki i do tego awans co dwa lata. Oczywiście, że to co nam proponuje się teraz to marne ochłapy i nie można być z tego w żaden sposób zadowolony.
A co do wcześniejszych emerytur... to należy się ona co najwyżej paru procent z nas. Najczęściej domagają się niej ludkowie, co siedzą tylko za biurkiem i przeżywają jak to są strasznie zapracowani i jak to ich praca w służbie wykończyła? A może to nie praca, tylko tryb życia?;)

ostatnio bardzo żadko się loguję (czytam... i .....,...), ale po tym poście nerwy nie wytrzymały: JESTEM INSPEKTOREM (DO MIN. W WIDEŁKACH PODANYCH PRZEZ MF - DALEKO MI), MAM RODZINĘ NA UTRZYMANIU (WIĘC NIE PRZELEWA SIĘ MI), NIE AWANSUJĘ CO DWA LATA (NA ISP. CZEKAŁEM LAT 11 - PRZY STAŻU W SŁUŻBIE 20 LAT), NIE PROWADZĘ "DZIWNEGO TRYBU ŻYCIA" I PRACUJĘ NA TZW. 1 LINII (TJ. GRANICA), A JEDNAK UWAŻAM, ŻE DALI PRETEKST DLA "MALUCZKICH", ABY ROZBILI TO CO I TAK BYŁO CHWIEJNE TJ. NASZĄ JEDNOŚĆ !!!!! ZA ZŁOCISZE MARNE O KTÓRE JEST BITWA NA FORUM (NETTO, BRUTTO, TEMU DAĆ - A, TEMU NIE AŻ TYLE,)......... NIE O TO BYŁA "WOJNA", A DLA PRZYPOMNIENIA:.................. ZA G O D N Ą P Ł A C Ę ,............ ZA E M E R Y T U R Y, ............. I ..... UPRAWNIENIA DO WYKONYWANIA TEJ PRACY!!!!!!!!!!!!!! ( CO Z NASZĄ GODNOŚCIĄ - TO JEST GODNA PŁACA!!!!!,... CO Z EMERYTURAMI ?????, A UPRAWNIENIA??????)

Back
Do góry