Dziękuję za informację.Szanowna Koleżanko, wniosek już wysłany, dotarł do sądu 20 czerwca.
Termin nie wyznaczony, tyle z rozmowy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziękuję za informację.Szanowna Koleżanko, wniosek już wysłany, dotarł do sądu 20 czerwca.
Termin nie wyznaczony, tyle z rozmowy.
Umknęła mi wcześniej sprawa pisma procesowego i wniosku o przeprowadzenie rozprawy a dziś odebrałam odpowiedź ZERu na moją apelację. Czy mogę jeszcze wysłać do sądu to pismo i wniosek?Zatelefonuj do sądu apelacyjnego jutro, powołaj się na sygnaturę z okręgu, powinni po sygnaturze z okręgu ustalić nowa sygnaturę i wydział, Sprawa od kwietnia już powinna być zarejestrowana w repetytorium. Nie czekaj, złóż wniosek jak najszybciej bo sąd może rozpatrzyć apelację bez udziału stron, zresztą tak robi, a wtedy już po herbacie i mecenas że ZZ już nie przyłączy się.
Umknęła mi wcześniej sprawa pisma procesowego i wniosku o przeprowadzenie rozprawy a dziś odebrałam odpowiedź ZERu na moją apelację. Czy mogę jeszcze wysłać do sądu to pismo i wniosek?
Dziękuję. Numer sprawy w SA już mam - przydzielono mi sędziego.Tak, możesz. Poszukaj tutaj na stronie pismo uzupełniające apelację, a wniosek o rozprawę napisz samodzielnie tak jak pisałam. Jeżeli nie masz nowej sygnatury akt to zatelefonuj do sądu. Jeżeli okaże się, że jeszcze akta są w okręgu, to chwilę poczekaj z uzupełnieniem i wnioskiem o rozprawę aż przekażą. Powodzenia.
Przed chwilą odebrałem pismo z Sądu informujące, iż sprawa apelacji zostanie skierowana na posiedzenie niejawne z uwagi na to, że wniosek o rozprawę nie został złożony w apelacji.
Idą na całość ...
Proszę o wypowiedzi.
Jaja sobie robią!
O ile wiem, nigdzie w przepisach nie ma wymogu, by wniosek o rozprawę był złożony najpóźniej w apelacji.
W drodze pisma zwykłego, bez możliwości zaskarżenia .
To nic innego jak pozbawienie prawa do sądu.
I to jest najlepsze w tym wątku pytanie.Co na to związki?
I to jest najlepsze w tym wątku pytanie.
Bo jak na razie to ja widzę maksymalne wyłączenie się Związków z tego tematu.
A na etapie apelacji już mamy oddalenie apelacji, a teraz zablokowanie możliwości rozprawy w trybie jawnym.
Brak jakichkolwiek komunikatów w tej sprawie jest po prostu wkurwiający.
Nie będę wypominać, że w tej sprawie podpisaliśmy cyrograf na 5 lat. Co z perspektywy czasu uważam za zagranie poniżej pasa, bo jako emerytka wdzięczna Związkowi za możliwość pójścia na emkę wcześniej, jestem temu Związkowi dozgonnie wdzięczna składkami. Co jest zapisane w moim banku, w warunkach stałego przelewu. Takich, jak ja jest cała masa i nie trzeba było lojalności warunkować umową... Że nie wspomnę, że po niedługim czasie wzory pism zostały upublicznione innym służbom. Na co się świadomie zgodziłam, ale niesmak pozostał...
Ja rozumiem, że ważne są odprawy, odszkodowanie, pauzowanie, dodatki, ale.....halooo my też jesteśmy!
Przykro się czyta wymianę zdań na wątku odpraw prowadzoną z przedstawicielem Związku. Tam Związek jest aktywny, a tutaj?
Na zakończenie. Mówię za siebie. Przegram, to przegram. Trudno. Nie pierwszy raz dostałam w tej Służbie od Państwa w pysk. Mam nadzieję, że ostatni.
Ale jest mi cholernie przykro. Pozdrawiam.
Wysłane z mojego 23108RN04Y przy użyciu Tapatalka
W drodze pisma zwykłego, bez możliwości zaskarżenia .
To nic innego jak pozbawienie prawa do sądu.
Już Ciebie lubię i w pełni zgadzam się z Tobą. Czekam na stanowisko Związku i Pana Mecenasa po przesłaniu Im uzasadnienia wyroku. Coś mi się wydaje, że pozostaliśmy sami sobie, ale obym się mylił.I to jest najlepsze w tym wątku pytanie.
A na etapie apelacji już mamy oddalenie apelacji, a teraz zablokowanie możliwości rozprawy w trybie jawnym.
Nie będę wypominać, że w tej sprawie podpisaliśmy cyrograf na 5 lat. Co z perspektywy czasu uważam za zagranie poniżej pasa, bo jako emerytka wdzięczna Związkowi za możliwość pójścia na emkę wcześniej, jestem temu Związkowi dozgonnie wdzięczna składkami. Co jest zapisane w moim banku, w warunkach stałego przelewu. Takich, jak ja jest cała masa i nie trzeba było lojalności warunkować umową... Że nie wspomnę, że po niedługim czasie wzory pism zostały upublicznione innym służbom. Na co się świadomie zgodziłam, ale niesmak pozostał...
Ja rozumiem, że ważne są odprawy, odszkodowanie, pauzowanie, dodatki, ale.....halooo my też jesteśmy!
Przykro się czyta wymianę zdań na wątku odpraw prowadzoną z przedstawicielem Związku. Tam Związek jest aktywny, a tutaj?
Na zakończenie. Mówię za siebie. Przegram, to przegram. Trudno. Nie pierwszy raz dostałam w tej Służbie od Państwa w pysk. Mam nadzieję, że ostatni.
I to jest najlepsze w tym wątku pytanie.
...
Szkoda tylko, że wierni w idei nie tylko, po tyłku na odchodne od swoich dostali.
...
Jest problem . Sezon urlopowy .