Przepraszam za to co napiszę zwłaszcza tych którzy poczują się urażeni poniższymi słowami. Jeżeli krytykujecie rolę poszczególnych kompanii z poszczególnych IAS to oczywiście macie do tego prawo. Niemniej w moim odczuciu świadczy to o tym iż nie rozumiecie roli i znaczenia Kompanii. Nie oceniacie trudu i zaangażowania funkcjonariuszy w dziele jakim jest godne reprezentowanie Służby. WSZYSTKIE SŁUŻBY mają swoje Kompanie. Jestem w stanie zrozumieć jeżeli krytyką cywile - ok mogą nie kumać o co w tym chodzi. Ale jeżeli krytykują funkcjonariusze to moim zdaniem..... Nie dokończę myśli domyślacie się. Żeby nie było - w mojej IAS nie ma ŻADNYCH DODATKÓW za Kompanię. Udział w Kompanii reprezentowanie SŁUŻBY to HONOR !!!! Stare określenia i być może w świecie głupkowatych celebrytów i wszelkiej maści innych... wydaje się niektórym wręcz śmieszne. To GODNOŚĆ I HONOR REPREZENTOWANIA SŁUŻBY. Wielu ze mną się nie zgodzi. Trudno. Napisałem swoje zdanie i swój pogląd. Niemniej pozdrawiam WSZYSTKICH.