Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Warto posłuchać uzasadnienia:Kochani, przeczytajcie swoje apelacje i składajcie wnioski o rozprawę jeśli nie macie takiego wniosku w apelacji. Jest to jedyna droga by ZZ i mecenas był w Sądzie. W MOJEJ APELACJI, ZGODNEJ ZE WZOREM ZZ NIE MIAŁAM ZAWARTEGO TEGO WNIOSKU.
Już tak długo czekamy, jeżeli nie będziemy wytrwali to po nas. Inne grupy emeryckie wygrywają, choćby z ustawy dezubekacyjnej a nawet ostatnio emeryci, którzy przeszli na wcześniejsze emerytury będą mieli ponownie przeliczone po osiągnięciu wieku emerytalnego, sądy także uwzględniają skargi wdów i wdowców po zmarłych emerytach, którzy byli w ofe, im także zus musi zwrócić pieniądze.
Ludzie, jeśli nie nie będziemy wytrwali to przegramy z kretesem. Nikt nic za darmo nam nie da na piękne oczy. Musimy dalej podejmować działania.
Kolejny krok to wniosek o rozprawę, niech ten wrzód wreszcie pęknie i niech Sądy zaczną rozpatrywać nasze skargi po naszej myśli przy koniecznej obecności mecenasa Rolanda Szymczykiewicza.
Krótko napiszę, do roboty, ja swój wniosek wysłałam w piątek. Napisałam krótko, szata jak apelacja a w treści "wnoszę o przeprowadzenie w mojej sprawie rozprawy" i tyle. Jak ktoś ma chęć to może coś dopisać wg. uznania.
...
Bój to jest nasz ostatni, pamiętacie to ?
Po otrzymaniu uzasadnienia jestem w kontakcie z Panem Mariuszem i czekam na dalsze stanowisko ZZarian259@wp.pl to jest mail do Kolegi z ZZ, który pilotuje sprawy emerytów-
Mariusz Pajnowski.
Pisz do niego lub w e mailu poproś o telefon. To co ustaliłeś z nim opisz tutaj na forum. Powodzenia
Czy wniosek adresowała Koleżanka bezpośrednio do Sądu Apelacyjnego czy za pośrednictwem Sądu Okręgowego tak jak w apelacji ?Kochani, przeczytajcie swoje apelacje i składajcie wnioski o rozprawę jeśli nie macie takiego wniosku w apelacji. Jest to jedyna droga by ZZ i mecenas był w Sądzie. W MOJEJ APELACJI, ZGODNEJ ZE WZOREM ZZ NIE MIAŁAM ZAWARTEGO TEGO WNIOSKU.
Już tak długo czekamy, jeżeli nie będziemy wytrwali to po nas. Inne grupy emeryckie wygrywają, choćby z ustawy dezubekacyjnej a nawet ostatnio emeryci, którzy przeszli na wcześniejsze emerytury będą mieli ponownie przeliczone po osiągnięciu wieku emerytalnego, sądy także uwzględniają skargi wdów i wdowców po zmarłych emerytach, którzy byli w ofe, im także zus musi zwrócić pieniądze.
Ludzie, jeśli nie nie będziemy wytrwali to przegramy z kretesem. Nikt nic za darmo nam nie da na piękne oczy. Musimy dalej podejmować działania.
Kolejny krok to wniosek o rozprawę, niech ten wrzód wreszcie pęknie i niech Sądy zaczną rozpatrywać nasze skargi po naszej myśli przy koniecznej obecności mecenasa Rolanda Szymczykiewicza.
Krótko napiszę, do roboty, ja swój wniosek wysłałam w piątek. Napisałam krótko, szata jak apelacja a w treści "wnoszę o przeprowadzenie w mojej sprawie rozprawy" i tyle. Jak ktoś ma chęć to może coś dopisać wg. uznania.
apelacjęskłąda sięza pośrednictwem sądu tak jak sprawę za pośrednictwem zeru. jak masz uż nr sprawy i sędziego w apelacyjnym i wydziałw apelacyjym to myłśę że spokojnie można bezpośrednio bo sprawa już jest przydzielona i obsługiwana przez wyznaczonego sedziego. JA czekam na stanowisko zeru w apelacji ale pewnie nie jest to konieczne.Czy wniosek adresowała Koleżanka bezpośrednio do Sądu Apelacyjnego czy za pośrednictwem Sądu Okręgowego tak jak w apelacji ?
Na początku kwietnia wysłałem apelację i do tej pory kompletna cisza... stąd moje pytanie.apelacjęskłąda sięza pośrednictwem sądu tak jak sprawę za pośrednictwem zeru. jak masz uż nr sprawy i sędziego w apelacyjnym i wydziałw apelacyjym to myłśę że spokojnie można bezpośrednio bo sprawa już jest przydzielona i obsługiwana przez wyznaczonego sedziego. JA czekam na stanowisko zeru w apelacji ale pewnie nie jest to konieczne.
ja apelacje wysłałem z końcem roku a sędziego przydzielili mi na początku kwietnia. tutaj mielą powoliNa początku kwietnia wysłałem apelację i do tej pory kompletna cisza... stąd moje pytanie.
Adresowalam już do apelacyjnego, wysłałam w dwóch egz., podałam także już ich sygnaturę, choć nawiązałam do złożonej apelacji więc w treści była także sygnatura z okręgu,Czy wniosek adresowała Koleżanka bezpośrednio do Sądu Apelacyjnego czy za pośrednictwem Sądu Okręgowego tak jak w apelacji ?
Jeżeli złożyłeś apelację, to w niej masz zawarte właściwe stwierdzenia o co wnosisz, nie modyfikujesz ich, tutaj wnosisz tylko o przeprowadzenie rozprawy, co dodasz to twoja sprawa, możesz nic nie dodawać.Nie jestem adwokat , ale ... Czy powinno się wypisywać o uchylenie decyzji zer w całości ?
Może w części ? Zer wydaje decyzję zgodnie z prawem . Takie były przepisy .
Warto by było zaznaczyć , że przepis zastosowany w części decyzji zer dotyczący braku
Za stosowanej kwoty bazowej od 01 stycznia był na ruszający prawo, na ruszający
Konstytucję , na ruszający prawa nabyte przejścia na emeryture, na ruszający dobre imię
I godność służby dla ojczyzny , wprowadzony podle i bez najmniejszej zgody społeczności
Mundurowej / Murem Za mundurem / itd.
Dziękuję za obszerną odpowiedź. Póki co po wysłaniu apelacji na początku kwietnia nic jeszcze nie otrzymałem.Adresowalam już do apelacyjnego, wysłałam w dwóch egz., podałam także już ich sygnaturę, choć nawiązałam do złożonej apelacji więc w treści była także sygnatura z okręgu,
Dane wydziału i nową sygnaturę miałam z pisma informującego mnie o przyjęciu apelacji,
Podtrzymałam także w treści żądanie o uchylenie decyzji zer-u nawiązałam także do pisma, które składaliśmy w związku z procedowaniem nowej ustawy. Ale te elementy nie są obowiązkowe, tak jak pisałam, kto chce więcej zawrzeć to zawiera, ważne jest jedno zdanie: wniosek o przeprowadzenie rozprawy.
Zatelefonuj do sądu apelacyjnego jutro, powołaj się na sygnaturę z okręgu, powinni po sygnaturze z okręgu ustalić nowa sygnaturę i wydział, Sprawa od kwietnia już powinna być zarejestrowana w repetytorium. Nie czekaj, złóż wniosek jak najszybciej bo sąd może rozpatrzyć apelację bez udziału stron, zresztą tak robi, a wtedy już po herbacie i mecenas że ZZ już nie przyłączy się.Dziękuję za obszerną odpowiedź. Póki co po wysłaniu apelacji na początku kwietnia nic jeszcze nie otrzymałem.
Dzięki, już działam.Zatelefonuj do sądu apelacyjnego jutro, powołaj się na sygnaturę z okręgu, powinni po sygnaturze z okręgu ustalić nowa sygnaturę i wydział, Sprawa od kwietnia już powinna być zarejestrowana w repetytorium. Nie czekaj, złóż wniosek jak najszybciej bo sąd może rozpatrzyć apelację bez udziału stron, zresztą tak robi, a wtedy już po herbacie i mecenas że ZZ już nie przyłączy się.
Moim zdaniem konicznie musisz złożyć wniosek o rozprawę, jeżeli to zastępca przewodniczącego to trzeba zasiać wątpliwość w przyjętej linii i przy pomocy mecenasa ruszyć nasze sprawy do przodu. Z doświadczenia wiem, że rozmowa w wydziale może wiele zdziałać, trzeba tylko pomóc sobie, jedyna droga to na rozprawie, powodzenisPrzejrzałem kwity, u mnie do sprawy system wylosował Zastępcę Przew. Wydziału .
Będę dzwonił, spróbuję porozmawiać co i jak .
Uzyskałem z Sądu Apelacyjnego sygnaturę akt i dzisiaj wysyłam wniosek o rozprawę. Z informacji uzyskanej od pracownika BOI Sądu wynika, że czas oczekiwania na rozprawę wynosi 1,5 roku...Moim zdaniem konicznie musisz złożyć wniosek o rozprawę, jeżeli to zastępca przewodniczącego to trzeba zasiać wątpliwość w przyjętej linii i przy pomocy mecenasa ruszyć nasze sprawy do przodu. Z doświadczenia wiem, że rozmowa w wydziale może wiele zdziałać, trzeba tylko pomóc sobie, jedyna droga to na rozprawie, powodzenis
Moim zdaniem konicznie musisz złożyć wniosek o rozprawę, jeżeli to zastępca przewodniczącego to trzeba zasiać wątpliwość w przyjętej linii i przy pomocy mecenasa ruszyć nasze sprawy do przodu. Z doświadczenia wiem, że rozmowa w wydziale może wiele zdziałać, trzeba tylko pomóc sobie, jedyna droga to na rozprawie, powodzenis