soldat
Dobrze znany użytkownik
Jeżeli ktoś jest słaby z przyjmowania na klatę, to do niczego się nie nadaje!
To mój ostatni post nie na temat, acz z wątkiem dyskusji jak najbardziej!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jeżeli ktoś jest słaby z przyjmowania na klatę, to do niczego się nie nadaje!
"Pax!, pax między chrzecijany"
na pohbel czaryn i czerwonymAMEN !!
ps
na pohybel niewiernym ...
chciał bym zauważyć iż niezależnie od sceptycyzmu pozostała zdaje się jedynie droga indywidualna a ta ma raptem 3 miesięczny termin do złożenia winsoku do tk od uprawomocnienienia wyroku. i niech mnie ktoś sprostuje jak się mylę ale zdaje się że trybunał jak kol wiek orzekał by w na wniosek indywidualny to jednak o zgodności z konstytucją całego przepisu i wyłączając go z obiegu prawnego nie wyłączał by w indywidualnej sprawie ale wszystkim kogo dotyczy a to znaczy że sądy rozstrzygające sprawy oparte o ten przepis były by związane orzeczeniem tk. Droga przez kasację nadzwyczajną straci terminy dla tych osób do tk a wystarczy jak mi się wydaje tylko jedna osoba która zawnioskuje do tk, a co do aktywności na naszym polu rpo to wystarczy prześledzić jego wybitne zaangażowanie by dojść do oczywistych wniosków.Dzień dobry
Wklejam fragment odpowiedzi Mariusza Pajnowskiego, zajmującego się m.in. tą sprawą:
,,Wcześniej zostało ustalone, że zostanie przygotowany wniosek do Rzecznika Praw Obywatelskich o kasację nadzwyczajną. Wniosek zostanie udostępniony dla wszystkich zainteresowanych.
Skarga konstytucyjna jest bardziej sformalizowana. Nie jest możliwe przygotowanie wzoru, z którego mógłby każdy skorzystać, tylko w każdej sprawie skargę musi przygotować i podpisać adwokat.
Dodatkowo Mecenas Szymczykiewicz sceptycznie podchodzi do obecnego składu Trybunału Konstytucyjnego.
Dlatego decyzji odnośnie dalszego trybu postępowania podejmie Zarząd/Prezydium Związku.
Pozdrawiam
Mariusz Pajnowski ''
No i nalezy pamietac ze mecenas jest zatrudniony przez zarzad zwiazku a nie jego czlonkow wiec czy promuje rozwiazanie obiektywnie najlepsze czy zgodne z wola zarzadu to tego nie wiemy.chciał bym zauważyć iż niezależnie od sceptycyzmu pozostała zdaje się jedynie droga indywidualna a ta ma raptem 3 miesięczny termin do złożenia winsoku do tk od uprawomocnienienia wyroku. i niech mnie ktoś sprostuje jak się mylę ale zdaje się że trybunał jak kol wiek orzekał by w na wniosek indywidualny to jednak o zgodności z konstytucją całego przepisu i wyłączając go z obiegu prawnego nie wyłączał by w indywidualnej sprawie ale wszystkim kogo dotyczy a to znaczy że sądy rozstrzygające sprawy oparte o ten przepis były by związane orzeczeniem tk. Droga przez kasację nadzwyczajną straci terminy dla tych osób do tk a wystarczy jak mi się wydaje tylko jedna osoba która zawnioskuje do tk, a co do aktywności na naszym polu rpo to wystarczy prześledzić jego wybitne zaangażowanie by dojść do oczywistych wniosków.
Od teorii spiskowych to Wy ekspertami to nie jesteścieNo i nalezy pamietac ze mecenas jest zatrudniony przez zarzad zwiazku a nie jego czlonkow wiec czy promuje rozwiazanie obiektywnie najlepsze czy zgodne z wola zarzadu to tego nie wiemy.
Od teorii spiskowych to Wy ekspertami to nie jesteście
SA poddał się w sprawie skierowania sprawy na niejawne.
Rozprawa w dnie 24 października 2024.
Tylko w formie zdalnej. Jaja sobie robią. Przecież covida już nie ma w obrocie prawnym.
Czyli ZACZYNAMY!!!Nie doczytałem. Można się stawić w sądzie.
Czyli ZACZYNAMY!!!
Mam nadzieję, że mecenas z ZZ stawi się. Mam nadzieję, że będą wygrane
Nie ukrywam, że liczę na pomoc Związku w tym zakresie.
Oczywiście jak będę cokolwiek wiedział to dam znać